Egentid

Fint väder i helgen men blåsigt. Helgen startades med att maken och jag gick ut och käkade middag och gick på bio i fredags. Farmor och farfar var barnvakt. Det gick lysande. Hon sov så sött och behövde bara hjälp med nappen en gång på hela kvällen. Så detta får vi göra om.
 
Lite trädgårdsarbete har det varit. Vi försökte oss på att flytta ett par vinbärsbuskar men tjälen hade inte gått ur marken så vi får vänta några dagar till.
 
Igår var jag på en barnloppis i Ornäs. Fyndade massor av bra saker till tösen; Reggbyxor, klänningar till sommaren, badkläder och Uv-kläder, solhatt, mössa, byxor och bodys. Kanoners var det, lite minus var att kassakön tog evigheters evighet.
 
         
 
Idag hade tösen premiär i att sitta i kundvagnen när vi var på Ica Maxi och handlade. Det tyckte hon var skoj, i allfall ett tag sedan blev gratisbananen en bra sysselsättning (banan överallt) så jag kunde handla klart.
 
         
 
Nu har jag varit och tränat Body Pump. Brände fint i musklerna, bra det! Nu ska det duschas och sedan sovas. Tösen vaknar ju lite tidigt men (peppar, peppar, ta i trä...) så har hon inte ätit på flera nätter nu utan det har räckt med att stoppa i nappen och ibland har man fått ta till blöjbyte och somna om i våran säng. Hoppas detta håller i sig nu och att det räcker med att stoppa i nappen eller inte ens det. Får jag sova tar jag hellre tidiga mornar (allt mellan 05-06 vaknar hon och somanr INTE om efter flaska), det finns ju kaffe att dricka.
 
          
 
 

Ny leksak

Tösabiten har fått en ny leksak av farmor och farfar. Föräldrarna har redan tröttnat på alla läten och melodier som den spelar, men tösen är nöjd.
 
        
         Nu gäller det bara att knäcka koden så man tar sig framåt!

Låsning

Förbenat, jag har en låsning i ryggen, inte skönt alls, har haft det i två veckor nu. Tänkte mig att det skulle ge med sig själ alternativt att jag kunde knäcka tillbaka det själv. Men icke! Borde nog ringa en kiropraktor och få det fixat men gillar inte kiropraktorer, tycker det är lite läskigt om jag ska erkänna, speciellt när de knäcker uppe i nacken.
 
Idag har tösen och jag varit på Öppna förskolan samt varit och firat en 40-åring. Mkt fika med andra ord. Nu på kvällen har jag varit på boxpass för att kompensera allt onyttigt intag idag. Ja, det funkade med ryggen, jag är stel men allt går om man biter ihop...
 
       
 
 

Träff med Charlie

Idag har tösen och jag varit Avesta och umgåttsed Charlie och hans mamma samt besökt jobbet.

Får man erkänna att man inte saknar att jobba. Ops, nu gjorde jag visst det.....

Grillpremiär

Bra väder för lite trädgårdarbete samt pyssel i växthuset. Jag har rensat rabatter och maken har planterat i växthuset, tösen passade på att sova när föräldrarna fixade på. 
 
Igår hade vi grillpremiär och vi dinnerade i växthuset. Gott värre och mysigt med ett uterum, som bara kommer bli mysigare och mysigare i takt med att växterna kommer upp och grönskar.
 
         
 
Tösen har inte sovit hela helgen utan har bjudit på glada tillrop och envisa tjut och flaxande mellan sovning och matpauser. Imorse, eftersom det är söndag, passade hon på att börja sin snackparad 05:00 och inte i lågmält tonläge utan i förtjusande skrik och då går det rakt inte att sova. Bara att kliva upp! Hon kör med sina stackars föräldrar men vem kan vara arg på en sådan sötnöt till tösabit.
 
         
 
 
 
         
                     

7 månaders kontroll

Då har tösen varit inne på 7 månaders kontroll. Vikten ligger nu på 7130 gram och hon är hela 67,5 cm lång. Liten börjar bli stor, tiden går verkligen fort....
 
