Ju kladdigare desto bättre....

 
.... tycker tösen. Mamman får bita ihop och le, för hon är ju för bara för söt det lilla kladdmonstret.
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
 
 

Mors dag!

Då har man haft sin första morsdag, helt obemärkt och helt ofirat . Visst har jag fått flera pussar av tösen men det är inga konstigheter med det. Man får hoppas att man blir mer hyllad nästa gång.....
 
Passar på att slänga ut en kram och en puss till min älskade mamma.
 
 
        
 

Då var det sått igen

Varje sommar när man ligger och rensar ogräs i landet kommer tankar upp om att ha ett mindre land. Samma sak på hösten när man skördar till förbannelse och att man hellre hade legat på soffan den där söndagen när potatisen måste upp. Men varje vinte när frökatalogen kommer spås nya planer och nu så har grödorna kommit i marken. Jag erkänner att vi dragit ner rejält på morötterna, de gick förbaskat dåligt förra året (men det gjorde mkt annant också) och sedan är de jävligast att rensa. I år satsar vi på lättrensade grödor bla kål i olika slag.
 
Tösen fick spendera dagen med farmor då föräldrarna slet i landet och det verkar ha gått bra. De var både ute och inne, bla kom det med förmiddagsfika till arbetarna. Så det blev en liten picknick vid landet.
 
      
       Solgalsögonen åkte av fortare än kvickt efter fotograferingen. De gillas inte....
 
 

8 månaders kontroll

BVC-besök och 8 månaders kontroll idag. Tösen väger nu 7640 gram och är 68,5 cm lång.
 
För övrigt ska hon plocka vidare själv med maten. Idag fick hon småblitar av leverpastej och makaroner att plocka med, det gick hem. Jag passade på att skuffla in skedar med mat när tillfälle gavs, så vi var nöjda båda två.
 
 
 

Kan själv!

Nu har tösen fått för sig att bli matad inte är så kul, utan hon vill plocka själv. Men vad ger man till en tandlös 8 månaders bebis som är greppvänligt? För mkt kommer ju inte i munnen om man säger så. Idag testade jag makaroner och majs det gick sådär, var kanske lite för smått att pilla med. Smörgås, rån och krokar går bra, det mesta hamnar faktiskt i munnen. Samtidigt som hon ska plocka får man lura med en sked och passsa på att skyffla in mat när hon öppnar munnen. Känns sådär att luras men vad tusan ska man göra, hon måste ju få i sig mat. Tänk att en sådan liten person kan vara så bestämd. Man undrar vad det kommer ifrån....
 
Appropå tösen så valde hon natten till idag att vara vaken mellan 01:00-03:45. Det började med en massa babbel från hennes sida och försk att somna om i eget rum. Trött som man var gav jag upp efter ett tag och la henne i våran säng, där babblades det visare och varje gång hon nästan somnade kom hon på sig själv och började sparka istället för att hålla sig vaken. Man fick sig en och annan spark i både bröst och ansikte. Vi 03:00 gav jag upp, blev arg och bar tillbaka henne till sin säng, då började hon störtgrina efter tio minuter i sin egen säng. Nu kan jag säga att alla i huset var vakna, make som katter som for runt i huset. Strax innan halv fyra fick hon flaska och vips blev hon glad igen. Lade henne i våran säng och hon somnade - SUCK!
 
Hoppas på att få sova inatt och om jag vore smart så hade jag legat och sussat sött för längesedan...
 
 
       

Varit i Norge på besök

          
 
Då har vi varit på en visit i Norge. Tösen fick testa både tåg och flyg för första gången och det gick bra, i allfall om man bortser från tågresan hem som blev försenad så in i bomben men det tar vi i ett eget inlägg.
 
Vi har firat 17:e maj, njutit i solen, tittat på hästhoppning, ätit gott, varit på stranden och bara umgåtts. Här kommer några bilder från helgen.
 
         
 
         
 
          
 
         
 
 

Det känns OK

Fick sova hela natten om man bortser att tösen var pratglad mellan 02-03 på natten, det var inte jag. Magen krånglade inte så hipp hurra för det.

Idag har i matväg sakta men säkert ätit mer och BARA druckit en kopp kaffe. Vågar mig inte riktigt på drycken än men om jag ska vara ärlig har jag inte varit sugen. Annars känner jag mig i god form. Denna maghistoria såg visst till att jag gicke ner två kilo, tänk vad mkt skita väger he he he.... Nu kan jag glädjeligen stoltsera med att säga att jag gått ner 20 kilo sedan tösen kom, och då gick jag upp 12. Meeeeeen de här sista äts väl upp igen inom snar framtid.

