Nu kanske jag förstår....

... det här med bröstmassagen i Thailand. Var det en invit på mer?



Tusan också...

... all snö försvann. Sabla vinterväder. Jag som hade hoppats på skidåkning inom kort.

Körde Pump igår och Zumba idag. Det firar jag med att gå till sängs innan 20:30. I need my beauty sleep....


                    

Äntligen lite snö

Glömde ju nämna att det kom snö igår - ÄNTLIGEN! Som jag längtat. Nu undrar jag bara hur mkt snö som krävs innan de kan göra skidspår i Bergebo?

                                            

Pepparkakshusbygge

Idag har dagen bestått av ett projekt, som påbörjades av maken igår genom att göra en byggsats, nämligen att göra ett pepparkakshus. Och inte vilket hus som helst utan vårat eget i pepparkaksform. Så här såg det ut under byggandet.

          

          

          

          

          

          

          

Det har även adventspysslat så nu är det adventsfint hemma och alla fönstren tvättade...

John Hugo Malta

Idag har det varit barndop. Lille John Hugo Malta döptes in i den kristna världen. Inte för jag tror hans föräldrar är särskilt religösa med nu är han i allfall medlem i vår Svenska kyrka. Tillställningen bjöd på massor av sång (förstår inte varför varende förbenad psalm ska ha så höga toner att det är omöjligt för en normal människa att sjunga), massor av mat (lätt förtäring stod det på inbjudan, med det menade dom mat i massor...) och massor av härjande barn (sockerstinna och lekfulla blir det inget annat än väldigt hög ljudvolym). Nu njuter jag av min stilla och lugna tillvaro hemma medan maken snickrar på en mall till vårat kommande pepparkaksbygge.

          
           On the way

          
           Lite doping

          
           Posering

          
¨         Kyrkans julkrubba

          
           Efter maten kom fika

          
           Storebror Eddie firade också sin brors dopdag

           

           Dagens dopoutfit

Friday it is

Haft tre fantastiska danslektioner idag. I just love it! Trots lite mutter i början slutar lektionerna med att de skrattar och är glada när de går därifrån. Ni skulle bara se hur en del fullkomligt lyser för att vi håller på med dans. Bra fredag!

Har shoppat en doppresent till lilla Hugo. Gudars det är svårt, det finns mkt krimskrams när det kommer till dop. Är det kul att få? Jag har handlat något helt annat och det blev så bra....

Nu håller jag på att baka till dopet och kollar på Idol. Robin sjöng fantastiskt i sin hyllningssång till sin far. Blev riktigt rörd. Nej , nu ska jag ta hand om mina lussebullar.


            


Kors i taket

Kors i taket men idag tränade jag på mitt gym, Må Bättre, där jag sedan länge är medlem. Ett spinningpass rikare! Gött det för pösmunken....

Snö - NU!

Ruggigt och trist ute. Kan det inte bara komma snö nu....



              

Hyfsat lugn dag

Niorna är på prao, förutom några få som är i skolan och läser ikapp i de ämnen de ligger efter i.  Så när det vankades idrott för år nio var det få deltagare. Faktiskt riktigt skönt om man får erkänna det....

Snart blir det faktiskt sängen. Igår låg jag och läste bok långt in på natten och det kändes när klockan ringde imorse. Om jag lägger mig nu hinner jag läsa ut boken och samtidigt få min skönhetssömn...


                                           

Helgen till ända

Fredagsmyste rejält och somnade innan alla i Idol sjungit sin första låt, vaknade tolv timmar senare. Ahhhh det var gött. Gjorde för övrigt (innan jag somnade) en kalasgod middag; dillstuvad potatis med kallrökt lax och sallad.
Lördagen bestod till att börja med av städning och bakning. Två sorters bröd tillagades samt en ny omgång biscotti (där jag gjorde om receptet lite efter mitt tycke och smak). På eftermiddagen bar det av till gamla kollegan för middag. Där vankades det glöggprovning innan maten. Oj, vad glögg vi drack. det var en massa sorter som skulle smakas och betygssättas. Kommer inte riktigt ihåg vem som vann men tror det blev Blossas 07 eller 09. Allt smakade ju bra på slutet ;) Kvällen innehöll även god tre rätters middag och en massa kortspel.

Söndagen började stillsamt med frukost och repris av Så mkt Bättre. Lite kortspel på det sedan bar det av till Västerås och IKEA där. Handlade lite prylar och på väg ut från detta enormt stora bygga förvirrade vi oss ut genom fel utgång och hamnade lååångt från där vi ställt bilen. Men vi kom rätt tillslut.

Imorgon är det dags för arbete igen....


