Pulkaåkning och promenad i ett snöigt Bryne

Hej!

Gott Nytt år till er alla där ute. 2010 blir ett spännande år, det första som står på agenda är Öppet Spår med pappa. Sedan på tur blir det bröllop i mars. Några nyårslöften tänker jag inte avlägga, det har jag slutat med. Jag tänker ha olika mål med 2010 istället, ett är att göra den Svenska Klassikern. Det andra är kanske att bli en bra fru, men jag vet inte om jag kan bli så mkt bättre än vad jag redan är....

Idag har vi åkt lite pulka och vart ute på en promenad. Det har vart en strålade vinterdag. Som matsäck hade vi varm choklad, mysigt värre. Nu inväntar vi kvällen.

Sambon är sjuk, inte för att han blev lite sen med sina njurmediciner, utan förkyld. Förkylda sambosar är inte att leka med, det blir alltid lite extra sjuka. Vill bli ompysslade. Han får lite ompyssling, det är ju trots allt nyår, men imorgon får han klara sig själv, då har jag gjort min kvot med ompyssling. Som tur var han han sin mamma här, hon får pyssla om.

Nu ska jag vila lite inför kvällen, så jag är vaken vid tolvslaget.

Puss och kram på er alla

                                           

På plats i Bryne

Hej!

Vi kom fram till sist, till Norge, färden startade på tisdag eftermiddag. Vi började med en lång bilfärd, flyget gick från Gardermoen i Oslo, På vägen dit varierade temperaturen, som kallast var det -29 grader ute, brrrr, det var i Lekvattnet (inte så roligt att leka i det vattnet =)). Bilfärden gick bra, jag och sambon turades om att köra. Väl på plats på en av Gardermoens många parkeringsplatser stod bilarna insnöade. Vissa bilar syndes inte ens. Som tur var hittade vi en parkeringsplats som var upplogad, tack för det. Sedan flygbuss in till flygplatsen.

Väl inne på flygplatsen var det bara att leta reda på en ledig bänk, det var lättare sagt än gjort. Det var inte mkt folk men bänkar hade de tagit. Till slut hittade vi en plats att sitta på. Tittade på klockan och insåg att flyget skulle gå om sju timmar, då var det dags för lite välbehövd kvällssömn. Nu undrar ni kanske varför vi i hela friden är på plats på flygplatsen sju timmar innan flyget går. Jo, i stället för att sitta hemma och vänta, bara kunna sova ngn timme och sedan upp mitt i natten och köra mot Osla. Valde vi att åka direkt efter sambons jobb. Vi tänkte att sova på en flygplats är väl ingen match, det har man gjort förr. Som sagt, vi hade hittat en bänk som var 70 cm bred och faktiskt 1.80 lång. Jag sa godnatt till sambon och slocknade direkt... efter fem minuter vaknade jag igen av att en jädrans skurmaskin lät. Nu skulle man visst städa, när folk försökte sova. Jag vände ryggen till och slummrade in igen. Vaknade efter 30 minuter av att jag domnat bort i den sidan jag legat på, sedan var det även dags för sambon att sova. Vi brottades bokstavligt lite på bänken när vi försökte få plats båda två och fann till slut en sovställning som verkade fungera. Vi somnade, vaknade, ändrade sovställning, somnade, vaknade, ändrade sovställning... osv. När klockan visade 04.30 hade jag gett upp. Det kändes som jag kvällen innan hade svalt en hel whiskeyflaska, jag var helt groggy när jag vaknade. Som en zombie styrde jag min kos mot ett kaffeställe som var öppet. Tack för att det finns kaffe. 

I Stavanger hade vi välkomstkommité - trevligt värre. Kul att se alla igen. Sedan ville vi ju åka hem till Sambons syster, där det vankades frukost. Men ingen såg till ngt bagage. Det kom andra flyg, deras bagage kom men inte vårt. När det gått 30 minuter kom äntligen våra väskor. Förbaskade Norweigan air, ingen information kom de ut med och ingen personal hade de vid sitt servicecenter. Gaaaaaahhhhhhhhhhh.........

Väl framme i Bryne och efter en efterlängtad frukost ska sambon ta sig sedvanliga medicin, som han gör två gånger om dagen. Sambon har fått en ny njure för 2,5 år sedan och måste äta diverse mediciner. När han rotar i sina pillerburkar visar det sig att han har glömt en medicin hemma. Hur slarvig får man vara. Han brukar ha stenkoll detta. Sambons syster börjar ringa till sin läkare här i Norge för att få ett recept utskrivet. Sambon kan inte vara utan medicinen, utan måste ha den. Efter många telefonsamtal har systern fixat ett recept och medicinen fanns att hämta ut på ett apotek. Slutsumman för detta kalas slutade på 3000 kr, billig medicin...

Vi har haft lilla julafton ikväll. Mer klappar, det gillar jag. Allt jag och sambon fick var toppengrejer, tack så hemskt mkt.

Imorgon är det nyårsafton, då vakas det färsk hummer har jag hört.....

Puss och kram till er alla

 

Mot utlandet

Hej!

