P&L Fredag

Trist väder denna fredag, att ha jeans och regnjacka på i juni för att inte frysa tycker jag inte är sommar. Kvällen avslutades med spöregn mitt under Kent´s spelning. Nice!
 
Nu lite sammanfattning!
 
Rebecca & Fiona: Detta förstod jag mig inte alls på men spelar man på stora scenen borde det ju vara bra. Nej, inget för mig, men jag kanske är för gammal.....
 
       
 
Di Leva: Många kastar glåpord mot Di Leva och tycker att han är passé men jag gillar honom. Han hör liksom till på en festival. Vet inte hur många gånger jag sett honom men många är det. Förra årets P&L spelning var en besvikelse men i år var han bra. Absolut bästa låten är Miraklet.
 
       
 
Billy Idol: Riktigt bra av 56-åringen. Känner inte igen alla låter men vad gör det. Ett komiskt inslag under spelningen var dock när han skulle framför en ny låt, så tog han fram en notställ med låttexten på. Det kan inte vara lätt jämt.
 
      
 
Kent: De leverar och klart bäst ikväll. Mitt i konserten börjar det spöregna men vad gör det, musiken värmer gott ändå.
 
      
 
Recention från MiniMe: Inget föll i smaken denna kväll, det bästa verkade vara när det var läggdags.
 
Nu laddar vi om för sista dagen och hoppas att Rhianna dyker upp....
 
     
 
 
 
 
         

P&L Torsdag

Då har man nyss vaknat och strax är det dags för dag tre på P&L men först en resumé på gårdagen.
 
Regina Spektor: Trallvänlig och lugn start på dagen. Får erkänna att jag inte visste vem denna Regina var innan och tyvärr kan jag väl säga att jag inte kommer ihåg ngn av låtarna hon spelade men bra sjöng hon, sittandes vid sitt piano.
 
         
 
Eldkvarn: Jag och maken sänkte nog medelåldern vid konserten. Riktigt bra av Plura och gänget.
 
         
 
Mumford & Sons: Visste inte vilka dessa grabbar från UK var innan men nu minsann ska jag ladda ner dem till min Spotify-lista. Grabbarna kunde verkligen sjunga bra och publiken älskade dem. Riktigt, riktigt bra.
 
        
 
Den Svenska Björnstammen: Ett gäng duracellkaniner med dålig sångröst på scen men vilken konsert. Som en tidning skriver; Det är som att se ett gäng Stig Helmers hoppa runt på scenen. Och så var det. De kanske stundtals inte hade de bästa sångrösterna (men det hade inte Roxette igår heller) men få igång ett publikhav kunde dom. Dagen Absolut bästa framträdande.
 
        
 
        
 
Laleh: Puss, puss, puss, puss, vad fina ni är sa hon mellan varje låt. Pratar om samma kosmiska saker som Di Leva, skulle passat bättre med ett framträdande tidigare på dagen. Trevlig konsert men inte mer.
 
        
 
Veronica Maggio: Bra avslutning på dagen och hon slängde in gäster som Petter och Daniel Adams Ray under framträdandet. Det hon skulle behöva tänka på är att skruva upp micken lite, hon har inte universums starkaste röst och ibland har man svårt att höra vad hon sjunger.
 
        
 
         
 
Dagen recension från MiniMe: Där var det visst Eldkvarn som gällde....
 
Och nu till dagens Dissning. Den går till alla rökare. VARFÖR måste man röka i en trång folksamling under en pågående konsert så all runt omkring ska behöva bli delaktiga. Jag har inte bett om att få andas in  röken, vill folk slösa pengar, drabbas av lugncancer och KOL varsegod men blanda inte in mig i det hela. Gå bort ifrån folksamlingen och ställ er en bit ifrån om det nu ska vara så nödvändigt att man inte kan hålla sig från nikotinet i två timmar. Nåsta gång tar jag cigaretten och bryter av den. Don´t mess with a pregnant women....
 
