Pulkaåkning i Bergebo

Då har vi börjat med att fira in det nya året med pulkaåkning, har blivit en tradition att åka på nyåraftons dag. Massor av åkning och massor av fika, det är härligt det. Men jisses vad det är jobbigt att ränna upp och ner för en pulkabacke.

    

    

    

   

   

   

   

   

   

   

Nu är det dags att göra sig iordning för kvällen. Det är ju jag som ska göra köttet ikväll, nytt recept, hoppas det blir gott.

Puss och kram på er alla

Kort sammanfattning av 2010

Nyårsafton 2010. Tänkte göra mig en kort liten sammanfattning av mitt 2010, topp tre bästa händelserna detta fantastiska år.

Here I go:

Plats nummer 3:
Min älskade familj. Detta år har vi setts mer än vanligt, inte ofta vi är alla samlade, alla syskon med respektive men i år har vi verkligen fått till det och umgåts trots att vi bor så långt i från varandra.

     

      


     

Plats nummer 2:
Att jag gjort en En Svensk Klassiker. Härligt att gjort den, en dröm som jag haft länge.

     

    

    

    

    

Plats nummer 1:
Att bli fru Bakken Edbäck. Vilken upplevelse och vilken underbar man jag fått. 

    

Hoppas ni andra haft ett lika underbart år som jag.

Puss och kram på er alla och GOTT NYTT ÅR.....

barndomsminnen

Äter varm nyponsoppa men vaniljglass och mandelbeskvier. Snacka om nostalgi och minnen från förr. Gott är det fortfarande - mums!

    

Då har man skidat

Bra åkning. Bergebo har verkligen superbra spår. Det var lite snöigt idag på turen. 3:e åket för denna säsong På söndag satsar jag på lite längre åkning, om det inte är allt för kallt då.

       

Puss och kram på er alla

I väntan på lite skidåkning

HAr en make som är lite krasslig, bara det inte är vinterkäksjukan, men har skickat honom i säng så där får han ligga och sova hela dagen om så behövs.

Jag har småplockat lite under förmiddagen men det är ju svårt att dammsuga när man har en sovandes make i sovrummet, så det får bli senare.

Väntar på att få åka iväg och åka lite skidor men blev otippat barnpassare åt Oscar, alla i det andra huset bara försvann till diverse olika affärer och han ville inte följa med utan han skulle spela Wii. Och det spelet finns ju hos oss...

Kanske ska man ta och pyssla med lite tvätt medans man väntar.....

Puss och kram på er alla

En dag i Romme Alpin

Då har man invigt slalomsäsongen också. Fin fin dag i Romme idag. Suveränt bra i backarna måste jag säga. Och bra hade maken preparerat skidorna och Stadium hade slipat kanterna, kunde inte bli bättre.

    

    

    

    

    


Har även testat längdskidorna och jag lyckades med mitt skidfix. Det blev ett varv på golfbanan (mitt lokala skidspår) med min nya suoerduperpannlampa. Imorgon ska det åkas i Bergebo, nu när skidorna går ännu bättre....

Puss och kram på er alla


Skidorna som nya

Jädrans vad tid det tog att fixa skidorna, men nu är de som nya igen. Tur man inte behöver göra detta innan varje gång man ska ut på tur. Imorgon blir det en vända, hemmaspåret eller Bergebo, det är frågan....

Romme Alpin får sig nog också ett besök.

Puss och kram på er alla

Fixing the ski´s

Nu ska väl Vasalopps Anders bli glad. Sliter med skidorna..... 

   

   

    

   

Puss och kram på er alla


Resa bokad

Nu har maken bokat flyg till Thailand, 22 juli- 10 augusti, honeymoon here we come.....

-17 grader ute och jag som var laddad för ännu en tur i längdspåret, får se om det blir lite varmare. I väntan på varmare grader får jag väl gå ut och fixa med skidorna, sikla sikla sikla.... Ljumskarna känns av lite smått sedan igår, för den som undrar....

Selma in action. I allfall en som inte bryr sig om minusgraderna ute.

