Tusen tack!

Måste passa på att tacka för alla fina presenter Agnes får. Igår kom kära gamla kollegan E förbi med present och idag kom Åby-gänget förbi och senare på eftermiddagen makens morbror. Tack snälla ni för presenterna!
 
Vi har förutom kaffedrickning idag även promenerat i det fina vädret, bytt ett dussin blöjor, ätit, sovit och badat.
 
    
           
 
 
 
 

Låt mig få presentera...

... Agnes Lilly Maj Edbäck.
 
 
               
                 
 
Det tog ett tag men nu är namnen bestämda!

Dagarna flyter på

 
 Livet som småbarnsfamilj flyter sakta men säkert på. Man försöker hitta en vardag som bestäms helt av en liten person. Än så länge finns det inga direkta tider då hon är vaken, sover eller äter mat, det varierar väldigt. Det enda som har varit lika sedan hon kom är att hon sover ett längre pass på förmiddagen sedan kan dagen se helt olika ut än så länge.
 
Jag har i allfall kommit ut på promenad nu i några dagar och igår fick jag med mig maken. Kors i taket, men han måste ha varit påverkad av det fina vädret. Det var väldigt trevligt och mysigt att han följde med.
 
             
                 
 
Igår var det även premiärbadning för lilltjejen, inga protester men inget direkt jubel heller (?!), hon såg mest fundersam ut vad vi pysslade med.
 
               
                
                      
              
 
Och så en avslutningsbild på mina två favoritälsklingar.
 
              
                
 
                
  
 
 

1 vecka

Tänk vad fort det går. För en vecka sedan kom hon ut, lilla pluttfia.
 
          
 
 
Idag har vi haft hembesök av BVC. MiniMe är nu upp på födelsevikt igen, så det lär vara fart i brösten och de producerar mat som de ska. Känns bra  det. Man blir lite nojig om hon får i sig tillräckligt med mat eller ej.
 
Igår hade vi premiärtur i vagnen och det blev även en promenad idag. Skönt att få komma ut i den friska luften. Har startat lungt med en halvtimmespromenad, så ni kan vara lugna att jag tar det lungt. Har även startat med dessa knipövningar som man ska göra efter en förlossning. Man får kämpa för att knipa, egendomlig känsla faktiskt. Men man har ju pressat ut världens godaste unge så det är det värt.

Tröttis

Sova, äta, kissa och bajsa, så ser MiniMe´s dag ut...
 
 
             
                  

Bra natt

Gårdagens eftermiddag var bättre, trots att dottern helst av allt skulle vilja vara hos mamma och tutta. Vi fick henne i allfall att sova ett längre pass på eftermiddagen så det kändes skönt. Dock har jag inte kommit ut i den friska luften än.
 
Natten var faktiskt riktigt bra. Matning vid 22:30, 01.00 och sedan vid 05:00. Efter 05 var hon lite kinkig och ville inte somna men nu tusan sussar hon sött i sin lilla dagbädd. Skönt att mamman fått sova några sammanhängande timmar i natt.
 
Hör och häpnad och kors i taket. Jag har tappat 7,4 kilo av mina 12 gravidkilo som jag gick upp. Så idag kom jag faktiskt i mina vanliga byxor (med lite maghäng över förstås). Hon suger musten ur mig dottern, på ett bra sättt måste poängteras.
 
Snart vankas det besök av mormor och morfar.
 
              
                   

