Sälfjällstorget

Haft en tripp till Sälfjällstorget och käkat lunch. Agnes har återigen ratat burkmat, denna gång vst det lasange från semper.Kommer jag få stå och laga mat i Kroatien måntro?
 
 
Nu blir dey snary grillad korv till min glögg i solen.
 

Sälfjällstorget

Haft en tripp till Sälfjällstorget och käkat lunch. Agnes har återigen ratat burkmat, denna gång vst det lasange från semper.Kommer jag få stå och laga mat i Kroatien måntro?
 
 
Nu blir dey snary grillad korv till min glögg i solen.
 

Låååååång fredag

Tösabiten vaknade strax innan 06, så vi har haft en låååång fredag. vi har umgåtts och kusinerna har studeratvarandra och avlöst varandrs i att skrika högst, men tror minsann vår tös vann idag. 
 
Det har även gjorts ett besök hos mormor idag, åtetkommer med en fin bild.
 
 

Påskkärring


Sköna söndag

Maken tog tösen imorse och jag sussade hör och häpnad till klockan nio. När jag vaknade låg maken och dottern också och sov efter morgonens lek och frukostätning.
 
Vädret har varit tipp topp ute idag, synd bara att man inte fått spendera så mkt utomhus som man önskat utan en annan liten person ville annat idag.
 
        

Skidspelen

Idag har vi varit i Falun och sett på Svenska Skidspelen. Det var maken som förelog detta imorse, så vi tog en familjedag där. och hör och häpnad när vi ska gå och köpa biljetter stoppar en herre oss och ger oss två biljetter, gratis gott folk och VIP. Han hade två biljetter över sa han, och ville ge det till några med barn. Man tackar och bockar för den vänligheten. Denna vänlighet gjorde resan till Falun än trevligare. Agnes sov sig igenom damernas masstart på 10 km samt en flyguppvisning med JAS-plan, lagom till startskottet vid herrarnas masstart vaknade hon. Med välling och lite banan innan för västen såg hon sitt livs första skidlopp live.
 
        
 
        
 
        
 
        

1:a löpturen

Idag snörade jag på mig löparskorna och tog mig en löparvända på 6 km. Första löpturen sedan januari 2012, så det var lite jobbigt bitvis men jag tyckte ändå att det gick hyfsat bra och nu kan der ju bara gå bättre. Nu firar jag detta med lite glögg, smuttar nu på sista dropparna av Blossa 2012.
 
Annars hemma övar vi Agnes på att vända sig från rygg till mage Det vill sig inte riktigt, det tar stopp men får hon lite hjälp så går det. Maken brukar hålla fram ett finger så hon drar sig runt själv. Snart så, hoppas vi...
 
          
 
Än så länge är det roligare att leka med alla saker som hänger i gymet.
  
          
 
          
  
 

Träff med Charlie

Idag har Agnes haft träff med Charlie och jag med hans mamma.
 
         

6 månader

Idag blir sötnötstösen 6 månader. Detta har firats med ett besök på Öppna Förskolan på förmiddagen för lite sång, lek och fika. Och vid lunch bar det iväg mot BVC för läkarkontroll och sprutor. Denna gång hade hon gått upp bra i vikt och väger nu 6610 gram, en viktuppgång på 710 gram på en månad är inte illa. Hon är även nu 66,5 cm lång, 2,5 cm längre än förra gången. Bra sammarbete mor och dotter där, mamman har skyfflat i mat och tösen har tackat och tagit emot.
 
Läkarundersökningen gick fint, hon gick igenom testerna och charmade farbror doktorn. Honom var hon minsann inte reserverad emot som hon kan vara mot andra män som ex farfar och morfar, konstigt! Sprutor togs det även idag, ett två stick! Lite gråt av chocken som snabbt gick över men stackarn fick lov att få en till spruta för den ena läckte och de var rädda att hon inte fått i sig tillräckligt. Detta gillade hon inte, så tårarna blev lite fler och lite längre ledsen än innan. Men hon repade sig och blev glad igen och började snacka för fulla muggar, troligtvis snackade hon om hur dum den där doktorn var som stack henne en till gång i benet.
 
Efter BVC-besöket tog sig tösen en liten lur på 2 timmar ungefär. När det vaknades åt vi middagspuré bestående av potatis/palsternacka/morot och till efterrätt smaskades det på katrinplommonpuré (hon är lite hård i magen, så det gäller att ösa i med katrinplommon), till detta dracks det vatten.
 
