Imorgon är det dags

Startnummer 6514 det är jag det. Imorgon är det dags att ta sig igen nio mil igen. Hoppas och önskar innerligt på en bättre tid, under nio timmar skulle jag vilja ha. Men det är ju jag som gör jobbet så om det är bra före och spår ska jag ta mig tusan skida så jag svimmar av trötthet vid målgång.

Nummerlappen är hämtad och maken och jag hann med att kika i lite affärer i Sälen också.

         

Lunchen blev stuvade makaroner och falukorv. Sedan var det dags att bege sig ut för lite skidfixning. Köpt glivalla och fästvalla som vi fick rekomenderat i Ski Go´s lilla hörna i Stadiumtältet. Arbetsfördelningen i vallaboden var bra. maken jobbade och jag såg på.

         

         

På skidorna är det nu; Ski go´s orange glidvalla, på fästet är det ski go´s röda valla och eventuellt någt lager imorgon med ski go´s lila valla, beroende på temperatur. Med mig kommer jag ha ski go´s gula valla.

Nu är det snart mat, mor lagar. Sedan lite mello och därefter sängdags. Tidig uppgång imorgon.

Puss och kram på er alla

Packar

Pust vad jobbigt det är att packa när man ska bort. Massor som ska med (men jag konstaterade att samma tid förra året var det ju ännu mer packning som skulle med, för då var det ju bröllopsdags).

Dags att packa vidare så jag får gå och sova snart.

Puss och kram 

           

Spikmattedags

Hej på er alla. Ligger redan i sängen på spikmattan. Måste säga att det är en av de bästa julklappar jag någonsin fått, om ni inte provat, gör det!

Tidigt i säng, gäller ju att ta hand om sig lite extra så här innan nio mil på skidor. Fast dagens middag kanske man inte ska skryta med, grahamsvåfflor med hallon och grädde. Men nu har svärmor varit förbi med mat så morgondagens lunch är i allafall räddad.

Imorgon börjar jag med Vitargos vasaloppsuppladdning. Dricka kolhydrater är min melodi, heller det än att det ska sticka ut spaghetti ur öronen för man käkat så mkt pasta.

Gäsp, nu blev jag lite trött.... Borde kolla lite på tapeter, det vankas tapetsering i bygget. Få se om jag orkar ikväll.....

  
                

När chefen säger skriv, så skriver man

Hej alla glada läsare. Chefen tyckte att jag såsade för mkt på fejjan och tyckte jag skulle gå till det verkliga skrivandet istället..... Så here it comes boss.....

Nu kanske ni undrar vad jag gjorde för att misslyckas så totalt på en lektion, jo jag hade Skeppsbrott. Och man kan ju undra hur detta kan misslyckas men nu vet ni, det kan det. Nog om det, det är redan glömt, borta, väck....

Mkt på jobbet nu, det är ju lov nästa vecka så nu ska man hinna med massor innan man ska slMuta. Bedömningar ska bli klara, möten ska hållas, friluftsdagen som är på fredag ska planeras och fixas så det blir bra och uppgifter som ska göras. Naturligvis hålls en massa lektioner också. På fredag 15:00 kan jag pusta ut!

Ska bli gött med lov. En härlig Sälen vistelse väntar. Först en tripp till Lima och en tur mellan Sälen och Mora men sen så, ska jag bara njuta av tillvaron- Åka skidor, äta och dricka gott, umgås med make och kära vänner. Längtar redan.....

Kall skidtur på 17 km idag. Var ganska behaglig temperatur vid start men sedan blev det svinkallt mot slutet. Brrr. Imorgon blir det sista riktiga träningspasset, sedan bara mat, vila och mkt sömn.

Nu ska det soffhängas en liten stund till sedan väntar spikmattan och sängen.

Puss och kram på er alla

             

Ibland kan det bara gå sämst...

Idag har jag haft århundradets absolut sämsta lektion. Försökte allt, trixa och fixade för att få det att fungera, men nej. Vilken tur att inte Skolverket eller chefen var där för inspektion idag. För jag hade fått frågan; Hur tänkte du nu?

Skidåkningen efter jobbet gick i allfall bra. Skönt med frisk luft och lite energi av de sista solstrålarna. Lungt tempo, och behagliga 8,5 km idag. Tisdag och Onsdag blir det andra träningstakter.

