Häckplantering

När man går och lägger sig innan tio en lördag och vaknar strax innan 07:00, så får man en lååååång söndag. Innan elva hade jag hunnit med frukost, morgonpromenad på en timme, tvättat och slappat lite i solen. Maken hade rengjort halva altangolvet. Då är det inte så konstigt att man vill ha förmiddagsfika, vid just elva.

        
         Grannens alpackor passerades vid morgonpromenaden

        
         Maken skurar

        
         Förmiddagsfika. på bordet en av gårdagens planteringar.


        
         En ensam tulpan har letat sig fram mitt på gräsmattan

Efter detta fortsatte maken med altangolvet och jag rensade rabatter. Lunch i granngården, vilket lyx att slippa laga mat. Sedan beslöt vi oss för att det var dags att ta tag i häckplanteringen, maken började gräva och jag åkte iväg med svärmor och handlade häckplantor. Sicket slit, mer för maken än för mig, men bra blir det. Jag passadse även på att plantera lite i min ekstubbe som jag har på gården, lite piffning måste den satans stubben ha, för den står ju där trots allt. Grillmiddag i granngården, intogs i växthuset, mera lyx att slippa laga mat.

         
         Den gravida fick äran att sätta ner häckplantorna

         
         Maken fick äran att göra tungjobbet, gräva.

        
         Altanen blev väldigt ren, nu ska den bara oljas in.

        
         Stubbplanteringen

        
         Grillmiddag i växthuset

Nu är man nybadad och trött, kanske tar och somnar i soffan framför teven, det verkar ändå inte vara ngt på burken.


Det är nu det händer...

... det jag befarat med att vara gravid. Att magen växer är väl en sak men hallå, måste man växa lite här och där. Ryggen har blivit bredare, nu har jag ryggfläsk som jag aldrig haft förut. Rumpan har blivit större och slappare och låren växer, så nu har jag ett lår ser det ut som, mina lår har aldrig gnessat mot varandra när man gått, men nu. Jisses jag ser inte klok ut, hur ska jag se ut när shortssäsongen börjar.

När folk säger att man ska njuta, ta vara på tillfället. Nej ni, jag har andra åsikter om detta. Tror jag låser in mig till september....

Middagslur

Ibland blir jag bara så trött och less när vissa saker händer på jobbet, sådant tar musten ur mig. Kom i allfall hem i skaplig tid Ringde maken och bad han köpa med Thai hem för jag orkade inte laga mat. Somnade på sängen och vaknade inte förrän maken kom med matleveransen någon timme senare.

Nu softar jag i soffan och tänker inte göra någonting. Hade tänkt att baka bröd men insåg att jag hade gjort slut på jästen. Maken får käka hårt bröd till frukost en morgon till, han får ju iallfall kokta ägg...

Jobbjobbjobbjobb.....

13 timmar på jobbet igår, tolv timmar idag. Imorgon blir det en kortare dag, man kan inte ha roligt jämt....

            

Röra på fläsket

Hör och häpnad så har den gravida kvinnan rört på fläsket idag igen. Två lektioner dansundervisning + 40 minuter stavgång i den fina eftermiddagsvädret. Det tar sig sa mordbrännaren......

                                                              

Om ni vill ha ett gott skratt eller om ni vill ta fram skämskudden, titta på En stark resa med Morgan och Ola-Conny. Jisses, säger jag bara.

Slöa söndag

Det blev inte mkt gjort idag. Städning mellan vilopauserna är vad söndagen erbjudit. Blev till och med en liten eftermiddagslur, det var länge sedan.

Dagens matlagning blev till lunch kyckling i röd currypastamed wokgrönsaker och kokosmjölk, till detta serverades ris. Till middag blev det en pastagratäng med köttfärs, man tager vad man haver.

Har i min slöa söndag faktiskt varit ute på en rask stavpromenad, det kändes riktigt bra att röra lite på fläsket.

Nu är det dags för sängen, jobb imorgon igen.