   
      Fåglarna spanas in.

      
     Attack....

Kan meddela alla fågelvänner att Selma misslyckades i denna attack med att fånga en fågel.

Puss och kram på er alla

Längdskidpremiär - äntligen

7 km blev det i Bergebo idag. Perfekta skidor! Skidturen gick som en dans.

Stötte på Vasalopps Anders i spåret och han gav mig bassning på hur jag skött mina skidor, lovar bot och bättring....

Puss och kram på er alla

     

Nu så är det dags

att bege sig ut i skidspåren. Har ägnat en tid åt skidorna och nu får vi se om jag lyckats. Inte så mkt åt glidet, testar att köra på det gamla, har bara putsat till dom. Men gamla fästet är borttaget, rengjort och fint, och det nya är på. Kör på Ski go´s lila valla (Skid-Kennets tips från förra skidsäsongen). Nu jädrans.....


    

jävla förkylning

eller snarare jävla hosta som hållit mig vaken halva natten. Helt slut! Nu blir det mkt kaffe och en lussebulle såklart. Ska fixa med mina längdskidor idag och kanske kan det bli en tur eller är det så klok om jag tänker till.....

puss ocj kram på er alla

I denna stund

så spelas det Super Mario på våran teve, tur att Wii-spelet kommer till användning någongång.

       

Dagen har annars startas med en rejäl sovmorgon. Bra i förkylningstider. Sedan lite soffhäng med kaffedrickning. Ut i snöyran på en promenad med Dexter, en timmes pulspromenad (och då menar jag snöpilsningspromenad då alla vägar var så gott som igenblåsta med snö) men bra träning så jag klagar inte. Snöskottning blev det sedan, så nu kommer man in igen till huset. En visit till makens ene kusin stod på schemat och sedan sen lunch eller tidig middag hos makens moster, mer julmat i kistan.....

Nu ska jag studera de små som spelar Super Mario, man blir lite tokig av ljudet bara....

Puss och kram på er alla

Soffhäng i Utendal 52

       

Jag hade visst varit snäll i år

Nu är julafton över och tomten tyckte att jag varit riktigt snäll i år för jag fick många fina klappar. En espressomaskin, golvlampa, pannlampa med superduperlyse, biljett till world championchip i handboll , dubbelsängsunderlakan, en flaska till diskmedlet, en prydnadstext `love´att ha i bokhyllan, duschkräm, grytlappar och en prydnadstomte. Jag är mer än nöjd med årets julklappsskörd.

Lite bilder från dagen

        
        Julfrukost innan en tidig julklappsutdelning för oss vuxna

       
        Maken fick mackmyra whiskeyglas och självklart prövades dessa 09:30 på morgonen

       
        Glögg och Kalle Anka tittning

       
        MKt julmat och detta var bara det kallskurna

       
        Och vi åt i massor

       
        Tomten kom men han behövde hjälp att läsa på klapparna

       
        Alla gillar att bygga lego

       
        God Jul på er

Idag har man varit på julotta, klockan ringde 05:15, det var jobbigt, framförallt när man sovit på en luftmadrass utan luft och sedan sömningt tagit sig till en soffa (lånade ut sängen till paranteserna som sov över). Stämningsfullt med tidigt kyrkbesök men jisses vilka svåra psalmer det var. Aja, nu har jag fått min kyrkliga dos för ett tag framöver.

       

Efter ottan bjöds det på frukost och paranteserna åkte hem och jag gick och lade mig igen och vaknade inte förrän efter tolv. Käkade lunch och sedan var det dags för bio, Ånglagård 3. Ingen höjdarfilm, får 2 av 5 julgranar.

Kom hem efter bion och sov lite till , och nej jag är inte bakis, jag drack bara glögg igår och sedan var det julmust och vatten. Har jag glömt att säga att jag råkat ut för en dunderförkylning, så passligt nu när man har lov.....

Nu är det dags för mat, potaisgratäng och tjälknöl.

