Mkt jobb

Mkt att göra innan betygsättning och sommarlov. Lååånga dagar blir det på jobbet. Phu! Hade elever som skrev prov idag och de var riktigt duktiga, kul när man får sådana resultat.

9:orna hade även fotbollstunering idag, min klass vann. Bra jobbat 9c!

Nu ska jag baske mig gå och sova....


Halleluja!

Tänk att jag fick sova hela, utan en endaste hostattack. I förebyggande syfte hinkade jag i mig citron och ingefärste med honung innan läggdags samt bullade upp kuddarna till en halvsittande sovposition. Fungerade som en smäck. Nu är jag redo för en ny arbetsdag....

Förbaskade förkylning

02:30 vaknade jag av mitt eget hysteriska hostande Tillråga på allt var näsan helt igentäppt, så det var att hosta hysteriskt och sedan skippa efter lite luft genom munnen då näsan av obrukbar. Detta elände höll i sig i över en timme, då dunkade huvudet av trötthet och värk. Jag lyckades tillslut somna med tre kuddar uppbullade bakom ryggen. När klockan sedan ringde vid halv sex på morgonen var jag helt död. Vilken tur att jag inte känt av den täppta näsan eller hostat alls på jobbet idag, eller....

Nu vill jag bli frisk, eller ge mig lov, ledigt vad som helst. Nu går jag på sparlågor...

BVC besök nr 2

Då har vi varit på andra besöket hos barnmorskan. Kommer desverre inte ihåg vad hon heter =/, men hon har finkt påbrå, så mkt kommer jag ihåg. I alfall så såg allt bra ut med bebisen, hjärtat tickade på och den var väldigt livlig när barnmorskan skulle lyssna på hjärtljuden. Värdena på mig var bara bra. Vikten då? Jo ni, kära läsare, skrev in mig på 78 kilo och nu stod vågen på 84,7 kg. För den som inte vet så är jag i vecka 25.

Nu ska jag nog ta och gå sova och hoppas min förkylning är borta när jag vaknar......

Badpremiär

Idag har vi satt potatis. En varm syssla idag. Det blev 18 rader, sedan tog potatisen slut. Vi måste köpa lite sättpotatis för att så ut landet, ca 6 rader till. Vi sådde även lök idag.

         

Har haft badpremiär idag i älven. 14 grader var det i vattnet. Det svalkade gott i värmen som var idag.

Och till råga på värmen har jag gått och blivit förkyld med halsont och hosta. Kul! Det är alltid lite jobbigare att vara krasslig i värmen och nej jag blev det inte för att jag badade i 14 grader kallt vatten, detta påbörjades redan i fredags.

          

Loreen vann!

Heja Sverige säger jag bara. Fantastiskt att vi vann. Poäng från alla länder utom Italien, hur tänkte dom? Och hela 18 stycken 12 poängare. Nu är jag riktigt sugen på att åka och se Eurovisionfinalen i Globen nästa år. Det gäller ju att passa på, vi vinner ju inte så ofta.

Källen spenderades hos Kajsa och Robert, precis som förra året. Årets tävling vann maken, han prickade in topp tre. Förvisso tar han hjälp av alla bettingsidor när han röstar, rätt eller fel? Vi måste nog ändra det till nästa år. Jag kom sist, skandal!

             

Nu är det bara potatisen kvar

Vilka varma dagar det varit - lovley. Fick en fråga idag när vi satt ute och njöt i solen en stund; Du som är gravid ska väl tycka att det är jobbigt att det är varmt? Näe, svarade jag och fortsatte att njuta av solen.

Har planterat allt nu i landet, utom potatisen som åker ner i helgen. Nu fick maken slita lite extra med såmaskinen, jag handsådde sallad, bommor, persilja och rädisor i allfall.

Ser nu fram emot en härlig grönska i landet (ogräset kan dock hålla sig undan).

Efter helg kommer alltid måndag

Tänk vad märkligt det är, att trots man varit extra ledig några dagar så märks det inte när det väl är måndag och jobbet går i ett. Fint väder har det varit i allfall, en liten njutning för att vara i början av veckan. Nu hoppas jag på mer sol och värme, resten av veckan till att börja med....



Långhelgssummering

Då var långhelgen över. En välbehövlig helg med vila (även från bloggskriverier) och bara vara och må bra. Stora poängen var att slappna av.

