Dagens outfit

JAg brukar läsa lite bloggar och tycker att det är intressant att se vad andra har för sig, kända som okända bloggare. En sak som är väldigt populärt att visa vad man har på sig för dagen, så jag tänkte att jag gör väl likadant då, man vill ju inte vara sämre. Nu brukar de som visar dagens outfit fotografera sig själv i en spegel, så det blir helkroppsbild. Men nu är det så här att jag inte har ngn spelgel som är helfigur, jag äger och har endast en spegel i hela mitt hus och det är badrumsspegeln. Nu kanske ni tycker att det låter märkligt när jag spenderar massor av pengar på dyr inredning men inte på ngn spegel, men jag har inget ställe att ha den på. Detta är förvisso ett litet bekymmer, det som är det största bekymret är att när jag ska prova kläder så ser jag aldrig riktigt hur det ser ut, ibland får jag ställa mig på en stol i badrummet för att se eller (som oftast) springa över till grannen och låna spegeln där. Men ni ska veta vilken bra spegel det kan vara i ugnen eller altandörren, man har läsrt sig alla knep vid det här laget.

Nu till outfiten.
T-shirt från Ellos, träningsbyxor Soc, klocka festina (jag har sett att man ska berätta vad kläderna kommer ifrån)
    
Har ni sett en sådan snygg idrottslärare =)

Sedan vill jag göra ett tillägg på min önskelista kära läsare, nämligen lite Botox till min arga rynka mellan ögonbrynen, som av någon anledning bara blir djupare och djupare.....

Puss och kram på er alla

Även stora barn vill ha klappar

Tyckte det var dags att slänga in min önskelista, om ngn har lust att ge mig en klapp den 24:e december =)

parfym
pyjamasbyxor i stl L
tofflor i stl 38/39
innerskor asics (så jag kan skutta runt på jobbet)
slalomstavar (nya slalomskidor går också bra)
skidjacka
svart sjal med röda blommor på
handväskor i massor
espressomaskin
bakmaskin
varma tumvantar
skidvantar till slalomåkning och längdåkning stl 8
en supeduperbra pannlampa till kvällsskidåkningen
massage
en start i öppet spår söndag
påslakan vita
underlakan till dubbelsäng
överkast svart
fårskinn - vitt och grått
en lång plastmatta i vitt, grått eller svart med eventuellt ett litet rött inslag
marimekko handdukar svart/grå med blommor på
en klocka med vitt band (den färgen fattas i min klocksamling)
en röd fotölj

Ja, där fick ni ett axplock.

Puss och kram på er alla

                                       



1:a advent

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att fira få advent.

Jaha kära läsare, nu är det äntligen första advent. Mysigt värre med alla ljus som brinner i mörkret. Firade denna dag med en lussebulle till morgonkaffet. Annars har jag adventsstökat vidare med både städning och bakning, mer lussebullar och massor av pepparkakor. Självklart gör jag degen själv till pepparkakorna, det är fusk att köpa färdig och de blir inte lika goda.

   

Maken har byggt vidare, så nu kan man se vart alla rummen ska vara. På bilden ser ni hur han fixar med den lilla
toaletten i den nya tvättstugan. Han tyckte att det var bra att ha tre toaletter på två personer.

   

Sedan har vi smakat av årets Blossaglögg med smak av saffran. Den får tre lussebullar av fem.

Puss och kram på er alla

Adventsstök

Måste bara börja berätta vad som hände igår när jag var och inhandlade lite glögg. Nu hade jag bestämt att handla lite starkare glögg än den vanliga saftglöggen, så jag svängde in på systemet i Avesta på väg hem från jobbet. När jag stod i kassan och mina två flaskor glögg och en flaska rödtjut passerade kassörskan (som nog var i 45-års åldern) och jag skulle betala, bad hon om min legitimation. Glatt rotade jag fram körkortet och lämnade det leende åt kassörskan. Snacka om att man fortfarande kan se lite ungdomlig ut (månne det varit mössan jag hade på huvudet....). Hon gjorde i allfall min dag!

