19 mil skidåkning totalt

Hej!

Nu har jag faktiskt åkt 19 mil totalt sedan jag införskaffade skidorna, inte illa om jag får säga det själv. Tyvärr tror jag inte att jag hinner komma upp i 50 mil som rekomenderat. Kanske 40 om jag gnetar på. Totalt i helgen blev det 4,2 mil. Hade tänkt åka mer men kylan satte stopp. Dålig ursäkt men det biter ganska friskt i kinderna när det är -17 grader, idag förvisso -16. Man drar in ganska mkt kall luft också, många hade Andningsmask eller Lungpuls idag i spåret. Kanske inte så dumt att investera i. Själv körde jag med halsduk.

Imorgon blir det att fixa med skidorna. Behöver ha på nytt parafin och glidvalla, sedan ska grundfästet förnyas. Blir nog ett pyssel som tar några timmar. Så imorgon blir det lite lungnare på träningsformen. Två danspass med niorna får bli min motion. Som sagt ska det fixas med skidorna imorgon så jag åkte för att köpa lite grejer. Försäljaren var väldigt trevlig, en äldre herre som verkade kunna detta med skidor. Vi pratade om parafin, glidvalla, fäste, glidpulver, strykjärn, sicklar, borstar, vallaveck, uppruggade ytor, kork och lite till. Han visade på alla medel som fanns och demonstrerade. Tackade vänligt nej till vissa superdupersaker som kostade multum men fick med mig det jag kom för att handla. Så imorgon ska glidet på skidorna äntligen fixas...

Nu är det dags att lägga sig på spikmattan.

Puss och kram på er alla 
                                            
                                            Nyår 2008 - kyligt då med!

21 km skidor i -17 grader

Hej!

Idag har det vart kyligt, -19 grader när jag vaknade. Kunde inte annat än sucka. Jag som skulle ut på skidorna och åka hyfsat långt idag också. Men envis som man är beslöt jag mig för att vänta och se om det skulle bli lite varmare, för skidor skulle jag åka, hur kallt det än va. Laddade med morgonkaffe och lördagslussebullen. Det bästa med just lördagar är min lussebulle, det är så gott, och massor finns kvar i frysen så jag klarar mig ända fram till Öppet Spårdagen. Naturligtvis åt jag en redig frukost också.

Strax efter tolv begav jag mig ut, det hade blivit lite varmare, -17 grader. Före utgång var det valladags. All gammal valla skulle bort. Sambon hjälpte till. Själv stod jag brevid, höll lite i skidorna och berömde honom för att han var duktig. Sedan var det dags att valla. Först grön kallvalla längst in. Detta skulle ju värmas in så jag tog strykjärnet. TYcker inte om att stryka kläder så det var bra att järnet kom till användning. Kände mig som en riktig vallaexpert när jag stod och vallade, gick fint att värma på vallan och sedan stryka in. Sedan tog jag Kenneths supervalla som han rekomenderade mig för några veckor sedan. Sex lager av den magiska vallan sedan var skidorna klara.

Mot spåret i Bergebo. Det blev 21 km i ett kyligt längdspår. Jag var inte själv, vi var några knäppskallar som var där och gnessade runt. Skidorna var perfekta! Bra fäste, jag for uppför i en väldig fart. Bra glid med tanke på det kyliga vädret. Det knarrade härligt i snön varje gång jag tog ett stavtag. Nu kanske många tycker att jag inte är riktigt klok som åker skidor när det är så kallt. Jag är nog lite rubbad, jag bjuder på det.

Måste tacka Kenneth för supervallarekomendationen. Och så hoppas jag att Vasalopps Anders är stolt när jag endast ängnar mig åt skidåkning numer.

Puss och kram till er alla
                                 

                                     
                                      Efter dagens skidåkning...

Let's dance

Hej!

Idag har det vart bugg i skolan. Eleverna är superduktiga, de går verkligen in för att göra sitt bästa. Tror nog att de innerst inne tycker att det är lite roligt trots mycket protester i början av buggperioden. På teve är det let's dance. Skapligt hittils. Det skulle vara kul och testa, undrar hur det skulle gå? Skulle man klara av dödslyft och bra fotarbete. Det är kul med dans. Snart ska jag få lära sambon lite vals, återstår och ser hur det kommer att gå....

Har haft bilen inne på service idag, blev inte så dyrt men de hittade fel som de tycker vi ska åtgärda snarast. Då blev det genast lite dyrare. Varför ska det vara så dyrt med bil. Saknar tiden då man kunde cykla till jobbet, tänk vad skönt. Praktiskt sett kan jag ju cykla till jobbet, det är bara 6,5 mil. Men uppstigningen skulle bli mitt i natten så det är uteslutet. Ett annat alternativ hade ju vart att bo i samma stad man jobbade i, då kunde man cykla. Men jag trivs så bra där jag bor så det är inte heller ett alternativ. Får gott betala för bilen och cykla när jag är hemma....

Imorgon vankas det långtur på skidorna. Jag laddar redan...

Puss och kram på er alla
                                        
                                        http://www.youtube.com/watch?v=0Z43Kk_PFAo

Förbaskade nysnö

Hej!

Ingen skidåkning idag heller. Förbaskade nysnö. Men jag gjorde ett tappert försök. Med full skidmundering åkte jag till Åsbo i hopp om att ngn vart där och dragit spår, men icke. Testade om jag kunde spåra åt mig själv men det varade i 20 meter sen gav jag ilsket upp. Hela träningsdagen var nu förstörd. Hade inga andra träningskläder med mig och jag hade behövt åka ett längre pass skidor idag. Fasiken också. Jag tänkte igår att man kanske ska ta med sig badkläder så man kan simma om det inte skulle gå att åka skidor. Men imorse när väskan packades var det som bortblåst. Om huvudet är dumt får kroppen lida ( i nio mil....)

Tillbaka tills i morse. Det är ett väldans packande för mig varje morgon. Mat och mellanmål för hela dagen, och träningskläder. Jag måste tänka ut exakt hur mkt mat jag måste ha med mig för att klara dagen, annars blir det kris. Vissa skulle säga att jag blev kinking, sur och grinig om jag inte fick mat. Hmmmmm stämmer verkligen det?Har i allfall konstaterat att jag inte skulle klara av Robinson. Ingen mat, ve och fasa....

Har fått en fråga om hur jag klarar av att ligga på min spikmatta. Inga problem. Innan sängdags, surfandes på datorn eller med en bra bok. Kan inte bli bättre.

Sist vill jag ösa beröm över min allra käraste kollega idag. Hon var grym på volleybollen, perfekta servar och en fin fin blockning idag. Blev lite avis, för mig gick det inge bra, fortfarande frustrerad över att jag inte fått åka skidor. Bra att man kan skylla på något.

Puss och kram på er alla
                                                
                                                 Dexter djupt sovande. Är hundvakt två dagar.

Snökaos eller inte...

Hej!

Idag hade det varnats för snökaos och stormvarning. Stormvarningen uteblev och inte tycker jag att det blev snökaos heller. Det har kommit ca 1 decimeter snö, inget ovanligt för det är ju vinter. Det blev lite moddigt på vägarna men de personer som inte tycker om att köra bil när det blir lite snö hade stannat hemma idag, så färden till och från jobbet gick smärtfritt. Appropå bilfärder så har jag börjat lyssna på en ny ljudbok i bilen, Den dubbla tysnaden av Mari Jungstedt. Fasiken vad bra hennes böcker är. Det är kanon att lyssna på bok i bilen, man blir lite trött på all reklam i radion så då är det skönt att koppla av med ngt annat. Rekomenderar hennes böcker, läs eller lyssna!

