Romme Alpin filmer





En kall men härlig dag i Romme

Söndag och åter en dag spenderades i Romme Alpin. En kall dag var det med en temperaturstart på -15 grader, men låg sedan på -7 till -10 och solen gjorde faktiskt sitt och värmde gott.  Nu ligger jag under en filt hemma för att få upp värmen igen och känner mig helt klart nöjd med att spenderat helgen i Romme Alpin med min älskade make.

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

           

Romme Alpin

Har spenderat dagen i Romme Alpin med maken. Fick 2-dagars liftkort av grannen så man tackar och bugar, och för att minska mer på utgifterna tog vi denna gång med oss matsäck. Nu har de alla nedfarter öppna och det var perfekt i backarna. Mycket folk dock (då menar jag inte att det var överfullt i backarna, för alla stod och trängdes vid sittliftarna) men höll man sig på Syd-sidan gick det bra. 

          

          

          

          

          

          

Pommes pinnes

Och så var fredagen här, nice. Så välbehövlig som alltid. Har avverkat min skridskovecka så nu behöver jag inte tillbringa några fler timmar där på länge.

Har käkat mat hos grannen med chokladtårta som efterrätt och så har jag smackat i mig en påse pommes pinnes (är det ngn som äter sådana mer än jag? ). Nu hänger vi i soffan, maken och jag.

Förkylningsstatus: Börjar bli riktigt bra, endast en massa snytande kvar men fint ljust snor i stället för det gula. Har blivit söndersnuten under näsan, alldeles röd och så svider det en massa, så det blir på med ett lager idomin för att lindra det hela.


                                           
             


Räkningar

Lönen kommer in på kontot imorgon, det är skoj. Bestämde mig för att föra in alla räkningar så de dras från kontot imorgon, mindre skoj. Blev ju knappt några pengar kvar och så måste man storhandla imorgon också. January sucks!


                                                 


Ishallen

Har spenderat mestadels av arbetsdagen i ishallen, där jag bla knytit skridskor till förbannelser men även fått beskåda elevers entusiasm när de åkt skridskor på alla sätt och vis. Ishallsdagen var kanske inte den bästa för förkylningen men jag överlever, det var faktiskt lite bättre imorse. Morgonnästäppan from hell har gett med sig för imorse kunde jag andas riktigt bra genom mina borrar.

Var lite nerkyld när jag kom hem men snälle maken gjorde en brasa som jag kunde sitta framför och värma mig vid. Han är snäll han, min man.

Imorgon slipper jag ishallen men gör ett kärt återbesök på fredag igen....


                                        

Jag snörvlar på

Det här med att vara förkyld är inte riktigt min grej. När klockan ringer på morgonen är man torr som fnöske i munnen för man legat och gapat efter luft hela natten då näsborrarna är helt igentäppta. Nu vet jag att maken protesterar mot detta att jag aldrig annars andas genom munnen när jag sover, för det gör jag, kan slänga dit lite dreggel också, men jag kan i allfall varva med lite näsanding om jag vill. Nu är det totalt stopp. Sedan har snoret naturligtvis runnit under natten och skapat snorkråkevägg, så man ser riktigt fräsh ut när man vaknar. En riktig toppenpingla. Tur maken går upp efter mig. Sedan när man väl kommit upp ur sängen och tvättat bort alla snortecken, så startar nysningarna så den eviga morgonsnytningen sätter igång. Jisses, hur mkt snor finns det i en människa egentligen och hur mkt kan man nysa på en och samma gång. Som pricken över i:et startar hostningen, man rosslar igång liksom och härligt slem kommer upp som man måste spotta ut. Jag riktigt njuter av denna start på morgonen....


Selmarapport: Hon mår nu fin fint, har fått igång aptiten och skuttar på igen. Vi slapp ett vetrinärbesök denna gång.


