Åh, kära nån...

Ringde spontant till frissan idag, håret behövde verkligen klippas. Kommer faktiskt inte ihåg när jag klippte mig senast, hmmm, undrans om det inte kan ha varit i sommras och då blekte jag slingor också. Sedan har jag naturligtvis smetat i egen färg för att dölja de grå. Som sagt, till frissan var det. När jag sitter i stolen och hon börjar granska mitt hår säger hon; Det behöver verkligen klippas, vi får nog ta ganska mkt för att få bort det slitna. Ihhhhh, mitt hår men det var en rishög och nu har jag inte lika långt längre om man säger så. En liten tofs där bak nu....

         

         

Sportlovsmåndag

Sportlovsmåndag så trevligt. Masade mig upp med maken i morse och tog det luungt hela morgonen. Ack så skönt. Styrde min kosa ner till kupan och strosade där tills jag skulle träffa maken för lunchätning. Hittade mig ett par nya jeans, eftersom mina andra inte passar länge, så tjusigt så blev jag....

Paranteserna kom över på ett besök till kvällen. Bjöd på gnoccigratäng med kassler.

Nu softas det framför teven och ska så göras resten av kvällen.

          

Vill inte att snön ska försvinna

Oj vad soligt och fint det har varit ute idag och blå himmel på det. Synd på blåsten bara, det gjorde att man inte kunde njuta fullt av vädret. Men om jag ska vara ärlig gillar jag inte att snön smälter bort, tycker inte att vintern ska vara över än, har massor av skidor kvar att åka anser jag. Är kanske en av få som vill ha vintern kvar, andra skriver om vårkänslor och att sommaren är nära, men för tusan februari är inte över än och då ska det vara vinter, kallt och massor av snö.

         

Till lunch bjöd jag maken på dillstuvad potatis, lax och kokta morötter. Han var nöjd.

         

Nu håller maken på att laga middag till mig. Jag undrar vad det kan bli, ser i allfall att kyckling är en av ingredienserna. Hoppas att det ska smaka.

Jag ligger i soffan och kikar på Så ska det låta Det börjar bli lite tjatigt det programmet men i brist på annat så får man kika.

Selma var ute idag, som vanligt. Hon gillar när man är ute tillsammans med henne och har tagit över modellandet från Astrid som inte kommer ut förrän det bli riktig vår.

          

          

Imorgon är det måndag och jag behöver inte ställa klockan och gå upp i ottan.


En blåsig lördag

Somnade tidigt i¨år i soffan, tror närmare bestämt att det var runt halv nio. Maken väckte mig vid tolv och då masade jag mig till sängen. Vaknade strax innan 06:00 imorse av en katt som spydde i sovrummet. När spyan var upptorkad kunde jag inte somna om, jag var faktiskt pigg och utvilad, kanske inte så konstigt om jag sovit sedan halv nio kvällen innan.

När klockan var nio hade jag ätit frukost, piffat mig och satt mig i bilen till Emmaus för att lämna en säck gamla kläder till insamling. Kom hem strax innan tio. Maken och jag begav oss strax efter tio till hans farmor för att lämna lite kött, där det blev lite fika också. Strax efter elva var vi nere på stan och hälsade först på makens faster som jobbade och jag visade maken vilken födelsepresent jag ville ha. Kikade lite på bokrean men hittade inget jag ville ha. Sedan blev det lunch på makens kusins café, där kusinens och dennes sambo jobbade. När vi sitter där och äter kommer makens morbror förbi och säger hej. Det var värst vad det blev släktträff på en och samma förmiddag. Kikade sedan i någtra affärer på stan.

På vägen hem blev det en snabbvisit på Ica MAxi, borlänges dyraste mataffär, och vid halv två var vi hemma igen.
Tänk vad man kan hinna med på en förmiddag om man går upp i tid.

Fint och soligt ute idag men ack så blåsigt. Myste ner mig i soffan när vi kom hem och hör och häpnad somnade jag till. När jag vaknade startade jag ett kakbak, hallongrottor. Vet inte riktigt vad jag tog för recept med degen blev inte så bra, men kakorna blev naturligtvis goda ändå. Kan man misslyckas med en mördeg?

Tog mig en kort promenad i det blåsiga vädret på kvällen för att piggna till. Hjälpte till att få upp aptiten igen. Maken och jag gjorde till kvällen stekt entrecote, klyftpotatis, bea-sås, sparrisinlindadbacon och vitlöksbröd. Till efterrätt en stor skål godis till Mello.

