Kul med volleyboll

Hej!

Idag har det spelats volleyboll efter jobbet med kollegorna. Oj vad kul det var, och många var vi idag så ännu bättre. Var lite ringrostig då jag inte spelat sen våravslutningen men efter ett tag gick det faktiskt hyfsat. Roligt sätt att umgås och få tankarna på annat än jobb.

Sedan har vi idag bokat en stuga till Sälen vecka nio. Mitt i backen i Lindvallen, ¨ett lite lyxigare alternativ¨som det stod på sloganen och det passar ju oss alldeles ypperligt. Vi är några stycken som ska åka och det kommer bli urbra och urmysigt.  Sa jag att stugan var på 126 kvm......

Och nu till lite rapporter om bygget. Vi väntar på att snickaren ska anlända och resa stommen, och vi väntar..... Men det har varit borrkillar här och borrat efter bergvärme, så det är fixat. Ett borrhål på 163 meter, attans om det inte ska bli bra uppvärmning av detta. 

         

Puss och kram på er alla

Trött

Hej!

Trött idag och trött igår. Jobbet går i ett rasande tempo och naturligtvis i orienteringens tecken. Kommer vara glad när denna period är över. Har även haft elevsamtal samt förädrasamtal idag, bra sådana om jag får säga det själv (och det får jag, det är ju min blogg). Hoppas bara att det ger resultat.....

En glad annan glad stund i tillvaron är att Halloweenpartyt är fixat, undrans om det är tänkt som vanlig middag med avslutade spel eller om man rent utav ska ta och klä sig ut sig? Man kanske ska ta och klä sig som en elak häxa och eller komma som den vita ängeln man är....

Nu sömn för imorgon ska det spelas volleyboll efter jobbet och då gäller det att vara extra utvilad....

Puss och kram på er alla

                             

Kort blir det ibland

Hej!

Två inlägg igår så då anser jag mig ursäktad för ett kortare idag. Måndag med massa jobb, bla orienteringsprov för två åttor. Hoppas de gick bra för dom ska se över detta imorgon bitti, tidig uppgång med andra ord. Nu på kvällen har jag förberett för år 9 som ska ut imorgon, två klasser och massor att förbereda. Jag sitter på min kammare och jobbar medan kollegan Lars sitter på sin, men nu är jag färdig och förtjänar lite sömn innan jag ska upp igen.

Ikväll kom föräldrarna förbi och gratulerade till klassikern, det var snällt, med blommor och vin. Får väl kanske ta och korka upp till helgen. Passade på att bjuda på middag. Hade slängt ihop en älgstek, vilket alltid går hem.

Men nu väntar sängen, ska somna före maken som håller på att bli förkyld. Han kör vitlöksbomben - nice......

Puss och kram på er alla


                                       

Orienteringsbanorna måste upp

Hej!

Det bästa av allt hade varit att tagit det lugnt idag. Legat och softat i soffan och på sin höjd tagit en liten promenad för att väcka min stela kropp (benen) till liv. Men icke, orienteringsprov för åtta klasser nästa vecka med start imorgon måndag, gjorde att jag fick lov att åka till Avesta och möta upp idrottlärarkollegan Lars för orienteringsplanering. Kartor skulle göras, skärmar skulle ses över och sedan skulle banorna upp i skogen. Att promenera runt i skogen och sätta ut kontrollerna gick ju bra, inte speciellt jobbigt trots några saftiga uppförsbackar. Men sedan var det dags att testspringa banorna för att se hur lång tid eleverna skulle behöva ha på sig för att ta sig runt. Detta moment var smärtsamt, kändes som jag var ute på de sista kilometerna på Lidingöloppet igen då varje löpsteg kändes i kroppen. Kanske detta inte var så smart, kroppen behövde vila, men vad gör man inte när orienteringsbanorna måste upp....

När jag kommer hem har maken gjort mat, för det blev ingen lunch pga orienteringen. Var hungrig så jag skakade och humöret var en smula irriterat. Grillat stod på menyn, puss på maken för den insatsen.

Nu ska det soffhängas och kanske man ska ta sig en värktablett....

Puss och kram på er alla

               

En Svensk Klassiker 2010

Hej!

