Stilpolis

Idag såg jag en dam i 60-års åldern (jag tyckte hon såg ut som det men man kan ju inte vara så säker), med grått halvlångt hår uppsatt i pippilotter med vita gummisnoddar. Hon bar en ljusblå långärmad topp med en himmelsblå linneväst, västen hade en volang längst ner. Runt benen bar hon en mörktblå lång kjol i sammet (som slutade vid hälften av vaderna), naturligtvis med en slits bak. Till detta bar damen öppna sandaler med vita tubsocker i, samt en blommig tygväska.

Glömde hon se sig själv i spegeln innan hon gick ut?

Kunde inte låta bli att skratta lite för mig själv där jag stod och iaktog hennes raska steg när hon passerade Campus i Falun.


                                                           


Gästrummet

Sitter i gästrummet och kikar på teve. Förstår inte riktigt hur vi klarat oss med bara en, för vi gillar verkligen inte samma teveprogram. Nu finns förvisso bara gratiskanalerna på denna teve men det kan räcka om man vill uppdatera sif i sportens värld. Det är ju friidrotts vm, men så synd att det är i sydkorea så tevetiderna blir alldeles knasiga. Man får nöja sig med sportens summering.

          

Tillbaka till teven i gästrummet. Som ni förstår vill vi våra gästers bästa (och vårt eget), så vi satte en liten platt tv på väggen. Nu har gästerna även en liten läshörna med den fina fotöljen jag köpt, där kan man bläddra lite i magasin (magasin, vem säger det egentligen? inredningstidningar är vad det är) eller läsa en bok. Måste slänga upp en bokhylla med lite böcker som man kan läsa också. Sedan skulle det inte vara så dumt med en fotpall, det måste jag kika på...

          

Är man huslig så är man

Gjorde lite mer saft efter jobbet, både svartvinbärssaft och rödvinbärssaft. Fick hålla till i lillstugan då våran induktionshäll inte accepterar saftmajan. Det blev ett fasligt spring mellan husen.

          

          

Maken med grannar roade sig med att gräva där vi ska lägga plattor. Alla har vi våra egna hobbies.

          

          

          

Imorgon lär jag ta tag i träningen igen, nu går det inte att maska längre...       

Saft

Har saftat min första saft för denna höst, 3,5l hallonsaft. Har även blivit med två fåtöljer på auktion idag, en passade perfekt i gästrummet. Den andra funderar jag på att klä om, i ngt rött tyg...  Glömde jag att säga att fåtöljerna är blå.

                    

                                         

Lilla Hugo

Var och fredagsmyste på Brunnbäcksgatan (vilket jag inte rapporterat här ännu), måste bara visa en bild på lille Hugo som är så söt.


           

Han trivdes hos Tant Tina....


Takläggning

Lördagsjobbet denna helg blev takläggning på ena sidan av gamla husbyggnaden. Varmt och väldigt svettigt summerar jag dagens arbetsinsats, och höll på att glömma att armarna är enormt trötta och slitna...

         

         

         

         

         

Ta da....

Duschning i badkar - nej tack!

Vi har två fina och stora duschkabiner och man blir hänvisad av maken att duscha i badkaret. Ngt skulle fixas i duschkabinerna och hur lätt är det egentligen att duscha i ett badkar utan duschdraperi. Resultatet blev ett rejält nedskvättat badrum, jag lämnade det åt maken att torka upp, det var ju hans idé att fixa i båda duschkabinerna samtidigt....


               

After work

Efter jobbet blev det gardinstängsshopping till nya sovrummet. Rea på Jysk, halva priset, det var bara att slå till. Nu behöver jag bara gardiner och att stängerna kommer upp förstås.

Blev lite potatsupptagning med svärfar idag, han gillar ju att köra i sin traktor, så det är aldrig problem att få honom ut i landet.  Men sablar det var lite blött, så det kärvade massor och dåligt med knölar under jord var det också. Kanske dags att byta potatissort? När potatisen var upp och nedpackad i påsar blev det rabattrensning. Välbehövligt!