Mello ja, blev alldeles chockad över att Lisa M gick vidare och ingen Perelli till andra chansen. Och jag undrar vem som röstar Lotta och Christer vidare? Är det ngn som saboterar systemet, med tanke på Ranelid förra veckan.

        

        

Sportlov

Då var det här, sportlovet. Såå nice...

Inledde sportlovsfirande med att ta hand om kött åt grannarna som har mage att vara i Norge när det vankas köttleverans.

        

        

Katterna fick smaka lite mumsig färsk oxfilé men Astrid var inte nöjd, hon är inte van vid rått kött.

        

Nu ska jag mysa ner mig i soffan, risken är ju att jag somnar förstås....

Man får gratulera

Då har Kronprinsessan och prins Daniel blivit förädrar till en liten sessa, man får gratta stort till underverket. Nu undrar jag bara vad tösen ska heta, kanske Alice eller Desirée? Vad tror ni? Får väl vänta tills pappa kungen talar om det...

Kom hem sent igår då det var mässa för blivande år 7. Lämnade jobbet igår 20:30 och var där imorse 08:00, så idag var jag trött på eftermiddagen. Fick till och med ta till godis för att få upp piggheten, inte bra på en torsdag.

Nu tänker jag faktiskt ta och lägga mig tidigt i sängen, behöver sova känner jag. Och nu väntar en dags jobb och sedan är det loooov. Yes, det är välbehövligt och så blir det ju massor av skidåkning också som jag längtar till.....


       

Mässa

Det blev en lång dag på jobbet idag, då det var mässa för blivande år 7. Gäsp, nu är jag trötter....

Två dagar kvar nu, sedan är det lov.

 
          

4 dagar kvar

Överlevde denna måndag också, vilken tur. Håller bla på att sammanställer en friluftsdag som går av stapeln efter sportlovet, bara att snön ligger kvar. Gillar inte plusgrader på dagarna, det bådar inte gott. Ge mig lite mer snö och minusgrader. Ge mig ge mig ge mig ge mig...

Denna vecka innehåller naturligtvis även lektioner, mässa för blivande år 7 och omdömesskrivande för nior. Känner att jag har och göra om man säger så. Men snart är det lov, då kan jag pusta ut.

Nu är det dags för tant att gå och sova.


        

nice helg

Igår var det middagsbjudning hos paranteserna, där även storebror med familj befann sig. Tänk att lille Sixten hade vuxit så, sedan man sist såg honom. God mat och trevligt sällskap. Roande var även när pappsen kommenterade alla melodifestivalares klädsel och vilken skräll med Ranelid, men för guds skull, skicka inte honom att representera sverige i eurovision.

På dagen igår, innan middagen, varvades sysselsättningarna mellan tvättning, städning och längdskidetittning på teve.

Idag har det städats klart och sedan har det varit fint besök av Sixten med familj till lunch. Han är då för söt den lille Sixten....

            

            

            

Snart är det sportlov, bara fem arbetsdagar kvar....


Flygande Jakob

Gjorde Flygande Jakob till middag idag, vet inte när jag åt det senast. Jag misstänker att det var när jag fortfarande bodde hemma och även så mina syskon, annars är det därifrån jag har mitt Flygande Jakob minne. Minnet att jag inte alls tyckte om kombinationen av kyckling, varm banan, bacon och salta jordnötter. Kanske var det för att jag alltid fick sitta på en pall vid köksbordet, när alla hade en skön kökstol med ryggstöd att luta sig tillbaka på. Kanske var det mitt sätt att protestera mot mammas matlagningskonst. Har alltid förknippat denna måltid med äcklig och inte alls ngn mat jag tyckte om. Vuxen som jag är nu tänkte att jag banne mig måste testa denna rätt igen. För alla ingridienser är ju hiskeligt goda var en försig. Och ta mig tusan, det var inte så pjåkigt, gott faktiskt (men jag var sparsam med bananen). Maken däremot smaskade i sig två portioner, så bra betyg fick rätten nog ändå....

          
För vetskapens skull så har jag gått och blivit förkyld igen. Vilket lyx va? Är röd som ett bambianarsel under näsan av allt snytande. Kul!

Undrar om jag ska trotsa förkyningen och åka skidor imorgon i allfall. Vad kan hända?

Eget bageri?

Bakade igår och bakade idag. Både surdegsbröd och cupcakes, glömde naturligtvis att fotografera de fina surdegsbröden och gårdagens cupcakes (måste säga att både bröd och cupcake blev jäv goda). Idag tog jag mig en nytt cupcake recept, hoppas de smakar lika bra. Visar sig imorgon när kollegorna ska sätta tänderna i dom.

      

Och kära vänner och läsare, imorgon är det fredag igen.....

