Min dag

Hipp hipp hurra på min födelsedag....

      
       Ett blomsterbud kom med blommor från mina syskon med familj

Nu är det förberedelser för kvällens middag som gäller

Strul

Jisses, vilken dag. Gillar inte en massa strul, sådan får jag magsår över. Detta strul ledde att jag inte kunde koncentrera mig på mina lektioner och min undervisning, samt att min lunch uteblev då jag fick lov att springa och leta reda på folk och reda ut en massa oklarheter. Nu är jag helt slut! Hur ska jag hålla mig vaken under Let´s Dance? Jag som sett fram emot detta program....

          

Frukosttajm

Havegrynsgröt m äppelmos och mjölk, två ägg, en glas proviva blåbär och en mugg kaffe.

Nu är jag redo för fredagen...

Ny mobil

Då har man en ny mobil, sony experia s,  och då börjar man med att spela wordfeud.

      

Ja, jag ligger under....

Deklarerat

Betalt räkningar OCH deklarerat, kan en tisdag bli bättre än så....


Frukost

Frukostingredienserna börjar sina, idag fick det bli dinkelgröt. Jag vet inte om det var en smaksensation men äta bör man. Kanske dags att åka och handla.....

Vilken fantastisk helg

Det var inte igår det var två hela dagar med strålande solsken, men det var det denna helg. Lovley.

Vaknade min valiga helgtid imorse, strax efter 07:00  och då var hon visst strax efter åtta pga av att sommartiden har börjat. När jag ställt in mig på sommartid och käkat frukost begav jag mig ut för lite målning. Maken började grundmåla en av våra utemöbler igår och nu var det min tur att måla finishen. Blev så i målartagen att jag målade två innestolar och några krukor också. Blev asbra. Krukorna får vänta innan det går att plantera div blommor i dom, kan ju inte ha penseér och påskliljor överallt. Stolarna ska få nya dynor, en ska jag klä med fårskinn hade jag tänkt och utemöblemanget är klart att använda, så välkomna in på en kaffetår imorgon eftermiddag.

       

Våffeldag idag och detta firades med våffelätning i växthuset. Ruskigt gott men man blir lite degig efteråt, tur man hade målningen att återkomma till.

       

En av de bästa sakerna med våren och det fina vädret är att man återigen kan hänga ut tvätten på tork. Det tyckte både jag och Selma var bra.

      

      

Gick ut i skogen på videkissejakt och fann inte bara kissarna utan även tussilago.

      

Middagen åts även den i växthuset, hemgjorda grillade hamburgare.

      

Sedan var det dags för lite eldning i slänten hos grannarna men innan detta gjorde jag snabbt en lasange och satte i ugnen och sedan lite matbröd som skulle in i kylskåpet för jäsning till imorgonbitti.

      

Selma var med och kollade så allt gick rätt till. Hon är inte så kelig men social, för hon ska alltid vara med när man gör ngt ute. 

       

Nu har jag duschat och ligger i sängen på min spikmatta. Måndag imorgon igen och jobbet hägrar...

Javisst ja, tack Smedsbo för en trevlig kväll igår med massor av god mat.
      

Grillpremiär i Utendal

Oj, vad skönt det var att komma hem igår efter jobbet, till stålande sol och värme. Och hem till en make förstås. Med tanke på det finfina vädret beslöt vi oss för en grillpremiär. Det grillades halloumi, älgytterfilé och majs, till detta spisades klyftpotatis och bea-sås (allt hemmagjort såklart, engenodlat eller egenskjutit, men vi får räkna bort halloumin, den var köpt). Det var sååååå gott och som tur är, är vi bortbjudna på grillning ikväll, vilken helg va!

        

        

Idag har det varit strålande väder. Maken har börjat måla en av våra utemöbler, han hade hjälp av Selma som höll honom sällskap.