Idag har det spelats volleyboll. Förluster, attans säger jag bara.

Sedan har jag adventsstökat och jag hade en liten hjälpreda med mig som tyckte att glitter var en rolig sak.

   
    Genom ett litet hål hittade Selma glitteret

   
    Slita och dra....

   
    Allt ska ut ur kartongen....

    
    En nöjd Selma pustar ut

   
    Maken soffhänger efter en dag på bygget

Bygget ja, det går fort fram. Nu har innerväggar börjat komma upp eller i allfall reglarna till innerväggarna. 

   

   

   

Puss och kram på er alla

Glöggar

Glöggar så här på en fredag. Gott som tusan. I just love it! Lite pepparkaka med ädelost på fick vara tilltugg.

En liten jullåt bjussar jag på för att komma i julstämning =)
http://www.youtube.com/watch?v=REs4pAJZ-ow

Puss och kram på er alla


Tomtejägare

Oj vilket tempo det har varit idag.

Startade dagen med två lektioner i badhuset, snabbt in i bilen för att åka till kopparhallen för en skol-dm match i innebandy. När den var slut, var det snabbt in i bilen för att ha en danslektion i år nio. När klockan blev tre och det var dags för konferans, så hade jag äntligen tid att käka min lunch, då var den välbehövlig vill jag lova.

Sedan blev det piffning i klassrum inför Öppet hus,  jag piffade även nere vid idrotten. Hade sedan två lektioner bugg i skolans matsal tillsammans med Lars och elever och en massa åskådare. Eleverna var superduktiga.

Nu trött och nöjd på soffan. Har lite jobb jag borde göra men tror det får vänta tills imorgon bitti, känner att lite sömn är välbehövlig nu.

Imorse stötte jag på en tomtejägare. Har undrat lite varför min tomte som jag satt i den ena julgruppen alltid hamnat på golvet och börjat se lite tilltuffsad ut. Nu fick jag se vem som låg bakom attacken på tomten.

         

         

Puss och kram på eralla


Tröttelitrött

 Har spenderat dagen ute i skogen med en årskurs nia. Superduktiga men nu är jag trött.

Puss och kram på er alla


Nytt yrke?

I lördags när jag och maken käkade frukost framför Nyhetsmorgon så var det ett repotage om att vara smed. Maken mumsar på sin morgonmacka och säger plötsligt utan att släppa blicken från teven; Du skulle passa att vara smed.... Utan ngn mer förklaring mumsar han vidare på morgonmackan, fortfarande tittandes på teven.

Hur tolkar jag nu detta?

Ett bra lånat inlägg

Hej!

Inte mkt att skriva och det blir ju så tråkigt att bara skriva jobb, jobb, jobb. Har (om jag nu ska nämna jobb) haft lektioner i badhuset hela dagen. Ett badhus utan badvakter inne, inte deras uppgift anser de, de hänger i kassan och drickar kaffe. Har aldrig förstått varför det måste vara tre personal där, om inte fler ibland. Aja hur som helst så måste hjag få säga att det är svårt att bedriva sim-och livräddningslektioner när man har två mittenbanor i en bassäng,. med vattengympa med skrålande instruktör och musik på ena sidan och sura motionssimmare på andra sidan, tjugo ungar plaskande på mina banor som fösökte höra på vad jag gav för instruktioner. Nu är huvudet trött....

Nog om det. Nu bjussar jag på ett lånat inlägg från Laila Bagge Whalgrens blogg. Lite roligt faktiskt och bra agerat av en person i storyn.

Fri uppfostran?

Allmänt / söndag 20:54 21 Nov

Fri uppfostran? Någon som testat, någon som har egna erfarenheter? Jag har inga erfarenheter själv men vill bara dela med er av en historia jag hörde idag. En vän till mig vars väninna var med om detta i en kö på ICA Maxi.

