korthistorian

Då jag varit till gymet och påpekat att jag intr kom in med mitt gymkort. Naturligtvis behövde man ingen kod till kortet men de påpekade att jag hade ett väldigt gamalt kort, det kunde ha avmagnitiserat sig. Jag fick ett nytt så nu är det frid och fröjd, åtetstår att se om jag kommer in på söndag........

Öppna förskolan

Idag har vi besökt öppna förskolan i torsång. Agnes sov gott i sin vagn när vi kom fram och var inte direkt villig att vakna men efter ett tag slog hon upp sina blåa. Sångstunden var Agnes absoluta favorit, då sken hon upp och log och såg ut att ha himla roligt med att göra rörelser och allt. Kanske blir en sångfågel som mamma sin..... Sedan var det lite fikastund och efter det egen lek med de andra barnen. Bra förmiddag,  vi går dit nästa onsdag med.
 
Vi har även testat potatis idag. Nu kom de berömda kväljningsreflexerna men svalde ändå. Gröten verkade vara mer populär här.
 
          

Banangröt

Då har det varit babysim idag igen. Agnes simmar på som bara den, inte undra på att hon blir helt slut efteråt.
 
Det har även testats babangröt idag. Det var skeptiska miner och fundersamma tuggningar men tösen gapa efter mer så alldeles illa kunde det ju inte varit.
 
       
 
        
 
Men bitsakerna var nog ändå bäst.
 
      
 
Imorgon ska vi testa öppna förskolan i Torsång, få se hur det går....

Vaddå kod?

Idag skulle jag till gymet och träna. När jag kommer dit är det stängt men man tar sig in meds sitt medlemskort. När jag drar kortet i kortgrejen och tror att det bara är att rycka upp dörren, uppmanar mig kortläsaren om en kod. Kod va
fasiken, jag har ingen kod, var och när ska man ha fått den? Tänkte ringa en vän och fråga hur fasiken man kommer in men inser att jag glömt mobilen hemma. Gaaaaaaahhhhhhhhhhhh...... Som ni förstår blev det inget gym för mig idag, jag fick snällt åka hem igen.
 
Hemma svirade jag snabbt till skidkläder och tog ut min aggretion i skidspåret i stället. Det där gymet ska få med mig att göra nästa vecka.....
 
                                    

Äta själv

Igår var det 4 månaders kontroll på BVC. Nu väger Agnes 5750 gram och är 64 cm lång, hon fick även beröm för att hon var så duktig att ligga på mage. Mammas starka tjej (men så får hon ju träna varje dag). Så nu när 4 månader är passerat ska tösen börja med smakisar som de så fint kallar det och introducera henne för gluten. Så idag har hon fått smaka lite vitt bröd, hon fattade genast tycke för detta och blev sur när hon inte fick något mer. Kanske har fått mammas mathumör trots allt....
 
      
 
 

Fredagsmys

Fredagsmyser med Agnes men börjar bli rysligt hungrig. Ska man väcka em björn som sover?
 

playdate m Charlie

Idag har Agnes och jag varit i Avesta och besökt jobbet och Charlie med familj.
Lilltösen somnade redan innan sju, helt slut efter dagens äventyr...
 

Hunnit mkt redan

Då var det redan onsdag och vi har hunnit avklara både föräldragrupp och babysim samt besök av morfar och mormor samt farmor och farfar. Ni ser att dagarna går, hur ska jag hinna med att jobba sedan?
 
Agnes tröttnade ur på slutet av babysimmet igår och ville inte vara kvar i vattnet så  vi fick gå upp, då blev hon nöjd. Trots lite kinkighet så tyckte hon även denna gång att det var kul att duscha med mamma men det är ju lite trixit må jag  säga, att hantera en blötbaby som är hal av babyolja och samtidigt som man själv droppar vatten. Allt går och vi klarade av allt denna gång med!
 
         
          Man blir trött av att simma...
 
