Utforskning av ön

Dagens första frukost här på hotellet går inte att jämföra med den på Pimalai. Här har man tio olika menyer att välja på, som innehåller toast med marmelad och smör, frukt, te eller kaffe och så ngt annat som ex stekta ägg, äggröra osv. Vill man har ost till sin toast får man betala extra, för det ingår inte i vanliga menyn. Men man ska inte klaga, jag blev mätt ändå. 

         

Efter frukost blev det att utforska ön och några av stränderna som finns här. Vi tog oss fram på moppe som hyrdes på hotellet. Här på ön finns inga bilar utan man tar sig fram på moppe, och så finns det traktor med vagn att åka i. De finare hotellen har även små golfvagnar. That´s it! Vägarna är väl sisådär får man väl säga, men vi tog oss fram så det var väl bra med det. 

På första stranden för dagen var det stooora vågor. Det passades på att surfa lite. Tiden blev inte så lång här då vågorna sköljde så långt in på stranden så det inte gick att ligga där.

         

        

        

        

Srand nummer två var det fint snorkelvatten och det märktesd på att många båtar kom och gick med en massa snorkel och dykvilliga personer, mest Japaner faktiskt...

        

        

        

        

Srand nummer tre var helt fantastik. Vit sand och klarblått vatten, och knappt nå folk. Stoooora vågor här med, lite läskiga faktiskt men det blev lite bad ändå, men framförallt solning.

        

        

        

        

        

        

Blev en fantastisk middag på en av restaurangerna vid den tredje stranden. Jag och maken åt skaldjur och fisk, mkt gott.

        

        

        

Kvällen avslutades med kortspel, maken vann igen, sablars men jag kom inte sist denna gång...

        

Imorgon ska maken och de andra grabbarna ut på fisketur, vi får väl hoppas att de får ngn fisk. Jag tror jag lägger mig på en solstol och tar det lite lungt.

<puss och kram på er alla

Koh Racha

Utcheckning från Pimalai idag, lite trist att lämna det fina stället.

          

Färden till det nya stället började först i en minivan och sedan av hotellet ena båt. Sista biten (som var den längsta att färdas ca 3 h) färdades i privat car. Sedan var vi framme i Phuket.

          

I Phuket stod det en speedboat och väntade för den sista biten ut till den ö vi skulle. Detta blev lite av the road from hell. Seedboatar tänker man ju ska vara byggda i plast men det ska man inte vara så säker på när man är här, utan att de är byggda av trä är mer vanligt. Som sagt. Det vågadevågade lite smått, såvi for upp och ner, och hit och dit, och så small det i den främre delen av båten varje gång vi slog ner från en våg. Jisses, jag satt och blåhöll mig hela vägen, och blundade för att inte bli åksjuk av färden. För att försöka kolla på en horisont i detta läge var omöjligt. Tackade gud när jag kom fram 35 minuter senare. Tyvärr finns det inga kort från resan, maken försökte få mig att släppa greppet och ge honom kameran som låg i min väska, men jag vägrade öppna ögonen och släppa taget så det blev inget kort. Men ni får tänka er mig studsande upp och ner, samtidigt som jag håller i mig allt vad jag orkar och blundar samtidigt.

Framme på ön, stod välkomstkommiten och tog emot oss. De övriga i familjen Edbäck som redan fanns på plats. Transport från stranden till hotellet skedde med traktor och vagn. Oskar valde att åka med Tante och Onkel.

           

Blev incheckning till det nya rummet, lte simplare än Pimalai får man allt säga.

          

          

Lite lunchätning

          

Lite badning med snorkling

          

          

          

Middagsätning med efterföljande kortspel, där jag för övrigt kom sist och maken naturligtvis vann....

          

          

          

          

Puss och kram på er alla


Sola och bada och....

                

...Pinacolada eller kanske inte, vi drack Mojjhito (eller hur det nu stavas). Fin fint väder bjöd Thailand på idag. Både jag och maken är lite röda, jag missade visst att smörja mig med hög faktor idag och maken som inte är van sol glömde att smörja sig överhuvudtaget. Jag är skär som en gris, och steks snart upp sa maken innan vi gick från stranden. Kan hålla med maken, om färgen, just nu ser han ut som en kokt kräfta men det säger jag inte högt...

Sista dagen på Pimalai idag, imorgon bär det iväg för att sammanstråla med de andra på Koh Ratcha. Maken passade på att fotografera våran frukostbuffé imorse. Han missade fotografera mittenbordet med all frukt och efterrättsgodsaker. Sedan finns det ju också en speciell bar man går till och beställer smoothies, den kom inte heller med. Man går lungt inte hungrig därifrån, det kan jag lungt säga...

               

               

                 

Fint idag som sagt, soligt och härligt. Väldigt, väldigt varmt men ack så härligt.

               

               

               

               

Häromdagen skulle vi ju ut på en liten snorkeltripp, som blev inställd. Idag fick vi en ersättning för detta och det var massage på SPA´t. 1,5 h aromamassage blev det idag på eftermiddagen, lagom tills regnet valde att komma. Och så var det över när vi var klara, perfekt tajming helt enkelt. Idag var det ingen nakenchock på SPA´t och inte heller ngn chackachacka behandling med händerna på min massage. Hårt och bra bara. Kan vänja mig med det här, att ha massage ofta, bra för mina spända axlar. Kanske man kan föreslå för chefen att man ska få massage en gång i månaden som friskvård (och då menar jag inte massagstolen på jobbet...).