Ja just ja. Maken har lagt till ett nytt favoritteveprogram, Djungelns drottning, vet inte riktigt hur jag ska ta det.....

                

Frun kan

Hann inte fram med skidorna igår, snön hann smälta bort. Plockade lite i kökssåpen igår, omplacerade och kastade. trevligt lördagsnöje. Maken och jag eldade också, en STOOOOR rishög nere vid älven, där vissa kvistar och träd legat länge. Blev fint att få bort den, när man ska vara nere på bryggan och sola och bada i sommar.

Nu ska det bli frukost med bla nybakt surdegsbröd, en ganska vanlig förekomma här hemma, med nybakt bröd till frukost menar jag och frukostätningmed för den delen, det görs ju varje morgon.

        

Astrid, vår lataste och bekvämaste katt, har gått från att sova i sängen hela natten brevid maken, till att lägga sig till rätta i soffan brevid maken. Snacka om att ha en favorit här i huset.

        

Undrar vad jag ska hitta på idag, efter frukostätningen, hmmmmmm....

Vart tog våren vägen?

         

Man kanske ska ta och plocka fram skidorna igen?

En man på cykel

Varje morgon när jag åker till jobbet möter jag en man på cykel, på exakt samma ställe dyker han upp med sin blåa cykelhjälm, svarta cykel, reflexväst och en ryggsäck på ryggen.

När jag kommer hem från jobbet möter jag samma man igen på sin cykel, på exakt samma plats.

Är inte detta märkligt så säg?  Synkad i tiderna med en från grannbyn, för annars ser jag honom aldrig.



                                               För varenda unge

Rosa glasyr

Efter en dag på jobbet, utan stopp eller rast, tog man sin Panacottabil och åkte hemöver och ställde sig och bakade. Vad gör man inte för sina underbara C-lagskollegor. Nu ska bara brödet jäsa i kylen över natten, gräddningen sker imorgonbitti.

Nu dusch och sedan sängen.


         

Skärpning

Får dåligt samvete över att jag tränar för lite, i princip ingenting. Måste skärpa mig...

Snö

Vilken chock man fick när man tittade ut i morse, det var ju snökaos. Ca 5 cm snö hade det kommit och det snöade för fullt. Tur man inte bytte till sommardäck.

Vägen mellan Borlänge Säter var inte kul, mkt snömodd och långsamma bilförare. Suck! Sedan avtog vädret ju närmare Avesta jag kom och väl vid jobbet var det ingen snö alls, inte en flinga ens. På vägen hem var det frid och fröjd och ingen snö alls. Få se vad det blir för bilföre till jobbet imorgon, jag tippar på halt väglag.

                   


Ännu ett lov till ända

Dags att summera påsklovet. Jag har läst bok, sovit mycket, åkt slalom, haft magsjuka, umgåtts med mina syskon med familj, varit på ultraljud, målat utemöbler, städat i trädgården, shoppat lite, myst med maken och bara haft det bra (om man bortser från magsjukehistorien).

Känns hel OK att börja jobba igen, det enda negativa är att klockan ringer så förbaskat tidigt...

Idag har jag målat en omgång på mina nyrenoverade utemöbler.
 
       

Har även gett en av stolarna en ny stolsdyna, en i fårskinn. Stolen målade jag ju om för ett tag sedan. Blev fint i sovrummet.

       

LAgade köttgryta idag, smaskens. Den puttrade i sisådär 4 timmar och köttet blev magnifikt. Efter detta blev det 60-års fika hos en av grannarna. Vilken kakbuffé!

Till middag blev det pizza, för att spä på den onyttiga frosseriet i kakbuffén och för att det var sista dagen på lovet.

       
        Det fanns andra som också suktade efter lite pizza.

Nu ska jag se på Mästarnas Mästare. Heja Wislander!

En dag med utomhussysslor

Maken och jag startade med att städa i trädgården, byggandet har satt sina spår men fint blev det.