Väninnan står i kö bland många andra vid kassan. Framför henne står några personer. Nästan längst fram står en äldre kvinna. Efter henne står en mamma med sin son, oklart vilken ålder han var i. Sonen i fråga beter sig enligt henne som en riktigt odåga och har bland annat under en längre stund vid ett flertal tillfällen sparkat till den äldre kvinnan på benen med flit. Mamman verkar inte bry sig och säger inte till sin son att sluta. Så då kvinnans tålamod tar slut så blir hon såklart förbannad och säger åt mamman att se till att sonen slutar sparka henne. Då säger mamman: -Nej, det tänker jag inte göra. Han får en fri uppfostran. I hela kön hörs då en kollektiv andhämtning. Väninnan till min kompis tror inte sina öron när hon hör detta. Tanten är så arg och ser så chockad ut att hon tappar talförmågan, pojken fortsätter att sparkas. Men en man i kön precis bakom mamman saknade tydligen inte reaktionsförmåga. Han öppnar då ett mjölkpaket och häller det sedan över mamman. Mamman blir ju då självklart rosenrasande och vänder sig och skäller på mannen och frågar vad han håller på med. Då säger han: -Jag har också fått en fri uppfostran! Människorna i kön börjar då att applådera! Mamman tar med sig sonen och går därifrån jättearg såklart.


Puss och kram på er alla


En helt vanlig söndag i Utendal

Hej!

Lite sovmorgon blev det ju som jag skrev i förra inlägget. Efter frukost blev det saffransbak, två sorter. Lussebullar såklart och en enklare saffranskaka- Ett tips för lussebullarna är att baka dom på kesella, då blir de extra fluffiga.

     

Sedan var det dags att göra en söndagsstek. Gotteligott blev det med sås och potatis till. Vi brukar turas om, svärisarna och vi, på helgerna att laga mat, blir lite trevligare så. Högsta betyg av svärmor för såsen, som innehöll både rödvin och grädde.....

     

Medan jag pysslade med bak, matlagning, städning, tvättning och strykning av kläder pysslade maken och svärfar med bygget. Grannen hade lånat ut sin skylift så arbetet flöt på som en dans. De är duktiga maken och svärfar.

     

Den snygga tillfälliga dörren vi har på utbyggnaden kommer från en bostadrättsförening på bullermyren, en gammal tvättstugedörr. Fin text man läser när man går in i nybyggnaden.

     

Jag har även passat på att börja jula till det här hemma. Har börjat bytt till juldukar och var snubblande nära att ta fram stakarna också, men de får vänta tills nästa helg. Men det är ju så fin i fönstren. Jag gjorde två julgrupper istället för att öka julstämningen hemma.

    

Har afrodansat ikväll, det var svettigt värre. En ny koreografi som var snabb och med mkt olika skutt, samt lite skaka rumpa och höft. När jag kommer hem står maken och svärfar fortfarande och jobbar, på gavel nummer två. Mörker är inget hinder från att arbeta.

    

Bjöd arbetarna på tacos som avslutning på dagen. Nu har jag en arbetare som är väldigt trött i soffan brevid.

Nu blir det lite soffhäng innan det är dags att sova och kliva upp till åter en måndag i jobbets tecken.

Puss och kram på er alla

Sovmorgon

Hej!

Blev visst lite sovmorgon imorgon, maken och jag vaknade strax efter nio. Eller snarare var det maken som vaknade och hoppade upp ur sängen och skrek, klockan är över nio dags att gå upp. Anledningen till att han hoppade upp var att han bestämt med sin far att de skulle börja jobba på bygget halv tio.

Ibland är det lite skönt att få en sovmorgon....

       


Helg

Hej!

Arbetsveckan är slut och det är äntligen helg. Denna jobbvecka har varit mer intensiv än vanligt med långa arbetsdagar som resultat. Men nu är det helg och inget skoljobb ska störa min hjärna, bara lite på söndag.