Brrr vad kallt det vart idag, och är fortfarande, det bet rejält i kinderna när jag var ute och fixade lite på gården. Tänk att det är så mkt som man måste komma ihåg och fixa när man ska åka iväg några dagar. Mata fåglarna, dra fram soptunnan så den blir tömd, se till att ngn tömmer postlådan, slänga allt i kylskåpet så man inte möts av en odör när man kommer hem, att slänga soporna, vattna gran och blommor, packa, samt se till att katterna har det bra.

Har lite ångest över att katterna inte ska med, eller snarare inte kan åka med. Har ordnat kattvakt åt de små liven, så nog ska de klara sig. Har bunkrat upp med mat och kattsand så kattvakten eller kattpigan (ett bättre ord) inte ska behöva köpa. Våra katter heter föresten Miss Assar, 11år och Astrid, 6 år. Två helt olika katter med sin egna charm. Miss Assar är en bra jägare och visar gärna upp vad hon fångat, hon tycker om att vara ute. Hon gillar även att sova på husses huvudkudde. Astrid är en liten tjockis, en bortskämd prinsessa. Hon Ska vara med överallt och gillar mest att vara inomhus, där finns det ju mat. Hon har trots sina 6 år  inte lärt sig jaga, det enda hon kommer in och stolt visar upp är löv av olika slag. Hon älskar att sova och då framförallt på husses sida om sängen där hon brer ut sig till max.

Som sagt ska vi utomlands, till Norge närmare bestämt och fira Nyår. Sambons syster bor där så vi ska dit och hälsa på i några dagar. Vi flyger dit, det tar en sådan tid att bila dit, närmare 12 timmar, så det är enklare att ta flyg. Ska bli kul att komma dit, det var ett tag sedan vi var där. Det blir lite julafton igen och sedan en hejdundrande nyårsfest (tror jag i allfall).

Blev ingen skidåkning idag, det var för kallt. Jag som hade köpt mig en skiddress så att det skulle gå bättre i spåret. Frös lite igår när jag skidade så det var bara att investera i en. Har lite träningsvärk i ljumskarna idag faktiskt. Kanske var jag inte van med skidrörelserna.

Nästa inlägg kommer från utländsk mark.

Puss och kram på er alla

       

Likt Bambi på hal is

Hej!

Nu är det gjort! Längdskidpremiären är avklarad. Jag startade genom att ringa min far för vallningstips, han befann sig 17 mil bort och försökte lotsa mig genom vallornas mysterium. Blå valla skulle det vara. Jag rotade i svärmors vallaförvaring, vilket är tre små platspåsar med ett enda virrvarr av vallor från olika århundraden. Hittade en blå valla med -1/-7, den funkar nog tänkte jag, det är ju -8 ute. Jag smetade på vallan likt en erfaren vallexpert med skidorna liggandes mellan två kökstolar. Nu var jag redo för spåret.

Väl framme vid Bergebo parkerade jag bilen, snörade på mig mina nya pjäxor, tog stavar och skidor och gick mot spåret. Hade studerat vilket spår jag skulle ta, 2,5km. Bättre att börja med en kortare sträcka och åka flera varv, om det går bra. Första problemet blev att knäppa fast pjäxorna på skidorna, fick krångla lite innan jag kom på hur man skulle göra. Sedan bar det iväg, oheeej... Shit vilket taskig balans jag fick plötsligt. Testade glidet - bra. Testade fästet - mindre bra, närmare bestämt inte ett dugg med fäste. Hur kunde jag valla så fel?! Men det var bara att gilla läget. Gled fram i spåret likt Gunde Svan, eller kanske inte... Jag slet när det blev lite uppför och någon teknik i stakningen eller paralellåkningen ( eller vad det nu heter) var det inte tal om. När jag åkt ett tag och ett antal människor stakat förbi mig, insåg jag att jag kommit in på fel spår. Hur kunde detta hända, jag som var så uppmärksam att följa de röda markeringarna, eller var jag... när slutade dom egentligen... Jag måste ha koncentrerat mig så förbaskat på skidåkningen att jag glömt kolla vad jag var. Kom till en skylt och insåg att jag var inne på ett spår som var 7 km. Fick lov att fråga en äldre herre om det stämde, och ja det gjorde det. Men han lugnade mig att det bara gick rakt fram och sedan vände, man kunde inte åka fel. Följ bara spåret.. Följ bara spåret, tänkte jag. Det var ju precis det jag gjorde när jag trodde att jag begett mig ut på 2,5 km. Ja, ja, det var bara att fortsätta. Redan lite trött i armarna för jag fått slita i uppförsåkningen, hur ska det gå i 9 mil. Det får bli en senare eftertanke.

När jag nästan var i mål, då händer det, det jag klarat mig från i 6,5 km. Jag ramlade. Och då inte i en klurig nerförsbacke, utan när det lutade uppför. Hur lyckas man med det... Sedan kom jag inte upp. Det är inte sant, är det enda som går i mitt huvud. Uppförslutning, ramlar, kommer inte upp... Tillslut får jag kontroll på kroppen och reser mig upp likt en nyfödd kalv. Som alltid kollar man snabbt runt omkring sig för att se hur många som skådat denna teater. Ingen! Phu!