                                                                

På bättringsvägen

Halsontet är ett minne blott, kvar är rinnsnuva och torrhosta. Har hållit mig inne idag igen, gjort väldigt lite eller vänta nu, det blev ju inte som igår lördag då jag sov mestadels av dagen. Idag har jag ju knappt legat i soffan när jag tänker till, har vikt tvätt, tvättat, städat toaletter, lagat söndagsstek till maken och planterat om blommor. Det var den sk vilan, men jag åkte inga skidor i allfall. Snörvlar mig till jobbet imorgon och hoppas att hostan lägger sig.

Lilla Selma har varit lite krasslig sedan i fredags. Lite hänging och vägrar äta. Idag har vi börjat med tvängsmatning efter råd från telefonvetrinär. Mixad kattmat och sockervatten står på menyn och detta får hon genom en spruta som vi trycker ner i svalget på henne. Låter våldsamt eller hur? Men vad gör man inte. Blir hon inte piggare till imorgon får maken ta henne till vetrinären.

Blev en söndagspizza på kvällen, en klassisk hawaii. Hör och häpnad så delade maken och jag på en pizza, inte frossa i onödan, utan blev lagomt mätt.

Nu ska jag se på Mamma Mia på teve. En av de bästa filmerna och så blir man så glad när mans ser den.

          

Soffläge

Idag har jag legat i soffan hela dagen. Försökt vila bort min förkylning och min onda hals, vill ju så gärna åka skidor. HAr nyss tagit en dusch för att fräscha till mig och vips blev jag faktiskt lite piggare. Sedan måste jag tacka den person som kom på One Piece, helt underbar mysdress. Man är inte snygg men det gör inget, tycker den är fantastisk ändå.

Sedan en rejäl tumme ner till svenska herr handbollslaget och deras insats mot Polen. Herregud å tappa en elvamåls ledning. Var så arg så jag koka i soffan. Får nog inse att det inte blir någon medalj denna gången heller....

Nu ska jag fortsätta mysa i min hela mysdress och gosa ner mig i soffan, kanske somnar jag lite också, som pricken över i:et.


           

Vem?

Vem gav mig halsont och förkylning? Någon som vågar ge sig till känna? Grrrrrrrrr....

Städade jag inte ut det sista av julen förra helgen? Men såhär ser det ut i tvättstugan.

         

Upprörd

Imorgon är det fredag igen. Tänk att den dagen på arbetsveckan alltid känns så befriande. I allafall för mig som inte jobbar helger.

Idag blev upprörd och irriterad över en sak som jag inte lyckats släppa än. Måste lära mig att skaka av jobbgrejer innan jag kommer hem. Suck! Måtte detta inte påverka min skönhetsömn.

Till helgen hade jag tänkt ägna mig åt skidåkning om vädret tillåter. Flera mil ska jag åka hoppas jag, det behövs för humöret....


Min tisdag



       
        Jobbat!

           
              Tränat spinning

           Målarbild matlagning
            Lagat middagssoppa

           
            Sett på handbolls-em

Det var min dag det!

Jerringpriset

Okej, jag gissade helt fel som trodde på Sedin. Blev visst Lars-Göran, hästhoppsmästaren. Jag är ju inte mkt för ridsport, men han hade gjort en bra prestation, så grattis till honom.

Sedan till vår lille prins Carl. Han är banne mig en sämre talare än sin far....

Idrottsgala

Sitter och kikar på idrottsgalan. Smått trevlig faktiskt. Underhållningen får minus, kan de inte hitta bättre artister? Och Markolios EM-låt, mjaaaaaa.....  Plus till Lisa Miskowski (eller hur hon nu stavar sitt efternamn men ni vet ju vem jag menar) för hyllningslåten till de avlidna 2011, hon gjorde den bra.

Nu är jag bara lite orolig att jag inte ska orka hålla mig vaken, är fasligt trött och det återstår 45 minuter. man vill ju se vem som får Jerringpriset, tror på Sedin jag....

