8 dagar kvar

Nu börjar det närma sig, får man hoppas, 8 dagar kvar...
 
         

Barnkläder

Nu ska jag vara arg och irriterad (för ovanlighetens skull) nu när jag går hemma ¨lullar¨ på dagarna. Det gäller barnkläder. Var en sväng på Kupolen igår, för att fördriva min tid, och nu kan man ju inte låta bli att gå och titta på barnkläder i de olika butikerna. Vi vet till 99 procent att vi ska få en tjej, så då går man ju till den sk tjejavdelningen och kollar på kläder, det är dit man blir styrd, samma sak gäller om man ska kolla på nätet, då ska man välja flick eller pojkkläder när man vill kika på utbudet. Det finns väldigt få neutrala kläder till barn/baby, eller unisex om man vill kalla det så utan det mesta är uppstyrt på färg i de olika avdelningarna. Killarna de får tuffa och coola kläder, även babykläderna, inget onödigt krimskrams utan helt klart praktiska kläder för ett barn som ska fara omkring på ett golv och leka. Tjejkläderna då, och det är nu jag blir förbannad, jo det är leggings och klänningar i olika slag. Hur praktiskt är det med en klänning som är ivägen när man ska lära sig krypa? Vill man ha lite tuffare tjejkläder, så har de piffat till de med lite extra volang någonstans på plagget och med glittriga inslag. Jättefint hörrni! Vilka är det som gör dessa kläder? Är det meningen att tjejer inte ska få ha praktiska kläder utan glitter och volang? Och varför ska färuppdelningen vara rosa eller blå, som är de färger som dominerar på avdelningarna?  Detta med kläderna kommer bli en kamp känner jag.....
 
           
            Bild från Lindex.
      
 

Det här med vila

Det är ett himla tjat att man ska vila när man är gravid och ta det lungt. För att få slut på tjat om att jag inte vilar har jag nu två dagar i rad tagit mig en eftermiddagslur på en timme. Så, nu ser ni att jag vilar minsann jag med.....
 
              
               

Bakdag igår


Blev lite bakning igår, inget avancerat, men bra att fylla frysen då jag antar att det blir lite besök efter bebisankomst. Gillar att vara föberedd som ni kanske förstått vid det här laget. Detta bakade jag.
 
               
                Mandel/choklad biscotti
 
               
                Kanelbullar
 
               
                Kolakakor
 
               
                Citron/kanel kakor
 
Idag är det nog dags att göra ett surdegsbak....
 
               

Måndag igen

Tränat, handlat mat, lagat lunch, läst bok i solen (gick fint efter väggen med jädrans vad det har blåst idag), pysslat m grödor, lagat middag och nu ser jag på teve. Tänk att dagarna kan gå så fort, trots att man inte jobbar....

Magen växer

Magen växer så det knakar, inte konstigt att jag tycker att den börjar bli lite ivägen. 13 dagar till tänkt ankomst, jag hoppas på tidigare....
 
        
         Magen växer och har den inte sjunkit lite - 19 dagar mellan bilderna
 
        
 
        

Lördag

Vad har man pysslat med idag då? Jo, maken han håller på att gjuta en massa olika krukor i betong till växthuset. Dessa ska det planteras i, i vår.  Han är pysslig min man och det blir väldigt bra.
 
          
 
         
 
Jag har skördat ärtor. Ett riktigt pyssel att ta ur ärtorna ur skidan, kan det vara terapiarbete måntro?
 
         
 
Selma roade sig med att ta en fågel idag för ovanlighetens skull, som maken fick hjälpa till att döda, då den dödsskek när hon kom hem med den.
 
         
 
Nu väntar jag på middag som maken lagar åt sin höggravida hustru, hemmagjorda hamburgare, blir fint dä!
 
         
 
         

Träning

Kört ett träningspass på gymet idag, crosstrainer i 30 minuter samt ben. Satt fint en fredag förmiddag....

Det här med att vara gravid

16 dagar kvar till tänkt nedkomst, nu är det verkligen nedräkning. Har blivit mer nojigt nu än i början av graviditeten av att det kan vara ngt fel. Man är van med att känna rörelser i magen och när man inte gör det blir man orolig och får ge magen en extra puff för att få MiniMe att röra sig, fånigt ja jag vet. Hur kom det sig att det blev så här? Jo, för några veckor sedan berättade en person om en gammal klasskompis till mig som var fullt gången och dennes bebisen dog i magen och detta upptäcktes vid en rutinkontroll. Så obehagligt, inte det man vill höra. Egentligen borde man ju vara mer orolig i början då allt är nytt  och risker för komplikationer större men då är det mer overkligt anser jag, att det ska komma ett liv til världen. Nu när man har en redig mage och har så kort tid kvar, skulle jag bli helt knäckt om det hände ngt. Försöker att inte vara orolig, det har jag inte varit innan berättelsen jag fick,  men ibland flyr tankarna iväg och hormonerna sätter en på spratt och man börjar böla, tur man har maken som är klok och förståndig.
 