Nu sussar hon sött igen. Trött som tusan när pappa kom hem, dum mamma som hållt henne vaken, så det slank inte ner så mkt kvällsvälling för ögonlocken var så tunga...
 
Och nu till mamman, lovade ju att tala om hur det gått och nu är det ju 6 månader efter graviditeten så vi kan väl summera lite. Det som är synd är att jag inte skrivit upp eller tagir några mått direkt efter graviditeten, utan gjorde det först efter två månader men det får gå. Man ska inte stirra sig blint på vikt men vi snackar lite om det ändå. Jag gick som ni vet upp 12 kilo under graviditeten, idag har jag gått ner 18,5 kilo. Vikten jag har idag var det längesedan jag hade,vi får väl se var det slutar. Nu till centimetrar och jämförelsen får jag göra från mätningarn i november, som är 4 månader sedan. Midjemåttet: - 7 cm och Magmåttet; -9 cm. Dessa mått är önskvärda att bli bättre, har inte tränat min bålstyrka som jag ska, så det måste bli en uppryckning. Måste planka varje dag! Hur jag har burit mig åt för att komma dit jag är idag är att jag promenerar 6-7 dagar i veckan , försöker ¨hålla ett raskt tempo a la Tina och gå minst 1,5 h. Maten är hederlig husmanskost men försöker att tänka på att inte stoppa i mig mer än vad jag gör av med, så tallriken brukar bestå av mer grönsaker och protein än kolhydrater. Mellis äter jag också, när jag hinner med vill säga, ofta blir det en frukt för det går snabbt men ibland blir det lite matigare och bättre, ex kvarg med bär och mandelflarn. Godis och chips intaget är faktiskt lågt, när jag jobbade var det ett måste både fredag och lördag, nu blir det ibland men då blir det mest chips och då äter jag till det är slut i påsen. Jag gillar ju att baka och har frysen full men äter av det gör jag kanske någon gång på helgen, kaffe smakas ta mig tusan nästan bäst helt svart. Träning då, jo jag försöker ta mig til gymet för det ska ni veta att vara gravid gör att det hänger både här och där och att man är slapp. Målet är 2-3 gympass i veckan men det lyckas jag inte alltid med, så detta måste vekligen bli en skärpning, tur nog har jag i allfall mina promenader. 
 
Det var nog allt, för nu vill säga....
 
 

Ny mössa

Tösen har fått sig en ny mössa, av märket Agnes Little. Var inte det passande så säg.
 
       
 
Idag var det sista lektionen i babysim steg 1. Jag tror minsann tösen passerade kursen med mer än ett godkänt. Det hon måste träna på är att titta på mamma när det ska göras saker, inte på vad som händer runt omkring. Nu blir det lite simvila till vecka 15 då steg 2 börjar.
 
 

Odlingarna har börjat

Odlingarna är på G....
 
           

Tänder på G?

Undrar om det är tänder på G? Tösen har dregglat likt en St Bernadshund idag samt varit gnällig och haft mer leksaker i munnen än vanligt. Jag väntar med spänning....
 
       
 
       
 
       

När tösen sover

När tösen sover spelar pappan spel på Ipaden och mamman spelar worldfeud på mobilen.
 
            

Sitt!

 
Då kan tösen sitta själv, kortare stunder vill säga, sedan tippar hon år ngt håll, så det gäller att vara med.
 
          
 
Stor tös håller hon på att bli. Väntar på att hon ska vända sig från rygg till mage men hon nöjer sig med att lägga sig på sidan. Lägger leksaker på avstånd så hon verkligen måste förflytta sig, genom att rulla runt tänker jag så tänker inte tösen. Hon viftar sig fram till leksaken ändå på ett underligt sätt. För förlytta sig i cirklar kan hon, både när hon ligger på rygg men framförallt när hon ligger på mage. Har ni något tips som man kan göra för att få henne att vända sig eller är det bara att gilla läget?
 
Tösen fick flera fin fina presenter på sitt dop bla ett tält. Hon själv tycker inte om att vara där inne i nuläget, har försökt att vi ska mysa där inne men hon bara gallskriker. En som gillar stället är Selma. Bra att ngn uppskattar fina presenter.
 
         
 
 

Välling!