Dagens middag blev pasta med hemmagjorda köttbullar i tomatsås. Gick väldigt snabbt att göra och blev himla gott också, bra kombination.

Kvällsjobbet bestod av fönstermålning, order från maken. Svärmor blev också beodrad. Så där stod vi, hon och jag  och målade med maken som en vakande hök bakom ryggen....

         


In med det nya och bort med det gamla

Det här med att skyffla in grejer i nybygget tar på krafterna....

Nya sovrummet

Vi passade på att ta en tur till IKEA i regnet idag(varför inte varje helg...), för att handla lite mer möbler till utbyggnaden.


 Så nu börjar möblerna komma upp i det nya sovrummet, så ikväll blir det sovpremiär där. Äntligen...


       

Kräftfiske

         

         

Själv satt jag och kollade på. Och agerade fotograf förstås, en ack så viktig syssla.

         


Inte okej!

Detta är inte okej!

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13483941.ab


Förstår verkligen inte hur kvinnan tänker, inte alls uppenbart....


Intressanta inlägg?

Nu märks det att man börjat jobba igen. Inläggen bli inte lika händelserika och inte lika ofta Så varför har man egentligen då en blogg om man inte orkar med att skriva intressanta inlägg. Det där med intressanta inlägg får ni ta med en nypa salt, jag är ju ingen debattör på bloggen och resonerar sällan om svälten i Afrika, om skjutningarna i Norge eller vilken som bör bli den nästa partiledaren för Centerpartiet. Allvarligt talat tror jag inte ni är intresserade av att jag resonerar kring sådana frågor, för sköter inte alla tidningar redan detta bra?

Nog om detta resonemang och funderingar (vilket kanske gjorde att inlägget genast blev lite mer intressant) och tillbaka till det jag brukar skriva om. Så...

Idag kom eleverna, äntligen får man väl säga, för att bara träla med kollergor och övrig personal om diverse frågor är ju inte kul i längden. In med de unga så det livas upp lite. Nu startar jobbet på allvar...

Hemma är det som vanligt lite pyssel med grödorna när man kommer hem. Man måste hålla igång trappförsäljningen. Snart kommer två helger med försäljning på stan av Utendals Ekologiska Grönsaker, håll utkik på bloggen vart och när. Kanske dags att trycka upp en liten logga snart, nu när det ska stå och säljas lite överallt.

Nu är det dags för lite sömn men man kan ju undra hur vissa i familjen väljer sovplats.


         


Just ja; grattis till Kronprinsessan och Daniel för den kommande bebisen!

Förkyld

Förkyld och snyter mig massor, gillas inte. Men jag ska inte klaga, det finns personer som har det värre, en tanke till dom...

Kräftskiva

Igår var det som sagt Loppis i byn. Vi valde att inte sälja gamla grejer utan sålde färska grönsaker istället. Och som vi sålde. Nu har vi bidragit till ett häsosammare liv för många och för att inte tala om att de handlat närproducerat så att det gynnar miljön. Nu kanske de som kom i bil inte gynnade miljön i den bemärkelsen, men de gynnade oss. Kul att det gick så bra. Synd bara att maken som skulle hämta kameran och föreviga denna händelse inte gjorde det, så ni får tro på det jag skriver.

På kvällen var det kräftskiva i byn. Mkt jobb för lite mat tycker jag kräftätningen är, sulligt också för den delen (som ni kommer att se på en bild nedan), och är det verkligen så väldigt gott? Och vad passar att dricka till detta egentligen? 

