år 2012

 
Januari
 
 
 
 
Februari
 
 
 
 
 
 
Mars
 
 
 
 
 
 
 
 
April
 
 
 
 
 
Maj
 
 
 
 
 
Juni
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Juli
 
 
 
 
 
 
 
Augusti
 
 
 
 
 
 
 
 
September
 
 
 
 
 
 
 
 
Oktober
 
 
 
 
 
 
November
 
 
 
 
 
 
December
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Juldagar

Då är julen över och norgefolket har åkt hem. Agnes fick massor av julklappar och vi har ätit massor av mat, fikabröd och godis. Tur att man promenerat och åkt längdskidor så fläsket har fått rört sig. Här kommer lite bilder från dagarna, de som finns, maken råkade radera alla bilder från julafton med den riktiga kameran men tur att man har mobilen.
 
    
     Pappa och dotter på julafton
 
    
     
      Kusin Sixten Blixten och Agnes
 
      
       Någon käkade på juldekorationen
 
 
      
        Tröttsamt med julfirande
 
     
      Juldagspromenad
 
     
      Agnes med kusonerna Tova och Oscar, samt makens kusin i mitten.
 
     
      Agnes och pappa tittar på baby einstein på ipaden = morgonmys
 
     
      I väntan på släktlunch på annandagen
 
     
      Bara att äta lite julmat igen då...
 
      
      Idag var det äntligen fint väder...
 
 
 
 
 

Snart julafton

Juligt värre här i Utendal. Alla julklappar är inhandlade och inslagna. Alla julklappar var klara för två dagar sedan, när hände det senast? Julmaten är inhandlad och det som går att förbereda är förberett, det som ska göras idag är förättsförberedelser och skinkgriljering. Såhär i julfas har jag inte varit på flera år, man kanske ska ta och vara mammaledig inför varje jul.
 
    
 
Norgefolket är nu på plats och Agnes försöker acceptera att andra vill hålla henne och vara nära. Det går varierat. Mamma är fortfarande bäst om hon får välja, utan någon som helst konkurans.
 
    
 
    
 
Tre månader har Agneds hunnit blivit och i och med detta har hon fått sina första sprutor. Det gick fint, endast lite gråt direkt efter sticket och det var mest ett gråt som lät ¨vad fasiken håller ni på med, nu blir jag förbannad¨. Skönt att det gick bra. Tösen väger nu 5100gram och är 62cm lång. Stor tjej nu!
 
    
 
Nu är det dags för lite frukost, maken har ju nu griljerat skinkan och sedan lite snabb städning av huset.
 

Besiktning

Igår hade jag efterbesiktning, den klarade jag utan anmärkning. Agnes däremot tyckte inte att det var lika kul utan valde att skrika sig igenom i stort sett hela besöket....
   
                        

Pappamatning

Tänk att en liten tjej kan göra det så svårt att hinna med att skriva några rader här varje dag. Nu är hon nöjd i sitt babygym så jag gör ett fösök (kvällstid verkar ju hopplöst så...).
 
En vecka kvar till julafton och jag har nu tänkt ut hur årets julbord a la Utendal 52 ska se ut, nu är det bara att inhandla maten. Massor ska det vara, så man blir riktigt jäst :-)
 
Igår testade vi för första gången med pappamatning. Jag har nu införskaffat mig en bröstpump så det var bara att pumpa på. Det funkade ju det med men inget jag kommer göra i onödan, för mkt jobb. Men kan ju vara bra ibland. Agnes såg mest förvånad ut över att få mat av pappa sedan var hon lite förbannad över att det gick så långsamt att få i sig maten. Lika glupsk som far sin....
 
        

Badtjej

Sötaste badtjejen enligt mamma....
 
      
          
           Väldens pussgodaste kinder
      

Pepparkakshus år 2012

I helgen har Agnes fått varit på fest varje dag. I fredags var det glöggafton i byn och hon visades upp för grannarna och fick presenter.
 
        
 
I lördags var det 70 års kalas för en släktning till maken. Agnes hade inte träffat dessa släktingar än så hon visades upp och fick presenter.
 
     
 
Igår, söndag, var det lunch hos gammel. Oj vilket kalasande det blev i helgen, idag har vi varit lite trötta.
 
I helgen har även årets pepparkakshus skapats, naturligtvis vårat hus. Maken har byggt husmodell och satt ihop det och jag har fått stått för bakandet och utsmyckningen.
 
    
 
    
 
Nu måste jag försöka få dottern att somna igen, hon är svårsomnad ibland. Kan man ta ut henne i vagnen på kvällen måntro?

Vad gör man inte

Tösen har fått för sig att endast ta långa sovstunder ute i vagnen, inne i vagnen fungerar inte (jo en sisådär 40-60 minuter men inte mer sedan har jag en kinkig liten tös för hon är trött). Vad gör inte den ömma modern då, jo bylsar på henne och mig, trotsar snöyran och går ut med vagnen så hon somnar. Jag brukar ju gå promenad men nu har det två dagar inte varit plogat så bra, igår slet jag med vagnen i snön, idag valde jag att gå fram och tillbaka på en uppskottad gång på gården tills hon somnade. Lagomt när jag skottat färdigt och var på väg in kom plogbilen, typiskt, men  då hade jag ingen lust att gå ngn promenad. Jag gick in och Agnes stannade kvar ute på trappen och sussade sött ett tag till.....

Lång varm dusch

Att ta en lång, varm dusch är överskattat tycker jag. Själv nöjer jag mig med en snabbdusch med en gråtande tjej utanför som inte vill vara utan sin mamma....
 
      

Lite bilder från Malmöresan

   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
     

Malmöbesök

Då har vi varit och hälsat på minsta kusinen i Malmö. Agnes som är fem veckor äldre såg gigantisk ut brevid lilla Alva.
 
         
 
Vi tog bilen ner och måste säga att Agnes gjorde det bra, för att sitta i en bil nio timmar tycker ju ingen är kul. Men hon sov mest och krävde endast två matstopp. Mammas duktiga tjej!
 
     
 
            
              Blöjbyte i bilen.
 
Det blev en snabbvisist då vi for ner på fredagen och hem igen på måndagen. Vi slaggade på hotell så det kan Agnes nu bocka av att hon gjort. Jag hade ju befarat att hon skulle skrika massor på hotellrummet men det gjorde hon inte alls, bara lite gnäll och hon sov gott i hotellets barnsäng. En annan sak hon kan bocka av är det första Mc Donalds besöket, men denna gång fick hon inte smaka på den maten....
 
         

RSS 2.0