YES! Jag gjorde det, fullföljde sista grenen och klassikern är min. Imponerad och stolt över mig själv. Detta har gett mersmak och är sugen på att göra en till, kanske inte till makens stora jubel då han fått vara servicepersonal varvat med pappa, men jag startar med Öppet spår så får vi se vad som händer sedan. Vissa grenar var ju roligare än andra. Det är svårt att säga vilken gren som var tröttsammast, men jag var helt klart mest slut på Öppet Spår innan Evertsberg, då var det som om jag var i en annan värld. Samma trötthetskänsla har inte upplevets de andra loppet. Mest ont gjorde Lidingöloppet. Mina 75 kg var tunga att bära och sista milen kändes varje löpsteg, tur man lärt sig bita ihop och fokusera bort smärtan. Långtråkigast var Vätternrundan, så lång tid, men trevlig cykeltur (om man bortser från den regninga nattkörningen). Lättast var helt klart Vansbrosimningen. Topplistan på en svensk klassiker ser ut som följande:
1. Lidingöloppet
2. Öppet Spår
3. Vätternrundan
4. Vansbrosimningen

Och nu till själva Lidingöloppet, den sista grenen innan själva klassikern var avklarad. Åkte ner redan på fredag efter lunch, ville vara ute i god tid och hämta nummerlappen. Det var jag, Åby-Malin och maken. Maken var med som chaufför, servicepersonal, supporter och fotograf, många uppgifter men alla lika viktiga. Färden till Stockholm gick bra, köerna började när vi kom till storstaden. Vi råkade ju komma lite i själva rusningstrafiken så vi får skylla oss själva. När vi väl kommit till bron över till Lidingö släppte trafiken och vi körde utan några som helst problem fram till Lidnigövallen där vi skulle hämta ut nummerlapparna.

          

          

När nummerlapparna var hämtade kikade vi lite i mässtältet, men ingen shopping. Vi kikade på tröjor med En svensk klassiker på men vågade inte ta ut segern i förskott, det fick bli ett köp efter avklarat lopp. Sedan styrdes kosan mot Solna där storebror med sambo bor, för övernattning. Resan tog lite längre tid än beräknat från Lidingö, förbaskade vägarbeten som gör gps'en förvirrad, och oss också. Men vi kom fram till slut. I Solna bjöds det på lasange till middag med kladdkaka som efterrätt, supergott och bra laddning inför mitt lopp. Kvällen avslutades med lite spel, jag vann inte.... surt!

Sov gott men drömde att jag avbröt loppet, kände skam när jag vaknade innan jag insåg att jag faktiskt inte hade startat än. Magnifik frukost, gröt, juice, mackor, ägg och kaffe, rena hotellet och snäll bror och sambo som vill göra uppladdningen total. Tack för det! Maken beslöt att vi skulle ta bilen till Lidingö, trots varningar om detta, men vi startade tidigt för att ha tid på oss. 10:05 satt vi i bilen och var på väg. 10:35 var vi framme och hade parkerat bilen, nu var det bara att vänta, starten var ju inte förrän 13:30. Nu kanske ni tycker att vi var ute i ruskigt god tid och ja det var vi, men hellre vänta på plats än att sitta i en lägenhet och vara nervös och sedan kanske fastna i bilkö och få panik att man inte ska hinna. Vi vilade gott på en konstgräsplan vid Lidigövallen.

         

När vi laddat och vilat, sprungit på toaletten var det dags att lämna in väskorna för att sedan bege sog mot starten.

         

MKt folk vallfärdades till Koltorp där starten skulle gå av stapeln. Vi hiyyade en liten plätt att sitta på intill skogsbrynet, där den sista uppladdningen skedde (och så hade vi nära till skogen och nervöskissningen, för köerna till bajamajorna var sjukt långa.).

         

        

20 miuter innan start begav jag mig till min startfålla, väldigt nervös. Oroade mig hur det skulle gå. Försökte hålla humöret uppe.

        

Efter friskis och svettis uppvärmning gick startskottet, off we go....

        

        

Första milen gick hyfsat bra, inte speciellt mkt uppför, alldeles lagom. Men om man ser till bilderna ser jag hyfsat sliten ut.

        

Den andra milen kändes också bra, förutom att jag började få ont i högre ljumske. Knäna höll bra och jag kunde släppa på i nerförsbackarna. TYngre började det gå uppför, lutade mkt gick jag nu, lättare uppföslut gick det att springa. Folk runt omkring började få ont, det syntes. Men jag var trött när maken stötte på mig efter två mil, tänk jag har ju inte sprungit längre än 12,5 km före detta...