Undrar egentligen vad min maghistoria kom ifrån, ingen annan här hemma har blivit drabbad. Kan det vara mim magen protest mot den ökande kaffedosen? Men tycker då att jag borde fått sura uppstötningar också. Hmmm blir man så här av magsår eller magkatarr? Måste nog ta mig tid att Google lite kanske eller borde jag gå på hälsokontroll? Detta har drabbat mig två gånger nämligen men första var inte alls lika uttömmande om man uttrycker sig så. Ska tänka på saken, kanske rådfråga ngn först...

Helvetes natt

När man är småbarnsförälder pratar man mkt om barnens bajs, nu lägger jag det bajssnacket åt sidan och går till mig själv istället.

Inatt huserade jag på en av husets tre toaletter och det var längesedan jag känt mig så sjuk. Magont och lös i magen deluxe. Herreman vad jobbigt det var. Maken fick stanna hemma från jobbet halva dagen för jag inte orkade ta hand om tösen.

Nu ber jag till gudarna om en lugn magnatt.

Fix i tösens rum

Oj, vilka varma dagar det varit. Härligt med sommarvärme. VI har hunnit med avslutning på Öppna Förskolan i Torsång. Sista gången för mig för det blir ju tösens pappa som får gå dit till höst då han ska vara hemma och jag börja jobba. Det pågår utelek några gånger till i Stora Tuna, får se om vi tar oss dit någon dag. För vad ska man göra hela veckorna om man inte har ngn att umgås med?
 
Inatt har det regnat, började redan igår kväll och idag har det varit disigt men varmt. Har inte blivit mkt ute idag utan det har varit fix i tösens rum och sedan har vi varit på babysim. Jag har letat matta till rummet och min pappa hittade en passande på IKEA, nu behöver jag bara en till, är lite sugen på en rund eller en hopphagematta, får se vad som kan passa. Dekorerna vi satt upp i rummet är köpta på lekmer.se och kommer från Skip Hop.
 
        
 
         
 
        
 
         Bild: Snart ska Agnes lära sig alfabetet...
 
       
 
Tösen hatr varit lite trög i magen, trots diverse magpuréer har det inte hjälp utan hon har kämpat för att få bajsa. Fick tipset om att sätta henne på potta, så makens skickades på pottköp. Ta mig tusan så fungerade det. Vi fuskar lite med ¨bajsfilmen¨samtidigt men vad bra och hon verkar tycka det är helt okej.
 
       
 
Inatt sover tösen för första gången i sitt rum, trots att det inte riktigt ä klart än. Hoppas det går bra, att somna var då inga problem....
 
 
 

Övergående fas?

Tösabiten har blivit kinkig i maten som sagt, imorse började hon storgråta när hon skulle äta gröt och vid lunch knep hon igen sin lilla mun trots att det serverades hemlagat (här fick farmor assistera som lektant och jag skyfflade i en sked när hon skrattade) - giv mig styrka! Jag kan tillägga att när det var mellisdags och hon fick smörgås gapade hon stort och var ivrig att få mer.... Tror nog det får bli ett uppehåll på leverpastejssmörgåsarna...
 
 En annan ny sak som hon börjat med är att hon vägrar läggas av maken, då störtgråter hon. Jag som tyckte det var så bra när vi kunde turas om, nu känns det som man är tillbaka till ruta ett. Hoppas det är ngt övergående.
 
Men söt och go är hon trots allt, mammas lilla tjej...
 
         

Lever

Jodå, jag lever om ni inte trodde annat....
 
Varierande väder i helgen. Igår, lördag, var det inte varma vinder eller strålande solsken utan det var regnkläder på. Agnes testade sin ¨nya¨gallonbyxor som jag shoppande på loppisen för 10 kr och ett par stövlar jag hittat i en kasse barnkläder från makens syster. Hon blev rund som en liten boll, men en söt sådan som inte tyckte att det var så dumt att vara ute och kika runt i gallonmundering.
 
           
 
Vi har planterat häck idag, hela 60 plantor har kommit i marken. Igår åkte vi till varenda trädgårdhandel och letade plantor och hittade det vi sökte på Bäsna trädgård tillslut. Bra blev det, synd bara att det fattades tre plantor på slutet. Blir att handla tre till då. Och idag har det ju varit strålande sol och varmt. Härligt! Lunch åts hos grannarna och tösen har blivit lite kinkig med maten. Hon kniper igen både vid gröt och vid maten. Man får trixa så in i bomben för att hon ska äta. Fruktpuré och macka går bra, men det kan hon ju inte leva på. Ingår matvägran i en bebis uppväxt? Aja, hon äter väl när hon blir hungrig....
 
           

RSS 2.0