Ja, jag missade hanbollsmatchen

Tagit sovmorgon, tvättat fönster, sett skidor på teve, ätit lunch med grannarna, åkt skidor själv, käkat middag på Coco thai, varit på bio - Hamilton. Nu blir det sängen för det vankas ju jobb imorgon igen.....

Och ja, jag missade handbollsmatchen.


             


Lördagsmys

Ligger i soffan och glor på teve, har nyss smällt i mig massor av pepparchips så nu är jag snudd på illamående. Det finns inget stopp på mig när det kommer till chipsätning, jag trycker i mig tills sista smulan är uppäten. Det bästa vore ju om jag inte tillät mig själv att handla hem chipsen, men hur trist skulle inte det bli om man inte fick lördagsgodis.

Annars har det inte hänt ,mkt idag, skönt. Ibland är det bara nice att ta det lugnt, ska fortsätta med det ett tag till och kanske finns det några chips kvar i påsen också...


                                                       

Torsdagsinlägget

Hade ställt in på att gå på ett spinningpass direkt efter jobbet idag. Detta sabbade min samåkarpartner, genom att vara tjugo minuter sen när vi skulle åka hem. Jädrans vad jag ska ge igen. För i vanliga fall är det han som hänger på bildörren fem minuter innan vi ska åka. Småaktigt av mig att ge igen, men det ska jag banne mig göra ändå.

Blev ingen träning idag då. Isgata ute, så löpning var inget alternativ idag. Inte heller skidåkning pga av isbana. Gaahhh blir arg när sådant jag planerat inte blir av. Fick ta ut detta på damsugaren och alla dammråttor i huset istället.

Dagen middag blev följande:
Ungsbakad lax med blandade örter, potatis- och palsternackspuré, grönsaker och en kall sås gjord på naturell youghurt och diverse kryddor och örter.

       

Imorgon är det fredag igen...

Vad händer där ute?

Inget häpndsväckande eller intressant utöver det vanliga har hänt idag. Så jag vet inte vad jag ska rapportera till mina läsare. Lite gamla bilder kanske, för nöjes skull...


          Astrid 2004
         

         

         


          Astrid 2011
         

         

          

         

Full fart

Idag kom eleverna, full fart får start. Imorgon kommer vårterminens test, nämligen onsdagen som är fullsmetad med lektioner från 08:40-16:00, kommer vara glad om lunchen blir stillasittande. Bara ta ett djupt andetag och köra så det ryker...

Har åkt skidor i Bergebo nu på kvällen. Det är ngt visst med att åka med pannlampa och mörkret som ligger runt en. Allt är tyst, det enda man hör är sina egna stavtag. Gillart skarpt.


        

Back in buisness

Japp, då var man tillbaka till jobbet och tänka sig, det var sig likt förutom lite schemaändringar som ställde till det idag. Meen det ordnar sig... Imorgon kommer eleverna, det är då jobbet blir skoj.


        

Hemmafru på heltid?

Imorgon är det dags att jobba igen. Erkänner att jag inte är fullpeppad inför att klockan ska ringa halv sex imorgon, jag har vant mig att gå upp när kroppen känt sig utvilad. Man kanske skulle ta och bli hemmafru på heltid? Jag kunde bli Sveriges svar på Maria Montazami. Nu innebär det ju förstås att min man måste tjäna lite mer pengar eller att vi vinner miljoner. Men vad skönt och vara hemma och pyssla, träna när man vill, shoppa lite, laga mat, baka osv. Drömma kan man ju men får nog inse att jag måste gå upp när klockan ringer imorgon och åka mina 7 mil till jobbet....

Har städat huset så här på en söndag. Nu när man börjar jobba igen brukar det bli lite sisådär med städningen. Maken är en fena på att göra rent i badrummen, så om ngn behöver hjälp med det kan ni höra av er till honom. Mellan städningarna blev det skidåkning på teve. Är sjukt imponerad av Hellner. Vilket lopp han gör och vilken vändning i Tour de Ski, det såg ju onekligen mörkt ut i böjan av touren. All heder till honom idag.