Jag tycker att vintern är helt fantastisk och älskar när det kommer snö. Mkt snö ska det vara. Men nysnö ställer till lite problem med min skidåkning. Idag blev det ingen pga snön. Hoppas att de fixar spåren imorgon, så jag kan åka. I värsta fall får jag spåra upp dom själv, men det är ju ingen höjdare direkt. Tungt och eländigt men så kan det vara när man åker Öppet Spår också, så jag får väl gilla läget.

Måste bara tacka min kära Sambo återigen för Årets julklapp, spikmattan. Den är helt underbar. Jag ligger på den varje kväll, minst 30 minuter, och bara känner hur cirkulationen kommer igång i kroppen. Har fått för mig att det är toppen för min rygg, framförallt nu när jag åker så mkt skidor. Så nu ska jag tacka för mig och gå och lägga mig på spikmattan.

Puss och kram på er alla
                                       
                                          


Bloggskolkare

Hej!

Fy på mig som skolkade från bloggande igår. Så får det inte vara, jag måste vara ordentlig och skriva så mina läsare blir nöjda och glada. Inga sura miner för att man är dålig att uppdatera bloggen får det inte vara. Skärpning på mis!

Igår var det måndag igen. Mina måndagar är mina jobbigaste dagar på jobbet, och fedagar. Då har jag mest lektioner, kort om rast mellan lektionerna och så är jag till kopparhallen för handbollsundervisning också. Men jag gillar att ha fullt upp men man är trött efter sådana dagar. Och det var jag igår, lika trött som jag brukar vara på fredagar. Då somnar jag oftast väldigt tidigt på soffan. Det gjorde jag igår, somnade i soffan, halv åtta....

Men efter jobbet igår begav jag mig till Rembo för lite skidåkning. 10 km blev det. Lite mera kuperad terräng än vad jag är van vid men det är bara bra träning. Hade superskidor, jag hade återigen lyckats med vallningen, det gick kanonbra uppför. Lite flåsigt men bra fäste och faktiskt bra fart. Och så var det nerför, jag kan vekligen inte åka nerför. Varför är det så svårt. Varför ska det vara så j***a svårt att stå på benen, framförallt när det kommer en liten sväng när det lutar nedåt. GGGGGGGGGAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHH, blev galen av ilska och riktgt frustrerad över att jag inte klarade av att stå i nerförsbackarna (kanske därför det gick så bra uppför.....). Har frågat skidexperterna på jobbet idag vad jag ska göra. Träna mera fick jag som svar......

Idag gick jobbet i rasande fart. Hemma blev det matlagning och lite soffhäng med Sambon innan det var dags för lite skidor. Det blev 12 km. Hade tänkt att hoppa över skidorna idag men med tanke på att SMHI säger att det ska bli snöstorm imorgon, så kan risken bli stor att det inte blir skidor då. Kanske låter fånigt, att man inte kan åka i snöstorm, det kan man ju. Det går säkerligen väldigt väldigt trögt men det går. Blir det snöstorm på Öppet Spår, åker jag ju ändå. Kanske man ska åka imorgon i allfall, för träningens skull....

Puss och kram på er alla

Söndagsstek

Hej!

Ikväll blir det söndagsstek, på älg naturligtvis. Den håller på att gotta till sig på spisen så det doftar underbart i hela huset. Jag gillar som sagt att laga mat och baka (det är ett snäpp roligare och avkopplande). Tycker om att läsa recept och sedan testa och göra det med min egen touch. Sambon uppskattar min matlagning, det är tur det, ikväll är även grannarna inbjudna på lite mat.

Har under dagen gjort veckostädning. Något jag inte uppskattar att göra men är ett måste. Skönt när det är klart och huset blir rent och snyggt.

Har även åkt skidor idag, hela 21 km. Jag hade kanonskidor! Och hör och häpnad var det jag som vallat dom, kanske börjar man äntligen få lite pejl på det. Det var så fantastiskt att till och med jag fick köra om folk i spåret, sånt gillar jag. Tränade mkt stakning och uppföråkningen gick riktigt bra. Härligt, härligt, härligt! Imorgon blir det skidor i Rembo efter jobbet, hoppas jag även då lyckas med vallningen.

Puss och kram på er alla.
                                                
                                                Egenodlad potatis blir det till steken

Trevlig middag och dop

Hej!

Igår var jag och sambon på fredagsmiddag hos kära kollegan och hennes sambo. Det blev en trerätters middag som var mkt god. Kollegan kan laga egen Beasås hon, inte som dom i halv åtta hos mig för dom kunde inte alls, hon var en mästares mästare. Middagen avslutades med en helt fantastisk chokladkaka, MUMS. Tack så mkt för den goda maten Fabriksgatan!

På kvällen planerades det lite till bröllopet också. Allra käraste kollegan med sambo ska vara toastmasters, så vi pratade lite om hur vi ville ha det. Det kommer bli kanon, jag litar på dom fullständigt. Kort spelades det också, Run of nine. Ett kul kortspel som tar lite tid. Jag kom tvåa, inte nöjd med det men glad att jag inte kom sist.

Innan själva middagen åkte jag och allra käraste kollegans sambo längdskidor. Han visade mig elljusspåret i Rembo. Ett riktigt bra spår, 5 km var det och hade kuperad terräng. Där kommer jag stanna och åka efter jobbet, så slipper jag köra med pannlampa i hemmaspåret. Totalt åkte vi 7,5 km. Inte så långt men fick duga, men det bidrog till lite ångest för att det var för kort. Skulle ju ha åkt långt idag men var helt slut efter dopet så det blev inget, ångest för det med.

Idag då, dop av lilla Julia. Det är Sambons bestmans nyaste tillskott. Fick ett ärofullt uppdrag i kyrkan, jag skulle filma. Så här i efterhand tror jag sambon låg bakom det hela för att jag inte skulle höras när det sjöngs psalmer. Jag har en förmåga att höras mer än de andra när det kommer till sång, varför spara på krutet när man kan sjunga ut. Ibland tror jag sambon tröttnar på mitt sjungade, för jag gör det jämt. Vid det efterkommande dopfikat var det fullt med barn i 5-6 års åldern som bokstavligt sprang runt och skrek. Hjälp mina öron! Detta får mig att tacka att jag arbetar på högstadiet. Dom låter men inte med samma decibell. När jag och sambon kom hem var jag helt slut av allt skrikande och allt som man proppat i sig. Jag somnade direkt på soffan.

På kvällen lagade jag och sambon mat ihop. Nice! Det händer inte så ofta. Det är jag som står mest i köket och han sitter i soffan, det kallas lyx för hans del. Pasta Bolgnese blev det och gott blev det också.

Nu blir det fortsatt soffhäng och vila. Imorgon är det ett måste med en långtur på skidorna.

Puss och kram på er alla
                                              
                                               Våra toastmasters

Biffig vakt!

Hej!