 

P&L Onsdag

Då har festivalen börjat, som man väntat. Här kommer en liten resumé från onsdagerns spelningar vi såg.
 
          Foto: Nu börjar det. Snart Timbuktu
          Maken och jag laddar inför Timbuktu
 
Timbuktu: Dagens helt klart absolut bästa spelning. Synd att han skulle spela så tidigt, han skulle vara perfekt att avsluta en festivalkväll (Isället för den där Winnerbäck...) Man kan inte bli annat än att bli på bra humör efter en sådan spelning.
 
           
 
Roxette: Får man säga att det var lite segt. Man känner förvisso igen alla låtar och kan nynna med men de får knappast igång publiken längre. Sångrösterna är inte som de en gång var, vilket ändå krävs i deras låtrepertoar för att de ska göra sig som bäst. 
 
           
 
           
 
Magnus Uggla: Först och främst ett minus till P&l arrangörerna kring festivalen näst största scen. Hur i H****E hade tänkt när man satt upp den scenen. Det blev onödig folkstockning för att man inte kunde ta sig till scenen på ngt bra sätt, alla skulle visst gå på samma ställe. Och för att ta sig till det närmaste området vid scen fanns det endast en ingång, där allt folk skulle gå dessutom. Hur tänkte man då? Gör om, gör rätt P&L. Magnus då, jo han var trallvänlig och lite smårolig ibland. Men det känns som det skulle krävas lite mer för att det ska bli riktigt bra.
 
          
 
Lars Winnerbäck: hmmm jag vet inte jag. Han öppnade spelningen med att sjunga om döden, vilket party! Han kan sjunga, det säger jag inget om men jag tycker inte att han är en dagsavslutare på en festival, då vill man ha ngt mer upptempo  och glatt så man går hem med humöret på topp. Jag hyllar han inte lika mkt som de gör i tidningarna, men jag kanske inte förstår mig på hans musik....
 
          
 
Recension från MiniMe var att hon gillade Timbuktu bäst, då rörde det sig rejält i magen.
 
Vi hann även chilla lite med de andra på Lilla Parken, maken drack öl jag fick nöja mig med cola och vatten.
 
          
 
Idag ska vi se på Regina Spektor, Mumford & Sons, Eldkvarn, Den svenska björnstammen, Laleh och Veronica Maggio. Solen lyser, så jag förväntar mig en bra festivaldag....

Regn

Trist väder med regn innebar idag lite shopp shopping på Kupolen bland alla andra festivalare. Camparna var överallt, förstår dom, lite tak över huvudet där man inte blir blöt och kan värma sig är guld värt. De hade i allfall ockuperat varenda eluttag för att kunna ladda sina mobiltelefoner, de satt till ochmed inne i affärerna där det fanns uttag. Viktigt att mobilen fungerar hela veckan...
 
Jag lyckades i allfall uträtta mina ärenden idag som var att köpa ansiktskräm och en olja för min tjocka mage, det blev även två par skor, jeansshorts och trosor.
 
Efter regn kommer det solsken brukar det heta men efter lunchätning med maken, jag lagade en smaskig spaghetti carbonara, började regnet ösa ner ännu mera. Suck! Vi passade på att åka en snabb sväng till stan, maken skulle hämta ut ett paket och jag hängde bara på. Kul att se allt folk överallt i annars en ganska så död stad. Blev lite shopping på Intersport innan vi åkte hem, en regnjacka för mig som jag inte kommer att kunna ha hela sommaren men den passar nu och framförallt kommer den passa bra i höst när jag ska gå raska promenader med barnvagnen.
 
Blev lite bättre väder framåt seneftermiddagen, så det blev lite rensning i landet. Den som har tråkigt någon dag är välkommen och göra en insats, ogräset växer fort. Denna vecka blir det bara förmiddagsrensning då vi ska festivala resten av dygnet. Men välkomna hit vettja!
 