Var på konferans i storstaden igår. Kära chefen tyckte att det var passande. Men fasiken vad tidigt tåget gick på morgonen, 05:50. Suck, klockan ringde redan 04:30.... Var så trött när klockan ringde att det kändes som om jag svept en hel vinflaska kvällen innan. Konferansen var bra, alltid bra att höra andra resonera kring saker och ting. Men det som stör mig är att det fortfarande är flummigt (föreläsarnas uttryck) vad vi ska göra med vårat ämne, de kan inte ge oss en spesifik beskrivning. Ändå var de personer där som varit med och utarbetat de nya kursplanerna. Aja, det är inte ny kursplan än, så än finns det kanske tid att få sina frågor besvarade.

Nu ska jag ta mig lite frukost och sedan dra och träna. Sedan måste jag städa, så trist.....

Puss och kram på er alla

Bedrövligt SVT

Hej!

Imorse när jag lyssnade på MIX Megapol så berättade dom vilka som skulle leda Melodifestivalen. Rickard Olsson och Marie Serneholt. Bedrövligt Svt! Funderar allvarligt på att dissa ett av mina favoritprogram.....

Puss och kram på er alla

Jag vet var ni håller till

Hej!

Nu ska jag faktiskt ta och klaga. Det är ju min blogg och kan alltid hoppas att mitt ord sprids vidare. Det gäller Borlänge Energi. Nötterna som tömmer sopor här varannan fredag glömde så lägligt våran tunna i fredags. En överfull tunna står nu här på Utendal 52 och vill tömmas, brännbart är det så ni vet, ni missade ju den. Svärfar som var hemma i fredags ringde såklart och påtalade detta (han sa nog inte nötterna som tömmer sopor, han är mer uppfostrad än så). Det man får till svar är; Hade ni verkligen tunnan ute? Ni hade inte glömt ställt ut den eller ställt ut den försent? Inget gehör, men vad trodde man. De kan ju påstå vad som helst, att tunnan inte alls stod ute. Men sidu där har ni fel. Svärfar ställde ut tunnan i torsdagskväll och jag kollade att tunnan stod ute vid halv 05:30 på fredag morgon. Så den stod där den skulle, ni missade, ni gjorde fel, kom och töm den nu! Jag vet ju var kontoret är, man kanske skulle dumpa lite soppåsar där.....

Nog om detta. När jag kom hem idag så var golvet upprivet och borttaget i tvättstugan och pannan uttagen. Nu har vi ingen värme eller varmvatten. Kyligt värre kan det bli eller kanske snarare friskt. Värre blir det faktiskt att duscha. Nya pannan kommer förhoppningsvis in i slutet av veckan, då ska även golvet i tvättstugan vara lagt. Vill man få fint får man stå ut lite....

Puss och kram på er alla

Back from Malmö

Hej!

Tillbaka i Utendal efter en snabbvisit i Malmö och Rogers (syrrans sambo) 40-års fest. Det blev en helg med 16 timmar i en bil. Trots att man vilat mkt i bilen, typ sovit om man inte kört, så är man trött och hängig som en säck potatis. Jisses vad jag ska träna till veckan...

Färden till Malmö startade på fredag vid halv fem. Jag slocknade direkt i bilen, resan till Örebro har aldrig gått så fort. Vi turades om att köra och jag lottade till mig sista sträckan. En sträcka med härlig motorväg så det var bara att gasa. Framme på hotellet (i vanliga fall slaggar vi hos syrran men nu med tanke på festen
 och andra ditresande gäster tog vi hotell) checkade vi in och somnade dirket vi lade huvudet på kudden. Hotellet var helt okej, ett Scandic hotell men bra rum men lite slitet. Frukosten fick 4 plus av 5, saknade brieosten.

   

Lördagen startade med sovmorgon och sedan frukost. Syrran och Roger kom och hälsade på och käkade frukost med oss, sedan bar det av mot ett köpcentrum för att fördriva tiden lite innan själva festen. Det blev lite shopping (maken mest faktiskt) och lite kafferast på Espresso house.