        

Nu väntade den sista milen och de värsta uppförsbackarna, Abborrebacken och Karins backe. Det var lite brant och väldigt få personer sprang uppför, innan man nådde toppen på Abborrebacken, stod det folk i ett torn och hejade på, jag valde att gå uppför men i ganska rask takt om jag får säga det själv. Sprang mellan uppförsbackarna, varje steg kändes nu, så något wowtempo var det inte men jag joggade. Karins backe gick jag också uppför men sedan var det inte långt kvar, kändes som jag fick nya krafter och kunde springa på lite mer. Nu gick ganska många runt omkring mig, folk var slitna. Det gjorde ont och jag kände att krampkänningarna i vaderna var på väg. Spurtade in i mål, överlycklig att jag tagit mig runt de tre milen. Var nästan lite gråtfärdig. Tden blev 3:44, och detta resulterade i 2299:e plats i K30. Trots smärtan efteråt kände jag mersmak av att få springa dessa tre mil igen, allt för att prestera en bättre tid, visa att jag visst kan.

        

Summa sumering: Glad och överlycklig. Mitt mål att göra En Svensk Klassiker kan bockas av nu....

Puss och kram på er alla

Inkastare

Hej!

Igår var jag lite av en räddare om jag får säga det själv och inkastare (sådana som finns när man åker utomlands ni vet, som vill få in en på en club) som skrämde slag i elever som inte var där dom skulle. Om jag börjar med min räddande sida så startade jag dagen med att påpeka att det var onsdag och inte torsdag som kollegan trodde. Hon satt och planerade för helt fel dag och tackade mig ödmjukast att jag visat att det var onsdag. Sedan räddade jag en annan kollega från att hamna helt fel vid ett möte, hon var på väg till Bjurfors och mötet var på skolan. Glad att finnas till hands och rätta lite på vägen. Sedan agerade jag biffig inkastare i skolans korridorer, vem blir inte rädd för en idrottslärare som rensar i korridorerna. Ledsagade elever till deras rätta klassrum och hämtade dom som tagit sig en rökpaus i stället för att gå på lektion. Idag fortsatte inkastningen och jag hämtade ätande elever som tyckte pannkaka var bättre än engelska som stod på schemat. Tänk att man är bra på det mesta (förutom mitt vanliga jobb som lärare). Nu titulerar jag också som räddare, inkastare och häromdagen var jag ju även vaktmästare. Kanske lite högre lön för mödan och insatserna, jag gör ju nästan tre jobb....

Idag har dagen rullat på och avslutats med en massa telefonsamtal. En sak dagen förde med sig var att bekymmersrynkan i pannan blivit djupare.

Uppladdningen för lördagen är för full gång. Kolhydratuppladdningen har påbörjats och träningen består av promenader. Ovant att äta lite mer kolhydrater än vanligt eller jag dricker mest kolhydrater, vitargo, bra grejer. Nervositeten börjar komma inför loppet och imorgon bär det av till Stockholm. Nummerlappen ska hämtas och middag med sovplats väntas hos käre storebror med sambo. Maken tar jag med mig som chaufför och supporter runt banan. Nu jävlar kör vi...

Puss och kram på er alla


                 

Änglavakt

Hej!

Jobbelijobb idag som vanligt. Så det är ju inge kul att skriva om, tro inte att jag inte gillar mitt jobb men tror mina läsare inte vill höra om orientering, basket eller handboll. Tålamodet sattes på sin spets idag annars inget annat häpnadsveckande. Så nog om jobbet!

En kollega till mig var med om en trafikolycka i helgen, vattenplaning i 90 km/h. Nära en frontalkrock och rätt in i skogen. Klarar sig mirakulöst. Kollegan och dennes medpassagerare kliver ur bilen oskadda. Samtalade idag med denne och fick höra vad som hände. Otroligt att de klarade sig, änglarna var med dom. Trots mkt smärta jobbades det, tummen upp för den tapperheten. Har ju själv krockat, många år sedan nu och inte alls lika allvarligt. Det var vinter och måddigt på vägen, ska köra om en bil, gasar och får sladd på bilen. Bilen åker över på andra körfältet (som tur var kommer ingen bil), sladdar runt och åker in i räcket på mitt körfält igen. Bilen kvaddad. Kunde köra till jobbet, chockad naturligtvis, men det gick ju bra med mig. Läskigt när ngt sådant här händer men man lär sig uppskatta livet och alla man har runt omkring sig.