Introduserat  välling, igår för tösen, en vecka för tidigt om man ser på från vilken ålder man ska börja (jag vet att detta har med gluten att göra men det finns ju även i gröten). Anledningen till detta är att denna kvällsgröt som jag blev beådrad att ge henne har gått sådär. Hon är så trött på kvällen att hon inte vill äta så mkt, några skedar max sedan blir det dödsskrik. Sedan har jag fått lov att ge henne flaska med mjölk eller ersättning för att hon ska få i sig ngt innan nattsömnen. För jag har ingen större lust att ge henne gröt halv fem och sedan måste jag i allfall ge henne ngt mer innan sovning och hon lägger sig halv sju. I nuläget ammar jag henne vid halv fem, då hon vaknat efter en eftermiddagslur. Inbillar mig att denna amning senare eller kanske snart ska bytas ut mot vanlig mat istället. Och jag tycker det blir kaka på kaka att först ge gröt och sedan välling, det är ju samma sak fast i olika konsistens.'
 
I allafall så gick det bra, blandade välling och ersättning för att hon skulle känna igen smaken och det gick ner. Samma procedur blev det ikväll och det slank ner det med, mkt bättre än kvällsgröten hade gjort.
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dykning!

Idag har det varit babysim och dykning för tösen stod på schemat idag. Maken var med och filmade det hela , så ett filmklipp återkommer jag med. Hon skötte sig galant och trivs verkligen i vattnet, dykningen gick bra. Ett litet vattendjur är hon allt, kul till sommaren då vi kan plaska varje solig och varm dag.
 
Har äntligen hittat en sak som tösen fått av mig, om vi ser till utseendet, nämligen ögonfärgen. Alltid nått, när alla säger att hon är maken upp i dagen!
 
        
 
Fick även ett paket idag med saker som jag beställt från Lekmer. Det blev två nya boddies och en vårjacka till tösen och väggdekaler som ska upp i hennes blivande rum.
 
        
 
Appropå tösens rum så har jag börjat kika på olika inredningssaker och hittat en matta som jag bla vill ha med fick ett big no no från maken pga priset. Meeen den är så fin.....
 
         
 
 

Strålande sooooool

Njuter för fulla muggar av det finfina vädret och att få vara med Agnes. Vilket lyx att få vara hemma, inga egentliga måsten, dammråttorna får vänta när solen lyser utomhus. Synd bara att tösen inte kan leka utomhus än så stunderna ute är när hon sover, har trimmat henne ganska bra så hon har ett långt sovpass mitt på dagen. Men snart så, kan vi leka utomhus, hela dagarna....
 
                       

Strålande helgväder

Vilket fantastiskt väder det har variti helgen och några dagar innan det förvisso. Jag har passat på att njutit utomhus när det passat med tösen., det är tur att hon har sin långa förmiddagslur.
 
           
 
Och imorse fick jag sovmorgon, vilket lyx, inte för att att Agnes tyckte att det var en bra idé att sova längre än 06:00 utan för att maken tog hand om henne. Han körde även nattblöjsbytet. Det bästa med sovmorgonen var att bli serverad kaffe på säng och ligga och lyssna på när mina två älsklingar åt frukost.
 
           
 
Helgen har förutom soldyrkan bestått av fotosession med Agnes (återkommer om dessa bilder då det gäller tackkort och vill inte avslöja ngt än), nedsågning av en björk på gården (nu ska det planteras äppelträd istället) och natuligtvis Mellotittande. Ver inte om jag ska gå igång med det här med Mello, jag kan säga som så att jag gillar inte det vinnande bidraget, tycker att han skriker så mkt i låten. Kort och gått, mellanakten med Carola och Främling var bäst!
 
           
 
 

Lite bilder då....

Från åkningen i Romme Alpin
 
       
 
      
 
      
 
      
 
Från dopingen
 
      
 
      
 
      
 
 
      
 
Och så en träningsbild
 
      
 
Och en mysbild får avsluta det hela
 
      

Magnus är bäst!

På begäran.....

Okej, han fixa datorn så denna sidan hux flux fungerade som den ska.

Ber andra om ursäkt och hyllar maken än en gång!


Irriterad!

Eftersom det inte går att ge ngn feedback till blogg.se så skriver jag här för att förhoppningsvis få lite respons. Snälla ni fixa till detta nu, för jag börjar bli riktigt irriterad: - Det går inte att lägga upp bilder - Det går inte att logga ut, man måste helt enkelt stänga ned sidan - Man kan inte se besökarstatisktiken (vilket iofs är mindre viktig) - Det händer ingenting när man försöker trycka på er lilla Feedbackruta Tack på förhand!

RSS 2.0