         

        

        

        

        

Blev sovmorgon imorse. Det måste vara ngt i kräftspat som gör en så trött dagen efter man ätit dem. När man sedan vaknat och sitter i godan ro med en stark kopp kaffe förselår maken att vi ska åka till IKEA. Jag blir alltid så chockad när han föreslår sådana saker, för det är så olikt honom, men naturligtvis sa jag ja till detta. På inköpslistan stod garderober till nya sovrummet och en säng till gästrummet (så vi kan ta hem gäster någon gång för övernattning utan att vi måste hänvisa sovningen till granngården). Naturligtvis blev det mer än så, hur kommer det sig egentligen? Tre vagnar, vad sägs om det...

        

Sängen eller dagbädden som det så fint heter blev perfekt i gästrummet. Plats för både en och två personer, för det är ju trist om man bjuder in ett par så ffår ena halvan inte plats.

        

Puss och kram på er alla

        


Förberedelser

Det jag gör på jobbet är förberedelser inför elevernas skolstart. Hemma har det varit föberedelser inför mogondagens grönsaksförsäljning på byloppisen (som är mellan 10-14 för den som vill komma och kika).

Nu ska jag göra kvällsförberedelserna innan läggdags.

Puss och kram på er alla

           

Borta bra men hemma bäst?

Är det verkligen så, att borta är bra men hemma är bäst? Är det verkligen bättre att laga sin egen mat, tvätta och stryka sin egen tvätt, städa efter sig varje dag och vara på ett jobb åtta timmar om dagen. Är det inte bättre att sätta sig vid dukat bord och bara välja det man vill äta och någon annan tillagar det åt en, eller att lämna sin tvätt i en tvättpåse så kommer den dagen efter ren, struken och ihopvikt och varför inte ha någon som städar upp efter dig och bäddar sängen dirket du lämnat rummet för att det ska vara fint och rent tills du kommer tillbaka. Är det inte bättre att inte behöva gå till ett jobb utan bara göra det som faller en in när man vaknar på morgonen.

Det är bara att börja drömma om nästa semester....

           

Sista dagen i Thailand

Avslutade Thailandsresan med att hänga på Hangover 2 hotellet. Very nice! Tror jag måste bli rik, så jag kan hänga där fler gånger...

         

         

         

         

         

         

Naturligtvis blev det lite tid att spendera på Bangkok flygplats. Jisses vilken stor flygplats!

         

         

         

         

Flygresan hem gick fint, sov nästan hela vägen, men det kommer att bli skönt att få sova i en säng i natt igen. Landade på Arlanda före utsatt tid och hann med ett tidigare tåg hem. Eller hem och hem, jag hoppade av i Avesta för att åka och jobba. Första arbetsdagen avklarad för denna termin (nog sagt om det...).

Sammanfattningsvis måste jag säga att Thailandsresan varit helt fantastisk; En helt underbar vecka på Pimalai med bara maken, oförglömliga båtturer, bra snorkling på Koh Ratcha, upptäcksfärder, massage som man inte trodde fanns, fint boende på Anyavee Tubkaek Beach Resort och soligt väder för att nämna lite av det vi varit med om. Åk hit kära läsare, någon gång, ni kommer inte att bli besvikna.

Puss och kram på er alla
          

         

Sunset drink

Ryggläge i solstolen idag (igen), varmt och soligt. Blev faktiskt lite svedd om nostippen. Hoppas på lite sol imorgon igen så man kan pressa in i det sista innan vi lämnar hotellet och Thailand.

Passade på att ta en sista sunset drink idag, väldigt vackert. Det kommer man sakna...


         

         

         

Puss och kram på er alla
        


Hotellhäng

Passar på att njuta av semestern in i det sista. Inte många dagar kvar. Väl hemma kastas man direkt in i verkligheten igen, man ska börja jobba. Så idag har jag verkligen inte gjort någonting; Gått upp, ätit frukost, legat vid poolen, badat, ätit lunch, legat vid poolen, sovit lite,  kikat på solnedgång, käkat middag och nu lite datasurfing och tevetittning. Lugn dag med andra ord.

Maken har varit iväg och fiskat igen, han var nöjd med det.

         

Har glömt att visa hur vi bor nu, så här kommer lite bilder på rummet.