Nu till andra saker, nämligen lilla Selma. Hon är ett riktigt matvrak, nyfiken och en riktig drygis (enligt de andra katterna). Maken lämnade sin frukostmacka ett oövervakat ögonblick och vips vem var inte där och smaskade på osten. Öppnar man kylskåpet och hon är i närheten, hoppar hon in för att se vad som finns. Hon hoppar upp på bordet när man sitter och äter och försöker ta ngt från tallriken. Idag lämnades smöret framme coh vem slickade inte i sig det förnöjt. Undrar vem som uppfostrat katten..... måste vara maken.....

Puss och kram på er alla

                                

Äntligen lite träning igen

Hej!

Som vanligt går måndagarna i ett rasande tempo och strax efter tre brukar jag klappa ihop och reflektera över dagen, kika mejl och föra in närvaro. Konferer lite med lång och ljus men efter dessa dagar är de inte de stora beslutet som fattas. Idag hann jag till och med gå och fixa bänk till vår nya kille i klassen som kom förra veckan, en stol fick han också. Så nu har även han en egen plats i klassrummet. Men dessa vaktmästare på skolan håller jag inte högt. Nu äntligen fick jag tag på en av dom men inte hade han tid att hämta just när jag ville, utan jag bad om beskrivningen till förvaringen och gick och hämta själv. Man ska då få lov att göra allt för att få saker och ting gjorda....

Äntligen lite löpning också. Kroppen svarade väl på passet och jag kände mig i hyfsat bra form, kunde till och med hålla bra tempo, det tackar vi kroppen för idag. Nu blir det ett pass imorgon igen sedan väntar lite vila (som jag inte gjort annat under förkylningen). Promenader får jag ta så jag inte blir helt ihopsäckad nu när jag äntligen kan röra mig igen.

Nu ska jag borra ner mig i spikmattan och läsa bok.

Puss och kram på er alla

            
                                     

Valvakar

Hej!

Här på Utendal 52 valvakas det, maken och jag. Teven är på och datorerna likaså. Inget mer festligare än så. Det ser ut som nuvarande regering får sitta kvar. Men hallå säger jag bara, SD på väg att bli vågmästare, jisses! Skrämmande att folk röster på dom, skäms på er.

Förutom att man gjort sin plikt genom att gå till vallokalen och rösta så har det städats, tvättats fönster, pysslat med blommorna på trappen och sorterat potatis. Lagat mat har jag förstås också gjort.

Imorgon väntar en ny jobbvecka som avslutas med en löptur på tre mil. Det är nära nu....

Puss och kram på er alla


          

Hanverks- och matmarknad

           

Hej!

Idag har det varit Hantverks- och matmässa i Blge centrum. På bilden ovan ser ni hur fint vårat grönsaksstånd såg ut. Vi sålde bra och nästan allt tog slut.

Det enda lilla negativa var att det var lite kyligt och man blev och frysa mot slutet.

Nu ska jag försöka få upp värmen, kanske göra en brasa, vila lite och sedan är det dags för en löptur.

Puss och kram på er alla

            

Bondekläderna på

Hej!

Äntligen fredag och helg. Slappdagar....eller nej inte här inte. Imorgon är det Hantverks- och matmarkand i Blge centrum och vi ska stå där och sälja våra grödor. Så när man kom hem från vanliga jobbet, var det på med bondekläderna och ut och ta upp grödorna och sedan sortera och packitera inför morgondagen. Det är tidig uppgång dessvärre, ingen sovmorgon, den får vänta till på söndag. Morotsknippen ska göras så det är samling ute vid landet 07:00 (senast), ibland är det hårt att vara fritidsbonde.

Kanske dags för lite sömn, tidig uppstigning som sagt.

Puss och kram på er alla


     

Lång dag på jobbet

Hej!

12 timmars arbetsdag hör inte till vanligheten, i allalfall inte att man är på arbetsplatsen så länge. Men idag var det föräldramöte för år 7 och jag var där och visade upp mig (presenterade mig). Talade hurtigt om idrottsämnet och lite vad vi pysslade med. Så nu väntar jag på att bli mejlbombad av en massa föräldrar..... eller nej det tror jag faktiskt inte, alla gillar ju idrottsämnet, eller hur?!

Ingen träning blev det heller, ve och fasa. Helgen är bokad för träning, det vill jag lova.