Imorgon är en annan dag.


         

Puss och kram på er alla

Min duktiga man

Mannen min är duktig på bygget han. Denna helg har han kaklat den nya lilla toaletten, tillika arbetstoaletten.

       

       

       

Själv har jag idag tagit en långpromenad med Dexter i det strålande vintervädret, lite varmare idag faktiskt. Handlat. Städat lite smått, lagat lunch och middag, tvättat och naturligtvis åkt skidor. Vilken spännande dag va? Men ack så njutningsbar (om man bortser från städning och tvätt som jag inte gillar men ett nödvändigt ont).

Appropå skidåkningen, gick det fantastiskt bra idag. Vilka skidor jag har. Till och med stakningen går bra. JAg kommer blir farlig nästa söndag....

Nu ska det soffhängasför imorgon är det jobb som gäller igen.

       
       Semlan gillar att ligga på pannan och sova....

Puss och kram på er alla

Om en vecka

Om en vecka exakt är jag ute i VAsaloppsspåret. Borde rimligtvis denna tidpunkt nästa vecka passerat första kontrollen Smågan. Idagsläget verkar det som jag själv får representera familjen då papps är lite krasslig och brorsan backat ut för längesedan. Men jag är taggad, vill så gärna göra en bättre tid.

Tog mig en skidtur efter lunch igår, temperaturen hade då kommit upp på varma -14 grader. Superduper skidor hade jag, perfekt fäste och glid trots att det var så kallt. Inte så dumt med nya skidor trots allt.....

Nu är det -26 grader så skidturen får vänta lite, samt så är det tävling i Bergebo nu på fömiddagen. Blir en eftermiddagstur med pannlampa antar jag om jag inte åker till Mellsta och testar spåren där idag.

Har funderat hur långt in på nästa vecka jag ska träna. På torsdag ska jag börja kolhydratladda så kanske tills onsdag. Sedan får jag ta och promenera för att att inte klättra på väggarna och jäsa till mig i soffan.

Igår var vi hos paranteserna på middag, storebror med sambo vvar också där. Trevligt, kul och gott!

Nu lite frukost och sedan en hundpromenad.

Puss och kram på er alla

Frisk hundpromenad...

... med Dexter.

            

Men nu bara -22 grader ute. Snart så, är det skidtemperatur också.....

Ha en trevlig lördag allihopa!

-27 grader

Hur går det nu med dagens skidträning?


Fredagshäng


       
        God mat och dryck

       
       Och smaskens efterätt

Puss och kram på er alla


Ny dator

Japp ni hörde rätt i rubriken. Utendal 52 har blivit med en ny dator. Nu har maken satt upp en i köket. Det var ju inte så att vi var utan datorer....

       

Men det blev ju ganska bra faktiskt.....

Mässa för år 6

Jädrans vad man jobbat idag. Lektioner, SM-spel i futsal i Kopparhallen för skolans tjejer och sedan mässa för år 6 på kvällen. Allt gick väldigt bra. Nöjd men mkt trött nu....

        
         Idrottens lilla monter

Puss och kram på er alla

Det gick...

.... som på räls. Nya skidorna fungerade de med, sicken tur. Än så länge är vi kompisar, nya skidorna och jag....


Nya skidor

Då har man inhandlat nya längdskidor. Min gamla gick inte att laga. Bytte upp mig ett snäpp i skidväg och nu är jag en lycklig ägare av dessa fina skidor.

               

               

Hypersonic champion series kan det bli bättre....

Stack ut i min vallbod (som nu är i ett av rummen på bygget) strax efter 20:00 och kom in igen 22:30. Det tar tid att fixa med skidor men nu ska de testas imorgon. Lite spännande och nervöst faktiskt, då jag nu har lite hårdare skidor än förut. Hoppas allt blir bra med tanke på öppet Spår start om två veckor.