När man varit på kontroll får man presenter. Koncentrationen var på max när man undersökte de nya leksakerna.
 
           
 
          
 
          
 
          
 
          
 
          
 
Och appropå nattmatningen, enligt BVC så behövs det inte längre, så grattis till maken som får ta fajten nu i helgen....
 
 
 
 

Mat på natten

Önskar innerligt att tösen kunde sluta att vakna mitt i natten för mat. Hur länge har de behov av nattmaten egentligen? Borde det inte ge med sig själv. Försöker stoppa i henne allt vad jag förmår under dagen men ändå vaknas det och ska ha mat. 1 av 10 gånger räcker det med att stoppa i nappen och hon somnar om och sover till 05-06 då hon stiger upp. Eller är det så att jag måste ta upp en nattkamp om detta? Det kanske är lämpligt till helgen när maken har nätterna.....
 
Idag säger vi hipp hurra till faster som fyller år!
 
       

Tack mormor!

Tösens outfit som hon hade idag (i allfall till efter lunch, då mkt mat smetades både här och där), var inköpt av mormor. Vi gillade den skarpt!
 
       
 
Och här kommer bilden från Öppna Förskolan som skulle ha hamnat i andra inlägget men inte ville laddas upp.
 
       
        Astrid och Agnes har fikastund.

Öppna förskolan

På förmiddagen har vi varit på öppna förskolan i torsång och lekt och fikat. Tösen sover fortfarande i vagnen efter det äventyret.
 
 

Ge mig frukost!

Tösen vaknade 05:00 imorse, suck! Högt pratade hon med sina figurer som hänger ovanför hennes säng och nappen spottade hon ut när jag sömndrucken försökte stoppa in den i hopp om lite mer sömn. Gav upp och lade över henne i våran säng för att få henne att somna om. Jag somnade om dirket, snusandes på bebis. Jag vakande efter en stund med ett ryck och kollar på klockan, 06:07. Kollar på tösen och möts av ett leende. Shit! Somnade hon om måntro? Eller har hon legat vaken en timme medans mamman sovit? Jädrans, hon måste vara hungrig stackarn (hmmm hon åt för 6 timmar sedan).... Upp snabbt som ögat, men en överförtjust tös som äntligen får gå upp (det dåliga samvetet växer äver att jag somnade om en timme och inte har en aning om hon sovit eller varit vaken). Snabb blöjbytning, på med kaffebryggaren och sedan började jag tillaga tösens frukost medans hon  lekte nöjt vid köksbordet....
 
          

Bakardag

Regnigt och trist idag, utmärkt bakardag med andra ord. Detta slängde jag ihop idag medans de andra mös i soffan.
 
       
        Kanelbullar
 
       
        Supersmaskiga Kladdkakemuffins som jag toppade med riven vit choklad
 
        
        Mandelbiscotti med rivet citronskal
 
       
        Ingen smet får gå till spillo!
 
       
        Soffmysarna
 
Så nu finns det fikabröd och gevalia om jag får oväntat besök!

Vi tofsar vidare

Idag testade vi tofs mitt på huvudet, den fick sitta kvar ett tag i allfall.
 
        