Jag kom i mål. Är stolt över mig själv. Imorgon blir det en ny tur....

Puss ock kram på er alla


Couronne dueller och hockeyspel

Hej!

Igår tog jag mig en paus från bloggandet och umgicks med min kära familj. Gårdagen började på Stan och sedan vidare till Kupolen, detta till sambons stora glädje. Vi skulle köpa Julklappar till Norgevistelsen. Tänk att det kan vara så svårt att köpa klappar, vissa svårare än andra. När vi äntligen köpt sista klappen för dagen hade sambon för lägesedan tröttnat. Han släpade fötterna efter sig och suckade och stönade att han ville hem. Men har man gett sig in på att åka och shoppa julklappar med mig så får man stå ut. Vi var långt ifrån ensamma på Kupolen. Senare när vi kom hem visade det sig att sambon hade långkarlsonger på sig, inte undra på att han stönade och tyckte det var besvärligt. En orutinerad shoppare vid min sida....

Till kvällen var det dags att åka till föräldrarna på middag. Brorsan flickvän hade också kommit. Kul att umgås, den enda som fattdes var syrrans sambo, men har var hemma i Skåne. Och så katterna förstås, men de fick vara hemma och vakta huset. Middagen var god, ingen julmat vilket var skönt. Man tröttnar ganska fort på den tycker jag, men det är bara på't imorgon igen. Resterna måste ätas upp.

Efter middagen blev det speldags av olika slag. Jag och brorsan dammade av det gamla Couronnespelet, det var år sedan jag spelade. Det märktes. Ni som inte vet var ett Couronnespel är, så är det en variant av biljard, i alla fall om man läser om spelet på Wikepedia. Kul var det som sagt.

Sedan var det dags för Hockeyspel. Inte via dator och x-box och var allt det nu finns. Utan ett hederligt gammalt hockeyspel. Jädrans va kul.Jag kom på en del trix och metoder för att få in pucken i mål men jag vet inte om det uppskattades av alla. Jag får likson speldjävulen i mig och vill ju vinna. Får väl erkänna att jag inte vann allt, men det var kul att spela ändå. Hade det vart en riktig turnering hade jag blivit skogstokig att jag inte vann men nu lirade vi lite bara. Kvällen avslutades med alfapet, detta gamla anrika sällskapspel. Jag och sambon slutade tvåa i borda matcherna, det får vi vara nöjda med.

Idag har syskonen åkt hem till sig. Brorssan med tjej till Solna och syrran till Malmö. Det är kul när vi träffas, trist att det inte är så ofta.

Jag och sambon har idag vart på bio, Avatar. Bra film. Helt klart sevärd.

Har även vart till Bergebo kikat in längdskidspåren. Imorgon är det nog dags för premiärturen.

Puss och kram till er alla

                   
   

Årets julklapp

Hej!

Då har 2009 års julafton passerat. Det var en bra dag.  Den började stillsamt med paketöppning med sambon. Jag hade ju redan fått en längdåkningsutrustning så jag förväntade mig inte några fler klappar faktiskt. Men jag fick två paket. I ett av dom var det Per Mobergs kokbok, kanon! Jag gillar att laga mat och tycker om hans matlagningsprogram så nu ska det mixtras i köket. I den andra klappen var det inte mindre än Årets Julklapp - Spikmattan. Vad jag kommer att vara lugn och harmonisk när vårtermninen börjar, avslappnad till tusen. Jag har faktiskt gått och tjatat om en spikmatta, att jag ville testa och nu fick jag en egen. Kunde inte bli bättre. Tack älskade sambo för klapparna.

Sedan hade jag ett paket från käraste kollegan också, det slet jag upp. En ny mössa; tusen tack! Den har invigts idag när jag och mina syskon tog en långpromenad i det blåsiga vintervädret. Den blir även perfekt när jag ska kasta mig utför pisterna i fjällen.

Det blev julfrukost med den ärade gästen systeryster. Sedan var det dags att piffa till sig och sedan hämta brorsan. Kaffe, peparkakor och lussebulle blev det vid hans ankomst. Kul att ha syskonen här, det är inte ofta vi alla tre är samlade samtidigt. Då får man ta vara på tiden till max.

Nu var det dags att börja förbereda julbordet. Parantserna var på intåg. Mkt på bordet blev det, men det är gott och jag vill lyxa till det och skämma bort mina nära och kära. Lite glögg (eller mkt glögg i mitt fall, tycker att det är så gott) med tilltugg. Sedan var det dags att frossa. Och frossa det gjorde vi. Pust vad mättsamt det är med julmat, alla blev proppmätta. Efter Carl Bertil Johnsons julafton var det dags för paketöppning igen. En ny tomte till tomtearmén (mamma ger oss en ny tomte varje år så nu börjar det verkligen bli en armé som ställs upp varje jul) och presentkort på kupolen. Bra klappar! Jag undrar om det inte kan vara dags för en ny handväska måntro....

Paranteserna fick sig en Soda Streamer. Mammas kommentar var: Nu kan även vi bli magiska....
Jag tror dom blev nöjda för det talades mkt om detta ett bra tag efter paketöppningen.