Nu ska det bli sängen och lite sömn och klura ut varför vissa inte tycker om att vistas ute i regn när det är idrottslektion......

Puss och kram på er alla


                 
                  Oskar  tycker det är kul med regn

Aldrig kallt vatten i en varm termos

Hej!

Kungarna av Tylösand vad är det för skitprogram och vad är det för människor som medverkar. Herregud säger jag bara. Och detta tittar ungdomarna på. Snyggt jobbat kanal 5....

Min löptur då? Dagen har ju haft ett fantastiskt väder, på eftermiddagen strålande sol. Men vad gör Tina då, jo, hon åker och handlar, kommer hem, leker med Selma, lagar mat, äter mat, ser på Biggest Loser och vips har solskenet och det varma vädret bytts ut mot mörker, blåst och ruggit väder. Suck! Bra jobbat av mig att prioritera annat än att springa ut direkt, kalla det dålig karaktär. Det fick bli motionscykeln en timme istället, inte lika bra som löpningen hade varit för mig nu men i allfall lite träning. Imorgon blir det en sen dag på jobbet, hinner man klämma in en löptur på lunchen måntro? Det gäller bara att eleverna inte irrar bort sig på orienteringen.....

Kaffebryggaren pajade imorse eller rättare sagt pjade termosen till kaffebryggaren. Jag är den skyldige. Efter morgonens bryggning skulle jag, som man alltid gör, skölja ur pannan och det sa BOM. Oj vad paff jag blev, galssplitter inne i termosen. Vattnet var visst för kallt.... Men min älskade make har fixat en ny termos till bryggaren, gratis (det ni, ni som betvivlar och tycker att vi strör pengar runt oss, vi kan också ta det billigare alternativet). Morgondagen är räddad och morgonkaffet ska drickas imorgon med njutning.

Puss och kram på er alla



                         
                                               

                
                 

hp 625

Hej!

Ett jublande hej skulle jag vilja skriva för jag har blivit med ny bärbar dator, tjohoooo..... När maken kommer hem har han med sig en present, en hp 625. En bättre make kan man inte ha.

                    
Fin va? Bort med det gamla och in med det nya och äntligen har jag en dator med fungerande USB-kontakt igen. Me like. Puss och tack älsklingen.

En annan sak som damp ner i postlådan idag var mitt startbevis till Lidingöloppet. Jisses, det är inte långt kvar nu och jag känner mig verkligen inte i toppform. Satans förkylning att komma just nu ( men bättre nu än vid själva loppet), för ett löpsteg eller träningspass har inte tagits på 6 dagar. Det vill inte riktigt ge med sig, men bättre att vila (är detta verkligen jag som talar...) en dag extra. Imorgon har jag inget val, löparskorna måste snöras på och jag måste testa vingarna igen. Appropå startbeviset så var det lite annat skrivet om loppet och en banbeskrivning. Hjälp säger jag bara, vilken hemsk backe på slutet och vad långt det var (det visste jag ju men nu blev det svart på vitt), viljan kommar att behövas nästa lördag....

Ikväll har det även installerats SKYPE och vi har pratat med Norge, kul uppfinning. Så min kära familj kan ni skaffa detta nu när vi bor så långt ifrån varandra. Har även addad chefen, få se om hon accepterar.....

Puss och kram på er alla

                    
                     Liten som stor tycker om grädde



Mer bonderi

Hej!

Idag har det fortsatts att pyssla med potatisen. Sortera potatis, hur kul låter det på en skala 1-10? Potatisen för eget bruk har även hamnat i nätsäckar (efter sorteringen), så nu ska vi klara oss tills nästa skörd. Resten av potatisen ska säljas, finns inga mängder kvar men vi har en torgförsäljning på lördag och där går det åt en del (förhoppningsvis), annars har vi kunder som står i kö för potatis men i år lär vi göra många besvikna att det inte finns och räcker till för alla. Trappförsälningen och andra försäljningar har gått bättre i år därav mindre potatis till folket i höst.

Har även plockat squash (den tar aldrig slut och maken har deklarerat att han börjar tröttna på att all mat innehåller denna grönsak), persilja, brytbönor, lök och majs. Käkade lite av majsen till kvällen, fasiken va gott, rekomenderar alla att odla egen majs.

          

 

          

 

          

          

          

Ja, det var det som hanns med idag. Jo lite städning var det i morse förstås.

Puss och kram på er alla


Potatis potatis potatis

Hej!