   

   

Lite vila och slötittande på teve på hotellet blev det innan det var dags för fest. Uppiffade till max anlände vi till festlokalen först. Det gäller att vara i tid!

   

  
   Se så fin maken är...

Maten var superb, buffé där man fick plocka lite av varje och hur mkt man ville. Tårtorna var specialdesignade efter Rogers stora fotbollsintresse samt efter hans jobb. Och de var riktigt smaskiga.

  

  

Vi ville ge födelsedagsbarnet en riktigt fin present när han fyllde år, jag tror han uppskattade den.

  

Roger är ett stort Malmö FF fan så ni kan nog förstå minen. 

Söndagen har bestått av bilfärd. Vi tog lite sovmorgon förstås, go frukost, en snabbvisit hemma hos syrran och sedan hemfärd till dalom. En snabbvisit kan man kalla det, men en trevlig sådan, som alltid när man hälsar på i Malmö.

Måste avsluta inlägget med en kommentar jag fick av en elev i fredags efter lektionen;
'Tina, jag tycker om att ha idrott med dig' 

Puss och kram på er alla

 












Sååååå upptagen

Hej!

Det var ett tag sedan kära läsare. Ibland är man bara såååå upptagen =)

Skämt å sido så har jag faktiskt fullt upp. Ibland räcker inte dygnets 24h till så då får bloggandet lida.....

I tisdags var det både lektioner, förberedelser i skogen och i skolan för niornas friluftsliv och avslutade kvällen med föräldramöte. Riktigt goa föräldrar till mina elever måste jag säga. Bra diskussioner kom på plats. Och denna dag kom äntligen snön, som jag väntat. Härligt att den nu är på plats.

Upp tidigt på onsdagen och packa till dagens utevistelse. Tog lite längre tid till jobbet för vissa envisas att köra 60km/h på 90 väg, suck säger jag bara. Stanna hemma eller ta bussen om det är otäckt att köra bil när snön kommit. Dagen ute i skogen var fantastisk. Trots snön så var det inget klagomål och jag tror minsann de var ganska nöjda med dagen och kvällen, eftersom vi slutade vid halv åtta.

Idag torsdag vaknade jag med dundrande huvudvärk, månne de vara all rök jag fått i mig från gårdagen. Då är det så kära läsare att jag inte börjat röka utan  fått i mig rök av lägereldarna. Så nu kan ni vara lugna igen... Trött var jag imorse också, snosade för länge. Men kaffe botar det mesta och två muggar senare var jag människa igen. Dagen har bestått av lektioner och samtal som inte varit för roliga. Men allt detta ingår i arbetet, så man gräver ner sig ett tag och grubblar men sedan reser man sig upp igen, starkare denna gång. Avslutade dagen med volleyboll, det lättade upp stämningen igen. Synd att jag missar matchen i helgen, två missade matcher på raken, inte bra. Måtte de vinna eller hur var det där nu då, de vann sist när jag inte var med. Vad kan det betyda, blir det vinst nu vet jag inte hur jag ska tolka det hela eller att det blir förlust så fort jag är med. Hmmmmm....

Imorgon bär det av till Malmö. Det väntas festligheter på lördag då syrrans sambo har 40-års fest.

Puss och kram på er alla

Jo ni...

Hej!

Åter jobbande för nu är höstlovet slut. Man vet att man lever när man kör måndagspasset och vad som står i agendan resten av veckan. Men så är jobbet och jag gillar det.

Idag har jag haft bilen på service, några kronor fattigare men vad gör man inte för lilla bilen. Det enda mystiska med bilen är tutan, eller signalhornet som de så fint säger på verkstäder. Den fungerar när den själv vill. Inte när jag vill tuta åt en söndagsåkare eller år ngn man känner utan när man testar den mitt i mörkaste skogen. Och då kan man ju undra varför man tutar i mörkaste skogen, ja ni, det får ni fundera på.....