 

4 månader idag!

              
 
 

Snyggast i skidspåret

Igår kunde jag äntligen hämta julklappsmattan som var färdig. Eftersom vi har en sådan lång korridor fick vi lov att måttbeställa den. Hela 6,5 meter plastmatta pryder nu vårt hus.
 
      
 
På eftermiddagen, när maken kommit hem från jobbet, blev det en skidtur för mig. Lite kyligare ute så jag fick ta fram min lungpuls, den gör att man blir extra snygg i skidspåret men bra gick det.....
 
       
 
 
 
 

I en småförälders hus

Runt omkring i vårat hus finns det spår av att ha en bebis i huset och alla mer än nödvändiga. BAra att acceptera att inredningen fått en annan touch!
 
     
      Dreggellapp på tork
 
     
      Steriliserad napp redo att användas
 
     
      En spytrasa vid lekplatsen på golvet
 
     
      Dreggellappar, amningsinlägg, spytrasa, dagsnutten, extra napp, mobilladdare, napphållare och vatten.
 
     
      Vid skötbordet hänger det ytterligare en dreggellapp på tork, några spytrasor och roliga Ankavanka.
 
     
      Kvällsnutten ligger kvar i sängen efter morgonmyset
 
     
      Extra napp i spjälsängen och en spytrasa
 
      
      En extra vattenflaska i sovrummet
 
     
      Lekplats i badrummet
 
Ja, vad säger man ett litet axplock av allt som är utspritt i huset. Hur blir det när hon blir större och kan sprida alla saker själv?
 
 

Babysim

Babysim för första gången igår. Agnes trivdes som fisken i vattnet och jag tyckte det var mysigt, lite trixit med olika grepp som man ska hantera under vattnet men det tar väl sig, man blir ju lite rädd att man ska tappa henne. Jag råkade även se till att hon fick några kallsupar, det var som sagt lite  trixigt.... Efteråt var hon superdupertrött lilla tjejen.
 
 
 

Måndag

Måndagen har gått i ett; promenad, föräldragrupp, kupolenbesök, besök på makens jobb, middagslagning och amning i massor. Nu avslutar jag dagen med att kolla på idrottsgalan.
 
Imorgon vankas det babysim för Agnes - spännande!
 
 

Söndagmorgon

Söndagmorgon och -15 grader. Jag njuter av morgonkaffet, det bästa på hela dagen sedan kommer det näst bästa som är frukost. Jag riktigt längtar till detta när jag går och lägger mig på kvällen....
 
Agnes kör morgongym med sin pappa, som verkar varva detta med att spela spel på i paden.
 
Igår körde jag ett två timmarspass på gymmet, så härligt. Det blev kondtion och ben, idag känner jag hur träningsvärken är på väg, imorgon får jag nog bekänna färg.
 
              

Mys

Far och dotter myser framför ipaden, det verkar vara ett spännande och intressant program de ser på...
 
                   

Full koncentration

Agnes morgonträning är i babygymet och nuförtiden tränas det mer och mer på mage. Det råder full koncentration på det man gör och framförallt om man hittar ngt som prasslar också. Sköldpaddan på huvudet verkar inte störa alls....
 
                   

Gym

Igår genomfördes första gympasset sedan förlossningen. Jisses vad svag man hade blivit men nu ska det bli ändring på det. Agnes var med såklart, var lite nervös hur det skulle gå om det skulle bli gallskrik av missnöje men det gick bra som tur är. Jag fick henne att somna i omklädningsrummet, sedan sov hon sött genom nästan hela träningspasset i sitt babyskydd.  När hon sedan vaknade låg hon tyst och tittade på allt runtomkring, det var jyu mycket nytt att titta på. så vi summerar att första gympasset gick bra, både för mamman och Agnes. Och på gymmet märktes det att det var januari och att många avgett nyårslöften om att börja ett nytt liv....
 