Idag har dagen gått i potatisens tecken. All potatis som var kvar på landet har tagits upp. Ett trist arbete som måste göras, det tar ju ett tag att få knölarna ur jorden. När potatisjobbet var klart ver jag helt slut, gick in, gjorde en brasa och somnade med lilla Selma på soffan. Maken ringde och väckte mig (han åkte till sitt andra jobb efter lunch, som han nu inte ska vara kvar på, så nu blir det inget mer gratistittande på bio...) och då hade klockan hunnit blivit åtta. Satans förkylning att ta musten ur en.

Lite bilder från dagen

            

 

            

 

            

            

            

            

            

Puss och kram på er alla


Det håller i sig

Hej!

Förkylningen biter kvar, inte värre eller sämre, men kvar. Beslöt för att vila från träningen idag med men imorgon får det bära eller brista, för så ska det springas. Förkylning har inte stoppat mig förut och det ska den inte göra nu heller.

Mkt på jobbet och det blir lite extra när kollegan som jag delar klass med är ledig. Alla kommer till mig och jag försöker lösa. Så det har blivit en del telefonsamtal idag....

Ikväll lagades det moussaka, på egenodlade aubergine, potatis, lök och persilja och egenskjuten älg. Smaskens blev det.

Har även bondat lite idag, packat potatispåsar, morötter har tagits upp och lagts i påsar, rödbetor, kårlrot och squash har hamnat på trappen för försäljning.

Nu ska det bli sängen och lite bokläsning.

Puss och kram på er alla

                    

Vilodag från träning

Hej!

En ofrivillig vilodag från träningen idag för att kurera förkylningen. Inget halsont, det är bra, så imorgon åker löpardojjorna på och så börjar ju afrodansen också. Förtsätter med c-vitaminchock, mkt sömn och mkt vatten samt härligt grönt te med honung.

Idag har jag fått ovanligt mkt beröm för min uppsyn. Vanliga kläder, utsläppt hår och glasögon - inte en vanlig syn i skolans korridorer. Men lika bossig som vanligt.....

Puss och kram på er alla


                                              

Nej, inte bli sjuk

Hej!

Tror att Herr Förkylning är på väg. Så mkt för det löparflowet igår, men då föstår jag bättre varför det gick så bra, man brukar vara oövervinnerlig innan man drabbas av förkylning, därav att det gick bra på löppasset som sagt. Shit, har inte tid med detta, har massor av träning att göra, och snart är det Lidingöloppet. En C-vitaminschock, mkt vatten och sömn får det bli. SUCK!

Puss och kram på er alla

                      

                  

Ännu en måndag gjord

Hej!

Måndagar går i ett rasande tempo (jag vet att jag sagt det förut) och man hinner egentligen inte tänka. Idag var jag noga med mellis som jag kastade i mig innan andra lektionen och i bilen hem, vatten drack jag hela dagen (en skvätt här och där när jag hann). Lunchen blev 23 minuter idag och medans jag avnjöt den kollade jag och svarade på mejl samt dextrade, det gäller att vara effektiv. När dagen var över var jag fortfarande uppe på högvarv och några kollegor trodde att jag tagit uppåtchack.

Med ångan kvar när jag kom hem, slängde jag på mig löparkläderna och stack ut och sprang. Idag gick det bra och snabbt, det var lätt att trycka på. 7,5 km löparglädje, härligt!

Hemma igen lagade jag middag, lasange, smaskens.

Nu blir det sängen och kanske en eller två sidor i min bok innan jag somnar.

Puss och kram på er alla

            
             Selma leker med björnen

            
             Det är inte lätt att vara björn när Selma är i farten...

            
             Elaka ögon på fotografen

Nytt yrke?

Hej!

Oj vilken fin dag det varit idag, soligt och varmt. På eftermiddagen fick jag lov att byta ut långärmat och långbyxor mot shorts och linne. Blek som en albyl har jag hjunnit blivit då höstens kyla kommit, och solens strålar inte bränner på min hud. Men det är väl snyggt det med, eller.....

Har haft syster här över natten, hon var ju också med och serverade till paranteserna. Vi slöade på morgonen, åt sen frukost och tog en morgonpromenad med Dexter innan vi åktetill tåget och sa farväl för denna gång. Nu lutar det åt en Malmövisit redan i november då systerns sambo fyller jämt och det vankas fest. Så här ofta brukar vi inte ses på ett år, men jag gillar detta bättre annars blir det så långt mellan gångerna.

