Dopad

Det var ett tag sedan men nu så. Det är förbaskade mig inte lätt med egen tid och nu har man varit för trött på kvällarna så skrivandet har inte känts lockande. Denna vecka är ju sportlovsvecka vilket resulterat i att allt som tösen och jag brukar aktivera oss med är stängt, man har tagit lov helt enkelt. Trist! Detta har vi löst genom att promenera lite extra mkt, med och utan sällskap. Det har ju faktiskt varit riktigt bra väder så man får passa på att njuta utomhus när man kan, Det går som sagt lättare när tösen sover än när hon är vaken, att vara ute menar jag. Har inte riktigt kommit på hur jag ska kunna sitta och njuta av vårsolen medans en fem månaders baby är vaken. Skidåkning har jag faktiskt hunnit med, både i Romme och längdskidor på hemmaspåret (som snälla Vasalopps Anders dragit och är 1,2 mil). Slalomåkningen var fantastiskt kul, så härligt. Vi köpte tre timmarskort och hade farmor och farfar med oss som gick promenad med tösen. Vi fick 2,5 timmars egentid, sedan började hon gallskrika efter sin mamma. Så nu kan jag bocka av amning på offentlig toalett! Sedan har tösen blivit döpt också. Det gick bra i kyrkan tills hon blev uttråkad och blev kinkig. Sedan blev det skrik när hon skulle vara hos prästen. Tänk själv att komma till en vilt främmande karl, som håller i en och som sedan till råga på allt skvätter vatten på en. Blev bättre när hon fick komma till sin mamma men då var björnen redan väckt. Tillsällningen efterråt var trevlig och alla hade tänkt till så bra i sina presentval till tösen. Tack ska alla ha som var med på denna dag och för de fina presenterna! Jaha, nu skulle jag ha lagt upp lite trevliga bilder men det verkar vara ngt med denna sida igen så det inte går, gaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh blir så matt. Denna sida har verkligen INTE blivit bättre sedan dom gjorde om den. Gör om gör rätt!

Äntligen internet igen

Då har vi blivit med Internet igen. Tänk vad man kan sakna en sådan sak, enda från i lördags har vi varit utan. Nu får man tacka att man kan surfa på mobilen men det kan man ju inte göra hur mkt som helst. Skräcken är att få en skyhög mobilräkning baserat på egentligen onödigt slösurfande. Men nu kan det surfas på i godan ro igen....
 
Vafd har då hänt? Jo, jag lovade ju bilder från lördagen i Mockfjärd så här kommer de.
 
        
         Kusinerna i morfars knä
 
        
         Morfars Clas Ohlsson katalog var intressant
 
Ja, det var i allfall två bilder.
 
Sedan var det söndagslunch hos farmor och farfar.
 
         
          Agnes fattade tycke för pappas cola
 
Det blev även ett söndagsbad med pappa i stora badkaret
 
        
         Så här glad är man när det vankas bad
 
På måndagen blev det lite ärenden på stan, vilket inte Agnes uppskattade med sin hosta utan visade sitt missnöje med att hosta så hon spydde ner hela sig. Kuligt! Vi fick avbryta och åka hem och duscha.
 
Igår var det BVC-besök och babysim. På BVC visade sig att hon inte gått upp så mkt i vikt så jag har fått order om att mata mitt barn ofta, inte bara amning mer gröt och nu även mellanmål samt smakportioner av annat, Alltså ska nu Agnes äta annat först sedan bröstet. Det går faktiskt ganska bra, fruktpuré gillar hon skarpt samt så testade vi avocado idag som slank ner. Babysimmet gillade hon som vanligt och plaskade nöjt på i sina 30 minuter, förutom en övning då hon skulle vara på min rygg då gallskrek hon, så den övningen fick avbrytas.
 
Idag har det varit öppna förskolan med kusin Alva, sedan hängde de här hemma dvs de sov omlott så egentligen sågs det inte så mkt.
 
Nu tror jag det är dags för en annan att sova trots det är ett bra progem på teve; Mia på Grötö. Hon är bra hon....

Då var helgen slut!

Ett snabbt inlägg från mobilen då vårat Internet inte har fungerat på hela helgen. Jisses vad man kan sakna en sådan sak.