Jag har haft tur med min graviditet, än så länge. Inga krämpor av ngt slag än. Skönt att slippa illamåendet, avsky från ex kaffe (som jag inte skulle klara mig utan på morgonen), cravings, foglossning och uppsvällda fötter och händer. Det enda jag haft, om det nu är en krämpa, var en trög mage i början av graviditeten, som man fick bota med katrinplommonjuice. Jag sover fortfarande som en prinsessa på natten, med lite extra hjälp av ngn kudde men inget som stör nattsömnen. Går sällan upp på nätterna och kissar, jag vänder mig om och somnar om istället precis som jag brukade göra innan jag blev gravid. Det, som känns lite nu är ju att magen har blivit lite ivägen exempelvis när man ska börja sig ner och plocka upp ngt, oftast får jag ta mig ner på alla fyra och krypa runt istället annars trycker det så mkt på magen. Man kan inte heller sitta som en hösäck längre, rak i ryggen är bäst som en fura, speciellt när man äter och där har man fått minska på protionerna  för att klara av att få i sig maten. Så nu blir det mindre men oftare. Frukosten är fortfarande den absolut bästa måltiden.
 
Jag tränar fortfarande på gym två gånger i veckan och sedan tar jag mig en skogspromenad med kantarellplockning en gång i veckan. Sedan är det jobb med grödor, trädgård och städning som blir min motion. Vissa anser att jag borde tagga ner och lugna ner mig, vila mer men så länge jag klarar av att träna tänker jag göra det. Tror att det är bättre att stärka och förbereda kroppen inför förlossning med träning av olika form än enbart vila och soffliggande. Jag skulle nog inte bli så trevlig då heller, om jag inte fick röra på mig vill säga.
 
Nu när jag är gravid har jag aldrig haft så mkt människor som undrar hur jag mår jämt och ständigt. Kan bli lite tjatigt ibland faktiskt. Syns det inte att jag mår bra? Måste man fråga då?  En annan sak med att ha en växande mage är att man får väldigt mkt blickar på sig, framförallt när jag är och tränar. Har aldrig varit någon fotomodell som folk spanat in men nu jädrans glor alla. Det kan ju inte vara onormalt att se en gravid kvinna men jag tar tillfället i akt och lapar i mig uppmärksamheten och blickarna, once in a lifetime.
 
Slutligen, för att fortsätta på detta med magen som växer, tycker jag inte det är okej att folk tar på den utan att fråga om lov. Det är inte allmän egendom och jag gillar det inte. Maken får natuligtvis ta hur mkt han vill på magen, tro inget annat  men alla andra. Nu har jag inte sagt något, utan bitit ihop. Vet inte riktigt hur jag ska säga ifrån på en trevligt sätt, att jag inte vill ha klapp på magen och att man ska känna om det sparkar. Får nog ta och bli mer bestämd....
 
 
 
                           
 
 

Undersökningar

Igår var jag med Selma till Djursjukhuset. Hon har en knöl på ena sidan som inte vill försvinna och nu tyckte vi (efter de sagt att vi ska avvakta då hon inte  verkar ha besvär eller bry sig när man tar på den) att det var dags att en vetrinär kollade in detta. Natuligtvis kunde inte vetrinären säga vad det var utan vi ska komma tillbaka så det får göra en biopsi. Skulle få en tid så fort som möjligt och den snabbaste tiden blev 5 september, hmmm man får se hur det blir med den. Kanske får man låta ngn annan rycka in och lämna in henne.
 
Jag var också på koll igår, inte hos ngn vetrinär utan hos barnmorskan. Hade gått upp ett kilo (nu är det 11 kilo sedan inskrivning) och magen hade växt 3cm. Nu kläms det exttra mkt på magen för att känna att MiniMe ligger som hon ska och det är ingen ljuvlig upplevelse, hon protesterade med faktiskt för när barnmorskan skulle höra på hjärljuden så rörde hon sig så hennes lillla hjärta tickade på i en rasande fart. Vi fick avvakta lite tills hon lugnat ner sig och då tickade det alldeles utmärkt. När de skulle mäta mitt blodtryck krånglade den uråldriga apparaten och det visade sig viss tillslut att jag hade 110/75, viket resulterade i att jag fick kissa i en kopp och kolla äggvita (inget utslag) och att jag ska tillbaka nästa vecka för att kolla trycket igen. Nu är trycket inte onormalt men de jämför med hur jag legat på som har varit 120/60 och då blir det ju en rejäl stigning på undertrycket. Jag tror ändå att den där apparaten inte fungerade som den ska eftersom hon fick krångla länge innan hon fick ett tryck. JAg har ju inga symptom på att må dåligt, eller de symptom som kan ligga till grund för havandeskapsförgiftning. Bra att de vill hålla kolla så jag kommer snällt tillbaka nästa tisdag och kollar trycket igen (hoppas på en fungerande apparat bara).
 