Då startar summeringen.

Onsdag:
Efter jobbet blev det c-lagsmiddag hos minichefen Harmony. MKt trevligt att umgås med mina kära kollegor över en bit mat, för jag har nog välrldens bästa kollegor om jag får säga det själv.

Torsdag:
Steg upp ganska tidigt för att packa inför SPA-vistelen med maken. Softade runt, packade och drack kaffe. Detta med morgonkaffe är verkligen min grej, det bästa på hela morgonen faktiskt, frukost kommer på en god andra plats. Efter frukost begav sig maken och jag iväg mot Värmlandska skogarna och Selma-Spa i Sunne. Kom fram lagom till lunch och fick avnjuta en fantastik lunchbuffé i restaurangen. Blev sedan en vistelse på Spa-avdelningen, det var ju själva syftet med resan. Badade bubbel och sedan somnade både maken och jag i varsin vilstol. Motionssimmade faktiskt efter tuppluren, vilket också var nice. Blev några timmars häng vid Spa´t innan det var dags att bege sig till rummet för dusch och lite piffning inför middagen. Man skulle beställa middagstid och vi var visst lite sena med detta så vi fick inte middag förrän 20:30. Fick bli barhäng innan maten. Maken drack öl och jag färskpressad apelsinjuice, till detta åts lite lättsaltade chips vilket satt som en smäck efter en eftermiddag i varm poolmiljö. Vi fann några vilstolar med fin utsikt, snudd på att man somnade igen faktiskt. Tre rätters middag satt som en smäck, lite besviken på varmrätten men det kanske beror på att man är bortskämd med bra kött hemma. Efter middagen hann vi se sista perioden av Sveriges kvartfinalmatch i baren, jag är inte förvånad över att vi åkte ur. Sedan var det dags för sängen, både maken och jag gäspade stort. Ställde klockan för att medverka på en morgonpass i vattengymnastik, lade sedan huvudet på judden och somnade bums.

Fredag:
Vaknar av att makens klocka ringer, 07:45. För F-N, min telefon har inte ringt. Kollar snabbt på telefonen, batteriet är stendött. Suck! Det var det friskispasset jag tänkte innan frukost, fick bli att gå iväg och käka istället. Ohh vilken frukostbuffé, jag skulle kunnat äta hur mkt som helst, det är ju ändå det bästa målet på hela dagen, smakar så fantastiskt gott. Efter den smasiga frukosten blev det att packa ihop grejerna på rummet  och sedan byta till badkläder och gå ner till Spa´t. Idag väntade ju jag en behandling på 80 minuter. Hängde med maken en timme vid bassängen innan det var dags för mig att på riktigt använda Spa´t. Fick en behandling som hette I väntans tider, den innehöll saltskrubb, lerinpackning, ansiktsbehandling och massage. När jag låg i min lerinpackning höll jag på att rinna bort, phu det blev lite varmt. för er som inte haft lerinpackning så blir man insmord i het lera och sedan inpackad i plast och invirad i en stor värmedyna. Det ska ha en åtstramande effekt på kroppen, inte så konstigt så mkt som man svettades inne i denna inpackning. Blev säkert minst ett kilo lättare. Gött med en behandling var det i alllfall, man borde unna sig det mer ofta. Enligt maken unnas det inte så ofte med tanke på vad det kostar. Måste ju finnas billigatre än det här, min kropp behöver det. Efter behandlingen var det utcheckning från Selma Spa och en avslutande lunchbuffé. Strulade vid utcheckningen men det löste sig och hemfärden i bilen gick smärtfritt.

Väl hemma somande jag på sängen en timme. Det är utpumpande att vara på Spa...

Lördag:
Lördagsstädning av huset. Vilken härlig tradition man har när man inte orkar städa i veckorna, då är det lördagsstädning som gäller. HUset blev i allafall rent och fint. Maken gick sedan ut och klippte gräset och jag åkte och handlade lite blommor för att planter i några krukor utomhus. Jag har blommani ute, men det är ju så fint med blommor överallt. Sedan gick jag in och förberedde kvällen middag. Toastmastrarna från bröllopet vankades till middag. Middagen blev mkt trevlig, vi bjöd bla på grillad älgfilé. Kvällen avslutades med diverse kortspel.