Lördagen spenderades i Mfj. Bilder får komma senare. Vi fick snabbt avsluta besöket mitt i Mello, då tösen vägrade somna och var så övertrött så hon bara skrek. Naturligtvis somnade hon nästan direkt i bbilen hem.

Imorse hostade tösen så hon spydde, måste tilläggas att hon åt precis innan, hela jag, hon och min del av sängen blev kräkblöta, mysigt värre. Undrar hur länge denna hosta ska hålla i sig?

Jag har även kutat på kupolen för att hitta finkläder till tösen, även till mig faktiskt men jag blev utan. Måste dit igen för jag har inget att ta på mig på lördag då det är dop.

Hostigt

Här hostas det på av lilla Agnes, stackarn. Just nu sover hon sittandes i min famn.


<3

HAr en lite småsnorig dotter med hosta, inte kul men jag tycker att hon hanterar det bra. Hostan är nog värst då nappen åker ut när hon sover och då blir hon sur för det.
 
Igår var vi på öppna förskolan, kusin Alva följde med (med sin mamma såklart), Agnes tycker att den där sångstunden är allt bra kul, Alva såg ut att gilla den också. Efter ÖF umgicks kusinerna, först sovandes brevid varandra i barnvagnarna, sedan ätandes brevid varandra i soffan och avslutningsvis i babygymet. Kusinhäng i toppklass!
 
Idag startades dagen med att man fick en present, på alla hjärtans dag och allt. Jag fick hemma SPA.kit, lovley. Undrar bara när jag ska få tid att ligga med ett härligt skumbad utan att dottern pickar på min uppmärksamhet.... Sedan har vi promenerat och varit till makens jobb med vaniljhjärtan och Agnes gav sin pappa en blomma.
 
 
         Bild: Älsklings Agnes kom med blomma till mig på jobbet idag... <3
 
Imorgon är det fredag igen. Undrar vad man ska hitta på då?

Full fart hela dagen

 Agnes slog upp sina blå strax innan 06:00 och efter den matningen vill hon bara inte somna om utan det är lika bra att gå upp. Agnes brukar då leka nöjt i sitt gym medans jag sitter i soffan och gäspar och dricker kaffe. Efter frukost brukar hon somna i en sisådär 30 minuter, då passar en annan på att piffa till sig.
 
Idag åkte vu till Mockfjärd och hälsade på, lillkusinen Alva har kommit på besök nämligen. Jag och Agnes kom dit vid 10 och möttes av ett gäng pyjamasnissar. Vissa tar det visst lungt eller kanske har barn som gillar att sova på morgonen. Kusinerna bekantade sig med varandra och jag kunde snicksnacka med syrran.
 
         
 
Efter lunch begav Agnes och jag oss till storstaden igen, för babysimning. Idag fick Agnes träna på att flyta på rygg och simma på rygg, samt ligga i simring. Hon älskar verkligen detta och plaskar förstjust i 30 minuter, så jag måste bara anmäla henne till steg 2 också.
 
Efter allt detta blev hon vansinnigt trött och sov som en stock ett bra tag efteråt.
 
Dagens Agnesmat vid middagen blev potatis-och palsternackspuré, lite grimarser men hon gapar efter mer. Det slank även ner lite smörgåsrån samt en majskrok till efterrätt.
 
        
 
Innan läggdags hanns det även med lite bokläsning med pappa, på köksbordet av alla ställen.
 
        
 
Nu sussar hon sött och föräldrarna surfar på sina datorer samt kollar teve.
 
Makens sjukstatus: Feberfri!

Sång och rytmik

Idag drog Agnes och jag iväg på Öppna Förskola med sång och rytmik. Typiskt nog var vi försenade men jag tänkte att vi skulle hinna tills sången började i allfall, för på Torsångs öppna förskola startar den en timme efter öppning- Men när jag stövlar in tio minuter försent var de naturligtvis i full färd att sjunga. det var bara snabbt av med ytterkläderna och ta plats i ringen. Agnes gillade det, som jag anade, så vi får ta oss dit fler gånger men då ska vi komma i tid.
 