           
           P&L 2011
 

Föräldragrupp

Idag har vi varit på föräldragrupp, det var ju intressant.... Det började med att vi skulle göra en kort presentation av oss själva och berätta varför det blev just den partner man hade. Lätt sak att rabbla inför helt främmande människor. Sedan pratade barnmorskan om förlossningen och alla dess faser i en och en halv timme. Det som var lite kul var att en av killarna blev helt grön i ansiktet och höll på att svimma, så han fick lov att lägga sig ner ett tag. Undrar hur det ska gå för honom när det blir riktig action och nästa gång ska vi se på förlossningsfilm. Han kan bli en riktig följetång om man har tur......
 
Ngt annt spännande har det inte hänt idag, bara en massa trist regn. Tränade på Må Bättre på förmiddagen och efter föäldragruppen hämtade vi våra Peace & Love band, så nu är vi redo för festival.
 
           Foto: Nu är jag redo för festival

Söndagsrensning på det lilla landet

Söndag ska ju vara en vilodag men inte om man bor här. Har spenderat hela dagen i det lilla landet och rensat ogräs, nu är jag trött och tänker somna på soffan om en stund (eller kanske ganska snart...).
 
          
 
          
 
         
 
        

Midsommar i Utendal

Här kommer lite bildetr från midsommar. Det blev en lååång dag, då vi började 13:00 och de sista gästerna begav sig hemåt 02:30. Idag är jag lite trött och glad att jag inte lägger till bakis efter det....
 
          
 
          
 
                                         
 
           
 
            
 
           
 
           
 
           
 
           
 
           
 
           
 
           
 
           
 
            
 
           
 
           
 
           
 
           

Invasion

Nu har Norge-folket anlänt, det kom igår kväll. Det som brukar vara en lugn tillvaro har spetstasts till med ytterligare 6 personer. Men trevligt är det att de är här och att det ska vara här nästan tre veckor.
 
Idag har det varit BVC-besök igen. Det var tre veckor sedan sist. + 1 kg och + 3cm på magen och fin fina värden var resultatet efter dagens besök. Eller som vår barnmorska sa ¨Din kropp verkar inte reagera negativt på att vara gravid¨, jag hade ju till och med bättre värden än förra besöket. Jag gillar läget att må bra och hoppas det håller i sig i längden (peppar, peppar, ta i trä...).
 
Imorgon är det dags för midsommarfirande, det har förberets ett tag. Idag blev det att plocka blommor i massor till midsommarstången. Det kommer lite folk, närmare 50 personer...
 
                             

Att fylla år i byn

Bor man i den här byn får man räkna med det mesta. Idag fyller Anders i byn 40 år och då beslutade några (tror minsann svärmor var inblandad i detta) att vi granner samlas sttrax innan 06:00 på morgonen och gå och väcka honom med härlig ¨Ja må du leva sång¨innan han skulle iväg till jobbet. Som sagt, vi gjorde detta, alla närmsta grannar masade sig upp i ottan och gick och sjöng för en sovande 40-åring.

        

        

        

        

Nu förväntar vi oss en storslagen 40-års fest, eller efter detta kanske vi inte blir bjudna....

Jag bjuder på fika!

Har kokat rabarbersaft idag samt bakat mer bullar med vaniljkräm (Säterknutar som det står i receptet). Så den so vill är ni välkomna på fika, det finns massor av saft och bullar....

Till kvällen blev det att bada tunna igen, Utedals egna lilla Spa, avkopplande och härligt.


       

Badning i tunna

Nu är däcket runt badtunnan så gott som färdigt, lite fix är det kvar men fullt brukbart. Blev invigning av däcken på kvällen med grillning och badning. Härligt värre...