Yes, äntligen...

Såja, nu har äntligen någon lagt ut lite filmningar ifrån julshowen. Så jag bjussar på två klipp, naturligtvis med sådana som jag själv är med i, annars är det ju ingen vits.



Jag personen längst fram i mitten, om ni undrade....




Jag och Jonas skrålar i början innan gymnasielärarna tar vid i en sketch.

Alla hjärtans dag

Har fått finaste blombuketten av maken idag, rosorna doftade underbart. Själv var han frusterad över hur mkt betalt man kunde ta för ett par rosor, jag är glad att han verkligen köpte de till mig. Han är underbarast, min älskade man.

För att fira denna dag blev det tvårätters, näst intill en repris från i lördags. Det var lika gott denna gång, om jag som kock får säga det själv.

Nu tror jag minsann det är dags för lite sömn men först lite spikmattedags....


         




Måndagen gjord

Att man aldrig kan lägga sig i tid när det är söndag kväll. Nattsudderi innan jobb får man betala för. Upp kommer man när klockan ringer, jobba går också bra men när man kommer hem håller man på att svimma av trötthet. Att man aldrig lär sig. Från och med nu ska jag varje söndagskväll lägga mig 21:00. Kankse måste jag gå upp väldigt tidigt för att kunna somna då också. Hmmm där rök sovmornarna......

Lagade i allfall gryta till middag idag. Lite lyx såhär på en måndag...

         


Sköna söndag

Appropå rubriken, kommer ni ihåg det programet?

Idag har det varit en fantastiskt solstrålande dag med någon minusgrad, Ångrar mig i grövsta att jag inte befann mig i Romme och åkte slalom, det hade varit fantastikt. Inte var jag till Bergebo heller för lite skidåkning heller. Skam, denna ljuvliga dag. Vad har jag då gjort? Jo, suttit efter en husvägg och läst en bok om Pedagogisk bedömning. Fick lov att ta vara på den vackra dagen på något sätt.

          

Lunch bjöd grannarna på, så det var toppen. Selma var också ute på äventyr idag (den enda av katterna som är ute som sagt), hon tog sig en tur på isen den lilla donnan.

          

Nu på kvällen var vi på bio, Mission Impossible 4. Bra film, se den och Micke Nyqvist gör en bra insats.

Imorgon är det måndag igen. Tjohooo...

          

Ännu en stjärna död

Då har Whitney Huston tackat för sig. Många år i drogträsket är troligen orsaken. Tragiskt. Tänk vad droger kan göra med folk, kända som okända.

Den absoluta favoritlåten med Whitney är I will always love you från filmen Bodygard. Vilken röst kvinnan har i denna låt.

           

Vad har man gjort idag då?

Jo, började med att slå upp mina blå strax efter sju imorse. Både maken och jag hämtade varsin dator, jag kaffe också, och låg sedan i sängen och surfade runt i syberspace. Härligt med en lungn start på morgonen. När det var dags för frukost hade vi glömt att ta upp bröd ur frysen, så jag slängde snabbt ihop en sats med engelska scones. Så det blev en riktigt engelskt frukost med te, scones, ost och marmelad. Det nyttiga i det hela var väl de kokta äggen vi hade till.

Efter frukost var det dags för en skidtur för mig i Bergebo, maken stannade hemma och spelade dataspel. Fantastiska spår i Bergebo måste jag säga.

På eftermiddagen blev det ett fikabesök i Smedsbo, alltid lika trevligt.

På vägen hem stannade vi på OKQ8 för att tvätta min bil som maken tyckte var skamligt lortig. Det var fler än vi som tänkt detsamma, kanske inte att just min bil var skamligt oren, utan att fler såg möjligheten till en renare bil i denna blott -4 gradiga vintervärme. Det tog exakt 58 minuter från det vi handlat en tvätt tills vi gled ut därifrån. Ibland ska man inte ha bråttom när man ska göra saker. Men bilen blev ren och det var ju huvudsaken.

Dagens mellotävling är det ingen idé att kommentera, dåliga bidrag. Förstår inte hur detta kan vara de bästa av bidragen som skickats in till tävling. Skamligt för svensk musik.

Men dagen mellomat kan vi skriva om, som bestod av följande; Förrätt: Råraka med löjrom, creme fraiche och rödlök. Huvudrätt: Älgytterfilé, klyftpotatis, sallad och bea-sås (hemmagjord naturligtvis). Ingen efterrätt denna gång.

           

           

           

           

           

           

           


Sträng?