Maken fortsätter att vara sjuk, hemma från jobbet idag och har legat i sängen mest hela dagen. Jag hoppas innerligt av Agnes och jag klarar oss....
 
           
          Här var hon bara några timmar gammal, älskade tös!

Vig

 
Först och främst en liten yttring av gårdagens melodifestival; mellanakten får min röst det andra var inte bra alls...
 
Annars har helgen sett ut som sådan att maken har legat sjuk så jag och Agnes har fått roat oss så gott vi kunnat. Vi har bla flytt huset och bacillerna och gått riktiga långpromenader både lördag och söndag, sedan blir det ju lite tävigt. Vi är ju med varandra hela tiden jag och tösen och det har märkts att hon saknat att leka och vara med sin pappa. Hon har skinit upp som en solstråle när han visat sig och blivit besviken när han inte vill gosa eller leka. Detta har inneburit att hon tröttnat lite på sin mor och stundtals varit lite kinkig. Jag kan ju inte vara rolig jämt. Nya tag nästa vecka, en frisk sådan får man hoppas. Tänkte nog ta mig till öppna förskolan i Stora Tuna imorgon, där vankas det sång och rytmik nämligen.
 
Undrar om jag kan bli så här vig om jag börjar stretcha lite mer?
 
           
 
Assar övervakar så allt går rätt till i gymet, det kan ju tänkas att man får vara med.
 
           
 
 

Bad med pappa!

Som kompensation till Agnes för att babysimmet var inställt denna vecka fick hon bada i det stora badkaret idag tillsammans med sin pappa. Hon gillade det skarpt och sprattlade förtjust hela tiden och skvätte vatten som bara den. Hon blir nog ett riktigt vattendjur, ska bli kul i sommar det.
 
Nu har Agnes även upptäckt sina fötter och drar mer än gärna av sig strumporna samt ligger och håller i fötterna för jämnan. Nu tycker jag att det händer saker hela tiden, jag som tycker att hon föddes nyss....
 
          

Svårt

Jag har svårt för vissa typer på gymmet. I min värld får man dit för att träna helt enkelt. Vissa andra går dit bara för att visa upp sig och får inte mkt gjort mer än att kolla sig i spegeln hela tiden. Irriterande!

Duktig tjej!

Här hemma aktiverar vi oss med att träna gym, promenera, sjunga, leka, baka, laga mat, äta mat,  läsa bok, träffa andra bebisar med deras mammor, städa, tvätta, träffa mor- och farföräldrar och lite tevetittning. Ja, som ni ser så är ju dagarna helspeckade....
 
Agnes mumsade potatis igår, som ni ser hamnade inte allt i munnen.
 
         
 
Och hårdträningen i gymet börjar ge resultat, för Agnes ska jag poängtera, min träning kan vi diskutera en annan dag. Idag har hon börjat lyft på rumpen när hon ligger på mage i gymet, precis sådana rörelser som man ska göra när man ska krypa. Sedan kan hon nu sträcka upp sig på raka armar. Mammas duktiga tjej!
 
         
 
         
 
 
 

Vintern är tillbaka

 Det här med att inte ha teven på blir en utmaning för en själv. Nu har jag ju ingen aning om hur det gått i alla såpor jag följt under dagarna....
 
Idag skulle det ha varit babysim men det blev inställt pga sjukdom, trist, både jag och Agnes hade laddat för det. Vi stack till gymet istället, det tyckte i allafall jag var kul. Agnes tyckte att duschen efteråt var en höjdare, där kunde hon ha varit hur länge som helst.
 
Slängde även ihop morotsbröd idag, som blev mer än godkänt av maken. Måste komma igång med surdegsbak igen, måste bara starta några degar först....
 
Och så har det snöat hela dagen, så nu är det vinter igen. Det gillar jag!
 