              

              

Nu tackar vi Pimali för en underbar vecka och åker mot nya äventyr...

              

Puss och kram på er alla

En dag på en moppe

Det blev att hyra en moppe idag och utforska semesterstället. Bra väder också, vilket blev ännu bättre. Det här med lite mer soligt väder blev ju bara jag glad över, maken däremot, han klagade ända ner till stället vi hyrde moppen att det var så varmt. Karlar!

Begav oss iväg och utforskade, i det soliga och varma vädret. Inget speciellt att se egentligen, men trevligt ändå. Den enda som fick lida var min rumpa, som domnade bort av allt sittande i samma position. Turligt nog hade vi med vädret som sagt, för just när vi svängde in till moppeuthyraren så började det att spöregna, riktigt vräktte ner. Men efter en kvart var det över, såna regnskurar är ok... 

Lite bilder från turen.

           

           

           

           

           

           

            

           

           

           

En sak som är  en stor skillnad från hemma i Sverige är trafiksäkerheten. Man åker ju mkt moppe här, och oftast så är de minst 3-4 st på dessa, om man har tur har föraren hjälm. Barnen är med på moppen och står oftast längst fram och håller i styret. Idag såg vi denna kvinna, i en tuktuk, som hade sitt barn med sig. Barnet sitter i sin gåstol på golvet på mopeden. Funkar ju det med...

           

Dagen avslutades som alltid med middag. Gott som vanligt!

           

Puss och kram på er alla

Ingen dyktur

Klockan ringde tidigt, det vankades ju dyktur idag. Nästa inga på frukosten strax innan åtta (men i och försig ser vi lite folk hela tiden). Tog Äggröra med bacon idag, och oj vad perfekt stekta baconen var.

           

När vi mätta och glada efter frukosten vankar hemåt mot rummet för att packa det sista inför dykturen, kommer en thailändska och stoppar oss och meddelar att dykturen blivit inställd. Va fasiken! Men lite stora vågor var det i och för sig. Jaha, vad skulle man göra nu då? Var helt inställd på detta. Blev poolhäng i det molniga vädret, vi var ensamma vid våran pool (nu var vi inte vid våran egen utan en av hotellets gemensamma pooler). Kanske berodde det på det molninga vädret och att det stundtals duggade, men det gick ingen nöd på maken och mig, vi låg gott under ett parasoll och läste bok, eller lyssnade på bok som i maken fall och tog en tupplur ibland, Inte helt fel med andra ord. Ett plus hade varit om solen visat sig lite mer.

Nu på kvällen valde vi finrestaurangen här på hotellet. Som ni kanske ser sedan på korten så sitter vi vid exakt samma bord som imorse vid frukost. Idag var the manager där, kom och hälsade och presenterade sig som Frank. Rysligt vad folk är artiga och trevliga här. God var maten och vinet.

            

            

Och så för skoj skull en liten läsarfråga. Vad använder man detta matredskap till?

             

Nu är det dags för lite sömn, undrar vad dagen imorgon bjuder på. Jag hoppas på sol...

Puss och kram på er alla

          


Nakenchock nr 2

Då var det dags för lite nakenchock igen. Idag stod fru Bakken Edbäck för detta, vi tar det när vi kommer till den tidpunkten av dagen.

Först vaknade vi tidigt idag, månne det varit solen som sken imorse som gjorde det. Trevligt med sol och värme, lite disigt men vadå. Frukostbestyren fick gå snabbt, här skulle det ju ut i solen, äntligen. Idag smakade jag pannkakorna, tog en smoothie på banan och annanas, käkade färsk frukt (mangon är fantastisk), drack kaffe och år en liten muffins till detta.

          

Efter fruksost blev det poolen, inte våran egen för vi har inte sol förrän på eftermiddagen vid denna. När vi kommer dit ser vi att ett mörkt molnparit närmar sig oss med ruskigt snabb fart.

          

Vi hann ligga där i allafall trettio minuter innan det börjader regna, sen var det bara att söka regnskydd i några timmar. Vid lunch slutade det att regna och solen letade sig fram igen, dock mkt moln men varmt och härligt. Och framförallt inget regn. Lunch på beachrestaurangen och maken sin vana trogen drack Singa beer.

          

Sedan blev det solläge på beachen. Man blir då rysligt uppassad överallt, för vid stranden fanns natuligtvis serveringspersonal som servade med vatten och frukt, handdukskille, livvakt och killen som lånade ut diverse vattenleksaker som surfbräda, kajak osv. Natuligtvis fick vi lov att passa på att surfa på vågorna med en bräda, så det gjorde vi. Det gick bra på vågorna, det var bra fart, kanske lite väl bra. För det är nu mina kära läsare bikinitrosorna åker ner till fotknölarna och bikinibh´n åker lite på sniskan och om jag inte missminner mig så var det exakt detta som hände förra gången jag var i Thailand och då också skulle surfa på vågorna. Tror minsann det var samma bikinitrosor som jag hade idag som jag hade då. Maken skrattade gott och detta när det hände och jag försökte så snyggt som möjligt dra till rätta badkläderna igen. Och detta är ju inte det lättaste alla gånger. Och detta hände ju inte bara en gång utan fem, maken höll på att kikna av skratt. Efter femte gången gav jag upp min surfing, de gick ju inte i dessa bikinitrosor. Tur nog, för mig, hamnade ju inte detta på bild, inte vad jag vet i allfall man kan ju inte vara så säker när man ställer till med nakenchock. Maken fastnade i allafall på bild, med badbyxorna på....