Urmjölkad

Igår kom första prövningen med att ha en liten bebis. Förmiddagen flöt på bra, matning vid halv åtta och halv elva och däremellan sov hon sött. Efter lunch hade jag tänkt mig en promenad i det fina höstvädret och insupa lite frisk luft som jag inte känt på flera dagar. Vid ett var det matning igen och sedan tänkte jag mig en liten tur. Men icke, det var någon annan som tyckte annat. Från denna matning vid ett till ca 19, hade jag en liten tjej som vägrade lämna sin mamma och hennes bröst. Hon åt och somnade, och när man skulle lägga ifrån henne så började hon gallskrika och visa att hon minsann inte var nöjd med den maten hon redan fått. Bara att starta om och så där höll det alltså på hela eftermiddagen. Naturligtvis kom det en hel det kräk också, på mig, henne, kläder, soffa, ja överallt kan man säga. Mellan detta var det en massa kiss och bajs i blöjan. På kvällen fick jag en och en halvtimmes rast, då hon faktiskt nöjde sig med maken och jag somnade direkt. Vid 22 startade det igen och höll i sig till ca 03, med korta pauser på 15 minuter då man trodde hon somnat, lade ner henne, lade ner mig själv och sedan.... gallskrik. Phu! Vid halv fyra somnade hon äntligen med makens hjälp och sov till halv åtta. Nu är hon morgonmatad och jag har fått äta frukost. Tacka gudarna för lite energi efter denna urmjölkning.
 
Nu hoppas jag på en mindre urmjökad dag idag.....

MiniMe

Då var hon här, som man väntat. Torsdag  20 september kl. 21:53 kom hon ut, sötaste lilla MIniMe (hon har inget namn än, 2160 hette hon på BB men det känns lite grymt att kalla henne det)...
 
         
 
             
 
 
          
 
 

Ultraljud

Då har vi varit på ultraljud igen. Allt var bra med MiniMe och hon hade bra med fostervatten att plaska i. De beräknade även ut en födelsevikt, 3330g, denna stämmer med 10 procents marginal åt båda hållen sa barnmorskan. Vilka grejer det finns.
 
Nu är det bara att vänta och se om hon vill komma ut. Är hon inte ute till söndag är vi kallade till BB för en undersökning. Där kollar de henne samt hur min livmodertapp ser ut, om den är mogen, hmmmm, en gyn- undersökning alltså. Eventuellt bli man igångsatt, helst vill de att det ska komma igång själv men jag kommer få gå som längst till tisdag nästa vecka. Har det inte hänt ngt då sätter de igång mig.
 
Vi hoppas naturligtvis att hon kommer innan helgen, det vore inte så dumt om jag får säga det själv.

Inväntar Falubesök

Sitter och inväntar Falubeöket och en extra undersökning där. Tycker inte jag gör annat än väntar om dagarna....
 
                 

MVC-besök

MVC-besök idag. Allt var bra med bebisen det hon kunde se. Imorgon ska vi in till Falun för mer koll, med bla ultaljud. Förhoppningsvis får man lite mer svar då. HUvudsaken är att hon mår bra därinne, man blir ju mest nervös för att det ska vara ngt fel.
 
Pappa ringde föresen från utlandet och har tappat bort bilnycklarna och bilen står på en långtidsparkering vid Arlanda. Jag säger då det. Det var bara för mig och maken och sätta oss i bilen och hämta reservnyckeln och se till att den blir levererad till brorsan. Slarvigt pappa, he he he.....
 

+ 9 dagar

Medans vi väntar kan man ju shoppa lite. Maken hittade detta underrede till babyskyddet på Blocket. En till vagn helt enkelt. Perfekt!  Lite smidigare än vår andra vagn och tar mindre plats i bilen dessutom. Vi har letat efter ett sådant. Det medföljde även sitt och liggdel som en vanlig barnvagn och allt till en väldigt bra liten summa. Man  kan inte annant än älska Blocket.
 
              

+ 8 dagar

Ja, vad säger man. Vi väntar på.....

+ 7 dagar

Man börjar se lite sliten ut...
 
          

Surkart

Får ju erkänna att jag var lite grinig imorse men nu börjar det ordna upp sig. Inga värkar dock men maken är hemma och då känns det bättre. Många pussar och kramar till honom som står ut. Love You!
 
                


+ 6 dagar....