Ett spinningpass har hunnits med idag. Jag bokstavligt rusade in i salen, någon minut för sent, och kastade mig upp på en cykel. Tycker inte om att komma försent, stör mig. Jag skyller på att det tog tid när jag skulle hämta bilen på Björkmans i Hedemora, de var faktiskt sega....

Nu ska det sovas...

Puss och kram på er alla

Fullspäckad helg

Hej!

Länge sedan jag skrev kära läsare, så bloggen har fått vila då det varit fullt upp hela helgen. Men nu är jag tillbaka och redo att sammanfatta helgens äventyr. Låt oss börja med fredagen. Maken var ju ledig och tillbringade dagen ute på bygget. Jag städade undan efter hårbollen Dexter eftersom svärföräldrarna skulle komme hem till kvällen från sit Sydafrikatripp. Hur kan en hund fälla så mkt hår? Jisses, mkt var det och överallt var det, trots mer damsugning än vänligt under hundvaktstiden. När jag städat färdigt blev det en tripp till Fågelmyra och slänga skräp. Inte så mkt folk denna gång, så det var skönt. Hemma igen blev det lunchlagning och sedan piffning inför turen till Avesta och Fabriksgatan. Bra service på Fabriksgatan, rekomenderar det varmt. Så fort vi kom innanför dörren hade jag ngt att dricka i handen och snacks på bordet, me like.

     

Maten var supergod, tre rätter så man var som en boll efteråt. Rund och mätt... Se så smaskens huvudrätten var.

     

     

Efter all mat var det dags för lite spel. NE, jvla skitspel.... Jag och maken var i samma lag och det gick inte bra. Nog om det.

     

Efter NE blev det ett spel för mig, Sing Star. Kulelikul. Värdinnan valde att spetsa till tävlandet lite. Bilden talar för sig själv...

     

Det blev Singstar fram till halv fyra på morgonen, jag och värden satt och duellera. Viktigt att säga att jag vann alla utom en. Maken blev uttråkad och somnade på soffan, värdinnan gick och lade sig men jag, jag hade kul... Dagen efter fick man en fantastisk frukost och såg samtidigt på förra årets julshow. Inte illa men man har blandade känslor att se sig själv agera och sjunga. Kanske bra att låta bli..... Sedan blev det kortspel för att fördriva tiden innan det gick att sätta sig bakom ratten för hemfärd. Kul med kortspel, det blir allt för sällan. Glada och nöjda lämnade vi Fabriksgatan runt två tiden på lördagen. Tackar och bockar för en supertrevlig vistelse.

     

Hemma igen blev det mat hos Sydafrikaresenärerna. De hade haft de kanonbra. Nu väntade bygget! Helst hade man viljat slänga sig på soffan och käka godis men men. Isoleras skulle det göra....

     

     

Sedan skulle plast upp utanpå isoleringen, det gjorde maken.

      

Selma var också med. Hon lever lite farligt men som tur var, var inte sladden i.

     

Idag söndag, sista dagen på höstlovet, har det också hänt massor. Förmiddagen blev ägnat åt tvättvikning, toalettstädning och köttgrytelagning. Sedan förstås volleyboll. Chefen ringde på morgonen och talade om att det var en annan tid än vad hon sagt, snacka om att jag fick bråttom. Får erkänna att jag inte körde lagligt, då hade jag inte hunnit fram i tid, nu hann jag precis. Rusade in i gymnsnastiksalen precis när startvisslingen gick. Vi fölorade såklart. Ska ta mig en funderare om det är värt detta, att stanna sena dagar i Avesta samt åka dit även på helgerna, hmmmm.  Idag bidrog jag inte till mkt, inget fungerade. Blir för frustrerad. SUCK! Ska nog ta och satsa på mitt Öppna Spår istället och den träningen... Blir ingen volley till veckan som kommer i allfall...

Hemma spikade maken panel och hade extra hjälp att Johan och svärfar. Vad bra det blir när panelen kommer på plats, man ser liksom hur det kommer se ut. Färdigmålad panel till råga på allt. Bara det bästa för oss....