Puss och kram på Alla Hjärtans Dag


Kaputt

Hade en behaglig söndagsmorgon med kaffe på säng, samtidigt som man surfade runt på datorn. Mer kaffe blev det samtidigt som man kollade in fyrans morgonteve. Pysslade lite inne och käkade frukost. -17,5 grad visade temperaturen så jag beslöt att senarelägga skidåkningen, jag skulle ju i allfall fixa med skidorna. Maken försvann ut tidigt på bygget och sågade och höll på, han åt inte ens frukost. Fick lov tillslut att gå och kolla vad han gjorde. Och titta vilken make jag har, ett vallningsställ.

        

Efter Anjas misslyckade störtlopp gick jag ut och började med skidorna. Å hej vad bra det gick i mitt nya vallningsställ.

       

När jag står som bäst och pysslar med mina skidor märker jag ngt konstigt på en av skidorna. Tittar närmare och HJÄLP, belägget höll på att lossna på en 2 dm lång yta. Shit, vad gör jag, mina älskade skidor. Jag får panik, jag startar ju förfasiken Öppet Spår om två veckor. Ringer pappa. Han har aldrig hört talas om detta. Ringer Vasalopps Anders, får samma svar. Shit, shit, shit tänker jag. Tar min skida och åker till skidaffärerna på Kupolen. Först Team Sportia. Där får jag prognosen fabriksfel eller så har jag värmt sönder belägget. För tusan jag har ju vallstrykjärn ¨å det inte ska hända... Till Stadium. Får prognosen att jag  knäckt skidorna, antigen i bildörren eller åkt in i någon hård snövall. Kan inte komma på att jag gjort ngt av det. Bara att handla nya, för sådana här fel tar inte butikerna på sig och inte fabrikaterna heller. Jäv surkille på Stadium muttrar jag när jag går därifrån med skidan i ena handen och gråten i halsen. Otrevligare personal får man leta efter. Väl hemma igen berättar jag domen för maken, antagligen nya skidor, suck! Men det är ju Alla Hjärtans Dag i morgon säger han och ler..... Ska till Intersport imorgon för den slutgiltiga domen.

Hur tränar man skidor utan skidor är frågan. Jag behöver alla mil jag bara kan skrapa ihop och hela skidor behöver jag Nu! Jag lånade svärmors. Blev tidigare erbjuden att låna Åby Malins skidor men tänkte att jag och svärmor kanske har någorlunda lika spann å¨skidorna. Fixade till dom och stack ut. Nu var timmen sen så det blev bara 7 km. Men skidorna gick bra. Lär väl låna de i morgon också antar jag....

Dagens middag blev skinkstek. Blev riktgt bra. Maken var nöjd, så det är bra.

        

        

Nu ska det sovas. Jobbdag imorgon igen, tänk vad helgerna går fort....

Puss och kram på er alla

         
         Den osminkade sanningen

Vilken fantastisk vinterdag

Oj vilken vinterdag, vem behöver sol och värme någon annastans när vi har en fantastisk vinter här i Sverige. Passade på att njuta i skidspåren i Bergebo. MKt mjukt i spåren på sina ställen. Taskigt glid var det också, så idag fick man inget gratis, men desto mer träning. Blev 21 km. JAg vet Kenneth, borde åkt längre! Ska fixa skidorna imorgonbitti och hoppas på bättre glid och en längre skidtur imorgon.

       

MAn hinner tänka mkt när man åker skidor. Det som slog mig idag är att alla skidkläder är enormt trista. De flesta bär svart, traditionellt och säkert. Vill man piffa till det med färg så finns det faktiskt inte så mkt att välja på i affären, blått för herrar eller rött för kvinnor. Varför är det så? Varför har ingen designat färglada skidjackor så man lyser upp skidspåret lite....

Hemma igen möttes jag förvånat av Assar och Selma brevid varandra i soffan. Ska gammelkatten äntligen börja ta hand om flickebarnet.

        

       

Efter lunchen blev det takplankmålning coh nu så är det KLART - yes!

Mellosummering! Inte bra alls. Vem är det egentligen som bestämmer vilka bidrag som ska vara med? Det måste funnits bättre. Brolle och Sanna direkt vidrare till final. Men vad hade Sanna för låt egentligen och idag kunde hon inte sjunga. Ett plus till programledarna för inledningen, det gjorde de bra.