En dag i skolan

En av mina mentorselever lekte med mobilen under en lektion. Läraren kommer fram till eleven och ber denne sluta med detta genast, för annars får det bli ett samtal hem och samtal med Tina. Eleven svarar följande;
- Du får gärna ringa hem men tala för f*n inte om det för Tina.

Där har man visat vad skåpet ska stå!

Fredag imorgon

Veckorna går fort och imorgon är det fredag igen. Idag kom några elever i min klass och frågade om vi inte kunde baka till julmarknaden sista timmen imorgon. Naturligtvis ställer man upp på det, man kan ju det mesta inom mkt ;) Bra intiativ av tjejerna, då de vill tjäna pengar till deras klassresa i vår och så får klassen en trevlig stund tillsammans. Då får jag erkänna att det var ju bra att vi inte får bedriva vår SET-undervisning tills vidare, som är sista timmen. Vi skapar trygghet, trivsel och social träning på annat håll.


                          

Surdegsbakning

Har testat ett nytt recept på surdeg idag. Maken gillade det mkt och ja, jag med...

       

Kantareller i november

Hmmm ska det vara så, att det går att plocka kantareller i november, i MITTEN av november till råga på allt. SNÄLLA ge mig snö.....

        

Tackar kollegan och dennes son för kantarellerna.

Vi fortsätter...

... att inreda här hemma. Är man snygg måste man ju visa upp så mkt kort som möjligt på sig själv på väggarna hemma.

          

          


Inredning

Det pysslas på här hemma med diverse inredningsaker. Det tomma väggarna ska bort och så var det ju det här med att fortsätta inreda med möbler. Vi har kollat på ny soffa, men det tråkiga i detta är att beställer man nu, får man den efter julhelgen, troligen i januari. Hur kul är det? Letar även på blocket och andra second hand affärer efter möbler som jag kan förgylla mitt hem med. Man mkt hus att fylla upp och det är långt ifrån klart. Behöver en soffa, nytt vardagsrumsbord, ett litet gammalt skrivbord, lampor, en maffig stol till sovrummet, en cool bokhylla osv. Listan kan göras lång. Men detta har det pysslats med och kommit på plats i helgen.


           

           

           

           

           

           

Min soffa

Igår kväll (efter jag tagit mig ett varmt bad och satt på mig myskläderna) satte jag mig tillrätta i soffan för att se på Idol. Efter ett tag skulle jag bara lägga mig ner lite i soffan, invirad i en filt. Någon idol sjöng på teven och ögonlicken blev tyngre, zzzZZZZzzzZZZzzzz...... 06:21 vaknade jag, fortfarande liggandes i min soffa (den 2 sitsiga soffan är min, där man ligger ihopkurad för att få plats). Blir alldeles förvånad över att ingen väckt mig och sagt att jag skulle ta mig till sängen. Vänder på huvudet och ser maken sova i sin soffa (3 sits soffan....), väl utsträckt och snusandes. Går upp och går på toa, ger katterna mat, går ut och hämtar ved, gör en brasa, lägger mig i min 2 sits soffa och somnar om till den varmt sprakande brasan. 09:30 vaknar  jag igen, brasan har slocknat, maken har vaknat och jag går upp och sätter på morgonkaffet.

Inte illa med tolv timmars sömn på soffan....


                                                              

Söta lilla Sixten

Måste bara visa lite bilder på fasters lilla sötnos.


               

               

               

Chokladfondant

För några veckor sedan gjorde jag chokladfondant för första gången, den blev då inte bra. Den stod för länge i ugnen och blev genomgräddad (om man kan uttrycka sig så) och fick en avsaknad av den rinnande chokladen som ska finnas inuti. Men idag, jisses amanda, jag lyckades. Superb!

            

Annat som hänt denna fredag är att jag smuttat på årets julglögg. Svängde förbi systemet på väg hem från jobbet och gjorde lite glögginköp. Den var helt okej, inte himmelsk, men lättdrucken (men vilken glögg är inte det). Doftade kaffe och hade en eftersmak av kaffe när man drack. Den får 4 av 5 glögglas. Jag förderar fortfarande Blossas starkvinsglögg....

Melodifestivalen 2012

Jag är en riktig schlagerfantast och följer detta alltid på teve, detta har jag gjort så länge jag kan minnas. Nu är bidragen inför nästa års festival släppta, även en del artister har gets till känna. Vad säger ni om Sean Banan, Björn Ranelid, THorsten Flinck, Chriter Sjögren och Lotta Engberg i en duett. Jisses säger jag bara! Sedan är det gamla rävar som kommer tillbaka. Kanske blir det en vinst för Danny i år?