En bra jul med de närmsta. Sambons familj är i Norge i år och dit åker vi om några dagar, då blir det lilla julafton och kanske någon mer klapp om man har tur. Jag älskar klappar, precis lika mkt som när jag var liten....

                
                Syskonen Bakken, poserande likt kungabarnen i soffan på julafton.


Idag har vi vart till mormor och käkat jullunch. Vi fick även träffa en av mina morbröder när vi var där. Alltid trevligt att vara hos mormor, hon blir så glad. Vi är ju inga flitiga besökare, det får man skämmas lite för faktiskt. Jag och sambon har ju ändå bara 13 mil dit. Vi fick rå om henne ett par timmar i allfall. Väl hemma tog jag och mina syskon en välbehövd långpromenad. Det bet lite i kinderna av blåsten men det var skönt att få komma ut och röra på sig lite.

Imorgon börjar mellandagsrean, undrar om man ska bege sig ut. Då får man nog vässa armbågarna.

Nu ska jag fortsätta soffhänga med mina syskon.

Puss och kram på er alla

 

 

GOD JUL

                                

God Jul!

Hoppas ni får en bra dag med god mat och dryck och massor av paket.

Puss och kram till er alla


Dan före dopparedagen

Hej!

Oj, idag har det gått i ett. Började med lite sovmorgon faktiskt, klockan ringde inte förrän vid sju. Hade faktiskt gått upp redan vid fyra för då var tjälknölen klar i ugnen och skulle i sitt saltlag. Konstigt nog vaknade inte sambon av att ugnen pep och pep, är detta en försmak hur det kommer att vara om vi skaffar barn?!

Efter väckarklockan ringt var det dags för kaffe. Det är den bästa starten på morgonen. Lungt och stilla med en kaffekopp i handen och datorn i knät. Kan inte bli bättre. Gjorde en köttgryta också, fick ju lov att ha något riktigt hemlagat att bjuda på när sýsteryster skulle komma. Den blev superb, fick småputtra lite över tre timmar. Det gäller att inte ha bråttom när man lagar mat....

Städade lite och sedan på eftermiddagen var det dags att hämta syrran vid tåget. Det är trist att vi bor så långt ifrån varandra så att man inte kan träffas så ofta. Men nu får vi ses i hela 4 dagar. Vi åkte och köpte parantesernas julklapp, kan inte avslöja vad för jag vet att de läser bloggen. Men den är bra. Väl hemma igen slängde syrran sig på soffan och jag tog plats i köket. Bakade matbröd, förberedde efterrätten till imorgon  - pepparkakscheescake, rullade och stekte köttbullar och griljerade skinkan. Nu känner jag mig förberedd inför morgondagen. Det som ska göras då är ägghalvor och Janson, det andra är klart. Jag tycker om att pyssla i köket och tycker bara att det är kul att min familj vill komma hit och fira jul. Jag ska skämma bort dom ordentligt, det lovar jag.

Undrar om jag vart tillräkligt snäll i år så att tomten kommer med många klappar.

Puss och kram till er alla                    
                                                           

Äntligen Jullov

Hej!

Idag var det den stora dagen, Julshowsdax. Morgon startade lungt med kaffe och en sista packning av scenkläder. När jag väl satt i bilen på väg till jobbet ringer min allra käraste kollega Erica.
Jag: Hallå!
Erica: Bosse är sjuk!
Jag: Va!?
Erica: När kommmer du hit, var är du?
Jag: Ehhhh, jag är där om en kvart....
Erica: Bra! Vi pratar då...
¨Klick¨

Bosse är nämligen den person som år efter år leder vår show. Den här dagen som alla väntat på, går man inte och blir sjuk.  Väl på skolan har det kommit överens om att Jerker tar Bosses roll och att några nummer får omskrivas snabbt. Men då kommer problem nummer två; Bosses dator. Den går inte att logga in på. Dataexperterna Kajsa och Tina beger sig iväg för att lösa problemet. Då menar jag inte att det är vi som ska hacka oss in i datorn, vi är inte så bra på datorer, inte när det gäller en massa komplecerade saker i allfall. Vi begav oss till en datasnubbe som hjälpte oss. Tack Gode Gud för det. Showen kunde räddas. För i Bosses dator fanns manus och alla filmklipp som skulle visas på föreställningarna. Nu var det bara att köra....

Och som det gick sedan. Fasiken vilket lärargäng vi är som snabbt kan ställa om oss och köra tre kanonföreställningar. Vi borde kanske starta en amatörteater. Kulikulkul var det! Alla är så duktiga, alla nummer gick bra. Dansen var suverän! Tack ska ni ha allihopa som var med. Tack även till elevorkestern som hjälper oss i våra sångnummer. 

        
                              

Efter Showen och den sedvanliga smörgåstårtan besökte jag Brunnbäcksvägen 42, dvs Linda , Patrik och lilla Eddie. Han var sååååå söt och snäll. Han sov bra i tants famn, jag blir nog en bra barnvakt i framtiden. Det var kul att träffa den lilla familjen, det var länge sedan sist. 
                          