         

         

         

         

         

         

Och så var det solnedgången då....

         

Och vid middagen lärde en av servitörerna oss hur man gör en sko av en servett. Maken snappade snabbt upp hur man gjorde och visar här stolt upp två skor han gjort. Extra stolt för ingen annan klarade uppgiften.

         

Puss och kram på er alla

Hangover 2 hotellet

Stekt i solen vid poolen hela dagen men vi tog en promenad på stranden imorse, när det var lågvatten. Lite måste man ju motionera även på semestern.

        

        

        

Middagen har ätits på Hangover 2 hotellet (det dom gifter sig på och pappa det är ingen idé att du ser filmerna, du gillar dom Inte!). Makens systers familj har checkat in där idag, det är bara tre hotell bort från där vi bor nu. Man ser hotellet från våran strand. Det var en tidig födelsedagsmiddag för Oscar som fyller 8 år om en vecka.

        

        

        

        

        

        

        

        

        

Maffigt ställe! Får bli nästa gång....

Puss och kram på er alla

        

En tur runt Hong Islands

Speedboat hyrd och en dagstur runt Hong Island stod på dagens schema. Fin ö med många fina platser och stränder. 

          

         

Första stoppet var vid Pakbia Island.

         

         

         

         

Lite båtåkning igen bla för att se en man som bodde i en klippa

         

         

Andra stoppet Hong Island´s Bay

         

         

         

         

         

         

Hong Island´s Lagoon

         

         

         

         

Paradise Island

         

         

         

         

         

         

         

Hemma igen blev det poolhäng och ett beskådande av ett bröllop på grannhotellet.


         

         

         

         

         

Till kvällen for vi in till Ao Nang för mat och lite shopping. 

         

Puss och kram på er alla

          
        

Förflyttningsdag

Klockan ringde tidigt, för idag var det förflyttningsdag. Snabb frukost för att sedan lapa sol och snorkla innan avfärd 11:00. Kanoners snorkling idag och vi såg massor av fiskar. Synd bara att vi inte har ngn kamera som kan ta bilder under vattnet, en investering kanske, och många kanske höjer på ögonbrynen och blir förvånade att vi inte har en sådan, då vi nätan har alla prylar man kan tänka sig. Men icke. Den vi hade (för vi har haft) eller snarare fodralet vi hade till en digitalkamera som man kunde ta kort under vattnet, gick sönder för flera år sedan, sedan dess har vi inte tyckt det var en nödvändig investering. Nog om det (ibland blir det en massa babbel), snorkling var jag ju inne på, fiskbild från ytan får det i allfall bjudas på.

        

        

När elva personer ska förflytta sig någonstans innebär det en jävla massa packning, trixande med båtar och bilar för att allt och alla ska få plats. Men det går, bara man vill...

        

        

        

        

        

        

        

        

Båtturen gick kanonbra denna gång. Större speedboat och mindre vågor gjorde saken betydligt bättre. Och att hyra sig en speedboat är ju inte så svårt som ni såg på en av ovanstående bilderna från en av pirerna i Phuket, det finns massor. Minibussfärden var skumpig och låååååångsam, men allt går och vi kom ju fram tillslut till vårt sista hotell; Tubaek beach resort utanför Krabi.

         

        

Imorgon väntar en tur till Hong Island som ni ser där solen går ner.