Idag har det vart SM i Futsal med vårt skollag. Det gick inte så bra för våra killar men vi som kollade bjöds på bra fotbollsspel hela dagen. Jag såg egentligen inte så mkt. Jag var trappvakt. Självklart ställer man den biffiga idrottsläraren som stopp för eventuellt smitande elever. Den långe idrottsläraren fick stå vid entréndörren och passa. Bra att man får en uppgift man klarar med glans. Ingen slipper här fram, här fram .......  Nu har vi bara skötsamma elever på vår skola så uppgiften var inte så slitsam. Lite ordväxling med nåra fick man ha men sådant är vardagsmat. Kul dag i allfall!

Sedan var det dags för lite volleyboll med lärarna. Kul det med. Mina servar var riktigt bra idag. Kul!

Får erkänna för Vasalopps Anders att det inte blev någon skidåkning idag. Imorgon ska jag träna backträning med skidorna på. Sedan lite längre körning lördag och söndag.

Sammanfattning på dagen: Kulikul (uttryck lånat från käraste kollegan men värt att lånas ibland)

Puss och kram på er alla
                                          
                                          Vem törs passera idrottsläraren?

Startnummer 6754

Hej!

Nu har jag äntligen fått mitt startnummer på Öppet Spår, 6754. Memorera nummret så ni kan följa min färd i spåret. Nu är det allvar, starten är nära...

Jag och Pappa åker söndagen den 28:e februari, en vecka innan bröllopet. Hoppas jag inte blir allt för stel och att det inte sitter i länge. Man kanske skulle förboka sig lite massage till dagen efter loppet. Inte så tokig idé, ska tänka på det...

Förberedelserna inför Öppet Spår går bra. Efter Vasalopps Anders uppläxning ägnar jag mer tid åt skidåkningen och den andra träningen får vänta. Måste erkänna att jag blir lite bättre på att åka, övning ger färdighet. Har inte riktigt fått in farten men tekniken blir bättre. Idag har jag provat ett nytt spår, golfbanan i Åsbo. Fick träna mkt stakning men det lär behövas inför mina nio kommande mil. Om det stämmer att spåret är 7 km så blev det totalt idag 14 km. Nöjd!

Appropå mitt startnummer i Öppet Spår blev jag så i tagen att jag anmälde mig direkt till Vansbrosimningen. Det blir simning 11 juli. Kommer nog vara kallt i vattnet, Vanån, där kan det inte vara varmt. Men jag har goda träningsförutsättningar här hemma. Det är bara att huppa i älva.....

Nu ska jag titta vidare på hanbollen på teve och samtigt roa mig med att riva kanter på ytterligare några bröllopsprogram.

Puss och kram på er alla
                                          
                                           Sambon badar i Älven och Dexter är sugen han med...

             


Ingen träning pga krånglande bindning

Hej!

Gaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh för utrustning som krånglar. Var redo att bege mig ut på ytterligare några kilometer i skidspåret. Sambon hade återigen vallat skidorna, Han lyckades ju faktiskt ganska hyfsat igår. När jag ska knäppa på mig skidorna så funkar inte ena bindningen. Står i mörkret med pannlampan som enda lyset och försöker få på mig skidorna. MEEEEEEEEEENNN..... Jag tappar tålamodet, blir grinig, vill göra brasved av skidorna. Sliter upp dörren och skriker till sambon:
J: ENA BINDNINGEN FUNGERAR INTE......
S: Får se... Jag vet väl inte hur sådant här fungerar...
Och så börjar han pilla på mina bindningar så jag blir alldeles nervös att han ska ha söder dom
J: Ha inte sönder något.... Så här gör man.
Demonstrativt tar jag ena skidan och visar hur man knäpper bindningen. Han tittar forskande och tar sedan skidan.
S: Ahhhh nu vet jag vad som är fel.
Han fixar med någon bit som lagt sig fel och vips är bindningen lagad.
S: Nu kan du åka...
Jag suckar, har redan tappat lusten att åka. Hatar när det krånglar, det tar för mkt av min energi.
J: Tack då.... Men nu vill jag inte åka längre...
Sur när det inte blir som jag tänkt.

Det fick bli teve istället med sysslor samtidigt. Det vankades handboll. Sysslorna bestod av att riva kanterna på vårt bröllopspogram. Vilket j***a pillgöra, en annan sak jag har svårt med. Svor lite åt det med, humöret var ju inte direkt på topp innan. Vem av oss kom på denna idé med att riva kanterna på varenda blad?????? Tröstar mig med att det blir snyggt och det är ju till vår oförglömliga dag, men i allfall.....

Kanske var det sambon som mixtrat med bindningen baraför att han vill ha mig inne, rivandes på kanterna till vårt bröllopsprogram......

Puss och kram till er alla


Slut på Keso i affären, får det vara så?

Hej!

När jag var och handlade igår och kommer fram till mejerikylen och går dit keson finns, gapade det tomt. Men hallå, får det vara så. Mitt allt när det gäller mellanmål. Det finns inget bättre, man kan blanda det med allt. Jag kom helt av mig i mitt handlande och fick snabbt lov att tänka om mina mellanmål för måndagen. Muttrande när jag gick och funderade och fick lägga andra varor i min korg.

Hur gick det idag då utan min kära keso. Ingen keso vid förmiddagens mellanmål, fick bli en proteindrink. Ingen keso till min fjuttiga tonfisksallad som jag hade till lunch (tänk vad mätt jag blivit om jag hade haft den, nu blev jag inte det). Ingen keso till mitt mellanmål på eftermiddagen, det blev sojayoughurt och jordgubbar istället. Hungrig som attans när jag åkte hem idag. Stannade i en annan affär på vägen hem från jobbet, dom hade keso. Tack gode gud. Åkte hem lagade middag och åt min älskade keso till denna....

Har åkt ytterligare 12 km längdskidor idag. Tänkte på vad Vasalopps Anders sa igår när vi tränade. Var en stolt åkare och gliiiiiid. Och det gjorde jag. Kände mig som forna skidåkaren Vladimir Smirnov. För har lite likheter, båda är stora och ståtliga. Fick förklarat för mig i helgen att jag är en stor och stark kvinna, vet inte hur jag ska tolka det hela men väljer att jämföra mig den forna skidåkaren ovan...

Puss och kram på er alla
                                              Vladimir Smirnov 

Hård träning med Vasalopps Anders

Hej!

Idag har jag haft hårdträning med Vasalopps Anders, i allfall enligt mig. Smetade på rikligt med valla innan avfärd, en blå, och tyckte att jag lyckats bra. Den funkade ju kvällen innan. På plats i Bergebo med Vasalopps Anders, hans sambo och min svärmor bar det av. Inget fäste - SUCK! Då kom en tröst från Vasalopps Anders; Jag vallar om när vi kommit ner innan vi ska uppför igen. Hmmmm vad tänkte han nu, uppför. Var detta uppvärmningen, backträning på skidor....