     

     

     

     

Imorgon blir det jobb igen...

Puss och kram på er alla

Bara jobb

Hej!

Fredag morgon och maken är ledig från jobbet. Det är ju dagen innan röd dag så de har firman stängd, hans chef tyckte så. Så han ska jobba på bygget idag och han har initcierat att han tycker att jag ska hjälpa till. Det är så trist att jobba själv säger han. Men vem kommer då sköta sysslorna ute, städa bort hundhår, stryka och vika tvätt, tvätta, laga mat, diska, göra rent på toaletten, plocka bort saker som ligger överallt, vattna blommor... Kanske har jag tur att ngn kommer och gör det åt mig så jag får vara ute, att vi gör RUT-avdrag oxå. Man kan alltid hoppas....

Men jag är inte bitter och arg, jag älskar min man, men ibland vill vi inte göra lika saker....

Puss och kram på er alla

      

Nyklippt

Hej!

Imorse var lilla Selma borta. Den minsta kurrmaskinen fanns inte i sängen och hur mkt vi än lockade kom hon inte. Vi började leta och fick hjälp av gammelkatterna (nog för att de inte tycker att hon är det bästa som finns, blir även de bekymrade när flocken inte är samlad). Maken påstod sig ha lagt lillla Selma i sängen när jag gick och lade mig, men det har jag inget minne av... Jag fick lov att tillslut fråga, när vi inte hittade henne någonstans, om han inte släppt ut henne. Näe, fick jag till svar. Men jag var ju ut i utbyggnaden och kollade en sak.. Snabbt gick han till dörren som leder ut till utbyggnaden och vips kommer lilla Selma inspringande därifrån. Oj då, sa han, hon måste ha smitit ut utan att jag hann se. Japp, kvick är hon den lilla katten. Men ikväll ska jag se till att hon är hos sin matte när hon ska somna.

    

Körde fömiddagsträning idag och en tripp till solarieöarna. Nice var det. Efter denna uppfriskade förmiddag gick jag spontant till en frisör och frågade om det fanns en klipptid. Och japp, det fanns det. Tio minuter senare satt jag ner i frisörstolen och blev av med kalufsen. Nu var det snarare en trimmning av den frisyr jag redan har, lite mera uppklippt och de slitna topparna är nu borta, samt mitt svedda hår som jag fick under senaste friluftsdagen. 

    

När jag kom eh hade mitt efterlängtade klassikerdiplom kommit. Ivrigt sliter jag upp kartongen och blir lite besviken över att det är så litet och att ramen är blå. Hade förväntat mig ett diplom i A3 men fick ett i A4, och ramen, blå, vem vill ha det så... Men mitt lilla bevis på det gjort i allfall...

    

Sedan till kvällen var det volleybollmatch i korpen mix. Det gick SKIT! Vi förlorade, piss.. (förlåt mamma och pappa för mitt språk...) För egen del gick det sådär, har presterat bättre men jag var långt ifrån sämst. Att man inte inser att man inte har på en volleybollplan att göra. Bita ihop är vad jag får göra, för att det inte ska slinka ut en groda ur munnen. Nya tag på söndag, då jäv......

Puss och kram på er alla

Kvinnlig charm

Hej!

Idag var det dags för den första besiktningen på min bil, kära panacottan. Tvättade den igår så den skulle vara ren och fin. Varför gör man det egentligen? Snofsar till bilen innan man ska få den granskad, för det är ju inte så att man får en stjärna på besiktningspappret för att man har en rentvättad bil. Konstig man är. Passade på att titta mig omkring för att se om ngn bil inne på besiktningen som var lortig, men icke, alla glänste och inte en smutsig fläck så långt mitt öga räckte. Jag inte bara piffat bilen utan mig själv också, tänkte att det kunde ju inte skada. Han var trevlig min beiktningsman, bjöd på kaffe och talade noga om för mig vad han gjorde med bilen. När det var dags för den sedvanliga körturen, fick jag vänta i ett annat rum, han sa att jag åkt sådana här vändor förrut och behövde inte följa med. Bilen gick prickfritt genom besiktningen, förutom tutan förstås, den strejakade när han testade den. Jag fick men ett leende förklara att man får lov att dunka på ratten innan den fungerar. Det blev bara en liten notis på pappret, om signalhornet. Glatt åkte jag därifån, 300 kr fattigare förstås....