          

          

          

Det blev även en promenad ner i byn idag, dags för ett besök i Seven Eleven butiken igen. All värme gör att man vill ha ngt salt och chips är ju en bra lösning på det. För detta är ingen hälsosemester i den bemärkelsen att man tänker vad man stoppar i sig, vi får väl se om man tar sig en sväng till gymet ngn dag, men daglig motion får vi i allfall genom att gå, både uppför och nerför en massa trappor och backar.

         

Imorgon vankas det en dagstur med snorklig, till Koh Rok.

Puss och krampå er alla

         

Lugn dag

Lugn dag idag. Inget chockartande som bröstmassage eller nakenchock i jaquzzin. Vi vaknade sent maken och jag, 09:15, måtte det vara Ac´n på rummet som gör att man sover länge, för nattmänniskor är vi inte. Minuterna efter att maken väckt mig kanackade städerskorna på och då blev det snabba ryck för oss att bege oss till frukostserveringen. Och vilken frukost och oj vad mkt människor som jobbade under frukosten, massor. Ska ta och räkna imorgon, det var lungt över tio personer i allfall. Det fanns allt, bara att beställa vad man vill ha. Jag åt några fantastiska våfflor, kanongod frukt, toast och drack kaffe. Maken valde lite mer klassik frukost, stekt ägg med bacon.

          

Hyfsat väder idag, mulet med duggande regn mestadels av dagen. Så idag blev det faktiskt poolhäng, under ett parasoll dock (ni som känner mig förstår att jag inte frivilligt lägger mig under ett parasoll men duggar det så är det bra att boken inte blir blöt), med bokläsande. Läser just nu, för den som är intresserad att veta, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av JOnas Johansson. MKt bra, rekomenderas varmt. 

          

          

Det sprack upp och blev riktigt fint till kvällen idag, med solnedgång att beskåda från vår egen terass.

          

Till middag blev det en fin trerättersmiddag på hotellets finaste restaurang, som förövrigt har klädkod (och denna restautang äter vi cokså frukost på). Inga shorts, badkläder eller flipflops är tillåtna. Nu kanske man inte äter middag i badkläder men ändå. Gott var det.

           

          

Nu chilllar vi lite ute på våran uteterass, med surfing och bokläsning. Och ser på den stjärnklara himmlen samt lyssnar till vågornas brus.

          

Puss och kram på er alla
         

Promenad och Spa-behandling

Vaknade imorse av att det regnade, mycket! Suck, inte bra för brännan och vi som beställt frukost på rummet denna morgon. Prick klockan nio anlände två thailändare med våran förbeställda fruksost, vi fick äta inne pga av regnet, i allrummet i vårat andra hus.

         

Frukosten var superb, till och med juicen var färskpressad, inga konstigheter här inte. Maken tittade dock skeptisk på sin färskpressade äppeljuice och konstaterade att han föredrog den äpprljuice man i vanliga fall får. Jag smakde på hans juice, den var god. Medan vi sitter och smaskar på vår fukost kommer städerskan, eller rättare sagt städpersonalen på 4 personer och en poolkille. Snacka om att vara effektiv på städningen. Till frukost serverades också skumpa igen, nu blev det mkt drickande helt plötsligt, men den fick vänta till eftermiddagen.

Lagom efter frukostbestyr så slutade det att regna och vi begav oss ut för att utforska hotellet. Det blev en tur ner till beachen.

         

Sedan gick vi och bokade in oss på SPA´t till senare på eftermiddagen. Tog en tur runt i byn också, inte så stor men bra med lite promenad. Mkt uppförsbackar ochtrappor får man gå i här, det lutar förvisso ner när man ska gå till saker men ska man hem är det en tuffare strapats. Närvi kommit tillbaka till hotellet och upp till den restaurang vi skulle äta lunch på var jag genomsvettig. Kul! Är alltid lika tacksam för att jag har lätt att svettas sådana här tillfällen. Jag var ingen fräshing som satt mig till lunchen men vattnet jag fick var mer än välbehövligt. Maken drack öl, Singah. Den smakar så bra här menar han....

         

Efter lunch blev det solning vid våran egna balkong innan Spavistelsen. Sol och sol, disigt var det men en och annan solstråle letade sig igenom molntäcket.