Nu är det Jullov och det ska firas med lite glögg.

Imorgon kommer allra käraste syster.

Puss och kram till er alla

Julshowsrepetition

                        

Hej!

Idag har det vart julshowstränande hela dagen. Det blir en fullspäckad show med sång, sketcher och dans. Bilden ovan visar på lite dansträning. Det kan vara svårt att träna lärare i dans, det är faktiskt lättare med elever. Men mina vuxna elever försöker och är duktiga på sina sätt. En del kör egna varianter på rörelserna och ligger någon takt efter men ska ha en eloge för engagemanget. I år hyllar vi Michael Jackson, denne dansikon....

Massor av sång blir det naturligtvis. Pojkband och tjejband, solosång, dansband, rap, grisaktigt och opera. En salig blandning kommer vi att bjuda på. Vissa sjunger bättre än andra men det är lite av tjusningen. Vi är ett glatt amatörgäng som tycker om att spexa. För kul det har vi.

Sedan blir det en del sketcher som skildrar året 2009.

Det ska bli kul att det är dags igen, att få stå på scen och göra olika nummer. Här får man en gång om året visa upp sina sång-dans- och skådespelartalanger. Jag kanske inte är lika bra som Helene Sjöholm, avlidne Michael eller Cameron Diaz, men jävligt kul har jag när jag står på scen. Och det lever jag länge på. De andra dagarna om året greppar jag hårt om micken när det vankas singstar och dansar gärna hemma i vardagsrummet eller skakar loss i afrodans när andan faller in. Skåespelartalangerna får man ta till när man råkat shoppat ännu en handväska och sambon undrar vad den kommer ifrån. Allt som man kan liva upp vardagen med är ett sant nöje....

Nu ska jag sova. Stor dag imorgon.

Puss och kram till er alla  


Sambon på personalfest

Hej!

Igår hade min sambo personalfest med ett av sina jobb. Han har två nämligen. På dagarna är han Dataexpert (hans egen benämning) i en databutik och på kvällarna är han biomaskinist. Denna fest var med biopersonalen. Jag hade naturligtvis lovat att komma och hämta honom när han ville hem. Vid 01.08 ringer han.
Sambon: Hej, sover du?
Jag: Näe
Sambon: VA! Sover du inte...
Jag: Näe
Sambon: Varför inte då?
Jag: Jag skulle ju hämta dig...
Sambon: Men jag trodde du skulle sova.
Jag: Jag är vaken...
Sambon: Eh.... Kan du komma och hämta nu då?
Jag: Ja..
Sambon: Sedan har jag lovat att du kan skjutsa till Falun. Visst kan du?
Jag: Det går bra..(Suckar inombords då jag vet att jag ska upp hyfstat tidigt dagen efter)
Jag: Då åker jag nu då...
Sambon: Det blir bra det...

När jag sedan är på plats efter tio minuter, är det ingen där. WTF! Ringer sambon.
Sambon: Hallåååååå...
Jag: Jag är här nu!
Sambon: Är du?!
Jag: Jaaaa... (Känner hur jag bygger upp en irritation, jag tycker inte om att vänta...)
Jag: Kommer ni ut då?
Sambon: Jaaa, D ska bara spy först och J ska pissa.....
Jag: Skynda er....

När det gått tio minuter och ingen har kommit, ringer jag igen.
Sambon: Heeeeejjj...
Jag: Kommer ni, vet ni vart ni ska?
Sambon: Näe...
Jag: Parkeringen, där du brukar ställa bilen.
Sambon: Var brukar jag ställa bilen?
Jag: Men hallå!
Sambon: Var menar du?
Jag: Tänk till! (Nu är jag irriterad. Klockan har hunnit blivit halv två..)
Sambon: Där det är gratis????
Jag: Jaaaaaaaaaaa
Sambon: Då kommer vi... Puss....

Efter fem minuter kommer de. Fyra ngt berusade herrar, en del mer än andra. Sambon sätter sig i bilen och försöker prata bort att det dragit ut på tiden. Han har förstått att jag är lite irriterad.
Sambon: Vad har du gjort ikväll då?
Jag: Inget särskilt..
Sambon: Jag trodde du skulle sova när jag ringde, att du var vaken.....
Jag: Ja, jag skulle ju hämta dig
Sambon: Du brukar ju sova..
Jag: Tyckte inte att det var ngn idé att lägga mig
Sambon: VAd har du gjort då?
Jag: Inget särskilt sa jag....
Sambon: Men vad?
Jag: Saker som har med lärarshowen att göra..
Sambon: Jaha...

Äntligen sätter sig alla i bilen och färden går mot Falun. En i baksätet sover och de andra två diskuterar högljutt i baksätet, sambon fliker in ibland. När vi lämnat av allt folk i Falun och äntligen kommit hem var klockan 02.15. Suck! Kände att jag skulle vara mer död än levande när klockan skulle ringa. Snabb tandborstning och sedan ner i sängen. Sambon kommer snabbt efter.
Sambon: God Natt älskling...
Sedan närmar han sig med en andedräkt som man svimmande av.
Jag: BORT! Håll dig på din sida inatt....
Sambon: Ja, ja... Åhhh vad det snurrar....
Jag: God Natt!