Puss och kram på er alla

När juldagsmorgon glimmar

Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen hopp tralalalaaaaaa....... Startar dagen med lussebulle och kaffe och massor av tända ljus. Snart är det dags för julfrukost och därefter paketöppning för de stora barnen (det är jag =)). Tomten kommer ju till dom små senare men kan ju redan nu ha lämnat någån klapp till de också. Vi blir ju 17 st på julmaten idag, så ni förstår att det går ju inte att man ska sitta och dela ut klappar då, det skulle ta timmar. Vi kommer ha en klappjakt istället med en inköpt liten julklapp, smidigare och kuligare.

Har öppnat en liten klapp faktiskt, från Fabriksgatan. Tänk vad lika vi tänkt i år. Lite komiskt faktiskt......

-20 grader ute denna julafton, så det glimmar verkligen ute idag.

GOD JUL på er alla 

                                 


Dan före dopparedagen

Imorgon är det julafton, igen. Tänk vad tiden går fort. Idag har jag julhandlat det sista, julstädat, pyntat det sista och avslutat kvällen med lite glöggdrickning.

 Årets julskinka (som kommer från grisarna som gått och bökat på gården) smakar ljuvligt, hoppas revbensspjällen blir lika bra. Tjälknölen blev också bra, som vanligt, den riktigt smälter i munnen. Ska bli gott att smälla i sig mat hela daen imorgon, satsar på tights och en tröja så jag får plats med mkt =)

Nu ska jag njuta lite av julefriden.

Puss och kram på er alla

     
     Selma hjälpte till att klä granen

     
      Se så fin den blev

     
      Och så glöggen. Varför snåla med små koppar......

Oj vilka bra recentioner

http://www.dalademokraten.se/sida/id/149595/

Ett litet kort

http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic1

nu är det loooooov

Äntligen jullov, som  jag längtat. Showen idag gick superbra, onödigt att oroa sig i förväg. Lite bilder från dagen, Kurator Maggan agerade fotograf men tyvärr tog batteriet slut i mitten av showen så allt kom inte med.

    

    

    

    

    

    

    

Nu ska jag tametusan ta och dricka lite glögg.

Puss och kram på er alla

Nu gäller det!

Showtime........


     

Julshowsträning hela dagen

Oj vad det har tränats idag, till julshowen som är i morgon. Hela dagen har ägnats år denna tillställning, en viktig sådan, för utan den är det ingen riktig julavslutning. Ett litet problem uppstod på förmiddagen då en förstärkare visade sig vara strömförande, två personer han få sig en riktig kyss innan den förflyttades in i en skrubb långt borta någonstans. HUr har dagen gått annars? Jo då, både ris och ros, det är ju dumt att vara helt nöjd...

    
     Årets dansgäng!

    
     Hmmmmmm.........

    

    
    Pojkbandet

    
    Undrar vad som händer här.....

   
    Man måste vara tyst när andra repeterar.....

Puss och kram på er alla

tomtearmén på plats

      

Puss och kram på er alla

En dag i Stockholms stad

Då var en dag i shoppingens tecken avklarad. Var laddad till max för att inhandla de sista klapparna och vad händer, jag kommer hem tomhänt. Jag måste vara sjuk! Då blir det Kupan till veckan i allfall, jag som ville slippa det....

Pappas bil står parkerad utanför brorsans lägenhet. Bra snöröjning i denna stad.

     

Sedan tog vi en frisk promenad till Gamla stan.

     

     

Julmarknad stod på schemat, allt enligt mors önskemål.

     

     

Kaffepaus på Stockholms äldsta konditori

     

Avslutningsvis blev det city och bla NK. Skåda det fina pyntet i mitten av varuhuset

    

Nu inväntar jag middag på hotell Bakken/Sundqvist men först har jag hört att det ska bli lite glögg......

puss och kram på er alla

Stockholm i mitt hjärta

På plats i Stockholm hos käre storebror och sambo. Åkte dirket efter jobbet i går och kom frama till huvudstaden 20 minuter efter vanlig ankomsttid. Systeryster och jag möttes upp på centralen och begav oss tillsammans mot Solna där bror bor. Direkt till parantesernas favoritpub för mat och dryck. Spisade en god hamburgare med pommes. Trevlig familjesammankomst och på käre mors födelsedag. hipp hipp hurra för henne denna fredag.....