Puss och kram på er alla

Det här med bröstmassage

Tog en massage här på hotellet i eftermiddags, en Aroma massage. Den är en massage med en olja för er som inte visste det. Fanns inte så stort utbud på massage på detta hotells Spa. I allfall, valde jag en olja som jag tyckte luktade gott. Blev hänvisad in i ett massagerum och ombads ta av mig alla käder (kom direkt från poolen så jag hade inte mer än bikini och sarong). Jag fick lov att fråga; All my clothes? Och den lilla thailändskan svarade;Yes. Jag muttrar lite och klär sedan av mig allt så jag är spritt språngande naken, blir hänvisad upp på massagebänken och får en handduk på mig. Men vad är det här med att man ska ta av sig alla kläder, inte en pinal på kroppen, måste vara thailändskt. Jag vet att jag sagt det förrut men inte gör man väl så hemma i Svedala? Inte till de massörer jag gott till i allfall, men jag kanske har missat något? Massörksan startar massera baksidan av kroppen och sedan blir det att vända sig för att hon ska ta framsidan också. Och nu kommer den igen, bröstmassagen. Vad är det med denna massagekultur? Säger igen, tänk om man gjorde så här i sverige när man fick massage. Vågar knappt prova mer massage om det ska vara så här. Får nog testa fotvård nästa gång, känns som ett säkert kort. Eller....

Förutom massage har det varit poolhäng. För stora vågor för snorkling idag, maken var ut och testade med för grumligt så man såg inga fiskar. Poolhäng är inte heller fel och det var verkligen hett idag. Svärmor hade frågat i receptionen hur varmt det var idag och fått svaret 37 grader. Jag tar det med en nypa salt både pga svärmor för hur hon uppfattar saker och ting och för att de här på hotellet inte är så bra på engelska. Men till och med jag tyckte det blev hett i solen idag, och då är det varmt.

         

         

         

         

         

         

Till kvällen bjöd svärföräldrarna på en liten överaskning, för att det var sista kvällen på Koh Ratcha. Vi blev skjutsade till en restaurang vid en av stränderna, där de dukat långbord på stranden, där vi kunde blicka ut över havet och se när lågvattnet kom tillbaka vart eftersom kvällen fortlöpte.

         

         

         

         

         

         

Åkturen hem från restaurangen var en upplevelse. Vi blev inskuffade på ett flak till en liten pickup. Killen som körde var knappt fyllda arton. Det började med att han misshandlade växellådan varje gång han växlade, det skrek verkligen. Det rök så in i bomben från bilen, till råga på allt fick han vända en gång och köra tillbaka för att fylla på bensin, disel eller vad den nu gick på, kanske kokosolja som svärmor sa. Har man elva personer på ett flak kanske man ska tänka på vilken växel man använder i ex uppförbackar, han försökte på höga växlar och detr tyckte inte bilen riktigt om. Och en sak men Thailand är att det verkligen blir bäcksvart när solen går ner och belysning som gatulampor fungerar eller finns inte alltid. Små, guppiga, krokiga, backiga vägar med lite belysning, jo lilla bilen hade jku lampor. Vi var glada när vi kom till hotellet. Stackars chaufför, han visste inte bättre...

Imorgon väntar en helvetes båttur igen. Hoppas på bra bårväder in till fastlandet igen.

Puss och kram på er alla

En heldag på stranden

Dagen sägs nog mer i bild....

      
       Transport till den fina stora stranden

      
       Badning i de stora vågorna (Oskar, Eva, Tova, Gisle, Magnus)

      
       Mats och Eva strålar i solen

      
       Magnus ska ut och surfa på vågorna

       
       Kaffepaus

      
       Och lite kortspelande

      
       Lunch

      
       Sandslottsbygge

      
       Dagens handdukskreation - en elefant

      
       Dinnertime

Puss och kram på er alla
       
      


Magnus i fiskeaction


Maken på fisketur

Idag har inte jag gjort ngt speciellt, mest legat på en solstol och haft det bra. Läst lite bok, badat och sovit lite. Maken däremot har  varit ute på fisketur idag med de andra grabbarna. De var mer än nöjda när de kom hem efter en heldag på sjön. 14 fiskar varav 13 st var tonfisk. Naturligtvis hade de med sig några tonfiskar hem som vi åt till middag (som hotellets kock lagade till naturligtvis). Supergott med färsk tonfisk, så det hade grabbarna gjort bra.

         

         

         

         

         

         

         

Puss och kram på er alla

RSS 2.0