Sedan var det dags för Spavistelse. Vi hade frågat när vi bokade om vi skulle ha ngt speciellt med oss, och fick till svar ¨come as you are, madam¨. Vilket i mina öron säger, kom klädd i mina vanliga kläder och ta inget med dig, eller vad säger ni? På plats vid Spa´t blev maken och jag ledda ner till ett rum där vi ombads ta av oss kläderna. De gav oss handdukar och visade var vi skulle klä av oss. Jag hade bikinitopp på mig (som tur var) och trosor naturligtvis, och lämnade detta på. Maken hade kallingar kvar på kroppen. Vi går ut och visade till en jacuzzi. Hmmm, jag hoppar i, i mina underkläder, maken tvekar, springer in i omklädningsrummet igen och hoppar sedan ner näck brevid mig. Man kan inte annat än börja småfnittra med en naken man brevis ig och en thailändsksa vid sidan om jacuzzin, noga tittandes bort. Maken förklarade att han inte ville blöta ner kallingarna, emn visst kunde han bada i de om det var så. Vi blev i allfall lämnade där i en halvtimme för att njuta i bubblet. Sedan var det dags att gå upp till massagebänken och då fick jag höra, ¨please take your clouthes of¨. Oj, vad gör jag nu, sak jag ta av mig och stå där spritt språngande näck. Maken var redan invirad i en handduk och låg redan på sin massagebänk. Jag valde att behålla trosorna på, någon måtta får det vara. Kände mig plötsligt lite pryd. Thailändskan sa ingen utan lindade in mig i en handduk och jag la mig på massagebänken. Nu var det dags för kroppspeeling. Helt okej med kroppspeeling, men måste säga att jag hade svårt att inte skratta när hon började peela mig under armarna. Lite kittlig är man ju. Och det märkligaste med denna peeling var faktiskt att hon peelade mig på brösten, i roterande rörelser. Skulle man göra så i Sverige? För kroppspeeling finns väl d'r också. Tror man skulle åka dit för sexuellt ofredande eller ngt. Aja, eftersom det var en behandling ock jag litade på den lilla thailändskan tog jag inte illa vid mig. Men undrar hur jag reagerat om det varit en manlig massör? När peelingen var klar blev det dusch. Sedan väntade en timmes massage. Jag hade valt klassisk svensk massage. Nu är jag inte och masserar mig så ofta i sverige men jag har aldig varit med om att blivit slagen på musklerna under en behandlin. Slagen låter hårt, men hon slog med ena sidan av handen fram och tillbaka. Jag förstår principen, att det ska få igång cirkulationen i muskeln men jisses vad ont det gjorde på vissa ställen. Nu hör det till detta att hon frågade innan hon började om jag ville ha soft, medium or hard massage, jag svarde naturligtvis att det skulle vara hårt. Lika bra att det känns rejält. Nu är det ju så här, appropå slagmetoden hon använde, så är inte min kropp bara muskler utan det finns ett och annat som dallrar också. Där gjorde det extra ont när hon daskade till. Efter två timmar var behandlingen över, en välbehövlig massage för hon daskade inte bara utan masserade riktigt också. Nöjda var vi i allfall när vi gick därifrån.

        

Till kvällen bestämde vi oss för att äta på beachrestaurangen. Vi kom lite sent, vid nio, för att äta. Inga andra än vi där. Vad bra att vi då hade åtta personal som bara ägnade sin tid åt oss. Det blev grillbuffé med bla tigerräkor, hummer, krabba, red snapper (fisk), lamm och fläsk. Mums det var gott!

        

Det var allt för idag, nu väntar lite bokläsning sedan sovning. Klockan här är 00:10.

Puss och kram på er alla

Vårat lilla rum på Pimalai

Lite bilder på hur vi bor, i en vecka i allfall, för det är så länge som vi ska vara här. Vi har gott om plats, men är det honeymoon så är det....

          Rum nr 1 med sovrum, stort badrum och dressroom.
         

         

         

          Rum nr 2 med allrum, litet badrum och kök
         

         

         

          Balkong nr 1
         

          Poolen och en liten utesäng under tak
         

         

         

         

         

          Balkong nr 2
         

 

Framme i Thailand

Klockan ringde tidigt i fredags morse, kanske lite för tidigt men jag gillar att vara ute i tid när jag ska iväg. Man vet ju aldrig vad som kan hända, så jag är hellre ute i himmla god tid än vara sent ute.

Sj var snälla mot oss och det flöt på som det skulle. Inte en minut försenat och ingen ersättningsbuss, bra jobbat SJ!

          

Mycket tid blev det på Arlanda nu när Sj skötte sitt. Det blev fika, växling av pengar och kortspelande ute i Sky City innan det var dags att ställa sig i incheckningskön.

          

Incheckningskön var låååång och där fick vi snirkla oss fram i en timme innan det blev våran tur. Efter blivit insläppta genom passkontrollen, även maken med all sin medicin var det dags för den traditionella arlanda ölen. Ingen öl för mig, gillar det inte, men ett glas rött för att fira in semestern med.

           

Flygresan gick bra, med tanke hur lång den är, närmare 11 timmar. Sov inte jättemycket men lite grann, satt i mitten med maken på ena sidan med fönsterutsikt och en engelskspråkig man i 40-års på min högra sida, som drack kopiösa mängder öl för den som är intresserad (och hur luktar det efter ett tag...). Maten bra för att vara flygmat och så även drycken, förutom kaffet som är en skam att få kallas kaffe. Bränt blask med kaffedoft borde det heta.

          

          

Blev lite chillning på Bangkok flygplats innan vi skulle vidare med flyg till Krabi. Och naturligtvis hade vi glömt att fylla i¨Immigration Pass¨, som vi missade på flyget och fick ställa oss och göra det innnan vi fick checka in på Krabiflyget.

          

Framme i Krabi blev det transfer till hotellet, både med minibuss och båt. Minibussen visade film, inte illa, och så serverades det kallt vatten (inget konstigt med det förvisso) och tack och lov hade den AC. 

          

Framme på hotellet fick vi nästan en chock över rummet, det är gigantiskt. Nog för att vi sett dedt på bild men det var svårt att föreställa sig hur det egentligen skulle se ut. Man ska bo två här men man får lätt plats med många fler, vi behöver i allfall inte trängas, vi har varsit hus om det skulle vara så. Skumpa väntade, samt lite annat smått och gott att smaska på.