Som sagt när klockan ringde vid åtta imorse var jag trött. Men inget lite kaffe kunde råda bot på. Sedan lite frukost och lite packande av scenkläder till vår Julshow. Strax innan jag skulle åka hör jag några stapplande steg och lite stönande. Sambon har vaknat.
Sambon: Mitt huvud..... ÅÅÅÅÅÅÅÅhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Sedan en duns ner i soffan.

Jag lämnade honom där. Skönt att inte behöva vara i närheten. Färden gick mot Avrsta och Julshowstränande. Kul som attan! Blir mer träning imorgon, då måste allt sitta.

Nu blir det lite film innan läggdags.

Puss och kram på er alla

Städdag

Hej!

Idag har det vart städdag. Jag gillar inte och städa, tycker att det är trist och lägger hellre min dyrbara tid på något annat. Det som är allra värst är att dammsuga soffan, alla dessa små katthår som bitit sig fast i tyget. Det tar evigheter att få den hårfri, gaaahhhhh! Borde kanske skaffa skinnsoffa, men då blir det väl en massa klösmärken istället. Sambon tycker inte heller om att städa, det är tur det, att vi är lika på den punkten. Att man inte dör av att det är lite stökigt. Tänk om han skulle vart pedant, vad jobbigt. Jag är nämligen bra på att sprida ut mina saker överallt. Min mamma och syster är pedanta, där finns det inte ett dammkorn så långt ögat kan se och var sak har sin plats. Har inte ärvt den genen, men är lika glad för det....

Har nyss vart ute och promenerat en timme, det var skönt ute. Nu är det bara -15, en helt acceptabel temperatur. Imorse när jag vaknade och skulle ut och åka skidor var det -22, det blev ingen skidtur. Premiären fick vänta. Konstigt resonerat från min sida faktiskt, hade det vart tal om slalomåkning hade jag inte backat. Men någon egentlig tjusning finns det inte att åka slalom när det är -22 grader. Man fryser arslet av sig varje gång man ska sitta i den där liften. Händerna fryser och för att inte tala om fötterna i ett par iskalla pjäxor. Men vi brukar åka ändå. Sådana dagar blir det många fikapauser i värmestugan, fikat smakar som bäst kalla vinterdagar.

Nu blir det soffhäng med kattorna.

Puss ock kram till er alla

                                                          
                                                           En trött Astrid i soffan

Glögg framför brasan

Hej!

Nu det kallt, närmare -20 grader. Men det är bara mysigt tycker jag. Det knarrar i snön när man går och det ryker om en när man andas (inte av nikotinrök om ni nu trodde det). Idag har solen även tittat fram och det blev en vacker vinterdag. Kunde inte njuta av den till fullo, bara genom fönstret på jobbet.

Imorgon hade jag tänkt att bege mig ut i skidspåret. Undrar hur det kommer att gå, är redan nervös att jag ska åka vilse. Tänkte bege mig till Bergebo att åka. Mkt fina spår där har jag hört....

Idag har det vart träning inför vår fantastiska julshow som vi har varje år. Det var första repet med bandet, sångerna satt som en smäck. Här behöver man inte träna, det går på rutin. Blir mer övande på söndag och måndag. Kul är det, kom och kolla alla som kan.

Nu avrundar jag kvällen med lite glögg framför en sprakande brasa.

Puss och kram till er alla    
                                                                             
                                                                                           

Juligt värre...

Hej!

Måste återigen nämna den lilla bebis som ville se världen idag, lilla Eddie Malta. Har lagt in en bild på honom i det förra inlägget. Vilken liten sötnos. Längtar tills jag får träffa sötnosen men väntar tills mamma Linda känner sig redo för besök. Undrar hur låg tid det tar egentligen innan man känner för att träffa folk. Man har ju gått igenom en stor händelse i livet och är både trött och slut med samtidigt underbart lycklig. Alla nära och kära vill komma och hälsa på, titta på den lille och snika i sig kaffe med dopp. Orkar man eller vill man bara vara själv. Det är ju jul snart också, mer stressigt än vanligt-  Jag hoppas trots allt detta att jag får träffa dom snart. Grattis återigen till Linda och Patrik.

Min allra käraste mor har fyllt år idag också, 56 år. Åkte direkt efter jobbet hem till föräldrarna med stora gratulationer. Gav mor lite juligt kaffe, juligt te och juliga skorpor att njuta av framför brasan, tillsammans med pappsen om hon så vill. Svårt att handla födelsedagspresenter så här års när allt är så juligt i affärerna. Men fyller man så här års får man acceptera det, att det kan vara lite trixit.

I Mockfjärd, där föräldrarna bor och jag bott i 20 år, finns det ett väldigt juligt hus. Bjussar på en julig bild på det juliga huset.

Måste också nämna att det blev lite paketöppning idag med - juligt värre.....

Puss och kram på er alla
                                             

Grattis Linda och Patrik

Hej!

Min älskade vän och tillika brudtärna har fått en son tillsammans med sin Patrik.
Grattis och massor av kramar till er.