Sedan bestod mestadels dagen av att renovera utemöbler som svärmor så snällt ropat in på auktion till mig. Har två likada sedan förrut, som även de är inropade på auktion. Maken fick lov att byta ut sittdelen på dessa då de inte var i så bra skick. Tur man har en händig man säger jag bara. och vad gjorde jag då, jo jag fick sandpappra och slipa stolarna så de är färdiga att målas, vita såklart.

       

       

       

       

       

       

       

Städdag

Nu jädrans är huset städat - phu! Nu kan man chilla hela helgen.

Snart är det dags för bio med maken. Popcorn eller godis till filmen är den stora frågan....


                         

En liten tös

Nu så kära läsare, är det väl dags att avslöja sig för de som inte visste, att jag är gravid. Idag var vi på ultraljud. Det visade sig vara en tös på 18 cm inne i magen, som är enligt räkning planerad att se dagens ljus den 8 september. Det var en livlig lite typ som knappt ville ligga stilla, måste brås på sin mor. Det var i allfall fantastiskt att se och skönt att veta att allt är som det ska.

        

          

          

Lägesrapport

Tänkte att en lägesrapport från sjukstugan skulle passa fint.

Maken:
Han har inte spytt sedan runt 17:00 igår men är fortfarande risig i kistan (med det menar jag lös i magen). Han får Resorb, blåbärssoppa, vatten och ätit hemmagjort potatismos till lunch. Han har tagit Immodium mot mage, förhoppningsvis hjälper det. På god bättring med andra ord, imorogn ska han ta lite prover igen.

Jag håller mig borta från hans toalett och givit honom antibaktiriella rengöringsmedel. Själv spritar jag händerna som en tok.

Jag:
Känner mig bra, men jag fick ju bli frisk fort med tanke på maken insjukning. Ingen ömkan för mig inte. Har sakta men säkert utökat maten, så imorgon kan det nog ätas som vanligt. Känner inget sug efter kaffe dock, kanske lika bra det föresten....

Nu återgår jag till mitt tevetittande som jag varvar med tvätteri. Lagom aktivitet tycker jag.

Sjukstuga

Jaha, när man själv börjar känna sig ok så är det makens tur. Han mer sjuk än jag, men han är ju man. Skämt å sido är det synd om stackarn. Hemfärden från Lima var inte kul, två nödstopp efter vägen då maken fick lov att rusa ut. Väl hemma var det lungt ett tag innan det satte igång igen och det blev att åka in till akuten för att kolla upp honom med tanke på att han inte har fått behålla sin medicin. Fyra härliga timmar på akuten och sedan fick vi åka hem igen. Proverna de tog såg bra ut men han ska in om ngn dag igen för prov för att se att inget påverkat njuren. Skönt dé, att det är observanta och tar saker och ting på allvar.

Nu ligger min man och sover och har fått i sig medicin, resorb och förhoppningsvis lite vatten också. Själv har jag fastnat framför teven, Benjamin Buttons otroliga liv, riktigt bra film och lite sorlig också. Sedan är det nog dags för mig att sova också. Här fick man snabbt bli frisk när maken sjuknade in....


Påskdagen

Påskdagen började bra med fin fin skidåkning.

        

         

        

        

        

Kvällen och natten avslutades med spyor. Herrejisses vad jag hatar att spy. Syrran och jag gick skytteltrafik till toaletten. Magsjuka måntro? Eller är vi extra känsliga för ngt då vi är de enda drabbade.

Är avis på de andra som spendrerar söndagen i slidbacken, själv ligger jag i sängen och försöker dricka vatten, nyponsoppa och blåbärssoppa. Imorgon är man väl fit for fight igen får man hoppas....

Långfredag

Den tänkta skidåkningen igår ställdes in pga vädret, blir åkning idag istället. Igår  blev det inte mkt gjort, mestadels ätning av div saker och lite tuppluring. Men det är ju helg och ledigt, så man får göra lite som man vill.