+ 6 dagar, frustrerande. Jag blir lite grinig får jag erkänna, denna väntan. Jag vet att hon kommer när det är dags, men i allafall. Får hejarop från höger och vänster. Folk frågar när det ska ske och man är som en följetång. till och med maken får en massa frågor om det inte har kommit än. Det är snällt att man frågar hur man mår och om det inte är dags, frågar om man behöver hjälp men detta får mig även att isolera mig från omgivningen, att jag hellre är hemma, nästan låser dörren för att ingen ska komma in. Det är skönare att vara själv och skingra tankarna till det som komma skall. Visst kan det vara trevligt att vara gravid men nu tycker jag det får vara nog då man blir begränsad på vad man kan göra med tanke på att magen är ivägen, för övriga krämpor har jag inte och man kan väl inte kalla en stor mage som en krämpa direkt. Är inte van vid denna rastlöshet men något trevligt sällskap är jag faktiskt inte för tillfället.
 
Kom igen nu MiniMe, kom ut. Nu....

Lunch på stan

Idag tvingade jag maken att bjuda mig på lunch på stan så att jag skulle få se annat än huset.  Strosade även på stan i det fina vädret. Köpte en ny bok då jag läst ut min förra, man hinner med mkt böcker när man väntar....
 
           
                                                    
         
 
 

+ 5 dagar

Glömde helt bort att blogga igår, man har ju ett sådant hektiskt schema (eller...) så nu kanske jag skrämde upp er att jag var på BB men lugn, jag är fortfarande hemma och väntar.
 
Igår hände ngt märkligt (kanske egentligen inte så märkligt men i min nuvarande vardag händer det inte så mkt). Jag tar ju på order en eftermiddagsvila (läs lur) i stort sett varje dag. Jag somnar till och vaknar  inom en timme, det brukar inte vara längre än så och jag ställer ingen klocka. Men igår, somnade jag till och vaknade tre timmar senare, jisses. Man kan undrar var den tröttheten kom ifrån? Trisstess kanske eller konsten till total avslappning? Hela efterrmiddagen försvann i allfall.
 
Men idag är det en ny dag, min käre storebrors 40-årsdag, vi får hoppas att den inte behöver delas eller är det så dumt....
 
                
                Grattis käre bror!

Långa inlägg?

Nu när man är hemma såhär borde man ju egentligen kunna göra många spännande, roliga, långa inlägg etc men lusten finns verkligen inte. Det är inte kul alls att vänta på att den lilla ska komma ut. Man är lite otyplig och begränsad vad man kan göra och egentligen inte så kul att vara med för man blir så frustrerad. Gaaaahhh, nu önskar jag att det sätter igång snart. Brorsans fördelsedag (samt en av mina morbröders), då den närmar sig med stormsteg.
 
Idag fick jag kaffe på säng av älskade maken, han pysslar om mig han. Drack kaffe och läste bok i sängen ett tag. Läser för närvarande en bokserie av Katarina Janoush som handlar om en barnmorska. Det är ju revligt att man hinner förskjunka sig i en massa böcker i allfall.
 
Sedan har det blivit trädgårdfix, bortrensning av sommaren och in med hösten. Rensade bort och placerade om sommarblommor. Tänke köpa mig lite höstblommor men många av mina sommarblommor i krukor är så fina fortfarande så det får vänta, får väl bli lite ljung senare i höst. Hoppas att trädgårdstöket sätter lite fart på henne där inne...
 
Har vilat också, som sig bör, så alla blir nöjda och glada. Har även passat på att baka lite surdegsbröd. Och så har jag ju lagat mat förstås....
 
Nu blir det teve, väntar spänt på vad Gunilla i SHF ska visa för sidor i dagens avsnitt.
 
                

Fikabesök

Idag har jag haft två olika fikabesök, trevligt värre. Dagen gick lite fortare då faktiskt...

Söndagen gjord

Söndagen så gott som gjord och ingen tendens till ngn värk. Vi fortsätter kvällen med film och dillchips, det är jag värd....
 
                                                

40 veckor

Fördrivit dagen med bla gipsavjutning av magen, passande efter 40 veckor eller hur? Maken mixtrade jag låg mest still och kollade på (hade inte så mkt annat att göra...).
 