Nerförlut i ca 1 km. Jag är verkligen inte stabil när jag åker nerför. En annan är van med slalomskidor och inte smala hala skidor. Jag erkänner att jag är lite rädd, har inte kontroll på det jag gör. Möter jag någon får de väja för jag kan inte. Väl nere kan jag inte stanna, så jag kör en rumpstopp. Den funkar den med. Fick omvallat och vilket fäste jag fick. Sedan förklarade Vasalopps Anders att jag vallat på för kort spann, jag hade vallat i klisterzonen endast. Aha, tänkte jag och kände mig lite dum. Och så började färden uppför, vilken mardröm. Sprungit upp för i backar har jag gjort med bra tempo, men skidor uppför i snabbt tempo var rena döden. Jag blev helt slut och detta var bara uppvärmningen. Fick många bra tips vad jag ska tänka på uppför. Inte använda stavarna så mkt, vara rak i kroppen, fram med bröstet ,fram med höften, spinga på tå, inte så långa steg, försök å glid..... Ja, ja, ja tusan vad svårt å tänka på allt....

Väl uppe var det dags för en liten längre tur tyckte Vasalopps Anders, där det är varierad terräng. Då fick jag lära mig om stakning och vad det innebär. Bra att träna mkt stakning så man blir stark. Man ska visst staka när det lutar lite lätt uppför men vad jobbigt det var då, samt när det lutar lite nerför. Slet gjorde jag...

Spåret vi åkte var sådär. Med tanke på att det egentligen inte kommit så mkt snö var spåret löst. Och det gick verkligen upp och ner. Som sagt nerför är inte min starka sida och inte om det är löst i spåret, så jag for på ändan ganska många gånger. Det går ju så fort ibland... Hade Vasalopps Anders brevid mig eller bakom mig påhejandes vad jag skulle göra. Staka, staka, upp på tå, små lätta steg, trippa, glid mer..... När jag kom fram till bilen var jag helt slut. Skrapade ihop 20 km idag och Vasalopps Anders såg helt obeörd ut, orättvist! Han töstade mig och sa att nästa gång åker vi längre.....

Tack ska Vasalopps Anders ha för denna lektion, den var guld värd. Kan kanske bli någon mer, jag ska ju trots allt åka nio mil och det är ingen barnlek. Jag har hört att ska man åka ett Vasalopp/Öppet Spår krävs det många mil i kroppen. Närmare 50 mil. Själv har jag bara kommit upp i 7,3 mil....

Dagens mat-och träningsdagbok:
Frukost - Naturell youghurt, blåbär, Pulúns müsli, ett ägg, ett glas berocca, två koppar kaffe
Mellanmål - en banan
Lunch - Tonfisk, keso, en avocado, några nötter, tre fincrisps med ost, ett äpple, ett kopp ingefärste
Middag - Kyckling, 1 dl matvete, sallad, hemgjord sås, en kopp kaffe
Kvällsmål - Fruktsallad med vaniljkesella + en kopp green chai

Vattenmängd: 3 liter

Träningsmängd: 20 km längdskidor

Puss och kram till er alla
                                           

En dag i längdskidornas tecken

Hej!

Idag har dagen kretsat mkt åt längdskidor, både genom att åka själv och att titta på teve.


Det var en stillsam morgon. Gick bet på melodikrysset, attans. Gillar inte när jag inte klarar av saker och ting. Fick snabbt improvisera lunch till sambon som skulle iväg och jobba. Det blev älgfärsbiffar, potatis, broccoli och sås.


Efter att jag vinkat av sambon begav jag mig till Bergebo och skidspåret där. Hade naturligtvis haft skidorna inne för lite vallning först, smetade på den nya vallan jag köpt. Väl framme vid spåret hade jag redan innan jag startade beslutat att åka över en mil idag, då kan man ju inte ändra sig oavsett hur skidorna är. Som sagt, bakhalt, inte en gnutta fäste i uppförsbackarna. Va f*n gör jag för fel. Antigen vallar jag uruselt eller annars har jag ingen teknik alls när det kommer till uppförslutning. Eller kanske är det en kombination av båda..... Diagonalåkningen samt stakningen gick fin fint, men uppför fick jag slita hårt. Kommer bli jäkligt stark i armarna av detta. Det blev tillslut 14 km, mkt nöjd med tanke på allt slit i uppförsbackarna.


Det vankades lunch och snälla grannen bjöd. Tack för det! Sedan blev det soffläge och skidor på teve. Gjorde en brasa för jag blev lite frusen och då blev det mkt varmt och skönt. Så varmt och gosigt att jag slumrade till mitt i all spännande skidåkning på teve.


När jag vaknade hade jag sovit en timme. Jag beslöt mig för att ringa Vasalopps Anders för att få lite vallningstips och eventuellt lite skidteknik hjälp. Hjälp fick jag och en uppläxning. Han följde visst min blogg och kommentrerade att jag åkte på tok för lite skidor och pysslade med annan träning. Sedan sa han åt mig att jag brer på för lite valla, många lager ska det vara och man ska alltid valla om inför varje tur. Hmmmm jag som smetat på lite valla, strukit ut detta och sedan begett mig ut. Kanske är vallningen trots allt och inte min teknik. Ska få teknikträning av Vasalopps Anders imorgon, det blir bra det. Och kankse lite mer vallningstips, det kan behövas.


När jag lagt på telefonen hade jag fått skuldkänlor av att jag åkt för lite skidor och tränat annat i stället. Tycker inte om att bli uppläxad, då vet jag att jag gjort fel och det tycker jag absolut inte om att göra. Tog in skidorna vallade om i flera lager och begav mig ut i skidpåret igen. Faktiskt bättre fäste denna gång, inte perfekt men okej. Hade superglid. Körde med pannlampa då det blivit mörkt ute men den hade inte behövts, det var skapligt ljust ändå. Så det blev ytterligare 8 km i längspåret. Totalt 22 km idag, det kan han väl inte klaga på i allfall....


Dagens mat och träningsdagbok:
Frukost - Naturell youghurt, blåbär, Paulúns müsli, 2 ägg, ett glas berocca, två koppar kaffe
Mellanmål - En banan
Lunch - Färsbiffar, potatis, kokta morötter, kantarellstuvning, saltgurka, en hård knäckebrödsmacka + en kopp ingefärste
Mellanmål - en lussebulle, en kopp kaffe, fruktsallad med vaniljkesella
Middag - Skink och rostbiffssallad med valnötter och ädelost + en kopp ingefärste
Kvällsfrossa - Mer fruktsallad och vaniljkesella


Vattenmängd: 3,5 liter


Träning: 22 km längdskidor


Kommentar: Jag vet att en lussebulle inte är ngt mellanmål och vanilkesella ska man inte äta så ofta. Men det är lördag och jag frossar lite extra =)


Puss och kram till er alla


Rena rama värmeböljan

Hej!

Idag har det äntligen blivit lite varmare, nu är det bara -4,5 grade ute. Kändes rikigt varmt när jag var ute och hämtade ved. Ovant att inte ha ett rökmoln framför sig när man andas.

Ber om ursäkt för det tråkiga och korta inlägget igår. Men på fredagar är jag verkligen trött. När jag äntligen fått i mig middag och satt mig i soffan (då brukar klockan vara närmare halv åtta), ringer Skalmans sovklocka och jag kan inte hålla mig vaken. Jag är inget trevligt sällskap hemma på fredagar, fråga sambon, han får se mig sovandes på soffan och vid tolv brukar han väcka mig och be mig lägga mig i sängen. Likt en Zombie släpar jag mig dit. Natten mellan fredagar och lördagar brukar innehålla mer sömn än vanligt, cirka 10 timmar. Normalt sover jag 7-8 timmar. Men nu är jag pigg!