       

Vilket pissväder

Gillar inte när det regnar, en skur är ok för det gynnar grödorna men ihållande regn är snudd på deprimerande. Det skulle behövas rensas ute i landet men vädret gör det omöjligt, jag ligger inte på alla fyra i en lervälling och rensar.

I brist på annat så åkte jag och tränade på förmiddagen. Det blev Crosstrainer och styrketräning. Hör och häpnad har jag i allafal tagit mitt förnuft till fånga och inte köra fria vikter som jag annars gör, körde nästan allt i maskiner fast jag inte riktigt gillar det.

Nu efter lunch och duschning vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Städade huset gjorde jag ju igår och bakade surdeg gjorde jag imorse. Kanske ska man baka ngt annat? Har ju ganska fullt i frysen med bakverk, men kan kanske hitta ngt att baka trots allt....

      
       Maken är nöjd över nybakt bröd till frukost

Ute ur Fotbolls-EM

Har spenderat min andra semesterdag med att städa huset. Lagomt när jag blev klar var det fint väder ute också. Åkte och köpte de sista blommorna, som jag inte lyckades få med igår, planterade och njöt sedan lite i solen.

Kvällen har avslutats med fotboll. Snörpligt med en förlust, vi spelade i allfall bättre idag mot England än matchen mot Ukraina. Aja, nu är vi ute ur EM.

Maken och svärfar har fortsatt bygga vid tunnan, nu ska det bli ett trädäck som ska vara klart till midsommar....

      

Sommarlov

Då har man haft sin första lediga dag idag. Skönt värre att vara ledig. Tog långfrukost, åkte och handlade blommor till de sista krukorna ute (och handlade för lite så jag måste handla mer), lagade lunch till maken, åkte till kupolen och hör och häpnad hittade jag korta mammaleggings i svart och rätt storlek, tankade bilen, handlade på willys, åkte hem och gjorde middag år maken, gick ut och planterade blommorna och rensade i mina rabatter runt uteplatsen. Nu softar jag i soffan och slökikar på teve.

      

Snart ledigt

Imorgon blir det sista arbetsdagen på ett tag, tror minsann jag gjort i ordning allt till vikarien samt städat vid arbetsplatsen. Lämnar naturligtvis kvar en bild av mig, som ett vakande öga, så man inte blir bortglömd.

Har afrodansat med Svärmor på Må Bättre även denna tisdag, Kändes bra, vet vet kanske rörde sig minime också medans mamman skakde höfterna...


EM start

Inväntar Sveriges start i fotbolls EM, vet inte hur jag ska klara av att hålla mig vaken hela matchen bara. Men somnar jag så somnar jag.

Nu har jag två arbetsdagar kvar innan det blir ledigt ett tag. Det kommer kännas underligt med så långt ledigt men samtidigt härligt. Det jobbiga blir att släppa jobbet helt och inte känna att man måste ha kontrollen över sin vikarie och hela idrottsundervisningen. Vikarien har visseligen fått en gedingen pärm med elevinformation, sedan kanske jag hinner bestämma massor som jag anser att de ska göra när jag är hemma och är mammaledig. Än har jag inte gått hem....


                              

Inköp

Nu har man haft spenderarbyxorna på i helgen och inhandlat barngrejer. Nu är de tre stora sakerna inhandlade, dvs babyskydd som blev ett Britax babysafe plus SHR, en spjälsäng (Södvik inhandlad på Barnens hus) med madrass, täcke, kudde och lakan och en barnvagn. Barnvagnen blev en begagnad Emmaljunga City Cross årsmodell 2010, man ser knappt att den är använd förutom om man studerar däcken noga. Vagnen hämtades idag i Kolbäck och kostade 3200 riksdaler, mindre än halva priset mot en sprillans ny med alla tillbehör som vi vill ha. Nu är det väl bara småinköp kvar, eller?! 

      
       Babyskydd och en ouppackad spjälsäng

              
             Så här ser spjälsängen ut

        
         Den begagnade barnvagnen - Emmaljunga city cross

Förutom att hämta och köpa barnvagn idag så har det rensats i det lilla landet och klippts gräs. Härligt söndagsväder har det varit.