Blev taggad av all skidåkning och stack själv och åkte skidor i Bergebo. Sakta men säkert kommer milen i kroppen och det är ngt viss med att köra pannlampekörning. Det som var mindre bra var att jag tappade en lins när jag skulle ta bilen och åka hem (bilen som förövrigt fortfarande är utrustad med ett reservdäck). Det blev trixit att köra hem, för jag ser ju så himla dåligt utan linser eller glasögon, men allt går och bilen rullar ju av sig själv.

Maken har roat sig med att fotografera katterna idag, så jag bjuder vl lite på dessa bilder som avslutning på detta inlägg.

Assar:

         

Astrid:

         

         

Selma:

         

         

         

Han fotograferade visst min eminenta matlagning också. Lunchen bestod av älgfärsbiffar, hemmagjort potatismos, kantarellsås och kokta grönsaker.

         

         

Nu blir det filmtajm!

En dag i Romme Alpin

Starten på dagen var väl sådär, vi lyckades få punka på ena bakdäcken påväg till Romme,på självaste riksväg 50. Tänk om detta hänt och inte maken varit med, jag hade blivit strandsatt.

        

Väl framme vid backen var det strålande, både väder, backar och mat. En bra dag helt enkelt.

        

        

        

        

        

        

        

        

Det gäller....

.... att se sig omkring innan man går vidare, det kan ju komma en tiger. Den gömde sig i tvättstugan idag och det tyckte jag inte om.

      

Hur kan man inte älska detta?

Fantastisk längdskidåkning i Bergebo idag. Love the winter....

       

       

Det kom....

.....en tiger på besök.

            

Genast går flocken fram för att inspektera.

            

            

Assar tappade snabbt intresset och Astrid tyckte att det var helt OK att ha en tiger till middag.

            

Stackars Selma blev vättskrämd för tigern och sprang med en dammvippa till svans länge efter det traumatiska mötet i köket.

Så äntligen idag har jag gjort längdskidåkningspremiär, några dagar senare än förra skidäsongen men ack så härligt. Några minusgrader ute, blå himmel, sol och bra spår. Bugar och tackar Bergebo för det, eller snarare är det väl Domnarvets GoIF som sköter all spårning där. Det blev en tur på 7,4km idag då det var första gången, imorgon är det på´t igen.

Appropå skidåkning så; Go Hellner idag i spåren på Tour de Ski, vilken fantastisk uppåkning han gjorde. Ngt mindre fantastiskt var Northugs sk skriftliga varning för åkning utanför banan idag. Hallå! Var är likvärdigheten i bedömningen på sådana förteelser? Jisses, blir arg och tänker på stackars Richardsson som fick mkt mkt strängare straff som råkade åka fel. Jag köper att Northug är ett stort namn för touren men för tusan var konsekventa annars blir det ju ett skämt....

Vilade lite på soffan innan tjejernas skidlopp, gick ju inte lika bra för Kalla. Synd tycker jag men jisses vad jag skulle vilja åka skidor som Björgen.

Bakat lite mer surdegsbröd på eftermiddagen.

             

Och till middag lagade jag en fantastisk fisksoppa med smak av saffran, till detta vitlöksbröd.

             

Nu ska jag fortsätta se på the Voice på teve och ladda inför morgondagens skidtur.

Nybakt frukostbröd

Gjorde en surdeg igår som fått stått i kylskåpet över natten och jäsa. Detta lilla bak resulterade i frukostbröd till maken. Nu har jag fått höra att jag skulle vara präktig som håller på så här, som bakar bröd på morgonen. Men jag vet inte jag, är man präktig då? Gillar inte riktigt det ordet av ngn anledning....