        

Själv satte jag mig i solen och löste lite korsord, kanske att jag slumrade till lite också, det är trots allt tröttande att höra folk som jobbar...

        


I'm back

Efter några slitsamma dagar med massor av arbete och lite sömn, är jag på benen igen och känner att jag kan skriva några rader här. Trött som satan efter förlorad nattsömn, så nu får det bli långsovningar i helgen. Vem vet, jag kanske redan somnar strax efter 16:00 imorgon, då jag kommer hem från jobbet.

Det vankas finväder till helgen, det kanske till och med blir en grillning. Mums vad gott!

Kvällens middag bestod av följande; en av oss åt tonfisksallad och en av oss åt snabbnudlar med räksmak. Kan ni gissa vem som åt vad?

         

Gillart inte

Som jag skrev tidigare gillar jag inte sådant som är tvingat, men jag gör det ändå. I slut ändan för det förhoppningsvis ngt gott med sig. Får skylla mig själv när jag drar på det hela och inte startar med saker och ting i tid. Gaahhhh, det blir en lång natt....

Påtvingat

Har påtvingat läs- och skirvarbete, vilket jag inte tycker är speciellt kul. För att peppa mig själv gör jag lite roliga raster, som att baka tex. Det går alldeles utmärkt att vara effektiv i det trista mellan jäsningarna.

Nu har maken och jag nyss ätit lunch och jag blev vansinnigt trött. Vågar man sig på en kort lunchlur? 


           

Uppe med tuppen

Vi vaknade tidigt idag, maken och jag, i allfall tidigt om man ser till att det är helg. Strax efter 07:00 var jag uppe och satt på kaffe.

Efter frukost blev det lite städning för min del och fågelholksbyggning för makens del. Denna holk fick också bli med kamera, så han har koll om det är ngn som flyttar in och se hur det familjära fågellivet ser ut. Han har då ideér, maken min.

Varit ock kikat på Bo-mässa på rommetravet. Herregud vilken skitmässa, gå aldrig dit!

Det blev ett kort besök på kupan också för att kika på kommande inköp, det kommer bli dyrt det där...

Lite slapp på soffan och lite surdegsbakning innan middag hos grannarna. Nu blir det att gotta ner sig i soffan, om det nu är ngt på burken att se.


                                                             

Frosseri på en fredag

Hemmagjorde ost-och baconburgare med hemmagjorda stripes blev kvällen middag här i Utendal. Gott värre blev det. Det enda som man skulle ha ändrat var ju att jag bakat hamburgerbrödet själv.

         

Nu har jag lite smågodis som väntar, sådant går alltid i....

Okänd man

Med protester över hur jag definierar äldre herre ändrar jag uttrycket till okänd man, känns det bättre?

Alf's dotter


Idag spelades det skolmatch och jag var på läktaren och kollade, då går en äldre herre förbi och stannar sedan och vänder sig om och säger; Du är Alf´s dotter va?  Öh,´ja?!  Vi brukar vara på samma lionsträffar och prata med varandra väldigt mkt, jag är districts guvenör. Du kan väl hälsa från mig. Sedan går den äldre herren... Och du sa att du hette?

Så pappa, jag vet att du läser, han i texten ovan hälsar så mkt.


Hos gynekologen

För några veckor sedan var jag hos gynekologen och gjorde ett cellprov, det är ngt man bli kallad att göra vart tredje år för att se att det är som det ska där nere. För er manliga läsare är det alltså ett prov som tas på livmodern genom att gynekologen tar sig ett litet skrap på livmodern (såklart), med ett mkt otrevligt hårt redskap. Hur som helst, när man ligger där utblottad, börjar alltid gynekolgen med följande fraser: Nu hissar jag upp dig lite, nu kommer du känna att det blir lite varmt av lampan, jag kommer att föra in de här redskapen och nu sätter jag på lite glidmedel. Och mitt i all undersökning kommer detta: Det ser så fint ut, det jag kan se härifrån. Mmmm,  javisst.....