Nu laddar jag för sista arbetsveckan på ett lååååångt tag.


Köp köp köp

Inhandlat både babyskydd och spjälsäng med tillbehör idag. Imorgon bär det av till Kolbäck och handla barnvagn. Jisses vad man kan betalt för barngrejer som man endast kan ha en begränsad tid. Jag kommer bli ruinerad....

Har invigt badtunnan idag. Riktigt nice må jag säga.

                 

Nationaldag

Grattis Sverige på nationaldagen! Oj som jag firat..... Spenderat förmiddagen med att ta hand om tvätt Stryka måste vara den tråkigaste sysslan som finns. Efter lunch tog jag mig en tripp till Kupan och traskade runt. Hoppades innerligt att hitta korta mammaleggins men icke. Varför är det så dåligt med mammakläder i denna stad? Upptill fungerar vanliga kläder med nu måste jag verkligen ha mammakläder nedtill, men utbudet är litet. Hoppas på en varm sommar så jag slipper sätta på mig ngtt på benen, hade tänkt strosa i bikini mestadels, kan bli en skrattretande syn men den bjuder jag på, helst om ni finner mig på alla fyra i landet, rensade av ogräs....

       
                                    

Afrodansat

Arbetsdagen har inneburit träningsläger för mina nior inför kommande lekar på torsdag. Vi får se hur det går, har mina orosmoment men jädrans vad vi ska kämpa för att vinna. I allafall jag, synd att man inte själv får vara med. Kanske en regel som borde ändras...

På kvällen har jag varit och Afrodansat med svärmor. Både hon och jag behöver röra på fläsket men tror minsann jag orkade mer...

Imorgon är det en ledig dag, det gillas....

Ordning och reda ska det vara!

Måndagen gjord. Den gick sådär. Jag klarar verkligen inte av saker som känns ostrukturerade och inte blir som det är tänkt men jag bet ihop och överlevde. Avslutade dagen med att fortsätta strukturera och organisera i en pärm till min vikarie i höst. Det kändes väldigt bra. Ordning och reda, det gillar jag.

Imorgon är det nästan fredag kan man säga, för det är ju ledigt på onsdag. Dagen ska spenderas i Lillsjön med klassen. Träningsläger kan man även kalla dagen....


         

En regning helg

Sicket trist helgväder. Har roat mig bitvis med att baka, så nu kära läsare kan ni bara komma förbi på en kopp kaffe och få dopp till.

        
        Kanelbullar

       
        Säterknutar med vaniljkräm

       
        Biscotti

       
        Havreflan

Sedan lite brödbak, ett surdegsbröd till maken som blir färdigt imorgon.

       

Katterna har inte gjort mkt i detta regnväder mest varit inne och sett till att förse soffor och säng med en massa katthår.

       
         Selma

       
        Assar

       
        Astrid

Nu ska jag heja på Wiberg i Mästarnas Mästare...

Söndagsfrukost

Det råder delade meningar i detta hus vad en god frukost är. Idag bestod min frukost av två kokta ärgg, keso, avocado, skinka och några coktailtomater. Till detta drack jag katrinplommonjuice. Kaffet hade jag druckit tidigare.

        

Maken rynkade på näsan, jag förstår inte riktigt. Själv var han nöjd med två kokta ägg med en mängd salt, två rostade mackor och kaffe. Får vara glad över äggen samt att det rostade brödet var grovt. Men han var nöjd.

         

Kallt Juni

2 juni, blåsigt, molningt och 6 grader varmt. Vilket sommarväder!

Lördag idag, undrar vad jag ska göra? Blir nog att vara inne i allfall. Man kanske skulle ta och baka lite, det var länge sedan.

Kanske en soldans vore på sin plats....

RSS 2.0