     

     

Hotell Bakken/Sundqvist var slutdestination för kvällen. Med egen teve på rummet =)

     

Nu är det dags att gå ut i snöyran. Gamla stan here we come......

Puss och kram på er alla

julkortskriveri

Oj vad julkort jag skrivit och som vanligt har man köpt för lite, suck! Blir att köpa fler imorgon....

Nu måste jag verkligen sova, imorgon är det elevernas julfest =)


        

Får plats med mkt...

.... till och med en katt.

     


 Men vem har uppfostrat henne att få vara där egentligen?

Snöre

När man kommer hem från jobb och träning möts man av detta....

       

En tjej som hade kul med ett snöre....

       

....och tvätten hade hon förstås haft ner också.

Glad Lucia på er allihopa

Sköna söndag

Jaha, då var ännu en söndag till ända. Dagen har varit lugn men lite kylig. Så gott som alla julklappsbestyr är klara, nu ska bara jag och maken göra det sista tillsammans i veckan.

I helgen har jag inte rört på fläsket en enda gång. Inte bra, inte bra. Får bli en hård träningsvecka fram till fredagen då jag åker till Stockholm och träffar systeryster, bror m sambo och mina paranteser. Mammas födelsedagsfirande och lite tidig jul står på helgschemat, då syskonen inte kommer hem till jul i år.

Skulle ha dammat av längsskidorna i helgen men det blev det ju inget av. Måste se till att fixa skidorna snarast!

Har även som jag skrev tidigare strykigt och vilt tvätt, sicket trökgöra. Även färgat utväxten för de som undrar.

Nu ska jag njuta det sista av söndagen, soffhängandes med maken....

Puss och kram på er alla

        

       


Söndagsbestyr

Ska ta tag i tvätthögen och stryka lite, kul!

Lite färgning av utväxten står också på schemat, samt dessa julklappsbestyr som inte vill som jag vill. Måste hitta det jag söker idag.....

Puss och kram på er alla

       

      
      Tripp, trapp, trull......

Lyssna och njut...


Idol-vinnare

Idol-final igår och jag lyckades faktiskt hålla mig vaken. Satt och fifflade med datorn hela tiden så jag inte skulle lägga mig ner i soffan och somna. Har övergett idoltittandet på fredagar annars för På spåret, lite bättre program faktiskt (är det tant-varning på mig nu men tant är jag ju redan, i allfall när de från norge är är då man ständigt heter tante tina....). I allfall så tittade jag på finalen och jag håller inte med övriga att Jay var bäst, jag höll på Minnah och jag tyckte att hon framförde alla tre låtar bäst och ett plus till henne för bättre scenframträdande där man blandat in dansare så det blir roligare att titta på än bara en kille i skinnkläder och bakåtslickat hår som står och sjunger men sin lite hesa rockiga röst (oj vilken lång mening det blev...). Men måste säga att idol-vinnar låten var väldigt dålig. Varför måste det alltid vara en ballad, vad har hänt med upptempolåtar? Det skulle fungera bättre utanför Sveriges gränser.

Det jag vill ha sagt med inlägget var att jag tyckte Minnah skulle vunnit, men det brukar ju gå bättre för Idol-tvåorna så jag sörjer inte.......

Puss och kram på er alla


          
           Varför inte testa detta moment i nästa års Idol?


Ikväll är det ljuskväll....

...i Torsång. Marschaller i hel Torsång, pryder både vägar och hustomter. Vi har också bidragit till kvällens stämning och placerat ut lite marschaller, både vid vägen och huset.

Fredagsmys allihopa

           

     

Första mötet...

... med julshowen. Månne man få ngt nummer i år? Hoppas på massor för att det är så kul. Att skriva nummer är inte min starka sida men framföra kan jag göra.