Jag älskar förövrigt mornar när jag i ensamhet dricker mitt morgonkaffe och sakta vakna till liv. Det är så lungt och stilla innan alla vaknar (med alla menar jag sambon, katterna är redan uppe). Det är härligt att gå och lufsa i pyjamasen och plocka lite, sitta framför datorn och kolla nyhetsmorgon. Jag är mer morgonmänniska (efter morgonkaffet) än kvällsmänniska i alla fall.

Har glömt att uppdatera hur det går med bröllopsbestyren. just nu är det kyrkprogram det hålls på med. Försöker få tag i kantorn som spelar i kyrkan men har inte lyckats än. Lustigt detta med kyrkan. Vi får inte träffa prästen, det har han inte tid med och de har inget speciellt program man ska följa. Gör som ni vill sa prästen. Jaha...... Hmmm lättare sagt än gjort, det är ju inte så att man vart på så många bröllop i vuxen ålder eller rent utav vart gift tidigare. Sambon googlade fram lite förslag som vi valde mellan, tack för att google finns. Nu har vi ett, lite finjusteringar bara. Återsår bara att se hur det kommer att gå i kyrkan, jag kanske snubblar när jag ska gå in eller inte hör vad prästen säger, nu när jag inte får repetera....

Nu ska jag ta och äta lite frukost och snart lösa lite melodikryss. Sedan bär det av ut i längdskidpåret, idag ska jag testa mitt vallningstips....

Puss och kram på er alla
                                                      
                                                     Påsken 2009 - Sälen

Fredagsmys

Hej!

Fredag igen då. Veckorna går verkligen fort. Skönt med helg. Kära kollegan är på träningsläger och jag ska inte vara sämre i helgen. Det blir skidor för hela slanten. Fick ett tips om en supervalla, den har inhandlats idag. Imorgon är nog alla mina skidbekymmer lösta, jag kommer att glida fram likt Gunde Svan i spåret. Återstår att se om jag tackar för vallningstipset imorgon.

Blir inte mer än så här idag. Är trött och ska fredagsmysa med katterna, sambon jobbar. Kan hända att jag vilar ögonen lite i soffan också....

Dagens mat och träningsdagbok:
Frukost - Naturell youghurt, blåbär, pumpakärnor, två ägg, en glas berocca, två koppar kaffe
Mellanmål - en apelsin och 10st mandlar + en kopp green chai
Lunch - Stekt korv, potatis, kokta morötter, spenat och en kopp kaffe
Mellanmål - Proteindrink på vatten och ett äpple
Middag - Rostbiffsallad med ädelost och valnötter + en kopp ingefärste
Fredagsmyssnacks - 2dl cashewnötter

Vattenmängd - 2,5l

Träning - Vilodag!

Puss och kram till er alla

Vallningstips tack!

Hej!

Har vart ute och åkt skidor idag. Det gick inte bra, hade bakhalt. Har frågat runt lite på jobbet om vallning, vad som är bäst osv. Då får jag höra att man inte behöver valla skidorna varje gång man ska ut, inte om det är samma temeratur när man åker. Tänkte på det idag när jag åkte ut, så någon vallning blev det inte. När jag skidar i den första lilla uppförslutningen känner jag att det inte finns något fäste. Vafan! Första tanken är att ge upp, för inte åker jag tillbaka för att smeta på någon valla. Men envis som man är biter man ihop och gillar läget. Svär lite då och då under turen, för trött i armarna är jag redan från igår. Boxningen har satt sina spår i min kropp idag och jag fick slita lite extra med mina bakhala skidor. Det blev 8 km tillslut, nöjd med det.

Detta med vallningen skulle jag behöva hjälp med. Lite experttips, någon som visar kanske eller varför inte en som kommer och vallar år mig inför varje ny tur. Har fått tips om en bra valla idag på jobbet, ska införskaffa den imorgon, den kanske är vad jag söker, ropet på min hjälp....

Har spelat volleyboll idag också med några kollegor från jobbet. Jisses vad kul det var. Hyfsat bra spel hade vi också, det kan bli riktigt bra i slutändan. Härligt med lite lagbollspel igen, det har man saknat. Tack Erica för att du kom med denna idé, nu kör vi varje torsdag.

Nu till dagens mat och träningsdagbok:
Frukost - Naturell youghurt, blåbär, 0,75 dl Paulúns müsli, 1 ägg, ett glas berocca, två koppar kaffe
Mellanmål - Proteindrink på alpro soya, en kopp ingefärste
Lunch - Olivtorsk med blomkålspuré, keso, en apelsin, en kopp kaffe
Mellanmål - Keso och mandlar
Middag - Stekt falukorv, potatis, kokta morötter, spenat, en apelsin, en kopp greenchai

Vattenmängd - 3,5 liter

Träning - Längdskidor 8 km + Volleyboll 45 min

Kommentar: Falukorv är halvfabrikat jag vet. Denna falukorv kom från siljans chark med 70% köttmängd.

Puss och kram på er alla
                                             

Boxning är skoj

Hej!

Blev ingen skidåkning ikväll, lite kyligt och framförallt mörkt. Jag vet att man kan köra med pannlampa, men vet inte om jag är tillräckligt modig att åka skidor brevid en mörk skog. Är lite mörkrädd ibland, inte hemma i huset men om jag är ute i mörkret och hör ljud och inte kan identifiera detta. Då kan det vara läskigt, inte alltid, men ibland. Träning blev det förstås idag, boxning. Min boxningskompis kunde inte ikväll så jag åkte dit i hopp om att ngn annan skulle vara själv. Fick boxas mot en kille som höll på med crossåkning, crossfreestyle närmare betämt, på elitnivå. Inte illa! Då fick jag lov att skryta om min långa handbollskarriär på elitnivå för att inte vara sämre, och lade till att jag skulle åka Öppet Spår. Han såg imponerad ut.... Boxningen gick bra, det är så himla roligt och jobbigt för den delen. Blir lite extra jobbigt när man ska hålla emot när en som är lite starkare slår. Det är bara bra, jag gillar att träna hårt.

När man kollar på väderrapporterna nu ser det ut att bli lite mildare. Minus 30 kanske är ett minne blott. Tycker att det är behagligt med 5-10 minusgrader. Skulle vilja ha lite mer snö också, den som kommit är så luftig så det är inte så mkt. Kanske kommer lite om det blir lite varmare. Hoppas!

Då var det dags då, dagens mat-och träningsdagbok:
Frukost: Proteinsmoothie (hallon, blåbär,boveteflingor,hampafrön,linfrön,proteinpulver,fil) ett ägg,
ett glas berocca, två koppar kaffe
Lunch: Kebabsallad
Mellanmål: En banan och en apelsin
Middag: Apelsin och ingefärskyckling, 1 dl matvete, vitkål, en kopp kaffe
Kvällsmål: Keso med nötter och avocado, en kopp green chai

Vattenmängd: 3 liter

Träning: Boxning 75 minuter

Egen kommentar: Av ngn anledning blev det inget mellanmål på förmiddagen, inte bra!

Puss ock kram på er alla
                                                     

Fröken duktig?

Hej!