          

          

          

Vädret var okej när vi kom men nu har det börjat regna. Nu får det ta och sluta, fortsätter det så här kan jag inte komma hem och stoltsera med en redig bränna.....

Puss och kram på er alla


Packad och klar

NU så är allt packat och klart, handbagaget med. Blir bara en avcheckning imorgonbitti så allt är med. Har även städat huset och gjort en lista till kattvakterna. Att listan är 3 sidor behöver vi inte tala högt om....

Nu är det dags för lite sömn, tidig uppgång imorgon.

OBS! Grattis kära syster på födelsedagen. Hoppas du haft en bra dag i Götet.

Puss och kram på er alla

            


Kaffe

Morgonkaffe är det bästa som finns.....

         

Kom och köp!

Nu har äntligen trappförsäljningen börjat på Utendal 52 kära läsare. Till försäljning finns krondillknippen, vanliga dillknippen, squash, rödbetor, potatis och ringblommor. Vi väntar lite med morötterna för att retas lite....

           
            Har ni vägarna förbi - Kom och köp!

Svärmor och jag begav oss ut i skogen på eftermiddagen för lite kantarelljakt. Och vi fann jaktlyckan, inte långt hemifrån.

           

           

           

Naturligvis fick en del av dagens kantarellskörd ingå i middagen, som förrätt.

            
            Smörstekta kantareller på en lätt rostad macka - MUMS!

Som huvudrätt blev det små färskpotatisar i ugn, kyckling och grönsaker från landet och växthuset.

            

Efter en hårt arbetande semesterdag varvade jag ner i det nya badkaret. Men bubbelstålarna riktade mot rygg och axlar, gött värre.

             

Får ekänna att makens envisa beslut om att ha ett bubbelbadkar faktiskt inte är så dumt...

Puss och kram på er alla


Skördetider har börjat

Plockde som sagt hallon igår, för andra gången, och idag blev det lite broccoli, spenat och svarta vinbär.

             

Broccoli och spenat finns nu i frysen och av de knappt mogna vinbären testade jag att göra lite gelé. Blev bra faktiskt, kanske orkar jag göra en sats till då det inte blev jättemycket gelé, men vi får se om det finns tid innan fredag.

              

Som ni förstår kommer vinbären mogna medans jag är bortrest, men kattvakterna får plocka av buskarna så jag kan göra saft när jag kommer hem....

Träning har även hunnits med, löpning, gick hyfsat bra. Det kanske inte är så dumt att träna på förmiddagar trots allt...

Puss och kram på er alla


Monday

Måndag igen. Har börjat planerat Thailandpackningen, avresa på fredag så det gäller att se till att kläder är tvättade och annat stoff fixat och inhandlat. Tänker att jag ska packa smart, men det är svårt, mixa och matcha kläder är väl en sak med skorna då? Hur ska det gå....

            

Strosat lite på Kupolen denna regniga dag. Slötittning i affärer är inte fel.

På kvällen, när regnet slutat, blev det hallonplockning. Hela 1,7 kg blev det idag,blir bra till den kommande saftkokningen.

Puss och kram på er alla

40-års fest i Malmö

Är tillbaka i Utendal efter en trevlig helg i Malmö med bla lite pataj för min allra käraste storasyster som fyller fyrtio år denna vecka.

Lördagen startades med att lämna festfixarna och strosa med resten av familjemedlemmarna i Västra hamnen. 

          

          

Det blev naturligtvis lite fika efter allt strosande. Espressohouse blev målet och vi hade sällskap av diverse fåglar, inte så trevligt kanske men fikat var gott.

          

Blev lite mer promenerande efter fikat.

          

Sedan blev det ju dags för lunch. Havet suger är ett uttryck jag hört någonstans...

          

          

Sedan var det dags att bege sig hemåt för lite piffning och den stundande festen. Bilderna talar för sig själv.

           

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

          

Puss och kram på er alla

Trip to Malmö

Sj skötte sig igår när vi tog tåget ner till Malmö. Allt klaffade och tågbytena gick som smort och endast tre minuter efter tidtabell rullade vi in på Malmö central. Vi födrev den 7 timmar långa tågfärden med att titta på film på datorn och med lite fika. Inte en minuts sömn kära läsare, måste vara rekord både för maken och mig....

            

            

            

Och framme hos syrran firades det med champange, inte just för att vi kom utan för min allra käraste syster fyller 39+1.

            

            

Idag väntas den stora festen men först ska vi ut lite i Malmö och se oss omkring, kanske rent utav ett dopp i havet, det gäller ju att passa på....

Puss och kram på er alla

Man får Gratulera

Har för ovanlighetensskull rensat lite ogräs i landet idag. Det tar tid att rensa fram morötterna. Som ni ser på bilden är det lite ogräs.

            

Men det blir ju tjusigt när det är klarrensat, inte mkt kvar nu faktiskt. Och det växder så det knakar på hela landet, inte bara ogräset utan grödorna också.

            

Sedan har det plockats lite hallon i full hallonplockarklädsel, regnjacka, byxor, stövlar och handskar. Allt för att inte riva sönder hela kropen samt undkomma brännässlorna. Min hallonhäck är rena vildbuskaget, måste verkligen rensa upp där i höst, men den ger mig mkt hallon. 