Nu blir det frukost, då kaffet är urdrucket sedan  blir det en tur till gymet för lite träning.
 
Ha det gott!
 
                       

Tvätta fönster

Idag har jag roat mig med följande:
- lagat köttgryta till lunch och fisksoppa till middag
- plockat potatis
- tvättat alla fönster på utsidan (imorgon får det bli på insidan)
 
Nu väntar jag med spänning på nya Dallasavsnitt...

Sömdagsnytt

Har varit ute i skogen idag med svärmor ochh plockat kantareller. Det gick bra den här gången också.
 
                          
 
Maken har tillsammans med sin far gjort klart trädgårdsprojektet. Och se , det blev visst ett växthus!
 
          
 
Till kvällen blev det hemmagjord pizza och hemmagjord pizzasallad (vi har ju lite vitkål från landet att tugga på, så man får variera sig). Supergott!
 
         
 
Det var allt för denna söndag!

Trädgårdprojektet tar form

Igår efter frukost var det träning på gymet för den gravida. Det var gött med väldigt svettigt av ngn anledning. Även denna dag blev det en tur till affären, måste bli bättre på att planera handlingen, storhandla som det så fint heter eller kanske skriva lista så jag verkligen kommer ihåg det jag ska ha.
 
Efter lunch blev det pyssel med grödor (hade beställningar till idag som fick lov att fixas), då vi bla tog upp potatis. Det går bra med potatisförsäljningen, mest populårt är de allra minsta potatisarna som jag packeterar som Delikatesspotatis, de går åt som smör i solsken.
 
Maken pysslade med trädgårdprojektet som ni nu säkerligen kan se på bild var det är. Jag förberedde kvällens middag (och kokade saft samtidigt) med grannarna, och då inte grannarna i grannarna som i svärföräldrarna utan de andra grannarna som bor brevid oss. Hängde ni med?  Kvällen spenderades med grannarna brevid i form av grillning och tunnbadning, Mkt trevligt om jag får säga det själv.
 
         
 
Idag har jag tagit tjuren vid hornen och städat, i allfall halva huset. Mkt välbehövligt. Har oerhört svårt att göra innesysslor när det är bra väder ute, sedan att jag inte tycker att det är kul att städa hör ju kanske inte hit, jag vet ju att det måstes ibland. Det blev lite avbrott i städningen, då det var mkt försäljning idag, så jag fick lov att pyssla med grödorna för ovanlighetens skull för att fylla på försäljningsförrådet. Det blev ungspannkaka till lunch, har varit sugen på detta sedan i onsdags och mkt grädde och sykt på fick det bli denna gång. En riktigt näringsrik lördagslunch.
 
På kvällen nu har mina paranteser varit och hälsat på. Det blev lite grillat med blåbärskaka till efterätt. NU får det bli lite tevehäng innan sängdags.
 
          
           Imorse kom Selma in med denna lilla sak till sin matte - trevligt!

Oj vilken varm dag....

25 grader i skuggan idag. Undrar hur mkt det var mot väggen jag låg och solade? Pust, det var faktiskt lite varmt. Hoppas inte MiniMe blev övervarm i magen.
 
Innan solningen idag var det lite pyssel med grödorna (as usual) och lite handling på Ica Maxi. Man måste ju handla den där mjölken, bregottet, youghurten, osten och äggen. Kanske inte vore så dumt med ett par kossor och några höns trots allt? 
 
Projektet i trädgården rullar på. Har ni listat ut vad det blir?
 
       

Solstolsdag

Vilket härligt sommarväder det varit idag och nu är man riktigt glad att man inte jobbar. Har spenderat mestadels av dagen i solstolen och läst bok. Dom som vet säger ju att jag ska det lugn nu så här innan förlossningen, helst sova en liten eftermiddagslur också. Jag somnade faktiskt till en stund i solen, kanske inte just det som man rekomenderar men jag vilade i allfall.
 