        


Intervallträning

Intervalltränat på löpbandet idag, då det var isgata ute. Svettigt värre det där med intervaller. Körde kilometer intervaller, fick upp pulsen till 184 (borde få upp den lite till...) och det kändes vill jag lova. Mina höfter ömmar nu men antar att det är från min isiga löpning igår. Imorgon får det ta att bli lite styrke för att få lite variation i träningen, nu när skidåkningen ligger på is (he he där var jag allt lite rolig).

Har annars städat undan tomtar, pepparkakshus och julgran idag, bara stakarna och julstjärnorna består. De får faktiskt vara kvar ett tag, det är ju fortfarande lite mysigt (och så måste jag handla nya fönsterlampor...).

Nu kollar jag på The Voice på fyran, hyfsat program må jag säga, det får godkänt. Samtidigt bakar jag lite surdegsbröd, maken måste ju få nybakt bröd till frukost imorgonbitti.


             

Ingen vinter utan lite brasa

Det är inte minus trettio ute och snön ligger inte drivor i vårat landskap utan noll grader, ingen snö och blåsigt. En brasa är mysigt ändå.

          

Jag är inte bitter på vädret.....

Tog mig en löpvända idag, en halkig sådan, måste ha varit allt regn igår som fryst på under natten. Aja, tog mig fram i allfall, borde kanske skaffa mig broddar om vädret fortsätter vara såhär, att man får spinga i stället för att åka skidor. Hoppas för guds skull att det inte är sant.

Har softat i soffan i min One pice/ ziperall/ jumpsuit resten av dagen, kikat på tour de ski och en gammal film. Fick på mig vanliga kläder innan maken kom hem från jobbet, så han inte tror att jag slappat hela dagen. Började även med lite städning, nu ska tomtarna bort för denna gång. Får nog bli lite mer aktiv imorogn, men det är ju så skönt att vara ledig och bara göra det man vill; Träna, äta, sova.....

Lasange

Förbereder inför makens hemkomst till lunch, en smaskig lasange ska han få. När den gottat sig färdigt i ugnen tar jag mig en springtur innan han anländer. Önskade innerligt att löpturen hellre var en skidtur, fortsätter det så här blir jag deprimerad på riktigt. En vinter ska ha snö och minusgrader, inte grönt gräs och plusgrader. Suck! Får ta till snödansen igen och se om jag lyckas....

                                                           

Ledig en vecka till

Maken har nyss lämnat huset och begett sig till jobbet, hans ledighet är över för denna gång. Själv har man en vecka kvar. Undrar vad jag ska hitta på idag?

      

Soffläge

Vinkade av några norrbaggar halvtio i morse, sedan dess har jag legat i soffan. Kollat filmer, Tour de Ski, sovit lite, surfat. En helt slapp söndag med andra ord. Glad över att det kommit lite snö, nu hoppas jag på långskidåkning till veckan....

       

Nyårsafton

Började dagen med en uteaktivitet. I brist på snö åkte vi till en plats där det garanteras snö så här års, Romme Alpin- Några åkte slalom, andra pulka och så lite mat och dryck förstås.

       

       

       

       

       

       

       

Hem och vila lite på soffan och kika på tour the ski medans kvällens stek gottade sig i ugnen. Vid klockan 19 var 21 personer inkvarterade hos grannarna, nu kunde festen börja. Nyårsmenyn såg ut på följande vis:
Välkomstdrink: Champange (oklaart vilket märke)
Förrätt: Het kräftsoppa med vitlöksbröd (kräftor från älven naturligtvis), champange till detta (moët förstås)
Varmrätt: Vinmarinerad älgstek, potatisgratäng, rödvinssky, broccoli. Dryck - Amarone (i massor...)
Efterrätt: Fruktsallad med vaniljsås, kladdkakemuffins och Tovas specialkaka. Dryck - Sauternes
Till tolvslaget skålades det i lite billigare bubbel

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       
            

Gott nytt år till alla!
       

RSS 2.0