Bra film blir lite sömn

Shit pommes frites vad trött jag var närklockan ringde, men ska man nattsudda och se på fil får man skylla sig själv. Filmen Taken på fyran var för bra, så jag kunde inte gå och lägga mig fast ögonen sved av trötthet. Otroligt nog somnade jag inte. Se filmen, om ni inte gjort det. Funderar starkt på att visa den för mina ungdomar, en bra film för att diskutera kring trafficking.

Har, hör och häpnat, joggat i vårsolens sena timme idag. Flåsigt värre men ack så gött efteråt. Så skönt det var att spendera en stund i de sista solstålarna efter en dag inne på jobbet. Sprang eller joggade i snigelfart snarare till makens jobb, en sträcka på sisådär 6 km och fick sedan skjuts hem. Detta får nog bli mitt motto, träna direkt man kommer hemma så man inte hinner soffa till sig, kanske rent utav ska man ta träningen i Avesta för att maximera solljus behovet. Mmmmm kanske blir ngt för morgondagen.

Nu måste jag se hur halv åtta hos mig slutar och sedan är det familjen annorlunda. Elva barn som de har, vill jag inte ha. Bara så maken vet!

Vill passa på att tacka HK-Carina för kvällens middagsrecept (inte för jag tror hon läser min blogg men ändå)
Receptet är taget från en år 8´s Hk-lektion.

                                          Taken Poster  

En god gärning

Idag har jag och maken varit och röjt i trädgården hos makens farmor (svärföräldrarna och makens faster var också där så vi kan inte ta år oss hela äran). Massor av buskar åkte ner samt ett fallfärdigt växthus. Känns bra att hjälpa till och härligt att få vara utomhus och arbeta.

Har faktiskt även planterat blomfrön i krukor idag. Få se om det kommer upp ngt.

Nu till kvällen blev det hemmagjord pizza och pizzasallad. Mumsigt!

        

Nu blir det att mysa ner sig i soffan framför en film med maken. Jag önskar att jag hade en godispåse till detta......

Vårfint

Lovade en bild på mitt vårpyssel på trappen, så här kommer den.

       

Undra sa flundra vad jag ska göra idag?

Mellofinal

Då har årets Mellofinal varit och rätt låt vann. Heja Loreen! Hoppas på en bra placering i eurovision. Har tänkt så det knakat på Loreens medverkan i Idol 2004, men jag kommer inte tusan ihåg henne. Man kan inte komma ihåg allt. Bra med finalen var att Ranelid kom sist och lite vitsigt att han fick en poäng av Bosnien Hertzegovina.

Nog om Mello och till min man istället, som har chockat mig denna vecka genom att motionera frivilligt. Han har suttit på våran motionscykel fyra gånger denna vecka och jag vet inte vad som flugit i honom, för normalt sett är han inte den i familjen som tränar utan det är jag. Till mig säger han att han inte vill vara ngn soffpotatis, hmmm var kom det ifrån nu helt plötsligt.....

Min träning går käpprätt åt skogen, bokstavligt talat, jag tränar knappt alls. Illa! Men har en sådan trötthet på kvällen så jag förmår mig inte att göra ngt alls förutom däcka i soffan. Får lov att hitta ett sätt att komma runt detta, men hur?

Söndag imorgon, då tar vi nya tag, förhoppningsvis finner vi ork till träning. Javisst ja, jag har ju gjort vårfint på trappen idag. Borta är ljungen och framme är vårblommorna, kanske att jag bjussar på ett kort imorogn på skapelsen.


2-årig bröllopsdag

Då har man varit gift i två år med världens underbaraste make. Fick en superfin rosbukett av mannen idag, som tack har han fått rosor, hjärtchoklad och hjärtgodis samt en tre rätters middag. 

       
        Älskade maken

       
        Astrid ville också vara med och fira

       
        Puss på min älskade man, jag älskar dig....