För övrigt har jag också bakat bröd, pysslat lite med mina gödor, tvättat, gjort lasange och pizzasallad i massor samt plockat vinbär. Saftning imorgon (det sköter sig så gott som själv) och mer vila i solstolen, Det vankas mer sol har jag sett om man nu kan lita på väderprognosen.
 
          

Miss Assar 14 år

Idag fyller våran gamling 14 år. Om man ska tro tabeller om att räkna om kattår till männioskoår så är det 72 år, en riktig pensionär. Till kvällen får det nog bli en gräddtårta till födelsedagskatten.
 
        
        
 
        
 
        
 
 

Kunde ha varit första arbetsdagen på terminen

Idag har kollegorna på jobbet startat terminen, känns ganska skönt att jag tog beslutet att inte jobba två veckor och sedan gå på ledigt igen. Hade tänkt spendera dagen i solstolen för att glassa lite men det var visst spöregn när jag vaknade imorse. Det fick bli lite ihopplock här hemma och en sväng till Kupolen istället.
 
Fick order sist när vi var hos barnmorskan att det var dags att börja packa BB.väskan, så att den finns färdig om det skulle hända ngt. Har köpt lite diverse grejer till detta idag och packningen har påbörjats, nu gäller det bara att packa i lämplig väska.

Söndagslugn

Somnade i soffan igår och sov till nio idag, var nog välbehövligt med tanke på lördagsjobbet med loppisen. Efter söndagsfrukosten begav jag mig ut i skogen på svampjakt. Det blev svamplycka men ack så varmt det blir i skogsmuddering som ska skydda mot diverse djur och revor från kvistar.
 
                  Foto: Gick bra i svampskogen idag också...
 
Maken har jobbet med trädgårdsprojektet idag, det tar sig och det kommer bli så bra.
 
         
 
         
 
        

Byloppis

Då har det varit byloppis idag. Tidig uppgång och full fart fram till 15:00.
 
         
         Strax efter 07:00 befann vi oss i landet för att skörda det sista
 
        
         Sockerärtor var populärt i år
 
         
          Vår lilla säljvagn dagen till ära
 
Det var en bra försäljningsdag och efter detta var maken och jag trött och somnade i soffan framför den klassiska filmen Mars Attack. Det tar på krafterna att vara bonde ibland.....
 
Dagens middag i detta hem såg ut som på bilden nedan. Man kan ju säga som så, att maken och jag inte kombinerar vad som ska finnas på mattallriken riktigt lika samt vad man ska dricka till maten. Ibland funderar jag vem som är gravid i familjen...
 
        
        

Förberedelser inför Byloppisen

Hela dagen har gått år till förberedelser inför morgondagens byloppis då vi ska sälja våra grödor. Potatis har plockats i påsar, liksom rödbetor. Blomkål, vitkål, squash och kålrot har skördats, Svarta vinbär och hallon har plockats och saft har kokats. Blombuketter har bundits. Imorgonbitti vid ca 07:00, går vi ut och skördar morötter, sallad, sockerärtor och gurka som blir det sista till försäljningen.
 
Hoppas ni kommer och köper lite ekologiska grödor imorgon, Byloppisen är mellan 10-15. Välkomna!
 
             
 
Det händer ju massa andra skojiga saker imorogn också, så kombinera en trevlig dag, det är ju Runndagarna....

MVC-besök

Då har man varit och kollat magen igen då. Denna gång hade vi åter vår barnmorska som kommit tillbaka efter semestern. Ingen viktuppgång på mig, jag ligger kvar på mina plus tio kilo. Magen hade inte heller växt men som barnmorskorna säger, alla mäter vi olika. Inget att oro sog för i nuläget, utan det visar sig om MiniMe inte växer som hon ska om två veckor då det är besök igen. Hon ligger i allafal med huvudet neråt och barnmorskan tyckte att magen sjunkit lite men inget jag själv märkt, Att magen växt tycker jag nog minsann, den börja bli lite ivägen nu faktiskt. Jag hade lite lägre blodvärde än förra gången men fortfarande normalt, få käka redigt med leverpastej i två veckor nu då och annat järnrikt man finner.
 
Maken hade en finurlig lösning till varför jag inte gått upp i vikt denna gång, han anser att jag äter för nyttigt. Bara blomkål och dyl som han sa och inget chips. Kan nog stämma det där, godis och chips har inte dirket varit sugen på faktiskt, utan äter hellre mer frukt och knäckebröd. Så idag när jag kom hem från träningspasset låg det en påse med munkar i köket. Han tyckte väl att jag gott kunde vara lite onyttig. Han är omtänksam min älskade man....