       
        Promenad blev det

       
        Grillning i alla väder går bra

       
        Middag

       
        Sixten var också vaken

Nu är det snart fukosttajm och sedan vankas det som sagt skidåkning.

Glad påsk på er alla där ute

Skärtorsdag

Igår efter jobbet drog vi uppåt till Lima och idag var det skidåkning i Kläppen som gällde. Inte en gnutta snö brevid backen, men där behöver man ju inte vara. Helt OK åkning med tanke på snöförutsättningarna.

        
         Vid fikapausen på förmiddagen var vi nästan helt själv i Toppstugan.

Vi var nästan helt själva i backarna med men inte mig emot, då blir det ingen liftkö och inget onödigt folk i backarna när man ska åka.

        
         Dom har några pimpande liftar med fårskinn, mkt nice att sitta i.

Nu har systeryster med sambo kommit till stugan och senare till kvällen vankar bror med familj. Snart mat, syrran är hungrig, föräldrarna fixar direkt....

Packning pågår

Imorgon efter jobbet bär det av till snön igen. Guuuuud så härligt att få åka skidor igen och se syskonen med familj...

Mattsurfing

Astrid har en ovana att stöka till, framförallt när det kommer till mattor. Hon tar sats, springer allt var den tjocka lilla kroppen förmår och kastar sig sedan på mattan, sträcker ut framtassarna och surfar ihop mattan till en tjusig liten hög.

        
         Hon är väldigt nöjd efteråt...

1:a april

VAd har jag gjort idag då? Inte mkt faktiskt. Paranteserna sov över för de drack vin igår, så efter de lämnat byggnaden intog jag och maken soffläge.

Jag tröttnade efter ett tag och tog mig ett fotbad och fräschade upp mina vackra fötter. Med nystylade och fina fötter, blev det åter soffan men med en bok denna gång, maken kollade fortfarande på teve.

Lunchen bestod av rester från gårdagens middag, lika gått idag som igår. Sedan blev det en snabb piffning, ur myskläderna och på med ngt anständigt för det vankades ett kupolenbesök med maken. Uppdraget var en ny vårjacka åt honom, vilket vi hittade på stadium tillslut. Han blev med skor också innan vi hann därifrån. Och inget till lilla mig.

Väl hemma igen blev det soffan faktiskt och jag blev vansinnigt trött och somnde faktiskt. Vaknade av att det var ett riktigt oväder ute, blåst och hagel. När jag vaknaat propsade maken på biobesök, varför inte tänkte jag. Helt okej film i 3d, men nu kommer jag inte på vad den heter.

Kvällen har avslutats med ett bad och nu spikmatta. Maken har somnat, kanske jag också skulle ta och släcka lampan. Ny arbetsvecka imorgon, men bara tre dagar.....

35 plus

Då var 35-års dagen till ände och nu kan man stolsera med att man är 35 plussare. Fick kaffe på säng av maken och paket, frukost åts vid köksbordet. Är inte så mkt för detta med att äta i sängen, men kaffedrickning går bra. Födelsedagen flöt på med storstädning av huset med hjälp av maken. Födelsedagslunchen fick jag tillaga själv, så det blev Spaghetti Carbonara. Efter detta blev det middagsförberedelser och sedan piffning av mig själv. Vid halv sju kom gästerna och massor av mat åts, så här såg menyn ut:

Förrätt: Råraka med löjrom, naturell youghurt, röd lök. Vin: Vitt Gnarly Head
Huvudrätt: Vinmarinerad älgstek, rödvinssås, hasselbackspotatis, smörstekta morötter. Vin: Rött Gnarly Head
Efterrätt: Vaniljpanacotta med björnbär
Kaffe och avec

Maten blev uppskattad och den var väldigt god, om jag får säga det själv.

Ett litet kort på mina presenter jag fick. Önskade mig tre saker och fick alla tre, kanoners det.

       
        Stavmixer med div tillbehör, Volym master, plånbok

RSS 2.0