Några lektioner i veckan jobbar jag som resurslärare bla i en klass som behöver ordning, reda och tydliga ramar. Några elever i denna klass hade idag på eftermiddagen pratat med sin klassföreståndare om när jag är med på deras lektioner och sagt följande; "Det är inge roligt när Tina är med på lektionerna, hon är så sträng". Ja, vad säger man, tror jag minsann tar det som en komplimang. Enligt mig ska det vara tyst på en lektion, man ska räcka upp handen när man vill ha hjälp och man småviskar megatyst med den som sitter brevid om det är absolut nödvändigt och så ska man jobba. Om detta är strängt vet jag inte, jag tycker det är en självklarhet.

Efter jobbet tog jag mig en skidtur på golfbanan i åsbo. Så härligt att hinna med de sista dagsstrålarna, få frisk luft och hederlig motion. Hemma blev det en middag bestående av baconinlindad kyckling, risotto, vitlöksbröd och sallad. Mumsigt. Till efterrätt blev det en marabou daim chokladkaka.

            

Nu ska jag äta min chokladkaka och kura ner mig i soffan.

Och så avslutningsvis en bild på Selma (vår enda utekatt så här års).


             


           

Om en antal timmar tar jag helg

Fredag morgon och -16 grader. Hoppas på lite mildare väder vid tre för då ska jag åka skidor, men jag har ju min lungpuls så egentligen är det ingen fara. Det blir väl övriga kroppen som blir lite kall, framförallt låren, för man kan inte sätta på sig hur mkt kläder som helst, då går det inte att åka. Vilket i-lands problem!

Nu ska morogngröten och äggen ätas upp sedan bär det av till jobbet. Ha en trevlig fredag på er där ute.


                                             

Hassel- och äppelbröd

Gjorde som sagt ett nytt recept på surdeg som gräddades imorse. Blev supergott, men det är det ju alltid med nybakt bröd förstås.

          

Såg på halv åtta hos mig och idag gjorde dom verkligen en smaskens efterrätt, den måste jag testa. Trippellager med choklad på en kaka, kan inte bli annat än en succé.

Hade tänkt att åka lite skidor idag men icke. Satsar på åkning efter jobbet imorgon istället och så hinner jag njuta av dagsljus också.

Nu ska jag återgå till Biggest loser Sverige. Har blivit besatt av detta program, både det svenska och det amerikanska, jag undrar varför?

Nytt recept

Håller på att förbereder ett surdegsbak som ska in i ugnen imorgon bitti. Testar ett nytt recept. Få se hur det smakar.

Ser på sveriges mästerkock, bra program tycker jag. Man kanske skulle ta och testa sufflé någon gång....

Jobba till 75 år?

Nu har väl Reinfeldt fått fnatt, ska jag jobba tills jag är 75 år. Om jag ser till mitt yrke undrar jag om jag skulle orka och klara av det. He he he he, jag skrattar lite åt tanken, att se mig som 74 åring gormandes i en idrottshall och visa hur man utför en serie i ringarna eller kör en hip hop/funk dans för ett gäng fjortisar. Ja, ja, jag säger då det. Får nog börja tänka om jag ska konstruera en multirullator till ålderns höst, som passar idrottsläraryrket...

                           


Snygg med Lungpuls

Gick upp strax efter åtta imorse, bryggde kaffe och satt mig ner med en kopp och surfade runt på datorn för att se vad som hänt när jag sovit. Det mest uppmärksamma jag hittade var att personer i Gällevari hade strömlöst och -30 grader ute. Då får man hoppas att Gällevariborna har en kamin sm de kan elda i.

Efter frukost blev det att fördjupa sig i en skrift från Skolverket om Kunskapsbedömning i skolan som ska redovisas imorgon. Detta tog ända fram till lunch, jisses. Vilken tur att grannarna stod för lunchlagningen idag.

Maken fotograferade musfångar Selma idag. Leka med maten, det är roligt det.

                 

                  

På eftermiddagen tog jag mig en skidtur med min Lungpuls. Svårt att ens försöka vara snygg när det är kallt ute och man ska åka lite skidor.

         

Men apparaten var effektiv.

Imorgon är det måndag igen.

Deltävling 1

Jaha, då var mello igång då och vad tyckte jag om saken då? Jo, tycker faktiskt att de två låtarna som gick direkt till final var de två bästa i startfältet, Loreen och Dead by April. Det här med att growla måste jag studera närmare, kan ju bli en hit på en lärarshow.

Andra chans bidragen med Thorsten Flinck och Sean Banan då? Ja, vad säger man... Den där Thosten är märklig tycker jag, lite otäck och Sean den fösta bananen hade en kul show på scen men jisses, rösta honom inte vidare till final.