Läste vad jag skrev igår och det får mig att låta som en präktig, fläckfri renlevnadsmänniska som värnar om det ekologiska och aldrig äter tillsatser eller stoppar i min pizza, godis och chips. Usch! Jag strävar efter allt jag skrev igår men jag köper varor som inte är ekologiska, äter tillsatser och är väldigt svag för OLW´s dillchips. En och annan pizza slinker ner och jag kan hetsäta godis tills det är slut i påsen. Såja, nu känns det bättre....

Ombytta och trevliga elever idag. Bra lektioner och eleverna verkade ha roligt. Kul det, inge bra när det blir sura miner. Känns som det blir en bra vecka...

Såg lite på Mästares Mästare idag. Tycker att det är kul att se gamla klipp från storhetstider och de berättar om sina karriärer. Sedan får de bevisa att de är värda namnet Mästare. Ser fram emor duellerna mellan Holm och Sjöberg, det känns som det kan gå hett till.

Var på Spinning idag på mitt Gym. Herregud vad det kryllar av folk nu efter alla nyårslöften och julklappar. Det är verkligen folk överallt. Jag tycker att det är superbra att folk vill börja träna och mer tänka på sin hälsa men kan man inte sprida ut detta över hela året, så alla inte kommer samtidigt. Idag resulterade detta till att den spinningscykel som jag brukar ha var upptagen, jädrans... Jag vet, den är inte min, man kan inte märka saker. Men jag gillar den cyklen, det går alltid bra när jag användr den. Idag gick det sådär. Ny cykel och hårdare sadel. Var inte nöjd efter träningspasset. Blev svettig men inte riktigt trött. Dåligt av mig, får bli nya tag imorgon då jag hoppas på lite skidåkning....


Dagens mat- coh träningsdagbok:
Frukost - 0,5 dl blåbär, 1,5 dl Naturell youghurt (ek.), 0,5 dl pumpakärnor och hampafön, 1 ägg, 1 glas berocca, 2 koppar kaffe
Mellis - en apelsin
Lunch - Köttfärsås med 1dl fullkornspasta, keso och vitkål och en kopp green chai
Mellis - proteindrink på alpro soya och en banan, en mandarin, en kopp kaffe
Mellis - en portion havegrynsgröt med ett halv rivet äpple, 1 dl mjölk
Middag - Olivtorsk med blomkålspuré och en näve nötter

Dagens vattenmängd: 3liter

Dagens träning: Spinning 60 min


Puss och kram till er alla

                                                            



Mat och träning till varje pris

Hej!

Idag startade jobbet på riktigt, eleverna kom. Jag hade hoppats en sak inför dagens lektioner (se tidigare inlägg) men hoppades förgäves. Energin gick till ett fåtal som hade hört min bön. Vi startat en period med dans för år 8, så vansinnigt roligt. Denna period är en av de bästa vi håller på med, I just love it! Vi håller på med bugg och folkdans, eleverna är lite tveksamma först men sedan släpper hämningarna och de buggar för fullt. De är superduktiga och framförallt så har de ett leende på läpparna....

Snart är det dags att redovisa min mat- och träningsdagbok men det krävs lite förklaringar hur jag resonerar kring just detta. När det gäller mat förspråkar jag ekologiskt (gäller allt jag handlar). Jag vill ha närproducerad mat, vill gynna bönderna i min närhet. Äter mest och helst vilt, har jägare i sambo och pappa. Det ska vara fullkornsprodukter och jag gillar inte att det stoppas en massa tillsatser i matvaror för att de ska hålla längre eller smaka mer för att man inte har tillräkligt med kött i varan. Jag är emot light-produkter, tror inte på detta, anser att det är bättre att köra feta produkter men då i mindre dos.

Lite förklaring till vissa saker jag stoppar i mig:
Har ett proteinpulver - Whey 100. För att snabbt kunna ta ett mellanmål och bra efter träning när det krisar.
Renée Voltaire Lantbuljong - Denna produkt är gjord endast på ekologiska ingredienser och är en bättre buljong är tärningarna man köper i vanliga fall. Denna har jag i alla mina grytor. Kolla gärna in hennes produkter.
Berocca - Denna dricker jag varje morgon. Jag vet, tillsatser men denna anser jag i nuläget gör mer gott än ont.

Dagens mat- coh träningsdagbok:
Frukost - 0,5 dl blåbär, 1,5 dl Naturell youghurt (ek.), 0,5 dl pumpakärnor och hampafön, 1 ägg, 1 glas berocca, 2 koppar kaffe
Mellis - en apelsin, en kopp green chai
Lunch - tonfiksallad, en kopp citron/ingefärste
Mellis - proteindrink på alpro soya och en banan
Middag - Het kycklinggryta med quinoa och en kopp kaffe
Kvällsmål - Proteinsmoothie och näve nötter, en kopp ingefärste

Dagens vattenmängd: 3liter

Dagens träning: Body pump 60 min

Puss och kram till er alla

En helg i Lima och Sälen

Hej!

Vet att jag inte skrivit sedan i Torsdags men har lite problem med Internet uppe i skogarna, I alla fall där vi bodde, i Lima, pappas gamla familjehem. Får försöka att fixa till det bättre tills nästa gång.

Vi drog upp efter jobbet på fredag. Lungt och stilla på vägarna, knappt ngn trafik alls. Skönt, då kan man hålla sin egen hastighet utan att behöva bli irriterad på andra trafikanter. Väl framme hade Pensionat Bakken öpnnat och middag stod serverad, Tacos, fin fina grejer en fredag kväll. Sedan blev det Morden I Midsommer, mammas absoluta favorit program. Den tiden var inte mamma kontaktbar. Hon brukar inte vara så när det kommer till teve, men när detta visas är hon alldeles lyrisk.

Lördag startade med frukost nere i storhuset, framdukad och klar. Härligt med service. Dagen var inbokad med massor av saker. Trippen uppåt i landet var inte helt för nöjes skull utan en avstämmning inför den 6:e mars då bröllopet går av stapeln. Första stopp blev i Stadium-tältet, som ligger på vägen upp mot Sälen. Det kliade i mina shoppingfingrar men en stor besvikelse var att jag inte hittade ngt jag ville ha. Illa, men sambon blev glad, billigare så... Stopp nr 2 blev hos floristen för att kolla av beställningen, de verkade ha fått med allt men det blev några tillägg. Vi åkte vidare mot kyrkan och kollade där, sedan till Gammelgården för att få svar på några frågetecken om lokalen. Vi ska ha alla boendes där samt att bröllopsmiddagen äts där. Stället är perfekt, det kommer bli kanon där. Sedan var det dags att ansluta oss till mina föräldrar som kommit upp för gemensam lunch. Det blev Majkens Sylta i Lindvallen, efter att min käre far ratat ett annat förslag. Det fanns inga riktiga sittplatser där, sitta i en soffa el fotölj och äta, och inget riktigt bord. Nej vet ni vad....

