Det tar sig

Sakta men säkert börjar de komma tillbaka, musklerna alltså. Gött dé!
 
       
 
 
 

Ett stick i benet

Idag har tösen tagit spruta mot mässling, påssjuka och röda hund. Det gick fin fint, bara lite grin vid själva sticket sedan blev hon glad igen. Dagens vikt på tösen var 8130g och längden var 71,5 cm. Hon växer så det knakar trots att hon bara vill äta själv.
 
        
 

Midsommarfirande

Då var midsommar över för detta år.Midsommarafton firades med familjelunch nere vid älven och storfest på logen med tillhörande femkamp på kvällen. Vi gjorde ett försök med midsommarstång med folk var måttligt intresserade, vi var fyra arma stackare som fick slita och sedan ville ingen dansa kring stången så den fick ligga kvar på marken fram till strax innan midnatt då någon förbarmade sig över elendesstången och reste den. Agnes höll ut till klockan 18 och gick sedan och sov och sussade hela kvällen och natten fram till 05:00 då hon tyckte det var morgon. Mamman var inte lika pigg då men maken och jag fick gå skift på morgonen för att underhålla den vakna dottern. Det blev en tidig kväll igår.
 
Idag har jag spenderat mestadels av tiden i landet och haft en kamp mot allt ogräs. Det går framåt....
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
        
 
        
 
 
 
 
 
 
 

Agnes 9 månader

Då blev tösabiten 9 månader den 20:e och dagen efter kom hennes första tand fram.
 
       
 
       
 
       
 
       
 
 
 
 

Bestämd!

Har avlat fram en bestämd ung dam, vet inte riktigt vad det kommer ifrån..... hmmmm.......
 
Hon måste, för mamman träna på att krypa, vilket inte går alls och det blir ett himla liv. Men övning ger färdighet, det måste ju även gälla för bebisar.
 
         
 
Alla måltider numer ska ätas själv. Som matare går några skedar i början bra men sedan vill hon ta över, nu med både gaffel och sked. Går sådär när mamman gjort kladdig mat men kul är det.
 
         
 
Föräldrarna, är som sagt, förvånade och förskräckta över denna bestämdhet.
 
         
 
 
 
 
 

Äta med gaffel

Idag har det testats att äta med gaffel. Det gick riktigt bra!
 
       
 

Äta själv!

 
Och som sin pappa kan hon inte sitta still med benen när hon äter.

Tappat!

Idag har tösen tappat en av sina älskade snuttisar på kupolen och detta upptäcktes inte förrän vi kom hem. Vilken tur att hon har två!, annars hade det blivit katastrof vid läggdags. Bara att inhandla en till eller kanske två.....
 
        
 
 

Tandläkarbesök

Idag har tösen och jag varit hos folktandvården, på information bör upplysas, hon har ju inte fått några tänder än så något hål har hon inte. Trevlig tandhygenist som pratade oavbrutet i 45 minuter. Tösen skötte sig utmärkt och fick som belöning en tandborste. Nu blir det inget besök, får man hoppas, innan 3 års ålder då hon blir kallad igen.
 
          
 

Fynd!

Idag har jag fyndat ett bord till tösens rum, hela 20kr fick jag betala. Gillar att hitta fynd och bordet blev perfekt!
 
Sedan har jag själv sålt både en fåtölj och en byrå, så dagen har gått plus. Gillart!
 
         
 

Bra måndag!

Idag har vi varit på uteöppis, gått långpromenad, badat och myst. Och så har mamman fått träna på kvällskvisten- Bra måndag!
 
       
 

ZzzzzZZZZzzzzzzz

Tösen var knölig i natt, var gnällig och ville inte sova, hon somnade dock om tillslut efter vi gett henne mat. Hon vaknade vid halv sju och gick upp med sin far och käkade frukost. Hör och häpnad är frukostaptiten tillbaka på tösen. Jag löser av fadern efter en timme, som går och lägger sig igen, och försöker underhålla en småkinkig liten tös som inte är nöjd med ngt. Tillslut tar jag till barnteve och hon blir tyst. Hon tittar en stund tills hon blir jättetrött och håller på att somna. Jag bär henne till våran säng och lägger ner henne och hon somnar. Jag lägger mig brevid, klockan är nu halv nio. Vi vaknar, maken och jag, av att tösen ligger och småsnackar mellan oss. Maken tittar på klockan och utbrister; Hon är halv tolv!
 
        

Sandlåda och gunga

Igår rensade jag landet för första gången denna sommar, HELA landet och SJÄLV dessutom.
 
Idag har det fortsatts att pyssla utomhus, har svårt att vara inne när solen lyser och går gärna ut redan vid frukost och går sedan inte in förrän till sena kvällen, så husbestyren inne har lagts på hög inne. Så den som kommer på besök får gå in på egen risk. I alla fall har jag köpt och planterat växter och blommor i både rabatter och krukor idag. Maken har pysslat i trädgården. Och så har vi turats om att leka med tösen när hon har varit vaken. Idag har hon fått en finfin sandlåda av farfar som han byggt samt så har maken satt upp en gunga. Det var uppskattat av den lilla damen.
 
       
 
       
 
Och så har vi naturligtvis grillat, både till lunch och middag, man måste ju passa på....

Jag äter när jag vill!

Tösen fortsätter att vägra bli matad och plockar i sig några få bitar av annat som hon anser duga. Banan går bra men vem kan leva på det? Vatten dricker hon som tur är men får hon i sig tillräckligt är frågan. Idag vägrade hon till och med att ta D-dropparna, gick inte att få in skeden i munnen - inte bra men vad ska man göra? Som pricken över i:et är tösen lös i magen, två dagar nu. Varenda blöja man byter är en bajsblöja, härligt! Så nu är frågan var denna diarré kommer ifrån. Är det magsjuka? Ngt hon ätit? Eller är det tänder på G? Har ju läst och hört mig för att  de kan bli lösa i magen när det är dags för tänder. Till saken hör att hon även inte är ngn solstråle, mkt gnäll och inget är bra. Också Jättekul! Kan hon kanske ha ont i tandköttet? Kanske ngn där ute i cyberspace har några tips och ideér vad det kan vara eller vad jag kan göra för att det ska bli bra igen. Tack på förhand!
 
         Bild: Agnes äter lite när hon har lust...
 
 
 

Varför äta?!

Här fortsätter tösen att vägra bli matad (förutom några få skedtag) - suck! Och så har hon, trots att hon får plocka, inte stoppat mkt egen i munnen heller utan bara lite grann och sedan har det varit lek. När det var dags för lunch var hon faktiskt redigt hungrig så då fick jag faktiskt mata henne, under lite protest förstås men det är i princip det hon fått i sig förutom en flaska ersättning tidigt i morse och en flaska välling innan sovning. Giv mig styrka!
 
      
       Mammas hemmagjorda köttbullar  och makaroner dög ett tag, sedan åkte allt i golvet.....

RSS 2.0