             

Sedan får man väl passa på att Gratulera Kronprinsessan på födelsedagen, en 77:a, vilken fin årgång det är. Vi är ju några som blev födda då; Orlando Bloom, Martin Bouqvist (handbolsspelare), Shakira (har alltid tyckt att vi är lika dansanta och sångmässiga hon och jag), Ola Salo, Chris Martin (Sångare i Coldplay), Per Elofsson, Fredrik Ljungberg, Victoria Svensson, Kanye West (hiphop artist), Liv Taylor, Olof Mellberg, Therese Ahlshammar och Carina Berg för att nämna några.

Puss och kram på er alla

Bea-sås till alla

När man vänder ryggen till observerar en liten katt godsaker på bänken....

            

Det var gott med grillat, men nu blir det att köpa ny bea-sås.

Puss och kram på er alla


Nyplockade hallon

En av det bästa med denna årstid är alla bär man kan skörda. Först har vi ju jordgubbar som är fantastikst goda och nu kommer hallonen. Fantastiskt att gå ut till hallonhäcken, plocka några bär och sedan strö på morgonyoughurten. Ljuvligt!

            

Tevemys...

... med husse.

             

Bara den lilla katten som är ute och ränner.

För övrigt idag så har det tränats, rensats ogräs, lagat mat (köttgryta som puttrade i tre timmar och blev fantastiskt god), sovit en liten middagslur på soffan medans det regnade och åskade ute och börjat skörda den första spenaten vi satt. Vilken spännande dag, inte sant!

Puss och kram på er alla

Frukostomelett

               

3 ägg
3 msk vatten
En nypa salt
Lite riven ost
2-3 skivor kalkon
Några coctailtomater

Smaskens till frukost detta och så lätt att göra. Prova vettja!

Monday it is

Måndag och vad har jag gjort egentligen?
-Gick upp vid åtta morgonkaffedosen, käkade frukostomelett och drack proviva.  
-Pratade med mor och far i telefonen
-Svirade om till joggongkläder och begav mig till Mellsta motionscentral.
-På vägen till Mellsta stannade jag på Ta Till Vara, Dollarstore och ÖB. 
-Tog ett löppass på 7,5 km, gick hyfsat bra faktiskt.
-Hemma igen blev det att laga lite mat; Squashpaj (ska lägga ut receptet ngn gån för den är fantastiskt god, man använder faktiskt sojamjöl i detta recept), till detta blev det parmaskinka och sallad. Behöver jag säga att många av produkterna i lunchen kom från egen odling.
-Snabbdusch och på med rensarkläderna (bikinin)
-Rensning av ogräs i mitt lilla land. Blir faktiskt riktigt fint, när ogräset kommer väck.
-Kaffepaus (och en kanelbulle faktiskt) hos svärföräldrarna
-Vattning av blommor och pyssling med dessa
-Lekning med katter.
-Middagslagning, Chili Con Carne.
-Diskning och ryddning i köket.
-Tevetittning och datorsurfning
-En snabb vända ut i landet igen för att rensa fram persiljan.
-Dusch igen!
-Nu soffläge och strax sängen

Ja, det var det! Måndagen gjord.

              

40-års partaj

Kajans 40-års partaj igår, idag är man lite trött. Jag jobbar med Kajan, om man inte hade koll på vem hon var, och hennes smeknamn är Harmony i skolan. I allfall så begav sig maken och jag till Avesta för fest. Förmingel hos E och J, där vi förövrigt sov över, vi njöt av väl kyld bubbeldryck.

Hos Kajan var det gardenparty, massor av folk, god matbuffé och dryck. Varmt och soligt, jag tror nog hade beställt vädret långt iförväg och det brukar gå att få det som man vill då, det fick ju vi på våran bröloppsdag.

         

         

Dagen blev kväll och glasen var aldrig tomma (av någon anledning...) och skönsången började ta fart. Refränggruppen startades och jisses vad vi sjöng, tror alla uppskattade underhjållningen, alla kom ju förr eller senare till vårat bord. det var ju där det hölls igång.

         


         
          Nu sjunger jag i en mick och inget annat...

Kvällen blev till småtimmar och vi flyttade oss närmare datorn, så vi kunde få mer insperation till musikskapande. Vi hade ju nästan tagit oss igenom det mesta, refrängsång, skönsång, stämsång och kanon.

         

         

         

Framåt småtimmarna var det dags att bege sig hemåt, till fots. En redig promenad som började med ett par bortappade husnycklar och var väldigt vingligt för en av oss fotvandrare hem (jag nämner inga namn e...). Det tog en jädrans tid att gå, fint med soluppgång när man väl kom till Krylbo, vilket välkommnade hem. Synd att man inte tog några kort på denna promenad...

Idag har det varit lite segt, att komma till sängs 04:00 hör inte till vanligheten. Men Hotell Fabriksgatan höll med passande underhållning som, boccia, pilkastning, kubb och badning. Pizzaätning framför teven och damernas fotbolls VM. Vinst, gött och bra jobbat Sverige.

Väl hemma var jag megatrött. Somnade i solen, varmt värre. Blev lite rensning och grillning. Nu blir det nog sängen. Ny vecka imorgon och det vankas ny 40-års fest på lördag, då gäller det att vara utvilad om man ska härja till 04:00 igen....

Puss och kram på er alla


Squash i massor

De växer som ogräs. Då förstår ni vad vi äter varje dag....

            

Morgongörat i landet; Ådring av potatisen

            

Regnade inatt (bra för grödorna), men nu är det soligt och varmt igen, lite moln men vad gör det. Nu blir det frukost och sedan lite sysslor innan det bär av till Avesta för 40-års fest.