Efter trelig och god lunch begav vi oss till det stället som fredagens middag kommer att hålla till. Fasiken vilket bra ställe. Tänker inte tala om vad det är, he he he ..... Sedan var det tänkt att vi skulle bada på Experium, det nybyggda badet och upplevelsecentrumet som byggts till i år. När vi pakerat bilen och var på väg in såg jag att jag glömt min väska hemma. Bra jobbat av mig. Det blev att gå in och sätta sig i en bar/lounge och dricka kaffe istället. Vi kunde inte åka hem för vi hade en till tid på Gammelgården för att testa bröllopsmenyn, så det var bara att sitta och vänta. Vilket ställe det byggt. Det finns bad, spa, affärer, gym, bowling, frisör och en stooooor restaurang som har plats för 2400 sittande matgäster och en hel del olika barer/lounger. Trevligt och modernt, allt för den stressade och bekväma stortadsbon, här har man allt under samma tak. Långt ifrån lungnet på Gammelgården där det är trångt, lungt och mysigt som har funnits hur länge som helst. Det är bra att det finns allt däruppe, så att man kan välja...

Och så till provmiddagen. De hade dukat som de brukade vid bröllop. Vi provade fyra rätter och fem viner, jisses vad mätt man blev. Allt var supergott, blir knivigt att välja, vi får fundera lite till. Kvällen avslutades med Alfapet tillsammans med föräldrarna. Mamma vann båda gångerna, jag som ville vinna...

Idag söndag var vi på Experium och badade och var i det nya bastulandet som de också har. Ovant omklädningsrum, alla var i samma gigantiska rum, det enda som skillde avdelningarna åt var skåpen. Det fanns tre avdelningar i detta massomklädningsrum, herr, dam och mix. Men är man pryd och inte vill visa sig så är inte detta att rekomendera, inte speciellt avskilt mellan avdelningarna. Badet var som Aqua nova i Borlänge, förutom att det finns en surfvåg. Men det vågen är dyr att hyra närmare 250 kr timmen. Allt var dyrt, men det är ju Sälen. 195 kr kostade det att gå in på badet per person, vill man surfa på vågen kostar det ytterligare 250 kr och vill man gå in på ett gigantikt Bastuland de hade kostade det ytterligare 120 kr. Dessutom var det förbjudet med medhavt matsäck, endast badets restaurang var tillgänglig om man ville äta. Man hade klockor som låsmedel till skåpen, på dessa klockor fanns det en kredit på 600 kr, det var ju bra så man slapp släpa pengar, Dyrt att vara barnfamilj på detta bad i allfall.

Hade tagit med mig mina längdskidor för jag hade oppats på lite träning, men icke. Det var tokkallt! börjar bli orolig för min skidträning, kanske måste åka trots att temeraturen visar som varmast -25 grader på dagen. En tankt som tåls att tänka på.

Imorgon börjar jobbet på riktigt, eleverna kommer. Kul ska det bli, hoppas bara de kommer ihåg idrottskläderna....

Puss och kram på er alla
                                              

På Afrodans får man vara med om mycket

Hej!

Idag var det första arbetsdagen efter ett välbehövt jullov. Jag studsade inte direkt upp ur sängen när klockan ringde. Har inte gått upp så tidigt på hela lovet utom om man bortser att jag faktiskt satt på Gardermoen en tidig morgon i december. Det var kul att komma tillbaka och träffa alla igen. Man saknar kollegorna när man inte har sett dom på ett tag, men det är alltid lika skönt att slippa dom när det blir lov. På måndag börjar eleverna, det blir extra skoj, det är ju därför man jobbar i skolan.

Har vart och dansat Afrodans idag. Lika roligt som alltid. Det är härligt att bara släppa loss i en timme. Man får så mkt energi och så får man vara med om så mkt under själv dansen. Man är på karneval, gungar, går på fest, promenerar, kastar vatten med håret, kastar eldklot, joggar, smyger i djungeln, pressar bort vatten, möter solen och sprider kärlek. Tänk vad man hinner mkt på en timme, helt otroligt...

Puss och kram på er alla

Imorgon är det dags att jobba igen

Hej!

Brrr vad kallt idag, får skippa längdskidåkningen. -29 grader är till och med för kallt för mig. Får ta mig till gymet och träna där istället. Appropå träning och mat. Från och med måndag på bloggen kommer det att finnas en mat-och träningsdagbok. Där kommer jag skriva all träning och allt vad jag stoppar i mig. Vi är tre bloggare som ska göra detta. Stötta varandra, ge kommentarer osv, allt för att komma i toppform. Jag kommer att skriva dagboen längst ner på min bloggsida (efter vanliga inlägget), så att alla som inte är intresserade av min mat och träning slipper läsa. Nog om det, det börjar ju på måndag...

Igår var jag på knytis hos kära kollegan. Mkt trevligt. God mat och trevligt sällskap. Lite tävlingar var det, som alltid när man träffas på festligare tillställningar. Det är kul, jag gillar att tävla helst när jag vinner. Och mitt lag vann igår - tjoho! Får erkänna att igår var det inte min förtjänst att vi vann. Det fanns en riktig stöttepelare i laget som såg till att vi kammade hem segern. Bra jobbat Va..... eller vad vi nu hette. Kvällen avslutades med politiska diskussioner, varför alltid detta när folk fått för mkt innanför västen. Det blev lite högljutt ibland. Oj ni kanske undrade vad det diskuterades om, jo rotavdrag och pigavdrag. Det kanske blir hetlevrade diskussioner när man har politiker från olika partier på fest och annat folk som lägger sig i med sina åsikter. Jag valde att observera, inte deltaga, intresant det med....

Idag är det den sista dagen på jullovet. Undrar hur jag ska spendera den för att njuta till fullo. Någon skidtur blir det inte fråga om, för kallt. Lite träning på gymet ska det bli, men sedan då? Kanske en sväng med dammsugaren, stryka och vika tvätt, laga mat, städa toaletten, torka golv.... finns mkt roligt man kan göra. Annars kanske jag soffhänger mestadels av dagen, njuter av att få vara ledig....

Puss och kram på er alla

                
                 Jag och Dexter på pomenad längst havet

Kylig skidtur

Hej!

Idag är det kallt. Det var -20 grader när jag vaknade i morse. Första tanken var att det kommer bli kyligt på min skidtur. Många andra som är lediga och har privilegiet att vara hemma kanske hade tänkt att är det -20 grader ute, kurar jag ihop mig i soffan med en bra bok eller en film och dricker lite varmt te. Jag beslöt mig för att vänta två timmar och hoppades att det skulle bli lite varmare. Och det blev det, hela två grader varmare. -18 är väl ingenting! Bylsade på mig lager på lager och begav mig ut.

Första tanken var att gå in igen men det gör mig inte till någon bättre skidåkare. Spände på mig skidorna, trädde på stavarna och gled ut i spåret. Jag nämnde ju igår att jag har fått ett spår alldeles utanför dörren och det är värt att nämna igen, vilken lyx. Som ni alla förstår bor jag ute på landet, där det finns gått om åkrar, skog och en golfbana. Bra förutsättningar för ett längdskidspår.

Det bet lite i kinderna på turen och snoren rann bokstavligt talat. Is bildades i ögonfransarna och kylan bet lite i låren. Men vad härligt det var. Det var stålande solsken och blå himmel, och jag var helt ensam i spåret. Jag blev ett med naturen medans jag gled på skidorna. Jobbade på diagonalåkningen (har fått förklarat för mig att det heter så, inte parallellåkning som jag skrev i ett tidigare inlägg) och stakningen, Hade bra fäste och hyfstat glid. Det knarrade i snön varje gång jag satte ner stavarna. Kände att Gunde Svan snart kan få sig en match i spåret, en duell på femmilen, det vore ngt...