Åkte till Kupolen för att kika lite. Hittade den lilla svarta till nästa helgs 40-år fest i Malmö. det blir en intensiv helg. Vi blåser ner på fredagen, party på lördag och hem igen på söndag. Blir härligt med lite hotellvistelse och att få träffa syrran förstås. Passade på att byta batteri i en av mina klockor på Ur & Penn idag, och hör och häpnad slapp jag betala. Kan detta bero på att jag var så oerhört trevlig eller att de har en policy på att de fem första kunderna som ska byta batteri i sina klockor får det gratis. Jag skiter i vilket, jag slapp betala....

På kvällskvisten har jag kört ett spinningpass. Gött att få svettas rejält.....

Puss och kram på er alla

Höstlov!

Hej!

Nu är det höstlov. tjobidoooo för det. Skönt att få vara ledig några dagar. Här ska njutas och laddas batterier så man är på topp ända fram till 22 december då det är julavslutning. Appropå julavslutning så brukar några av oss lärare ha en julshow, som jag tror är väldigt uppskattat på skolan. Snacket bland oss som är med har börjat, vad ska vi ha med i år? Tips och idéer mottages gärna. Det som känns lite trist är att vi har folk som slutat på skolan eller fått nya positioner så de kommer kanske inte vara med. Vi måste raggar lite nytt folk och gärna mer gymnasielärare som av någon anledning inte ställer upp på detta i lika stor utsträckning. Vi får se hur det går. Men mer nummer för mig då... antar jag....

Igår var det personalfest. Och vilken fest det var, halleluja! Chefen och lillchefen hade anordnat detta suveränt. Superbra tävlingar, måste komma ihåg dessa tills jag själv ska ha fest nästa gång, i allfall konceptet. Då kanske ni undrar vad vi gjorde, jo vi fick en massa mat och dryck som det skulle smakas på och lista ut vad det var, olika ingredienser osv. Bra tävling och kul.... Till middagen hade varje arbetslag fått en uppgift som de skulle utföra, det klarade alla galant. Glatt och högljutt var det under ätningen, undrans vad personalen som jobbade tyckte om det. Avlutningen var i puben på stället vi var, där  spelade ett band, the orchestra, suveränt bra. Vilken fantastisk röst sångaren hade. En musiktävling var det med bandet, svår men alltid kul när det är tävlingar med musik inblandad. Blev sent innan jag kom hem, det är så svårt att slita sig när man har så trevligt. Halv två körde jag in på uppfarten hemma, så iadg är jag lite trött men nöjd efter en supertrevlig kväll men kollegorna....

Puss och kram på er alla

       

       

       

       

        

       

Snart lov

Hej!

Nu är måndagen gjord och nu väntar bara tisdagen, sedan är det lov. Tjoho för det! Morgondagen avslutas med en personalfest, det ser jag fram emot. Undrans vilka tävlingar det blir, jag hoppas på Sing Star för då kommer jag äga eller snarare inte släppa micken... Frågesport gå också bra, om man ska lyssna på intron till serier och artister eller filmer. För mkt knep och knåp tål inte min tävlingsinstinkt, och om man har för sega tävlingskompisar. Aja ibland får man bita ihop och hoppas på det bästa....

Har trimmat kroppen på Body pump ikväll, träningsvärken kommer komma på posten imorgon. Nu blir det lite sömn så jag orkar med morgondagen.

Puss och kram på er alla

     
      Gammal C-lags fest... Tävlingar då med....

     

     
      Party party.....

RSS 2.0