         
         
         
 
Och så en riktig magbild, kanske den sista vem vet. Fina fina mönster på magen efter min morgonrock, då jag legat och tagit mig en eftermidagslur. Smällar man får ta, man kan inte lyckas jämt men tror minsann att magen sjunkit en aning sedan förra veckan.
 
         
 

BF-dag

Idag är det BF-dag och jag har inte en tillstymmelse till ngn värk.
 
Vi hade funderingar på att göra en gipsavgjutning på magen och nu passar det ju bra så här efter 40 veckor, eftersom hon inte verkar vilja ut än och tid finns. Så det får bli ett av tidsfördriven idag.
 
Nu väntar vi vidare... och dricker lite kaffe....

Långpromenad

Har testat stark mat och långpromenad, får se om det ger ngn verkan.

2 dagar

Jag eller snarare vi väntar fortfarande.....
 
                         

Här händer det inte mkt

Fortfarande en tjockis för er som undrar. Inte en tillstymmelse att den lilla vill ut. Så vad har man roat sig med idag då? Jo, följande:
-Fick kaffe på säng av maken strax efter sju, så det blev kaffedrickning och bokläsning i sängkammaren
-Frukostätning
-I och urplockning av diskmaskinen
-Dammsugning av huset
-Tevetittning
-Lunchlagning (tacopaj med sallad)
-Lunchätning med maken
-Promenad
-Tevetittning och eftermiddagslur
-Middagslagning (lax med dillstuvad potatis och sallad)
-Middagsätning med maken
-Pysslande med grödor
-Surdegsbakning
-Tevetittning och datorisering
-Snart sängen
 
Spännande dag, eller hur?
 
           
 
          
 
 

Sista MVC.besöket?

Idag har dagen förgyllts med ett MVC-besök, förhoppningsvis det sista. Allt såg bra ut och nu är det bara att fortsätta att vänta, för enligt barnmorskan så kan man inte påskynda att bebisen ska ut, det är bara myt, utan äden kommer ut när den är redo. Hmmmm man kanske ska föröka med ngt i allfall, det finns en del tips....
 
Tipsen som finns

Långsam dag

Ja, jag är fortfarande en tjockis för er som undrar.
 
Idag var det segt men fint väder dock. Pappsen kom över på en kopp kaffe på förmiddagen, trevligt med lite sällskap och ngn att prata med. Före lunch gick jag även ut i landet och tog upp en bunt morötter men det var nog den sista gången. Fick en enorm smärta ner i ljumsken, så nu har maken sagt att jag inte får göra det längre, att man inte kan hålla munnen stängd. Han har även förbjudit mig att klippa gräset, som annars hade varit en förträfflig syssla idag i det fina vädret.
 
Efter lunch spenderade jag några timmar i solstolen med en bok.Blir lite enformigt i längden då jag bara kan halvligga i samma ställning. Baken somnar lite lätt när man inte kan justera sittställning så vidare värst. Jag föredrar ju lite uteväder med sol än regn, så man ska väl inte klaga.
 
Fem dagar kvar nu, hoppas som sagt på tidigare, för det är allt bra segt å vänta....
 
 
 
 

Ja ä inte bitter

En fd kollega till mig har fått barn idag, hon hade BF 6 dagar efter mig (och är förstföderska). Jag ä inte bitter....
 
På kalaset igår snackades det naturligtvis mkt om min mage och när bebisen ska komma. Alla hade sina historier om förlossning att komma med. Det verkar som alla tror att jag ska gå över tiden, hmmm. En av grannarna sa, att om man är vältränad går man över längre tid. Nu vet jag väl kanske inte om jag anses som vältränad men tränat har jag alltid gjort, minst 3-4 gånger i veckan och har förvisso tränat hela graviditeten, meeeeen det gäller nog inte mig....
 
 
          
           6 dagar kvar nu.....

Kalas igen

Igår var det kalas i byn igen. Det är ett himla kalasande må jag säga. Mat och efterätt mkt god.
 
Söndag och inget planerat, hmmmm. Kan bli en seg dag...

RSS 2.0