Söndag:
Idag har det planterats på det lilla landet. Vi har planterat ut diverse plantor som svärfar drivit upp under våren. på landet finns nu tre sorters potatis, majs, broccoli, squash, palsternacka, persiljerot, vitkål och blomkål. Allt är täckt med duk, Och ni kan vara lugna kära läsare, vi har inte planterat allt, detta var bra en liten del, det finns mkt plats kvar på landet.

                                                      

Cravings?

Undrar om jag inte håller på att få cravings? Är sjukt sugen på apelsinjuice. Har varit det i två dagar nu men inte kommit mig för att handla. MKt onödigt socker där. Försöker stilla begäret med bubbelvatten, det hjälper föga...

                       

Kortvecka

Måndagen gjord. Nu återstår 2 dagar av denna arbetsvecka =)

                                                

En glömd helgsyssla

Glömde ju bort att jag fållat ett par gardiner som var för långa. Raksöm på symaskin är svårt att misslyckas med...

Gräsklippningspremiär

Arbetshelg som vanligt. Vi har pysslat med följande under helgen:
-städat huset
-tvättat husets alla fönster på in och ut sidan (23 st)
-målat och bytt takrännor på delar av huset
-tvättat
-lagat mat
-planterat om blommor och örter
-vattnat blommor
-klippt gräset

Har idag även gjort egen rabarberkräm till makens stora förtjusning. Han tyckte att jag gjorde den för bra och då fick jag lov att fråga vad han menade med det. Jo, han ville ha den klumpig, så man kände potatismjölsklumparna. Min spontana fråga tillbaka blev då; är det så din mamma lagar krämen? Ja, säger maken och ler... Say no more, men jag kommer inte fuska och göra krämen klumpig. Korrekt ska det vara, så det så!

                           

Shoppa kläder

I dagsläget är det verkligen inte kul att shoppa kläder. Begav mig till Kupan efter jobbet och var på jakt efter ett par shorts och kanske ett par byxor till. Jag kan säga som så, att jag nog ska låsa in mig hela sommarperioden, för jisses hur man såg ut shorts. Jag var inte nöjd över mina ben innan graviditeten och nu är de tusen gånger värre, hur ska detta sluta. Det får bli stora klänningar a la tält för min del.

Dilemmat som uppstår nästa helg är ju att det är SPA-dags. Jag ser inte klok ut i bikini. Önskar att man hade lite bränna så det såg lite bättre ut.... SUCK!

Zumba

Onsdagarna går verkligen i ett och så har det spöregnat hela dagen. Funderade länge om jag skulle flytta in mina planerade utelektioner idag, för mig skulle det bli bättre då jag planerat klantigt från början. Att ha varannan lektion i idrottshallen och varannan lektion på Avesta vallen (ca 5 minuter från skolan), med 10 minuter mellan lektionerna kanske inte var så genomtänkt. 6 st lektioner på raken dessutom. Eleverna fick bestämma och röstade på inneidrott istället för att plaska i det våta gräset med en fotboll. Glada och nöjda elever blir en glad och nöjd idrottslärare. Hoppas på bättre väder på fredag, då det vankas uteidrott igen. Och ja, jag vet, klä dig efter vädret och det gör jag i allfall, sämre med eleverna, då anser jag det är bättre att få väl genomförda lektioner än hålla på att bråka på dem när de klagar att de blir blöta, kalla och frusna. Så var det idag i allfall, på fredag kanske bitchen är tillbaka....

Zumbade loss nu på kvällskvisten. Det var härligt att svettas lite och röra på den gravida kroppen. 


             

After dinner

Tänk att man kan bli så trött efter man ätit middag. Gäsp!

Slötittar på teve och spelar wordfeud. Borde egentligen, med tanke på alla gäspningar, gå och sova.

             

Härlig eftermiddagspromenad

Vilken fantastiskt härlig promenad jag fick efter jobbet. En skog fullt med vitsippor och solens strålar som värmde. Gött för själen.

         
         Tänk att platsen ligger alldeles bakom skolan....

Utemöblerna på plats

Tvättat, strykt och vikt tvätt på förmiddagen. Vilket förbenat trist görande, därav att man drar ut på det hela så tvätthögen som man ska ta sig igen, då om är två meter hög. Om man lämnar in allt på kemtvätt, då får man ju allt fixat. Undans vad det kan kosta?