Puss och kram på er alla

Irriterad

Igår när jag åkte från jobbet var jag fruktansvärt irriterad. Detta gick ut över min bilkörning hem Svor över alla bilister som sniglade sig fram på fint plogade vägar och som ligger i mitten av vägen när det blir tvåfiligt körfält. Får folk körkort i flingpaket numer? Och så har man en bil med ett signalhorn som nästan aldrig fungerar, irriterande det med.... När jag närmar mig Borlänge blir det värsta bilkön från OKQ8 i Romme till Coop forum, men jisses! Gör ngt åt denna korsning med trafikljus som skapar kaos i rusningstrafik. Borlänge har ju diller på rondeller så varför inte en sådan i denna korsning? KOm till mitt slutmål tillslut, Vildmarks vid Kupolen för att inhandla diverse Vitargosaker till Öppet Spår. ¨Ska du åka Vasaloppet¨var kassörens kommentar när jag lassade upp alla mina saker på disken för att betala. ¨Jaaaa...¨ svarade jag lite surt, fortfarande irriterad över bilkörning och jobb. Stackars kille, inte hans fel, han försökte ju bara vara trevlig.....

Väl hemma blev det målning av takplankor, vilket fredagsnöje. Trött, hungrig och irriterad. Tänk att man kan vara långsur ibland. När målningen var klar blev det soffhäng med lite glögg, det var bättre fredagsmys. God mat lagade jag också sedan och irritationen var som bortblåst.

Idag är det strålande vinterväder. Sol, mkt snö coh minusgrader. Idag ska det bli skidåkning av....

Puss och kram på er alla


         
          Söta lilla Selma....

Skottat sig fram

Fick starta dagen med att skotta mig fram till bilen. En meter snövall är inte att leka med. Härligt med snön men måste det blåsa så in i vassen.....

Nu är det dags att äta upp frukosten och sedan starta bilfärden till jobbet.

Puss och kram på er alla

Snön ligger vit på taken

Japp nu snöar det igen, och nu menar jag verklgen SNÖAR. Vintern är tillbaka med råge. Me like. Men jag verkar vara en av få. Får spott och spä för jag lovordar snön. Våren kan komma efter Påsklovet, då brukar jag känna mig mätt på snön. Eller kan det bero på att då brukar jag ta mina sista svängar i backen.....

Bilfärden hem gick ovanligt bra, med tanke på snöfallet menar jag. Folk brukar snigla sig fram så fort en liten snöflinga visar sig. Men angående snöröjningen på R70? Har plogpengarna redan tagit slut eller? Mellan Avesta och Hedemora är det alltid bra plogat, men sen. Katastrof. Inte undra på att folk åker av vägen. Skärpning med väghållningen!

Har Zumbat loss idag. Mkt bättre idag, annan instruktör. Kul var det men är inte riktigt kompis med alla danssteg än, snart så.....

Och imorgon är det fredag igen!

                  

Puss och kram på er alla

20 mil

Nu har jag passerat 20mils gränsen på längdskidträningen. Bra det men hade önskat att det vore mer. Det är ju rekomenderat att åka runt 50 mil innan man åker i Fädernas Spår. Har än några veckor kvar att samla mil, men några femtio mil lär bli svårt att hinna. Till helgen blir det att öka milen rejält, hoppas bara på bra väder....

Puss och kram på er alla

        

Min vardagsmorgon

KLockan ringer 05:15 på mornarna, lagomt tidigt så man hinner snooza några gånger. Det är nästan det bästa på morgonen, snoozningen, när man får bädda ner sig igen och somna om. Och jag har en sådan härlig bra låt som jag vaknar till. Lyssna och njut

       

Morgonen startas alltid med att sätta på kaffebryggaren. Sedan blir det morgonkissningen och utfodring av tre jamande katter. 

        

Sätter på teven och har tv 3 på, där går gamla avsnitt av Melrose Place. Plockar lite med disk eller annat som behövs i väntan på kaffet ska bli klart.

             

Kaffet blir klart och genast sätter sörplandet av första koppen igång. Eventuellt träningsväska packas. Kokar tre ägg, två till mig och ett till maken. Släpper ut katter. Piffningen startas och dags att fylla på kaffekopp nr 2.

             

Efter piffningen (smink och hår) är det dags att få på sig dagens idrottsläraroutfit.