Puss och kram på er alla

Fina morötter

Rensa, rensa och åter rensa. Så ser dagarna ut. Morotsrader i massor, men jag klagar inte, de kommer fint och är väldans goda.

             



            

No no

Måste bara få säga en sak (och det är ju min blogg så jag säger ju vad jag vill här). Det är det här med foppatofflor på vuxna människor. HUr kommer det sig att dessa är så populära att traska runt med. Bra klädda vuxna människor för övrigt och så ser man ner på fötterna och ser dessa gräsliga saker på fötterna. Det borde vara förbjudet att vistas utanför tomtgräns med dessa. Jag säger inget om att barn har dessa skor på sig, men inte vuxna människor. Finns det fulare skor? Nej! Ett Big NO NO gott folk för dessa sk skor.

                      
                       Nej tack!

Nog om foppatofflor som gör mig gräsligt upprörd. Jag kan bara inte förstå att vuxna människor sätter på sig dess på fötterna bland andra, ex på stan, till affären, till jobbet, gaaahhhhhhhhhhh......

Dagen som sådan har annars innehållit morgonträning i form av ett löppass. Jag gillar egentligen inte att träna på mornarna men i denna värme finns det inget annat alternativ. Klippe gräsmattan när jag kom hem, för egen maskin (med en Klippo). Svärfar som annars är trädgårdklippare hade inte tid (han har en komplicerad körmaskin med en massa spakar som man styr med och den vågar jag inte fråga om jag får låna. Den är väldans dyr och tänk så har jag sönder den...). Gick bra men jisses vad svettigt det var. Motion och bränna samtidigt, bra arbete det! Det fick bli ett dopp i poolen efter slitet, hela 23 grader. I älven är det nu 19. Nu kan man ju bada överallt utan minsta problem.  På kvällen blev det biobesök med de små norrbaggarna som är här. Såg den nya med Jim Carrey, Poppers Pinguines, helt okej. Tre pingviner av fem möjliga blir betyget.

Kom paket med posten idag. Våra nya cyklop och snorkel som vi beställt till Thailandresan.

           
            Snyggt värre...

Puss och kram på er alla




Skriver en rad

Vad ska man säga, man har semester, gött det. Just nu innehållar mina dagar mest ogräsrensning, inget häpnandsväckande att skriva om. Mkt ska hinnas med innan Thailandresan och ogräset i landet är en av dem. Allt ska vara hendgenomrensat innan den 22:a, det blir några meter. Sedan kanske kattvakterna rycker lite ogräs medans vi är borta.

På kattfronten är Selma i sitt jägaresse. Möss, sorkar, fåglar kommer hon hemdragandes med. Nu läggs allt på trappen, då man inte vågar ha ngn dörr öppen...

         

         

         

Astrid är mer skeptiskt på vad som dras hem av Selma och Assar för den delen...

         

Puss och kram på er alla

Shopping

Shoppat med svägerska och svärmor idag. Måstye säga att jag är mer ekonomiskt sinnad än de, i allfall när det kommer till klädköp. Jag kom hem med två klänningar, en strandklänning och en middagsklänning, för 248 kr. Det är bra pris det!

              

Söndagssegt

Tog rejäl sovmorgon idag, kom ju inte i säng förrän efter tre så när jg hade fått mina åtta timmars skönhetssömn vaknade jag, vid elva. Jisses hela dagen hade ju gått.

Gjort nytta i landet idag och rensat, får bli en mission hela veckan att vara där ute, nu växter det så det knakar för både grödor och ogräs. Den som har tråkigt är välkommen att hållla mig sällskap i landet i veckan, jag kan bjussa på mat och dricka, om man gör ett fullgott jobb vill säga.

Ska börja förberedelserna inför Thailandvistelsen ikväll genom att ta lite drickvaccin, Ducoral. Tog inte det förra gången jag åkte (det gick ju bra ändå denna gången) men nu när maken ska ta så hakar jag på. Lite vaccin kan väl inte skada, alla sprutor är redan tagna så det behövs inte fyllas på. Men nu råkade jag äta lite av en godisrem som blev kvar sedan gårdagen, och man som inte skulle äta eller dricka ngt en timme innan man ska ta vaccinet. Hmm får väl vänta en stund längre då, innan jag tar det....

Imorgon blir det nog en liten roadtrip med svägerskan. Hon åker på tisdag igen, så det gäller att passa på att umgås.

Bjussar på lite Maggio från P&L. Lyssna och njut......




P&L Lördag

Dag fyra på festivalen och alltså sista. Lite skönt får man erkänna då det är slitet för tant att vara uppe sena nätter. Åkte ner till festivalen vid halv fyra och första stoppet blev att se Mimikry, ett gagnefsband som man inte fick missa. Det är ju så att nästan alla bandmedlemmar gått i samma skola som en annan men året över, sedan får man väl erkänna att man hängt med några av dom i sina ungdomsår. Aja nog med flashbacks. Helt okej spelning av gagnsingarna i allfall.

           

En snabb vända för att kika in Hoola Bandoola Band men inget för mig så det blev inget långvarigt. Blev en snabb förflyttning till Mando Diaos spelning i stället, den avnjöts i Eden med ett glas vin.

           

Bra spelning av Bad Religion. Rockigt värre!