När systern avvinkats på tåget och maken till jobbet som biografinist idag, var det bara jag och djuren hemma. Efter en fundering blev det rensning i uteförådet. Snart kommer det ju mer kött som ska in i frysen och då är det ju bra om man kommer fram till den. Det blev så bra när allt blev upporganiserat igen där inne. Förråd nummer två får bli till nästa helg, då maken är ledig. För det är mest hans saker därinne, och det är bra att han är med, annars får man kanske skäll för att man slängt nå viktigt.

Har även passat på att fixa med min uteblommor så nu är de fina igen.

Puss och .... nej nu skojar jag bara. Måste ju berätta om igår, det vet jag att ni läsare vill veta, har hållit er på sträckbänken länge nu... Jag tror jag har fått ett nytt yrke, kock, för de trodde gästerna att jag var för maten var så god. Köttet smälte i munnen sa de. Ahhhh musik i mina öron när folk uppskattar maten och kanske skulle man ta och skola om sig, kock...hmmmm. Nåväl, serveringen gick också bra och syster fick springa mest, jag stod ju vid spisen och ugnen. Vi hade ett bra teamwork och allt flöt på utan problem. Få se när man blir anställd nästa gång som kock.....

Ikväll kom svärmor förbi med lite kantareller hon plockat på sin promenad med Dexter. Lyxade till det och gjorde mig en toast med smörstekta kantareller, mums....

Puss och kram på er alla

                

Invigt de nya löpardojjorna

Hej!

Då har man invigt de nya löpardojjorna, gick bra och de satt bra på fötterna. Det blev 12,5 km, en långtur för mig för jag har aldrig sprungit så långt. Kan inte säga att jag var kanonpigg i löparspåret. Jag har sagt det förr, jag  gör inte mina bästa träningspass på förmiddagen, bättre eftermiddag eller kväll då har min kropp hunnit vakna ordentligt.

Det här är mina nya dosor
       
        Asics Gel-Kayano 16

Nu blir det sen middag och sedan avfärd mot paranteserna. Har redan smakat av tjälknölen, det blev kanon!

Puss och kram på er alla

        
        Selma spanar in Astrid

       
        Ska hon våga....

       
        .....attackera Astrids svans

Fredagar = somna i soffan

Hej!

Morgonstund har guld i mund, eller ska det vara mun?! Aja, har i allfall varit vaken sen strax efter 06:00, på en lördag, det ni när man för en gång skull inte behöver gå upp i ottan. Det finns förvisso två anledningar till att jag vaknade så tidigt. Anledning nummer 1: Jag somnade i soffan efter fredagsmiddagen, sisodär runt 20:30. Hade tagit på mig pyjamasen och raggisarna och bäddat ner mig under en filt för att se på teve, bla lite fotboll. Ögonlocken blev lite tunga och det hjälpte inte att maken gjorde en brasa så att det blev varmt och skönt också, jag slocknade direkt. Anledning nummer 2: Jag gör tjälknöl åt paranteserna, så den var klar strax efter 06:00 imorse, och då skulle den snällt in i sitt saltlag. Men sedan var jag inge trött när detta bestyr var klart, så jag hade fått min skönhetsömn som är så välbehövlig.

Men jag har insett att jag inte är ngn partypingla på fredagar, då är jag bara för trött. Det är som om kroppen ställer in sig på lägre varv efter man gått hem från jobbet fredag eftermiddag. Ett tag, under min handbollstid, hade vi fredagsträningar, de var rena döden. Kan säga att det träningspasset aldrig var till min fördel...

Nu kanske ni tycker att jag är en oerhört snäll dotter som gör tjälknöl till paraneserna, när de egentligen skulle kunna göra det själv. De är ju helt klart vuxna människor och är kapabla till att laga mat, båda två. Och ja, jag är en superdupersnäll dotter, nu när jag blivit äldre, kanske inte alltid varit så lätt och tass med under tonåren, men sådan är väl preskriberat. Fast jag tror nog att jag inte var så hemsk, det var ju mkt handboll och fotboll som gällde, men duster har vi haft, jag och min far. Nog om detta och nu till saken. Jo, anledningen till att jag lagar mat till paranteserna är att de ska ha middagsbjudning idag med sina Lionsvänner, jag är både kock och serveringspersonal åt dem. Jag tycker det är kul att laga mat och ännu bättre när folk uppskattar det jag lagar. De har fullt upp med att vara värdpar så yngsta dottern rycker in, nu slumpade det sig så att äldsta dottern också råkar vara hemma, så hon får också servera, men inte laga mat, det gör jag (förlåt sis...).