             

En halv kopp kaffe till. Släpper in katter. Dags för frukost. Två ägg och en avocado/smoothie/fil med jox i och ett glas provivajuice. Hör makens väckarklocklocka och katterna rusar in i sovrummet. Packar dagens matranson till jobbet. Borstar tänderna. Pussar maken hejdå. Runt 07:00 starate jag bilen och åker iväg till jobbet.

Så ser mina mornar ut.

Puss och kram på er alla


Domarhagen/Karlfeldt Lag 2

           

Nu så, är lagbilden korrekt, samtliga spelare som var med och tog hem vinsten i söndagens turnering.

Kokt torsk

Kokt torsk är underskattad middagsmat. Tillsammans med kokt potaits, brytbönor och äggsås blir det en magnifik måltid. Detta serverades på Utendal 52 restaurangen ikväll.

            

Passade även på att göra en lasange. Kanoners att ha i matlådan.

            

Nu tänker säker ni kära läsare, hur orkar kvinnan, laga mat i massor. Jo. lätt. Träningsledigt idag, då hinns det med massor.

Puss och kram på er alla

Vinst i Volleydiggardagen

Tjohooooo vad härligt det är att vinna! Obesegrade genom hela dagen - gött. Lite svaj ibland i spelet men annar s var vi kanoners. Tack laget för idag.

           

Infogar en bild på chefen då hon hann åka före korttagningen, för hon var också med i laget.                                                         

                                                                 

Har även åkt lite skidor idag. Fantastiskt väder, strålande sol, blå himmel och finfina spår i Åsbo på golfbanan.
 
       

Bygget då. Jo , maken och svärfar gnetar på och det blir såååååå bra.

      
       Tvättstugan blir riktigt stor

      
       Utrymmet vid ingången mellan gammalt och nytt hus blir också stort - kanske ett litet teverum?

Nu ska jag soffhänga och kanse eventuellt stryka lite tvätt.

Ha en fortsatt trevlig söndag allihopa!

Deltävling ett i Melodifestivalen avslutad

Jag är en melodifestivalnörd. Har sett på denna tillställning så länge jag kan minnas. I mina yngre dagar spelade jag in och tittade på det om och om igen. Inför dagens delfinal var Storbilden nere, chipsen inhandlade och bubbelvatten i glaset, allt för att göra en kväll oförglömlig.

        

        

Summa sumarum av kvällen då. Jag gillade Dannys låt, refrängen satt sig direkt. Jenny Silver var också bra, en riktig schlagerdänga. Synd att hon bara kom till andra chansen, förlorade mot Swingfly. Nej Svenska folket där röstade ni fel! Pernilla Andersson gick också till andra chansen, men sedan blir det nog inte längre, för svenskt.
Och programledarna då? Kunde inte SVT hittat några bättre? Suck, försök att vara roliga men var det verkligen någon som skrattade? Det är bara att stå ut.....

Dagens övriga sysslor har varit städning och skidåkning. Vilket fantastiskt väder att åka skidor i, strålande sol och tre minusgrader. Perfekt! 21 km blev det.

Imorgon är det Volleydiggardagen, jag är taggad!

Puss och kram på er alla

c-vitamin


Hittat på Aftonbladet! Har alltid sagt att chocka kroppen med c-vitamin när man känner sig krasslig.

Jo, apelsin hjälper visst mot förkylning

Bevisat: C-vitamin skyddar faktiskt

Tre apelsiner om dagen är inte bara bra för magen - du slipper bli förkyld.

Tvärtemot vad forskarna tidigare sagt visar försök på drygt 1 500 umeåbor att extra C-vitamin faktiskt skyddar.

I fyra månader fick personerna kontinuerligt rapportera hur förkylda de var, vad det åt och hur mycket de rörde på sig. Resultaten som presenteras i en doktorsavhandling på Karolinska institutet i dag visar entydigt att C-vitaminrik mat håller oss friskare.

– Det som är mest spännande är att man kan komma upp i de här nivåerna av C-vitamin via kosten, och att det inte behövs kosttillskott, säger Elinor Fondell som gjort avhandlingen i en intervju med Vetenskapsradion.