Puss och Kram till er alla

                          
                           Lilla Eddie Malta - såååå söt

Vilken dag!

Hej!

Nu är det mkt på jobbet.  Började dagen med att ha elever som skulle komplettera arbetsuppgiter. Sedan var det att gå egenom prov och andra resultat en sista gång innan betygsättning. Blev knappt ngn lunch för elever kom och skulle komlettera arbetsuppgifter. Hade lektioner och gick på möte. Avslutade jobbdagen med att ha elever som skulle komplettera arbetsuppgifter. PUST!

På vägen hem från jobbet blev det stopp och stillastående trafikkö. En lastbil hade bestämt sig för att ställa sig tvärs över vägen så ingen kom fram. Det tackade jag för, sådant uppskattar jag när jag själv har lite bråttom.  När trafiken kom igång igen, gled jag sakta i 70 resten av vägen hem, inte för att jag själv ville för att alla andra trafikanter som sett lastbilen tyckte det.....

Denna lastbilschaufför gjorde så att jag inte hann på min onsdagsboxning. Tack! Jag uppskattar när folk gör saker för mig.

Väl innan för dörren hade bästa sambon lagat mat. Tack för det, det uppskaddade jag. En trött och hungrig Tina är ingen bra person, det vet sambon vid det här laget och hade förberett sig väl för min hemkomst. Det var bara att sätta sig och äta.

Efter maten blev jag kollosalt trött, jag hade bara tänkt att vila lite i soffan innan jag skulle bege mig ut och springa. Vilandet resulterade i tre timmar. Inte bra, nu blev det ingen löpning heller. Mår inte bra när jag inte får träna, får ångest, och tycker att jag är allt möjligt som jag inte tänker skriva här...

Imorgon fyller mamma år, då blir det kalas med god mat. Det ser jag fram emot.

Sedan har min brudtärna begett sig till BB med värkar, kanske det blir bebis inatt.......

Puss ock kram på er alla
                                                

Släktmiddag och tidig julklappsöppning

Hej!

Oj vad snö det har kommit idag, och det bara fortsätter. Härligt, massor av snö ska det vara. Och med tanke på all snö som kommit bor jag som sagt granne med mina svärföräldrar och en av dom älskar sin traktor. Jag talar om svärfar. Om han hade tid och fick så skulle han bo i den. När man har en traktorälskande svärfar som har en plog, så får man självklart uppfarten plogad. Bra det, sånt gillar jag - service. Han är bra att ha på sommrarna också, då har han en gräsklippare som han älskar, då får man gräsmattan klippt....

Appropå all snö som nu har kommit innebär det också att alla bilförare i Sverige får panik. Då är det ta mig tusen omöjligt att veta var gaspedalen sitter i bilen. Detta är förbaskat uppretande då jag har några mil att åka till jobbet. Min vanligtvis 45 minuters bilväg blev imorse en timme, och bilfärden hem tog 65 min. Gaaahhhh vad jag blir irriterad på folk som envist ska köra 50 på 90 väg, och SÅ KAN MAN INTE KÖRA OM. Ni som vet med er att ni inte kan köra bil i alla väder, ta bussen eller tåget sådana här dagar så vi normalt åkande kan komma fram på vägarna.

När jag äntligen kom hem från jobbet var det dags för en släktmiddag, den andra denna månad. Min sambo har en stor släkt som tycker om att träffas och nu så här innan jul blir det mer än vanligt. Det blev middag hos grannen. Trevligt var det och maten var god. En av personerna som var där ska filma vårt bröllop, han är en gammal film och tvfotograf. Han började fråga massor hur det skulle gå till i kyrkan, om talen osv. Både jag och sambon såg ut som frågetecken och sade att detta får vi nog återkomma om. Ska bli kul att få det proffsigt filmat,så man får fina minnen. Sambon har även anlitat en bra fotograf, Ryan Garrison.

Vi fick en tidig julklapp också. Svärisarna ska till Norge över jul så det blev utdelning idag. Vi fick en eldstad/grill, mysig och bra att ha på gården. Tack så mkt!

Puss och kram på er alla
                                                            


Jag ser det snöar .....

Hej!

Tjoho vad kul att det äntligen snöar. Som jag har väntat. Jag har ju betämt mig för att göra den Svenska Klassikern nästa år, start med Öppet Spår. Som den erfarna längdskidåkaren jag är tyckte jag att det var dags. Nej skämt och sido ngn erfaren längdskidåkare är jag inte, om man inte räknar allt man åkte upp tills man var runt femton. Sedan var det inte coolt att åka på längden utan då var det bara utförsåkning som gällde. Jag behöver i allafall snö för att kunna träna skidåkning inför de slitsamma 9 milen mellan Sälen och Mora. Har införskaffat ny utrustning till detta och nu behöver jag bara finslipa tekniken som inte finns. Som coach och medåkare har jag min allra käraste pappa, han är en erfaren vasaloppsåkare. Som född och uppvuxen i Limaskogarna har han ju praktiskt taget bott på skidor. Det kan behövas lite moralikst stöd i detta, bara vi inte ryker ihop. Vi är lite lika min far och jag, på många sätt, framförallt när det kommer till humöret.....