Bra jobbat handbollsherrar!

Startade dagen (efter kaffe och frukost såklart) med att förvälla kantareller som jag plockade igår. Oj, vad det kommer gulingar nu, massor. Får passa på att gå i skogen nu, lär väl inte bli ngt till hösten antar jag.
 
Blev en tur med gräsklipparen innan lunch och efter lunch blev det plockaning av röda vinbär och hallon. Sedan blev jag så trött att jag gick in och somnade på soffan en timme. Vaknade lagom för att förbereda middagen tills maken kom hem, Kvällen avslutades med att plocka potatis i påsar till helgens kommande försäljning, byloppisen som går av stapeln på lördag mellan 10-15. Lyssnade samtidigt på OS-handbollen, jisses vad spännande det var. Kanoners med en semifinal, de var dom värda.
 
        

En månad kvar

         
 
         

Måndag

Gick upp, drack kaffe, åt frukost, plockade blommor, rensade i rabatten, satt lite i solen, lagade lunch, åt lunch, kollade teve, åkte och tränade, handlade, plockade potatis, lagade middag, åt middag och nu tevetittande.
 
En måndag behöver inte vara mer spännande än så här....

Vad gör maken i trädgården?

Tänkte att en gruppbild på byborna innan avfärd till festen kan förgylla bloggen. Alla är extra fina dagen till ära.
 
         
 
Idag har det inte gjorts mkt faktiskt, det tar på krafterna att vara på fest. Har pysslat med mina grödor, sett OS på teve, plockat hallon och kokat lite hallonsaft. Det var minsann en bra summering av söndagen.
 
         
 
En liten bild på maken och det nya projektet som påbörjats i trädgården. Vad ska det bli måntro?
 
         

120-års fest med 50-tals tema

120-års fest i byn med tema 50-tal. Man fick göra det bästa med tanke på kroppsformen.
 
          

Kräftpremiär

Nu har jag äntligen fått mina nya utemöbler på plats, bestående av auktionsfynd och makens hemsnickeri. Blev väldigt bra, perfekt fikabord. Nu fattas bara fikagästerna.
 
        
 
Har även börjat plocka av vinbäsbuskarnar och startat den årliga saftkokningen. Hallonhäcken bråkar jag också med, som idag exempelvis,  och snart har jag fått ihop tillräckligt för ett saftkok även på dessa bär.
 
        
 
Kräftpremiär idag och naturligtvis fiskar vi, kanske inte just jag utan det är maken och svärfar som sköter detta. Jag kan glädjeligen äta en kräfta eller fler när det kommer till den biten, men fisket överlåter jag till andra.
 
        
 
        

Fullt upp!

Fullt upp hela dagen igår. Efter att bla intagit en macka med smörstekta kantareller till frukost stack jag iväg och tränade, crosstrainer och ben körde jag på gymet. Jag har bara kortet på gymet augusti ut sedan fryses det fram till januari 2013, rimligt med tanke på barnafödande. Man får köra på promenader istället och förhoppningsvis skidåkning när snön kommer, sedan har jag ju vikter hemma så någon nöd kommer det inte gå på mig.
 
Maken kom hem på lunch och sedan blev det landet för hela slanten fram till nio på kvällen. Skördade av ett antal blomkålshuvuden och har börjat ta rätt på spenat. Det är evigt plockandes när man ska skörda spenat kan jag säga, sedan ska det sköljas, förvällas och slutligen frysas in i lagoma portioner till höst och vinters kommande ätning. Efter allt detta blev det potatis för hela slanten. Hade en beställning på 15 kilo så det var bara att jobba, sedan är det även till trappförsäljningen  som tickar på. och nästa helg är det By Loppis under Runndagarna och då gäller det att förbereda grödor. Än så länge klarar den gravisa av att krypa på alla fyra och plocka potati, få se hur länge det går.
 
Nu är det dags för frukost och sedan måste jag ut och packetera potatis och rensa hallonhäcken.
 
            Foto: Kom och köp blomkål!

Gräsklippning och skospromenad

Startade dagen med en lugn förmiddag, det enda ansträngade var att stryka lite tvätt. Efter lunch med maken blev det gräsklippning för hela slanten. Pust, det var svettigt. Paranteserna  kom över på ett snabbt besök, mest för att lämna massa tomflaskor till min kommande saftkokning. Sedan bar det av ut på en skogpromenad för att finna lite kantareller. Det blev svamplycka även denna skogstur, de börjar växa till sig nu.
 
          
 
Nu är den gravida lite trött, efter både gräsklippning och svampplockning, men än kan jag.....
 
 

RSS 2.0