Igår handlade jag nya löpardoser och idag ska jag inviga dom. Enligt killen i afären kommer jag att känna löparglädjen i jämförelse när jag sprang med mina gamla. Tsss vad vet han vad jag känner, när jag springer, det brukar variera, ibland tänker jag till och med på vad jag ska äta när jag kommer hem. Kanske inte optimalt löpartänk men men. Appropå skorna så köpte jag samma modell som jag brukar, nästan, ett snäpp upp i kvalitet bara, 2000 kr fattigare... Men tusan vad jag ska springa nu....

Puss och kram på er alla

Höstigt värre

Hej!

Vilket höstväder det har blivit. Kyligt som tusan på morgonen och kvällen, samt att dagarna blivit kortare ( i allfall om man ser på tiden då det är ljust ute). Mysigt att kunna tända ljus på kvällen och tända en brasa som värmer gott. Hösten är fin, men den kom lite väl fort.

Träningen inför Lidingöloppet fortsätter. Igår kändes det att jag kunde springa hur långt som helst och idag var det tungt. Har analyserat lite vad det kan bero på och kommit fram till att det var maten. Idag var det inte optimalt, slarvigt med mellisen idag och direkt märks det. Skärpning på mig! Planerar långlöp på lördag förmiddag, så imorgon ver jag inte riktigt om jag bara tar en kortistur eller nöjer mig med en promenad. Vet ju själv hur trött jag brukar vara på fredagar....

Idag har det gjutits platta på vår utbyggnad. Se så tjusigt det blir....

          

 

Puss och kram på er alla


In Sweden we call it a grop

Hej!

Jag har en snäll make och han fixade bilderna åt mig igår när han kom in från bygget, så det bjussas lite som utlovat på slutet av inlägget.

Likt en annan bloggare som jag följer, så är det här med att hitta engelska ord på betällning inte lätt. Jag känner igen mig i hennes inlägg om hur dumt det måste låte ibland, men för all del man gör sig förstådd. Jag har en elev i en klass som inte kan svenska, eleven ska bara vara här en kort tid så det får bli engelska, för spanska som eleven talar kan jag inte ord av. Detta med att tala engelsa sätter mig lite på plats, svårt att hitta ord och nu när vi håller på med orientering. Tidigare i veckan var jag och eleven ute och traskade med varsin karta och jag skulle förklara hur man passar kartan (lägga kartan efter verkligheten). Jag finner inte orden men säger ¨You must put the map like it is in the reality, and always go around the map¨. Hon ser lite frågande ut men jag visar även och gestikulerar så hon ska förstå. Fortsätter ¨Now we are here, this is the gymnastikbuilding, all buildings are black at the map¨. Vi traskar en bit ¨Know we hare att parkingplace, you see, and here is a black streck, like this, and it's a track, you know here¨Jag pekar på stigen som vi börjar traska på.¨Vi kommer till ett stigkors. ¨Here you see at the map, and lock here (jag gestikulerar för att visa hur det ser ut i verkligheten), it cross¨. Vi forsätter gå och kommer fram till en stor sten. ¨This is a big stone, it's a black dot at the map, we are here (pekar på kartan), it´s very vanligt to put controlls at big stones¨. Vi traskar vidare och hamnar vid en kontroll vid en grop. ¨In sweden we call this a grop¨Jisses tänker jag, hur dålig är jag inte att föklara på engelska. Lektionen fortskrider jag förklarar och gestikulerar, eleven pratar och frågar den med. När lektionen är slut pustar jag ut coh hoppas innerst inne att eleven lärde sig något, eleven såg nöjd ut men det kanske var för att lektionen slutade....

Idag har vi haft lägerskola vid Tjärnsjön, jag väljer att sammanfatta mig kort - Inte nöjd!

Nu till inläggets höjdpunkt förutom min knackliga orienteringsengelska. Bilder på lilla Selmas första vistelse ute på gården.

           

           Kikar sig nyfiket omkring

 

           
            Något blev lite otäckt

           
            Att klättra i träd var kul

           
            Astrid höll ett vakande öga på lilla Selma när hon var ute

           
            Ett trött misse sover med husse

Puss och kram på er alla


RSS 2.0