Gäsp!

Då var man tillbaka på jobbet efter ledigheten. Full rulle som vanligt.

Nu är jag verkligen måndagstrött. Gäsp!

              

Vasaloppstarten

Tidig uppgång idag då det skulle tittas på Vasaloppsstarten live. Kyligt men soligt. Kanske såg man både kändisar och kungligheter, ni får studera bilderna noga om ni ser någon...

          
           Lite kaffe innan starten gick

          
           Då var det igång

           
           För de längst fram gick det fort

          

          
           Vissa hade svårt att stå på benen

          
           Hurtiga motionärer

          
           Är det ett lemmeltåg uppför första backen?

          
           Det gick bra att promenera i skidsåren också

          
           Och över älven

Kul att se starten live, blev enormt sugen att åka men inte att stå i den första uooförsbacken och trängas. Kan tänka mig att jag skulle få högt blodtryck för stunden där.

Blev ingen skidåkning för oss idag, vi blev för trötta av att titta på alla andra som åkte. Nu är vi hemma igen och imorgon är det åter dags att jobba....


Kläppen

Oj vilken fantastisk dag det varit i Kläppen. Strålande solsken och bra pistade backar hela dagen. Maken och jag var så ivriga att åka skidor idag att vi var på plats femton minuter före liftöppningen. Härliga minus 11,5 grader vid start men snabbt blev det varmare och solen värmde gott hela dagen. Och det mest fantastiska med allt var att det knappt var några folk i backen, så man slapp helt liftköer - toppen!

         
          Man kan roa sig när man åker lift

          
          Förmiddagsfika i toppstugan

         
          Jag ensam i backen, lyxigt...

         
          Maken var där förstås

         
          Vissa drack öl till lunch, andra drack fanta...

         
          Med en kamera i nyllet

         
          Maken stilar i backen

         
          Jag försöker också stila...

         
          Full fart ner

         
          Man kunde inte klaga på vädret idag

         
          Så söt maken är....

Dagen har avslutats med Mello andra chansen och alfapet. Alfapetet gick betydligt bättre igår än idag, nu kom jag ju sist.

         

Imorgon väntar Vasaloppsstarten-live och sedan kanske lite längdskidor, vi hittade ett bra spår upp på Kläppens topp.

Lindvallen

Har spenderat dagen i Lindvallen, tillsammans med maken förstås, och åkt slalom. Soligt men blåsigt idag. Backarna var mer än okej, blev lite isiga mot slutet av dagen. Men är man ett slolomproffs fixar man ju även det....

      
       Fint i backen

      
       Konstigt nog var det lite folk i backen

      
       Blåsigt på toppen

      
       Motvind när man skulle ner

      
       Lunchen blev en god räkmacka på Gustavs Grill & Bar

Nu väntar thaimat och alfapet med paranteserna och imorgon är det Kläppen som gäller.

Härligt med sportlov

På plats på pensionat Biskopsbyn sedan igår kväll. Servicen är toppen och vädret kan man inte klaga på heller. Här finns det snö. Idag tog jag med maken på en längdskidtur på fjället. Makens första tur på säkert femton år men han klarade det bra, med tejp under skidorna och själv hade jag bakhalt from hell i de isiga spåren. Jag hade glömt klistret hemma och hoppades på pappsen men han hade inget heller, så jag vallade med så varm valla jag hade men det hjälpte föga. Känns i armarna nu men det var för härligt att åka skidor på fjället och vädret sedan, jisses anåda...

       
        Maken åkte på bra i spåret

       
        Jag slet med bakhalt

       
        Mumsigt med våfflor när vi kom fram till fjällstugan

       
        Och lite mys i solen

        
        Superhärligt på fjällen

       
        Maken fick sig en välförtjänt öl när skidturen var över

Imorgon väntar utförsåkning.


RSS 2.0