Dagens långpromenad

 
Dagens långpromenad hade jag planerat till Ica Maxi och tillbaka, en lagom vända på 10 km. En bra idé ansåg jag då jag trodde att tösen skulle sova länge med tanke på den tidiga uppstigningen men icke. Strax innan framkomst till Ica vaknade hon och sparkade frebilt i vagnen och ville inte somna om. Jag satte henne upp och hon blev nöjd att sitta och kika sig omkring. Handlade lite snabt och sedan bar det iväg hem med en vaken dotter som började se uttråkat ut i vagnen. Efter ett tag försökte jag med lite mellis i vagnen, det blev fruktpuré lite överallt och hon började gallskrika. Upp i min famn och det blev tyst. Gick så en stund, med tösen i famnen och puffade vagnen med den andra. Efter ett tag kånkandes på dottern lade jag ner henne i vagnen igen i hopp om att hon ville somna och spelade även hennes vaggsång på telefonen. Hon nöjde sig med två lyssningar sedan tröttnade hon och började sparka i vagnen. Bara att sätta henne upp igen. Hon blev nöjd. Detta varade inte länge utan jag såg hur trist hon tyckte det var, att bara sitta där och titta, för leka kunde man inte göra för vantarna skulle vara på. Jag fick börja sjunga en massa sånger som jag vet hon tycker om, hjälpte föga. Gallskrik och krokodiltårarna kom tillslut. Bara att lyfta upp henne och bara henne i famnen resten av vägen hem. Pust, vilken promenadpers! Aldrig har det varit så skönt att komma hem efter en promenad.
 
           
            Skenet bedrar men har en linslus till dotter....

Upp och ner

Idag har vi spenderat förmiddagen på Öppna Förskolan i Torsång. Alltid lika kul med sång tycker Agnes och jag...
 
        

Invigda!

Idag på förmiddagspromenaden hittade jag dessa i dikeskanten.
 
        
 
Gick därifrån med ett leende, nu är det vår!
 
Agnes kör hårt i sitt gym på dagarna. Nu snurrar hon över till mage titt som tätt när hon tröttnat på att ligga på rygg och rycka frebilt i sakerna som låter. Sedan gillar hon att sitta och leka i gymet (än kan hon inte sätta sig själv så jag behöver inte babysäkra golvet än, nu sitter jag brevis) och dra i alla saker och framförallt smaka på det.
 
        
 
Nu har jag äntligen invigt mina nya löparskor. Snabba var det, hela 1 minut snabbare än de gamla på samma sträcka. Gött!
 
        

lekstund

Agnes leker och jag dricker min tredje mugg kaffe.....
 

Eftermiddagslur

Häromdagen tog jag mig en eftermiddagslur med tösen, detta har inte inträffat sedan barnmorskan beådrade mig eftermiddagsvila i slutet av graviditeten. Men det var nice med en liten lur.
 
När jag pluggade på Högskolan var det ofta eftermiddagslurar av ngn anledning. Måste ha varit hårt att plugga med tanke på att jag behövde vila så ofta....
 
        

Övning ger färdighet

Ta mig tusan men nu rullar tösen från ryggläge till magläge helt själv. Stolt mamma och nöjd liten tös.
 
        
 
        
 
        

Pampersreklam

Kanske är det någon där ute som vill ha tösen som reklamtjej? Skämt och sido, här stylar hon i  pampersblöja. Hon är så go att man vill pussa sönder henne....
 
       
 
       
 
       

Nya löpardojjor

Idag har det inhandlats nya löparpjucks. Det riktigt lyser om fötterna när man har dom på sig, hoppas att de är snabba också.
 
        
 
 

Sett på gymmet

Kanske är det åldern men jag tycker verkligen inte att det är snyggt med ett urringat linne på en kille. En annan osmaklig sak är folk på gymmet som bara tränar överkropp och sedan har tändstickor till ben, hur tänkter man då?
 
Nu ska tant duscha och sedan sova.
 
Over and out!

Jo, man tackar...

... för fortsatt strålande vårväder. Härligt att kunna njuta av den varma vårsolen, när tösen sover vill säga, för att ha henne ute i vaket tillstånd är inte aktuellt. Om ni undrar varför så blir det en mindre protest att vara i mammas famn efter ett tag, eller sitta i vagnen och leka så det är lika bra att vara inomhus. Men som jag sagt tidigare, till sommaren blir det andra bullar, då ska det lekas utomhus - förhoppningsvis!
 
Idag har vi roat oss med Öppna förskolan och att dammsuga huset. Tösen var med och höll koll så att mamma inte fuskade.
 
        

Bilder från påskfirandet

 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
     
 
    
 
    
 
    
 
    
 
    
 
 

RSS 2.0