               

Förädragrupp igen

Då har man varit på föräldragrupp igen på BVC, en mamma från förra föräldragruppen, som var innan förlossningen, var med i denna också. Det var trevligt att ses igen och vi bor ju egentlgen inte så långt ifrån varandra, så det är nästan en skam att vi inte träffats.
 
Vi var massor av mammor och bebisar idag, några pappor hade även hittat hit. Agnes var yngst, de andra bebisarna var ungefär 4-5 månader. Dagens samtal handlade om hur vi kom fram till vår bebis namn och om hur vi upplevde förlossningen. Tio mammor och ingen förlossning var den andra lik. Sedan vid fikat blev det mkt prat med alla runt omkring om andra saker förstås. Mkt trevligt var det, ser redan fram emot nästa måndag.
 
                             
                              Tror det är dags att kasta julstjärnan......

Sista rycket

Storhandlat idag med lilla famljen, efter veckomatsedeln som vi nu kör igen efter alla helgerna med julmat och andra onyttigheter, Känns bra att ha hela veckans mat planerad så man slipper slita sitt hår för att komma på ngt bra.
 
Annars idag har vi glott på teve, det har ju varit skidor utför, uppför (tour de ski) och med bössa, så dagen har varit fullspäckad. En reflektion till tour de ski, banne mig vad Hellner gjorde det bra, undrar själv hur lång tid det skulle ta att ta sig uppför dem där slalombacken? Man kanske tuppar av innan man ens kommit en tredjedel....
 
Vi har även kastat ut den barrande granen, maken fick nog av allt barr, jag hade gärna haft den kvar den skapar en mysig stämmning på något vis. Tomtearmen och peppatkakshuset fick också tacka för sig idag. Stakarna får vara kvar, ett tag till i alla fall.
 
      
 
 

Ipad är bra grejer det...

Avrundar en händelserik lördag som bla bestått av fotografering av lilltösen med att kika på favoritprogrammet på Ipaden.
 
          

Förkylning

Då har hela familjen varit/är förkylda. Det började med maken strax innan nyår, sedan blev det jag på nyårsafton och sedan även lilla Agnes. Agnes verkar klarat sig bäst, minst snorig och ont i halsen kan jag ju inte veta eftersom hon inte sagt något, hosta däremot har hon. Men hon tar det bra måste jag säga, värre med maken ;), lite kinkigare bara och sover lite sämre på dagen då hon blir att hosta. Nätterna har hon sovit sig igenom tur nog och inte har det varit fel på aptiten heller. 
 
Nu hoppas vi på en helt frisk familj i helgen för nästa vecka vill jag börja träna på gym igen, som jag längtat....
 
        

Nyårsfirande

Då har vi avklarat nnu ett nyårsfirande i glada vänners lag, Agnes första. Det är inte det lättaste att åka på en fest som börjar 18 och tro att det blir en dans på rosor med en tremånaders bäbis.  Skamligt med sant är att vi inte tog en enda bild på detta första nyårsfirande för dottern.
 
Det var skrämmande med alla människor och barn som lät mkt i början, läskigt med folk man inte sett förrut men att sitta fastklistrad på mamma lindrade den värsta gråten som utbröt vid ankomst. Det gick bättre med allt folk ju längre kvällen gick, inte för att hon vara vaken i långa perioder, men inga större hjärtskärande gråtattacker. Tolvslaget firades med raketer och alkoholfritt bubbel, Agnes sov gott trots att raketer sköts alldeles utanför det rum hon låg och sov i. Lagom till hemfärd vaknade dottern, somnade i bilen men vaknade igen när hon kom hem och blev genast pigg som en mört. Inget som jag själv uppskattade 02:30 på natten. Maken tog det hela med ro och somnade så fort han lade huvudet på kudden. Agnes hon fortsatte att ligga och prata med sin mamma om nyårsfirandet....
 
                

RSS 2.0