Den som lever får se.....

Puss och kram på er alla

     
      Vad kan de bli för dans i år.....

     
      Solonummer?

     
      Sketch?

     
      En maffig avslutning...


Vi hälsar alla välkommna den 22 december
     

Puss och kram på er alla

brrrr

-18 grader när jag vaknade i morse, brrrr..... Lite småkyligt men gräver i mitt minne att jag minsann tog mig ngn tur på längdskidor i sådan kyla i vintras. Se bara bilden som bevis.....

Efter intensivt ltande hittade jag inte bilden jag sökte men bjussar på denna härliga skidbild istället. Från min berömda skidorienteringskarriär. Då var det också riktigt kallt, närmare -15 om jag inte minns fel. Sicka vänner man har...... älskar er ändå =)

    

    

   

Puss och kram på er alla

Stundande skidpremiär

Nu börjar det bli kallt igen, temperaturen är i skrivande stund -11,5 grader, inte för att det gör mig någonting, inte alls faktiskt. Gillar när det är vinter och kallt, men förvisso blir det ju lite kyligare om man ska åka skidor. Tänkte att det måste bli dags för skidpremiären snart, längd menar jag. Kanske man ska ta sig en tur efter jobbet på fredag, på golfbanan i åsbo, om jag hinner fixa skidorna förstås.....

Tänkte visa er hur det ser ut i köket när jag ska laga mat. Har tre nyfikna individer vid min sida, vissa lite väl nära.

    

    

Puss och kram på er alla

Måndagar....

Oj vilken dag, det har verkligen gått i ett. Dagen har gått i ett rasande tempo att jag inte hann äta (jag vet inte bra alls), frukost och en banan vid tio var allt jag ätit när klockan slog 18:00. Trött och hungrig så in i... men det fanns en räddande ängel nere vid idrotten med namnet Sven-Inge (pingisens store mästare), som gav mig en av hans fruktyoughurtar så jag skulle klara bilfärden hem. Hemma väntade en jultallrik som fåtts av svärmor med julmust till, riktigt gott och väldigt bra för magen (eller inte med tanke på dagens ofrivilliga svältdiet). Nu ska det soffhängas med maken och katterna, det behövs efter idag......

Nu till det lovade uppdateringen om bygget. Maken och svärfar jobbar och jobbar. Så duktiga.... Se bara!

      
       Toalett - strl small i utbyggnaden i tvättstugan

      
       Gaderob/förråd börjar ta form. Tänk er en enorm skohylla rätt fram och massor av krokar till alla handväskor =)

      
       Gästrum till alla som vill komma och hälsa på

      
      Stoooora badrummet till vänster och nya sovrummet till höger

Ja det var bygget det....

Nu soffhäng!

Puss och kram på er alla


En helg i bakningens tecken

Var arg och less i fredags. Dränkte mina sorger i alkohol (dränkte och dränkte, jag smuttade på lussebullsglöggen....). Och en sak, förutom träning som får mig på bättre tankar, är bakning, så det blev det den här helgen. Nu får maken och min familj och vänner inte tro att ni får mig att må bra, men om vi ska se det till praktiska saker så är det träning och bakning. På lördagen blev det tunnbrödsbakning med svärmor och idag har det bakats bröd på egen hand. Bjussar på lite bilder så ni ser hur det gick till.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Så går det till att göra tunnbröd. Denna gång använde vi stekhäll men brukar göra det i bakugn. Dexter var inte lika road över bakningen utan tyckte det var ganska tråkigt.

     

Och så till dagens bakning.....

     

     

     

HUr det går på bygget, det får ni se imorgon.

Puss och kram på er alla

Känsliga läsare slutar läsa nu!

FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN FAN......

....orkar inte med mer förändringar nu.....