Sedan måste jag kommentera programledarna. Helena Bergström, Sara Dawn Finer och Gina Dirwani, jag vet inte jag. Var detta verkligen det bästa SVT kunde komma på?

Återkommer om mer melloinlägg när det blir aktuellt.


                       
                        Gårdagens färdiggrädda surdegsbröd 
                        (Som snabbt blev uppätet av kollegorna idag)


Onsdagen är redan här

Kokt torsk med äggsås bjöd jag maken på till middag. Gott som tusan tycker jag och han tackar, tar emot och äter, fast jag vet att han föredrar kött, potatis och sås.

Bakar gör jag också. Min surdeg har gossat färdigt och ikväll var det dags att baka bröd på den. Kanske att man tar med sig en smakbit till mina kära kollegor, trots att det inte är jag som har fikavecka. Hoppas brödet blir bra. Körde degen i en hushållsassistent när det var dags för knådning. Vilken enorm lättad bakbelastning det var, rena rama lyxet.

            

 Nu står brödet i ugnen, snart redo att tas ut....

Måndagstrött

Då var arbetsveckan igång igen. Måndagen avklarad, så den bockar vi av. Sista elevomdömena ska in på onsdag, sedan så tar vi paus från det ett tag.

Ser på fotbollsgalan meeeeeen vad segt, tror jag tar och lägger  mig på spikmattan istället.


        
         Kvällens middag: Hemmagjorda köttbullar i tomatsås med spagehtti

Glögg

Idag kunde jag inte hålla mig längre. Har gått förbi flaskorna och trånat sedan de kom till affären. Idag åkte det ner en i påsen, en flaska av Blossas Saftglögg. Mums så gott det var. Men måste erkänna att starkvinsglöggen är en snäpp vassare faktiskt, får kanske bli en tripp till systemet i veckan....

Kanske är det dags att göra ett saffransbak också...


       
                      Den här måste också införskaffas och smakas på.

Myslördag

Myslördagskväll blev det. Mysigt värre...

       
        Maken bjöd på moët och skumbad

       
        Makens förrätt; hans egen toast skagen

       
        Jag stod för huvudrätten: tjälknöl, hasselbackspotatis, kantarellsås och
        smörtekta morötter

       
        Till efterrätt hade jag gjort vit chokladpanacotta med jordgubbspuré med
        lite farinsocker, samt en espresso.

Undrar om jag orkar godispåsen jag handlat nu....

Vad händer idag?

Var på 30-års fest igår, eller snarare middag. En stillsam tillställning med god mat och dryck (ser du K att jag inte nämnde något om hur många vi egentligen var =)...)

Undrar lite vad jag ska göra denna lördag. Lutar åt att tvätta alla fönster på insidan, då svärmor redan gjort hela utsidan. Tack snälla hon för det. Det vore skönt att inte göra någonting alls..... men där ju inte riktigt min grej.

Tack Malin för dina fina kommentarer! Du får komma hit och jag ska omvända dig till att älska vintern =)


       

Ge mig snö

Bedrövligt November! Att temperaturen ligger mellan 5- 12 grader de senaste veckorna gillas inte. Vad är det för fel att komma med lite snö? Ge mig det...... någon? HALLÅÅÅÅÅÅÅ......


       

       

       

       

       

       

Hur kan man inte älska vintern?

Duktiga jag

Träningsstatistiken denna vercka är hög. Bra Tina! Äntligen är också ett ord som jag spontant får ur mig nu när jag tränat på bra. Så här har det varit hittils denna vecka.
Måndag: löpning
Tisdag: promenad en timme
Onsdag: intervaller
Torsdag: pump


blir så nöjd....


                                 


Morgonstund

Bra service av älskade maken nu på morgonen. Han väcker en med nybryggt kaffe i ena handen och datorn i andra. Det blev go start på morgonen med spikmatta, kaffe och dator, och jag har inte klivit upp ur sängen än....


                                                                                

Tina flyttar in?

Såg på Berg flyttar in ikväll, denna gång hos Jesper Parnevik. Jisses vilket hus. Allt var bara fantastiskt. En makalöst stor walking closet, tänk att inte behöva tvätta på ett helt år. Känner en vän som har en sådan där gå in garderob, där ligger hon rejält i lä, han har väl bara kalsonger i ett sådant liknande utrymme. Och sovrummet sedan, 200 kvadratmeter, större än hela mitt hus... Tänk om man fick bo så, men då måste jag vinna miljoners miljoner och sluta arbeta som lärare.

Nu ska jag njuta av långhelgsledigt, såååå välbehövligt.....


           


RSS 2.0