Vid elvasnåret bar det av ut. Har rotat igenom gamla flyttkartonger och hivat massor. Tänk vad man spar, hur tänker man egentligen när man flyttstädar? Varför inte kasta med en gång?!

Har målat mina stolar en sista gång. Nu behöver jag bara som sagt ett matchande runt bord till detta. Maken har fixat med våra andra utemöbler så nu är de på plats. Nu kan sommaren komma! Kanske lägligt med en redig vår först.

Appropå vår så var det ju minusgrader inatt naturligtvis. Jag hade ju köpt blommor och planterat och missat att en av dessa var frostkänsliga, de såg väldigt lessna ut imorse. Htr ställt in dem i hopp om att det finns ngt liv kvar.

Nu är det läggdags. Jobb imorgon igen.....


Selma Spa

Nu har maken och jag bokat in Selma Spa i två dagar under Kristihimmelsfärds helgen. Ska bli lovley. Detta behöver jag verkligen, åhh så jag längtar redan.

Idag har det ju varit ett ganska trist vårväder med växelvisa regnskurar. Åkte och köpte lite blommor som jag planterat i krukor (ja, jag vet att jag planterar för mkt, men kan inte hjälpa det...).. Egenligen var jag idag ute efter ett runt trädgårdsbord som jag kan ha mina nyrenoverade trädgårdsstolar runt, men fann inget i våra second hand affärer här. Man får leta vidare. Någon som har ett?

Maken och jag har varit storsäljare på blocket idag, man måste ju finansiera Spa-vistelsen. Vi har sålt både golfset, lasse åberg glas och tubkikare. Ska rota i skrymslerna för att se om det finns mer att sälja. Lyxfällan killarna skulle vara stolt över oss....

                  

Nedstressande

Kommer hem från jobbet. Tappar upp ett bad, tänder ljus och bombar ner badrummet med aromoljor från Thailand. Glider ner i det varma badet, sätter på bubblingen och njuter i badet med en ny skvallerblaska, ett glas bubbelvatten och lite smågodis. Allt vad en stressad gravid kvinna behövde....

                             

På en torsdag

Let´s dance på en torsdag, känns inte rätt. Förbenade Hockey-vm. Kunde inte detta sändas på svt så man slapp reklamen mitt i matcherna.

Imorgon är det fredag. Tänk vad arbetsveckan gick fort....

        
         I sommar vankas det P&L

Onsdagstrött

Trött när klockan ringde imorse. Jobbet gick i ett, hann dock sitta ute 20 minuter på lunchen för att njuta av det fina vädret. Promenad runt golfbanan när jag kom hem, blev så akut kissnödig att jag fick lov att springa in i skogen för att uträtta kissbehovet. Lagat middag, kyckling i ugn, fullkornsris, grönsaker och egengjord currysås (ni trodde väl inte att jag skulle äta pås sås frivilligt!). Nu lite datatid och Glee på teven, håller på att somna och inser att jag måste verkligen duscha innan jag lägger mig...

         
          Så skönt med semester, längtar....

Söndag på en tisdag

Ohh vad jag älskar långhelger och framförallt när det är finfint väder. Har haft shortspremiär idag, de kritvita benen har fått sett sol. Ingen vacker syn var det vill jag lova, men någongång måste man ju börja släppa fram dem, lika bra att göra det hemma på gården först.

Idag har det rensats i två uteförråd och altanen har oljats in. Lunch och fika har intagits utomhus i den underbara vårvädret och middagen åts i växthuset. Grillat har stått på menyn - I just love it! På kvällskvisten försökte maken fånga en gädda men icke, till Selmas stora besvikelse.

Imorgon är det åter jobb. Tre dagar ska man väl stå ut....

        

        

        

        

        

Valborg

Valborg firades i Solvarbo hos familjen Bergqvist. Sedvanligt blev det grillning och en tur till en majbrasa för att sjunga in våren eller det var nog ingen mer än jag som nynnade en och annan vårstruddelutt i väntan på fyrverkerierna. 

       

       

       

       

       

Nu är det väl dags att bege sig iväg för lite demostration, eller näe jag skippar det även i år. Fira ett födelsedagsbarn ska jag däremot göra idag. Svärfar fyller 59 år.

Solen skiner och himmlen är blå, hoppas på en varm dag med lite trädgårssysslor. Kanske ska få lite färg på den vita kroppen också...

RSS 2.0