           

Nu var det dags för spelningen alla väntat på Bob Dylan. Stort att han är på P&L, det får man erkänna och han är en riktig världsartist. Men var det bra? Mja, tyckte inte det men att kunna sitta och dricka lite vin medans man hör Bob spela får anses som stort, ngt att berätta för omvärlden. Karln är ju 70-år, vad begär man in sångkvalité...

           

Miss Li var lite av en besvikelse. Trodde det skulle vara bättre, trallvänligt förstås...

           

Kvällen sista spelning var Håkan Hellström. Karln kan inte sjunga men jisses vilken preformence. Hela P&L sjöng med i varenda låt. Bra avslutning!

           

           

Backstage from Eden:
Ikväll myllrade det av kändisar, några hamnade på bild andra inte. Börjar med att avverka de som inte ville hamna på bild; Mikael Wiehe (stod brevid maken i baren, samt satt tre meter ifrån oss och drack whiskey), Dregen krockade nästan med oss där inne, gamla Idoljury medlemmen Peter Swartling, stavhopperksan Kirsten Belin.

Nu till de som fastnade på bild;
Sanna Kallur, i jeans och hårband.

           

Mona Salin, som Magnus morbror Ola ville vara med på bild med (och det var inte jag som frågade om man fick ta kort, det gjorde han själv, jag agerade bara fotograf)

           

Filip och Fredrik

            

Bob Geldof (han som skrev låten Do They know It´s Christmast för er som inte visste vem det var). Den gråhåriga mannen långst fram i bild.

           

Då tackar jag P&l för detta år och redan har de släppt någrta artister för nästa år, Lars Winnerbäck bla.

Puss och kram på er alla

P&L Fredag

Glömde att nämna M.I.A som också lyssnades på i torsdags. Stor artist om man läser programbladet, för mig som varken hörde vad hon sjöng eller förstår mig på electrosound tyckte att det var gräsligt dåligt. Nog om det nu till fredagen.

Måste bara säga att gårdagens sömn blev kort, någon idiot hade bokat tid för bilen på verkstan kl 08:00 i Hedemora.Var groggy när kloclan ringde, 4 timmars sömn kommer man inte långt på, men det var bara att bita i det sura äpplet ochn bege sig till verkstan med bilen. Glömde jag säga att idioten, det var jag....

Trött festivalare var tant igår fredag, maken med då han skulle upp och jobba. Blev sena ner till festivalen (aja vi kom ner strax efter 16:00...)  och fick bara höra det sista med Timbaktu. Synd, det vi hörde var väldigt bra, grämer mig lite över detta för jag tror han gjorde en bra konsert.

Nästa blev Bob Hund, skånsk rock. Många i publiken diggade detta, jag sådär, men sångaren var lite rolig i mellanssnacket. Hade en bra plats långt fram där man kunde sitta och titta på spelningen.

         

The Sounds: Blev en snabblyssning på en halvtimme (då Petter började spela sedan som jag hellre ville se) MKt bra det jag hörde. Sångerskan Maja kan verkligen sjunga.

         

Petter var kvällens höjdare. Vilket gung och han är kung....

         

           

Social Distortion eller social distruction som jag gått och sagt. I allfall lyssnade vi ett tag, bra rockmusik. Men jag kände ju inte igen en endaste låt.

         

Sista stoppet innan hemfärd blev Looptroop Rockers. Hip Hop som jag inte förstod, vi blev inte långvariga.

         

Kvällens kändisspan: Idol-Johan på Bob Hund konsert

         

För övrigt så har svärföräldrarna letat sig ner på festivalen och Sophia med barn har anlänt till Sverige. Och det blev middag på Lilla Parken i Stan.

         

         

         

Puss och kram på er alla

         

P&L Torsdag

MKt bättre dag idag. Tänk att vi har så mkt bra svenska musik, en klapp på axeln till oss för det.

Startade dagen med att åka ner på Veronica Maggio, själv får noteras då maken jobbade. Men egentligen kan jag kju inte säga att jag var själv, för det var jag långtefrån inte, hade flera tusen som sällskap. I allfall var hon fantastiskt bra. Synd att jag kom sent så jag fick en plats långt bak, men men musiken hörs ändå och som tur är finns det bildskärmar att titta på.

         

Efter Maggio blev det snabbt hem för middagslagning till maken skulle komma hem. Efter middagsätning var det dags att åka ner igen. Vi startade och se lite på Mustasch, men nej, Gyllenhammar har ingen sångröst. 

         

Volbeat var bättre, riktigt bra. Det är synd att man har för dålig koll på låtar, inga alls skulle jag vilja påstå i mitt fall.

        

Oskar Lindros skuttade runt på scenen och trodde han var större artist än han är. Trallvänlig pop dock och hela publiken sjöng med.

         

The Ark ägde igår. Vilken avskedsturne. Hela P&L gungade, hoppade och sjöng med. Magiskt. Tror detta blir svårslaget. Men inom parantes vill jag säga att Olas mellansnack får tummen ner, inte bra. Tur karln kan sjunga....

        

         

        

        

Backstage from Eden:

Observera att i högra hörnet på bilden, i gul kofta, ser ni The Moniker. Detta var vad jag vågade i korttaganing, men det tar sig.

        

Avslutningsvis måste jag visa  och hylla festivalens kaffe. Kanonersgott. Glad och nöjd över att det finns, så tant orkar hålla sig vaken på sena timmen.

        

        

Puss och kram på er alla
         

RSS 2.0