Lite synd om Afro-Dite som jag gillade. En riktigt schlagerdänga i min smak.

Såg besvikelsen i The Monikers ögon när han inte gick vidare, utan han slutade sist i hela startfältet. Den forna trean från Mello 2011 får tänka om i låtskrivande om det ska slå, för att vilja bli som Chris Isaak var inte vidare värst bra.

Guldfodralet Marie kråmade sig på scenen och sjöng om salt och peppar. Låten kom aldrig riktigt igång, så väl värd sin sjätte plats.

Trion Abalone Dots sjöng en amerikans influerad dänga, eller dänga kanske man inte kan kalla låten utan helt enkelt en låt. De sjöng bra men den var inte bra, seeeeeg.

Och till sist några ord om programledarna. Helena Bergström gjorde faktiskt ett roligt inspelat nummer om vilka som tittar på Mello och en helt okej insats på scen. Men det måste funnits ngt annat alternativ än henne. Käre Sarah Dawn Finer i sin åtsittande guldklänning som framhävde alla hennes kurvor, var bra. En roll som passade henne. Och så den yngsta i trion, Ana Gina, var bäst av de tre, livar upp lite i green room. Sedan undrar jag bara vem som är stylist till tjejerna, den personen gjorde inte ett bra arbete med tanke på hur klänningarna såg ut ikväll. Inte smakfullt, Hoppas på bättre tur nästa lördag.




Bakdag

Blev visst en bakdag idag. Två sorters surdegsbröd och ett lass kanelbullar.

         

         

         

Har även varit iväg och köpt mig en Lungpuls, den ska testas imorogn i skidspåret. Gäller bara att klä på sig också.

Maken fick bestämma lunchen idag (ja, ibland får han välja mat och slippa produkter som råris och fullkornspasta som jag annars tvingar i honom). Han valde en av sina favoriträtter; stuvade makaroner med stekt falukorv. Ikväll bestämmer jag, då blir det kantarellsoppa med vitlöksbröd.

         
          Maken mer än nöjd åt lunchmaten.

Tog kort på Selma idag när hon tagit min plats i soffan. Hon tyckte jag var lite dryg, ville inte vara med och posa fint på kort.

         

         

Nu är det nedräkning inför Mello. Har lyssnat lite på bidragen men ingen som jag tycker är riktigt bra. Dom enda som har en riktig schlagerlåt ikväll är Afro-Dite, men ingen vinnarlåt. Men en andra chans kommer dom nog till.

Kyligt

Nu på morgonen är det -23 grader här hemma, lite kyligt. Undrar om man kan åka lite skidor senare idag? Har funderingar på att handla en Lungpuls som man stoppar i munnen är man tränar och den reglerar luften som kommer in, så man får varm och go luft i sig och inte kylig luft som -23. Får nog bli en tur ner på apoteket och kika om de har några.

Håller på att bakar lite surdegsbröd, så det blir färskt varmt bröd till frulle. Gött. Detta sudegsbrödet innehäller både sesamfrön, linfrön och solroskärnor och gjort på grahamssurdeg.

         

Egen beasås

Slog på stort så här på fredagen och gjorde egen beasås till kvällens middag. Blev hyfsat bra, lite för mkt vinägersmak men fungerade bra till maten ändå. Till såsen åts hemmagjorda klyftisar, ajvar relish fyllt kycklingbröst och ungsstekt tomat. Till detta dracks det ett bubbligt h2o.

         

         

Tycker att det är fantastiskt roligt att mello startar imorgon. Laddar med att se the voice på fyran.

Hjälp! Maken länsar min godisskål....

Home sweet home

Hemma igen efter två dagars kurs i Stockholm. Helt okej kurs. En del matnyttigt har man fått med sig men också fortsatta funderingar kring den nya kursplanen, som ingen direkt verka ha fått grepp på. Kul att varit iväg men skönt att komma hem. Imorgon väntar lektioner igen sedan är det fredagsmys...


        

På kurs men kurt

Befinner mig i den kungliga huvudstaden för en två-dagars kurs i ämnet Idrott och Hälsa. Dag ett har varit helt okej. En föreläsare var ett riktigt bottennapp, MAN STÅR INTE OCH LÄSER INNANTILL! Avslutningen på dagen var riktigt bra och hoppas på en bra dag imorgon. HAr strosat lite i storstaden och käkat lite mat på kvällen. Nu är det soft på hotellrummet. Hotellet är ok, internetet krånglar men hoppas på en bra frukostbuffé i morgon bitti. Nu blir det att sova då klockan ringde 04:30 imorse, så man är lite trött.

        

RSS 2.0