Tre apelsiner, lite paprika och broccoli räckte för att kvinnorna skulle få i sig 200 milligram C-vitamin. Jämfört med dem som fick i sig hälften så mycket minskade risken att bli förkyld med 30 procent. Självklart blev skyddet bättre om man även tränade och sov ordentligt, särskilt hos dem som lever ett stressigt liv. Enbart motion minskade förkylningsrisken med 18 procent. För en person med stillasittande jobb krävdes dock ganska hög fysisk aktivitet en timme per dag samt ytterligare tre timmar med måttligt hög aktivitet som att gå ut med hunden för att se effekt.

 

          
           Min lördagmorgon       

 


Fasiken va gött med lite snö

Jaaaaaaaa, snö idag. Sånt gillas av mig, inte av så många andra har jag hört efter mitt skriveri på facebook där jag önskade mer snö. Och se, jag fick mer snö =)

Innan jag styrde min kos från Avesta svängde jag förbi Shell och tvättade bilen. Köpte mig en stor kaffe och morotskaka att smaksa på i bilen medans borstarna gjorde sitt. Bra att bilen i allafall var ren i fem minuter efter tvätten.

Åkt skidor idag, nästan själv i spåret i Bergebo. Vad räknar man med 18:00 en fredagkväll. Gick bra, körde på röd valla. Skönt att slippa smeta på klister på skidorna. Fina spår var det, mer skidåkning imorgon - långt ska det bli.

Det bästa med denna dag var ändå att jag hittade glögg i skåpet - mums vad gott.....

Trevlig fredag på er alla

                                                    

Zumba

Nu så har jag testat det, Zumba. En ny upplevelse helt klart. Helt okej men hade en oerhört förvirrad instruktör idag. Okej man får ha dåliga dagar på jobbet, men det här... Ger det en ny till chans, ingen ska dömmas för en gång (en förvirrad sådan), kanske så är det en annan instruktör då.....

Idag har klistervallat inhandlats till skidorna. Nu jävlars ska det åkas, men först ska det ju kletas på. Får se hur det kommer att gå?!

          

När jag stod bland klistertubarna och kikade råkade jag kika lite längre, ända fram till skoavdelningen och kom på att jag faktiskt behöver nya inneskor till träningen. Under handbollstiden var det byte minst en gång per säsong och nu har jag haft samma i två år. Men nu tänkte jag nytt, inge handbollsskor utan aerobicsko, det ni.... Provade mig fram och det blev dessa skor, på rea gott folk!

          

På väg till kassan passerade jag naturligtvis klädavdelningen och vips hade jag hittat en tröja att ha på jobbet.

          

Nu hoppas jag inte min andre hälft muttrar för mkt över mina inköp, det återstår att se efter han läst bloggen....

Nu önskar jag och Astrid en fortsatt trevlig kväll till alla läsare. 

           

Trist väder

Börjar bli trött på det här vädret nu. + eller - kan väderguden bestämma sig. All snön förvinner, piss säger jag om det. Det kan inte bli vår i februari. Trivdes bättre när det var kallt och massor av snö. Ge mig det tillbaka....

Ingen skidåkning idag, Is, is, is i spåren - suck och fy. Nu måste jag inhandla klister och smeta på skidorna om detta tristväder ska fortsätta. För just nu känns det inte som om jag kommer att åka mina nio mil snabbare än förra året. Gaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..............................................

Volleyboll var det idag. Mitt andra namn är Tina ¨killerserver¨ Bakken Edbäck eller varför inte ¨superuppläggaren¨, ¨ladysmasher¨, ¨superwomen¨ (med tanke på alla mina fina slängningar jag gör )¨killerblocker¨(eller kanske inte killerblocker, jag når ju knappt upp över nätet för att blocka). Kärt barn har många namn som sagt. Summa sumarum skulle jag säga att volleybollen gick bra idag (och var superkul som vanligt) och är supertaggad inför Volleydiggardagen på söndag.

Maken har rivit vägg idag, nu ser man var öppningen till bygget kommer att vara.

             

             

Selma var väldigt nyfiken på vad husse gjorde bakom plasten

             

Och så dagens middag - kycklingwok
    
             

Puss och kram på er allesammen
                
        

Orka

Jobbelijobb, matelimatlagning och träneliträning - så ha min tisdag sett ut.....

Pigg och glad är jag också!


        

RSS 2.0