Jordgubbsfil

Detta inträffade på jobbet för ganska länge sedan, tror det var i våras innan det var dags för sommarlov. Jag började prata med en kvinna som jobbar på skolan (inget ovanligt med det) och vi pratade om lite av varje. Av någon anledning kom vi in på sjukdomar och hon berättade att hon hade urinvägsinfektion. Då går konversationen så här:

Kvinnan: Jag har fått urinvägsinfektion, det måste ha varit dragit någonstans. Kanske AC´n?
Jag: Jaha, mmmm... kanske det....
Kvinnan: Det är så besvärligt
Jag: Ja, urinvägsinfektion är inte kul att ha
Kvinnan: Men vet du vad du ska göra om du får det?
Jag: Dricka tranbärsjuice....???
Kvinnan: Ja, men inte det
Jag: Hmmmmm.....
Kvinnan: Man ska använda fil eller youghurt
Jag:?
Kvinnan: Naturella, det neutraliserar PH-värdet
Jag:?
Kvinnan: Man ska ta fil eller youghurt, helst naturellt och smeta in därnere. Mycket ska det vara!
Oj vilken film som börjar spelas i mitt inre.
Jag: Jaha..... det visste jag inte....
Kvinnan: Men den här gången hade jag ingen naturell fil hemma, så jag tog jordgubbsfil istället....
Snabbt avslutade jag samtalet och gick därifrån. Nu blev det för mycket information, men tänk vad man kan använda jordgubbsfil till mycket.... Och gissa vad jag tänker på när jag ser henne på jobbet.....


Måste tacka för lite kommentarer jag fått, okända som lända läsare av mig som skriver denna blogg. Och ja, jag var i en svacka igår ni som läste inlägget. Vet att jag ska acceptera mig för den jag är och det gör jag nästan jämt, men ibland är det lite svårare. Har make, familj och vänner som älskar mig för den jag är, och kanske därför de gör det, för jag är som jag är. Men nu är jag back in buisness, som mitt glada jag igen.

Kul att man kunde uppmuntra en sjuk kollega idag och ge lite husmorstips somkan fungera.

Sedan är det spännande att jag fått en kommentar från en person jag verkligen inte vet vem är. Om jag borde veta vem du är så ber jag om ursäkt för att jag inte vet. Minnet sviker ibland. Tack i allfall för att du tycker korten på kattsen är fina och kul att inspirera till en önskelista. Kanske även jag skulle läggat till en Start i K30 Lidingöloppet, det skulle vara kul att springa igen.

Puss och kram på er alla
                                               
                                       

Body attack

Idag har jag varit på ett nytt träningspass på mitt gym, Body atttack. Det var en ny upplevelse och den söta, unga lilla instruktören kom och pratade med mig före passet. Hon hade satt på sig ´jag är ny i klassen och har inte gjort detta förut radar´. Jag antar att hon tyckte jag såg vilsen och otränad ut i jämförelse med de som var där. För på detta pass, som var väldigt roligt och svettigt konditionspass med aerobic influerade rörelser, så var det många snärtor (ursäktta ordvalet men kom inte på ngt bättre) med vältrimmade kroppar. Kunde inte låta bli att stirra en smula och undra hur de lyckats få en sådan kropp. Jämförde min kropp med deras i salens alla speglar. Jag har alltid tyckt att jag är hyfsat vältränad, att min kropp ser helt okej ut. Okej jag har stora lår pga av allt slit på gymet under handbollstiden (gudar ska veta vad jag svurit och gråtit floder över dessa för att det inte finns många byxor jag kan ha). Överkroppen hyfsat svarvad med muskler som syns. Magen har alltid haft en eller flera bilringar och sexpacket vet jag finns lång därunder. Men nu när jag bokstavligt stirrar på snärtorna känner jag ett sting av avundsjuka över deras kroppar, jag ser ut som  en hoppande buffel brevid dem och hur i helvete får de så välsvarvade rumpor. Min är bred, stor och platt aningen dallrig (mkt dallrig kanske jag borde skriva) och fullt med gropar. Med tanke på min träningshistorik skulle jag ha en snärtig rumpa men inte, måste vara generna då? Kanske man ska fråga nästa gång, undrar vad man får för svar?

Puss och kram på er alla

     
      Äta, det måste man ju göra...

RSS 2.0