Det blev 8 km i kylan. Bra med tanke på att det ändå var -18 grader. Var lite kall när jag kom in men efter en varm dusch och mat var jag som människa igen. Imorgon blir det nya tag, men har sett på vädret att det ska bli kallare. vi får se hur det blir.

Ikväll vankas det fest hos kära kollegan. Kul ska det bli. Jag får åka ensam då sambon jobbar. Nu ska jag ta och vila mig i form så jag orkar hålla mig vaken ikväll.

Puss och kram på er alla

                                                 


Skönt att vara hemma igen

Hej!

Nu vet jag att jag skarvat med inlägg på bloggen, ibland bli det bara så. Jag har ju vart på semester...

Har inte skrivit om avslutningen på Norgeresan. Dagen innan hemfärd blev det hemlagad pizza och kortskalle med en bunt norrbaggar. Min pizza blev supergod måste jag tillägga. Måste nämna lite om kortskalle. Vilket roligt spel det är. Det var nog längesedan jag skrattade så mkt när jag spelade ett spel, vissa blir mer till sig än andra. Det som inte är kul är när ngn blir för överförfriskad och förstör spelandet istället, säger för mkt så personer lätt kan gissa vad man har i pannan. Jag blir arg då, för jag vill ju spela för och vinna på ett rättvist sätt. Jag vet nu att detta är bara på lek men spel är spel, då spelar man för å vinna. Annars är det väl ingen vits.

Färden hem från Norge tog lite tid. Det började med att flyget var 40 minuter försenat, sådant irriterar mig. Finns det en utsatt tid är det den som gäller, man är inställd på att åka hem men får istället vänta. Det var förvisso inte lång tid, men irritationen hinner bubbla upp. När vi kommer fram till Garermoen blir det krångel men bagaget. Det tar 55 min innan vi får våra väskor. Vad håller de på med egentligen. Vet man inte hur man fraktar väskor från ett flygplan, in till utrymmet där man lastar på väskor på ett band. Och om väskorna väl är inne vet personerna som jobbar där hur man lyfter väskor upp på ett rullande band. Undrade ett tag om de hade barnarbete därnere, det kom en väska i minuten, inte mer. Då var det lite tungt att lyfta så alla barn fick lov att lyfta samma väska hela tiden. Ngn fel är det i allfall. Accepterar inte att jag får vänta så länge, mer effektivitet krävs. Nog om det nu, blir bara upprörd när jag tänker på det...

När man öppnade dörren hem fick man ett glatt mötande av katterna. De hade nog saknat husse och matte. Bra var också att kära svärfar hade eldat så det var varmt i huset när man kom hem. Tack ska han ha!

Idag har jag åkt längdskidor, 8 km blev det. Har det nu förtiden så lyxigt att jag har ett längskidpår draget alldeles utanför dörren. Det finns två vändor, 4 km och 10 km. Uppladdningen inför Öppet spår kan inte bli bättre. Tack snälla Anders för detta.

Nu är jag minsann lite hungrig, måste nog änta ngt.

Puss och kram på er alla

 

                        
       

1 januari 2010

Hej!

Nyrårsaftonens kväll var perfekt och innehöll massor av god mat, dricka och trevligt sällskap. Eftermidagen började med att alla skulle göra sig i ordning. I nuläget är vi tio personer som bor i ett hus. Två av dessa tio personer är två äldre tonårsdöttrar. Alla som känner tonåringar vet att dessa tar väldigt väldigt lång tid på sig att göra sig i ordning. Och så ockuperar man badrum. Det finns två badrum i huset och begränsat med varmvatten. Lägg då till att alla vill duscha och i allfall vill den kvinnliga delen i gänget, 6 st, piffa sig lite extra. Tonåringarna startade redan vid halv fem, gästerna skulle komma vid sju. De ockuperade en toalett tillsammans med mormor som trängt sig in. Jag vet inte om de uppskatade detta men det gjorde mormor, tillika min svärmor. All tid med sina barnbarn är bra tid. Sambon konstaterade att varmvattnet var slut när han duschade, vilket han uppskattade med tanke på hans förkylning. Jag fick plats framför en spegel tillslut och kunde fixa mig, med åren har man fått fram en snabb rutin på sminkning och att fixa håret, det tackar jag för. Tonåringarna tog sin tid, de var klara strax innan sju, då hade vi andra redan suttit och avnjutit ett glas och vissa två.....

Maten var superb. Färsk hummer, upptagen i ngn Norskt vatten en dag innan nyår. Kunde inte bli bättre. Rekomenderar alla att testa detta. Vi åt även And och Panacotta, och mkt bubbel hade vi i glasen. Vi började redan till hummern. Sedan var det äntligen dags för tolvslaget. De yngsta barnen var fortfarande vakna och hoppade ivrigt upp och när när det vankades raketer. Det är nog det bästa med nyår enligt många barn, raketer, det är grejer det. Vi hade inte mkt till raketer, men alla runtomkring hade desto mer. Vi avnjöt tolvslaget utomhus med facklor och skålade i varm choklad med rom i. Härligt med ngt varmt i kylan, bubblet hade vi druckit upp tidigare då man fortfarande kunde njuta av den. Vissa fick mer innanför västen än andra, men så är det alltid. Ett gott betyg ska kvällen ha...

Sov länge idag, ovanligt länge för att vara sambon och mig. Det blev en sen frukost men den är alltid lika god, oavsett vilken tid den intas. sedan gick jag ut på en långpromenad med Dexter. Fick ingen med mig, alla låg utslagna lite här och där i huset. Och hur skulle jag gå då, jooo jag har ju inget vidare lokalsinne. Många skulle påstå att jag inte har ngt alls, kan stämma till viss del kan jag nog erkänna. Jag beslöt mig för att gå rakt fram i 30 minuter och sedan vända, då kan jag inte komma fel. När jag gått 30 minuter och 20 minuter av dom var uppför, hamnade jag vid ett monument från Järnåldern. Inte fel att få lite kulturella inslag på en promenad. Jag kom välbehållen hem, alla lika förvånade av att jag hittade. Så dåligt lokalsinne har jag inte trots allt.

Det blev en till promenad lite senare, vi begav oss ner till havet för att spatsera lite. Där blåste det väldigt kallt. Men trots denna kyla såg vi två tokar som badade Måste ha vart en vadslagning som skett långt in på småtimmarna i går,  då man inte var i sina sinnens fulla bruk. Tur att jag var klar i skallen igår, sådana vadlagningar vill jag inte vara med om, brrrr....

Kväälen har tillbringats i soffan och med lite spel, Kortskalle. Ett spel där man får två kort i pannan, en person och en plats ska man lista ut. Det bästa på kvällen var när en av tonåringarna glatt skriker ut svaret på sin person;
T: Det är ju Lambi....
Varav alla föll i skratt
T: Nej just ja, han heter ju Bambi...
Saken hör till historien att Personens bokstav började på bokstaven L, och tonåringen hade ställt många många frågor om denna och fått reda på att det var ett djur, serie, snäll, klok osv.... Tonåringen kom tillsut på att det var Lassie som var personen. Kul spel var det i allfall.

Nu blir det mer chill i soffan, där några redan ligger och vilar lite.

Puss och kram på er alla

 
 

RSS 2.0