                      
           

No more TV

Då har man fått sig en liten bassning vad gäller tösens tid framför teven. Nu ligger hon inte och kollar för jämnan men jag får erkänna att jag har teven på som sällskap, lite trevligare än radio eller spotify tycker jag, och tösens babygym är ju placerat i vardagsrummet framför teven. Hon brukar leka i gymet och lägga några blickar på teven ibland, okej ibland glor hon faktiskt mest när det är reklam. Men idag blev jag upplyst om att barn under två år ska titta minimalt på teve, det är inte bra för dem och deras hjärnor. Så fram till nu har jag alltså varit en oansvarig förälder när jag låtit tösen vara framför teven i sitt gym. Snacka om att få dåligt samvete! Efter förädragruppen (där vi blev informerade om detta, som kom från en person som forksat på barnshjärnor) åkte jag till barnens hus och köpte en aktivitetsbok till tösen och när jag kom hem rotade jag fram en gammal radio och lät teven vara avstängd.
 
Undrar hur man ska göra med den där Ipaden och favoritprogrammet som löser alla tänkbara problem som kan uppstå. Kanske bara den då, när man verkligen måste.....
 
          
           Vi äter i allfall gemensam middag...

Sunday talk

HUr kommer det sig att det alltid är så dåligt på teve på söndaskvällar? Kanske är det meningen att man ska gå och lägga sig och sova istället för att uggla i soffan och klicka mellan kanalerna i hopp om att hitta ngt att se....
 
Dagen har annars sett ut som sådan:
- 05:40 vaknar tösen och vill ha mat, vill sedan inte somna om. Vi går upp, jag bäljar kaffe och tösen kollar på barnprogram i mammas famn. Vi hade faktiskt riktigt mysigt under en filt, uppkrupna i soffan.
- 07:30 maken kommer upp, han fick sovmorgon minsann. Vi gick faktiskt in och väckte honom.
- 08:00 frukostätning
- 09:30 jag drar till gymet och maken och tösen går ut på promenad.
- 11:45 jag kommer hem från gymet och har passat på att köra bilen genom en biltvätt på vägen hem.
- 13:00 lunch hos tösens farmor och farfar, där även gammelfaster och gammelfarmor var med
- 15:30 hemma igen med en trött, lite småkinkig tjej.
- 16:30 har en sovande tös i famnen och jag kommer ingenstans
- 17:30 tösen vaknar och är sur, lösningen blir Baby Einstein Numbers på Ipaden, tösen blir tyst och nöjd.
- 18:00 jag startar middagslagningen, chili con carne medans maken försöker underhålla en missnöjd tjej, det slutar med att de står och ser på när jag lagar mat
- 18:45 tösen kräver sin mor och maten som finns där
- 19:20 tösen har somnat och jag bär henne till hennes säng
- 19:25 jag får äntligen middag
- 19:45 parkerar arselet i soffan och där sitter jag än....
 
        
 
 

Mello - delfinal 1

Jaha, så var det igång igen, Mellospektaklet. Jag gillart! Årets första delfinal var långt ifrån bra, så jag hoppas på en bättre omgång nästa lördag. Blir fascinerad varje år över vilka bidrag som utses till de 32 bästa, för jag anser ju att det borde ha funnits några bättre i den enorma skara av bidrag som skickas in. Men jag är ju inte Christer Björkman, melodifestivalernas toppman, så jag kanske inte vet vad jag talar om....
 
Jag måste även uttrycka mig om att Petra Mede själv ska hålla i ESC, gillart inte. Borde det inte vara ngn mer? Och fanns det verkligen ingen annan? Meeen jag kanske blir övertygad om att detta var ett bra beslut.....
.
Frossade för övrig nästan i mig en 300 grams chipspåse igår, jag kunde bara inte sluta äta. Frosseri eller snarare hetsätning blir det när det kommer till chips, det är ju så gott. Men kanske inte 300 gram senare....
 
                

Nyklippt

Vilket strålande väder det varit idag, nästan vårlikt. Jag och Agnes tog oss en rejäl promenad för att njuta i det fina 1:a februarivädret.
 
Har även varit och frisserat mig idag. Det var sanneligen på tiden, senast var i sommras. Blev en rejäl bir som åkte av då det var slitet så in i.... Sedan var det ngn elev som stylade mitt hår och jisses hur jag ser ut. Not my style! 
 
Medans jag var borta spenderade Agnes lite tid med sin fader, när jag kom hem grät hon. Behöver jag säga något mer....
 
Och kvällens fredagsmys blev klassiska chokladbollar, det var sanneligen inte igår man gjorde sådana.
 
          

RSS 2.0