Det var extra mkt på jobbet idag, det blir alltid så alldeles innan betygen ska sättas. Det blir lite av en betygshets bland eleverna och ett jagande av oss lärare att man ska göra klart uppgifter innan jul. Men jag älskar mitt jobb, skulle inte vilja ha ngt annat....

Puss och kram på er alla


Ännu en söndag går mot sitt slut

Hej!

Dagen började med en sovmorgon. Jag vaknade av att sambon pussade mig på kinden och undrade om jag inte skulle gå upp snart. Sakta vaknade man till och söndagen var här.

Till mitt sedvanliga morgonkaffe intogs idag en lussebulle. Det är 3:e advent och Lucia och då får man äta lite extra. Appropå lussebullar fick vi i fredags Luciafika på jobbet. Där vi lärare bla fick lussebullar, om man nu kan kalla de för det. Det var det torraste jag ätit på länge. Personen som bakat visste nog inte om att knepet för saftiga och fluffiga lussebullar är kesella, samt att man ska vara sparsam med mjölet. Så varsegod allihopa där fick ni ett husmoderligt tips.

Till mitt kaffe och min lussebulle kikade jag på film, Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var hyfsat bra, eftersom jag läst böckerna är jag lite nyfiken på hur filmerna är. Om ni vill kan jag tala om hur det går för Harry och Voldemort och de andra, före innan den sista filmen kommer.......

Tro inte att jag skippade min frukost. Den intogs till filmen!

Sedan var det dags att bege sig ut i det fin fina vädret. Det var fantastiskt ute. Solsken, blå himmel, frost och några minusgrader. Jag älskar vintern. Jag vet att många blir deprimerade denna tid av året, och då inte bara av all julhysteri, utan för att det är så mörkt. Folk sitter bakom sollampor och käkar uppåt piller. Själv njuter jag. Jag tycker att varje årstid har sin tjusning. Våren då snön börjar smälta, flyttåglarna kommer tillbaka och det börjar bli grönt. Sommaren med sol och massor av bad. Hösten med alla vackra färger. Men jag gillar vintern bäst. det är så härligt när det är kyla och snö (nu har det ju förvisso inte kommit ngn snö än). I just love it!

I det vackra Luciavädret tog jag mig en långpromenad med Dexter. Dexter är svärisarnas hund eller snarare Magnus systers familjs hund. Men han har utvandrat från Norge och bosatt sig här istället.

Självklart har det vart träning på schemat idag - Spinning. Det var självaste Lucia som höll i spinningspasset, det var ju trevligt att hon vill ta sig tid för oss fem stackrare som var där, mellan alla luciatåg. Jag gillar spinning, man blir så härligt svettig. Många vet jag inte ser tjusningen med att sitta inne på en cykel, fastspänd och varva sittande och stående cykling i olika tempo. Ibland ska man cykla fort , ibland med en massa motstånd. Man kommer ju ingenvart, man stirrar bara rakt fram, ibland rakt i en annans bak....

Nu ska jag skriva julkort.


Puss och kram på er alla
                                                             
                                                              Dexter
                                              

Nu har även jag blivit bloggare...

Hej!

Nu var det dags då för mig att göra som så många andra, blogga. Jag har funderat ett tag på detta och nu tyckte jag det var dags. Så här är jag.

Idag har det inte hänt mkt, det är skönt det med. Jag vaknade vid åtta och insåg att jag nästan sovit 12 timmar. Som vanligt på fredagar hade jag somnat på soffan och jag missade hela IDOl finalen. Gick in på TV4 play, tack för att det finns, och kollade vem som vunnit. Bra att det var Erik, vilken röst, jag skulle också vilja sjunga så. Jag får nöja mig med att jag sjunger hyfsat.

När morgonkaffet och den sedvanliga frukosten äten åkte jag till Emmaus. Det är en Second Hand butik. Jag tänkte kolla lite kläder inför den kommande Julshowen, söker en liten vit klänning men hittade tyvärr ingen. Men jag kom hem med två ljustakar som jag ska ha på mitt julbord. De kostade hela 20kr. Billigt, det gillar jag. Måste nog erkänna att jag är lite av en shopaholic. Jag har svårt att gå in i en affär och inte ha ngt med mig ut. Mest gäller det nog handväskor, sådana kan man inte få för många av. Men sedan gillar jag ju skor, smink, kläder, träningskläder,prylar till hemmet, böcker........

När jag kom hem gick det inte att gå in i huset, det luktade apa eller snarare gammal räv. Min kära sambo har fått för sig att testa bereda en räv som han skjutit och detta har han hållt på med i ca en vecka. Slutprocessen skulle han visst göra inne i tvättstugan. Tvätta och blåsa skinnet. Detta resulterade i att det stank blöt j***a räv i hela huset, blandat med kemikalierna han använt. Det var bara att ställa fönster och dörrar öppna medan jag under sträng uppsikt kollade att sambon städade tvättstugan. Till slut blev det rent och luktfritt...

Resten av dagen har jag tillbringat i soffan och kollat på skidåkning i alla former.

Nu blir det Robinson och lite mat.

Puss och kram på er

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0