Kunde inte låta bli....

... att handla lite blommor när jag kikade in på en handelsträdgård efter jobbet. Hoppas rabatten kring uteplatsen blir lika fin som den är dyr. Att blommor kan kosta så mkt.... Det blev nya blommor till krukorna också, bort med penseérna och i med nytt sommarblomster. Blir nog tjusigt när det väl tar sig.

Och är det så att ngn rensar i sin trädgård, vill kasta ngn buske eller så eller en perenn som ni tröttnat på, hör av er till mig. JAg har en stor trädgård att fylla....

Det har blivit lite plantering i landet också, röd och gul lök samt vitlök. Undrar om vädret imorgon tillåter mer plantering? Jag har sett prognos regn, men hur rätt har vädersnubbarna egentligen? De verkar mer kasta tärning om vilket väder det ska bli...

Puss och kram på er alla

                                   

?

Har verkligen inget att skriva om.....

Måndagen gjord, betygen ska sättas imorgon, på onsdag ska vi plantera på landet, på torsdag far vi till norge.....

            

             


Grattis älskade mamma




              

              

Puss och kram på mors dag till dig

Karneval

Igår var det Karnevalslopp och Blåsa Grönt i Avesta. Självklart var Domarhagen på plats med både lärare och elever. Fina priser till klasserna vanns och massor av glada miner bland elever och lärare.

         

         

         

Fick sovmorgon av maken idag, nattvandrade i Avesta igår. Efter en lugn morgon blev det lite shopping (inte mer revolutionerande än blommor och gardiner och stång) till gästrummet som nu står klart och ska bara fyllas med diverse möbler.

         

Maken har börjat kakla stora badrummet.

         

Och jag har börjat måla en gammal byrå...

        

Selma hon har hittat en nytt ställe att vara på. Uppe på de nya gaderoberna i förrådet.

        

Nu är det fest hos grannen (nej, det är inte svärföräldrarna) och vi är bjudna dit. Festen är ett tack för hjälpen med den nya uteplatsen och vi har tillåtit denne granne att köra grävmaskiner osv på vårat land för att kunna komma fram till sin bakgård. Det lustiga är att alla som är bjudna och som hjälpt till har blivit tillfrågade att ta med sig saker till festen. Vi ska ta med några kannor kaffe. Gör man så när man vill säga tack för hjälpen?

Puss och kram på er alla


Rabattförstörare

Jag har av ngn köpt en blomma till rabatten som katterna älskar. Måste vara en kattmynta av ngt slag (finns det olika sådana? Jag trodde nämligen deras blommor var blå...). JAg gillar inte att de förstör blomman och min rabatt, men det är ju bra att det förstör hemma hos oss och inte hos ngn granne.

             
             Assar

            
             Selma

Maken och svärfar har börjat lagt parkett i gästrummet. Blir supernice.

            

            
             Husses hjälpreda, Astrid.

Och jag har lagat mat och städat huset, inget häpnadsväckande att ta kort på.

Puss och kram på er alla

Terapiarbete

Har haft terapiarbete ute på landet efter jobbet. Ibland måste man skingra tankarna.....

           
            Spenat

           
            Ringblommor

           
            Rädisa

           
            Morot

           
            Rödbeta

            
            Dill


Skohyllan på plats




               

Får erkänna att alla skor inte fick plats......

Internatskola

Såg en brittisk dokumentär om Internatskolor för åttaåringar. Vem tycker att det är bra egentligen? Lämna sina barn aldeles gråtande och inte se dom på flera veckor sedan. Föräldrarna fick även uppmaningar att inte ringa till skolan så ofta för det blev jobbigt för barnet. Vissa av barnen valde medvetet att inte åka hem så ofta, bara  terminsloven, annars blev längtan efter mamma så stor. Barnen grät sig även till söms, för hemlängtan blev så stor. Mja, jag vet inte om jag gillar detta.....


           

IKEA

Blev en tur till IKEA idag för att handla gaderober till förrådet.

            
             En vällastad vagn

Maken började genast sätta ihop gaderobsystemet vid hemkomst. Jag assisterade när det behövdes.

            

            

Och... tadaaaaa... 

           

Nu fattas bara handtag och att fylla upp dem med diverse kläder och skor. Tänk, jag får nästan en hel gaderob för bara mina skor, lycka......

Puss och kram på er alla

Potatis i backen

Som jag skrev i förra inlägget så sovs det lite på soffan igår kväll. Trött som tusan imorse men efter mkt kaffe så var man med i matchen igen. Innan dagens slit löste jag melodikrysset, by my self, det ni.... Sedan blev det det vanliga plocket här hemma innan det var dags att bege sig ut på shopping med maken.

Första stoppet var Jysk för att kika på gaderober till förråden som nu äntligen är med golvmatta. Tusan, har inte tagit ngn bild på det men får visa imorgon istället. Inga gaderobsköp men lite dynor till utemöblerna, hängare och handdukar till arbetstoaletten och en hissgardin till förrådet.

Andra stoppet var Byggmax. Vilken ödesbutik för en som inte är intressserad av dylikt. Medan maken plockade med det vi skulle ha passade jag på att studera alla kvinnor som var där med sina män. Oj vad alla såg roade ut, precis som jag....

            

Till lunch kom makens morbror Ola på besök och jag gjorde jordgubbs- och rabarberpaj. Jisses det är verkligen kanongott.

Och nu var det dags för lite potatatissättning, blev 22 rader sedan tog sättpotatisen slut. Vi måste handla lite till, i allfall så vi får 6 rader till.

           

           

           

Den nya gången till huset börjar ta form. Tänk er den med en massa plattor...

           

Och äntligen kom jag ut på en springtur idag. Sprang runt golfbanan, en stor risk med tanke på alla golfbollar som far och flyger omkring, jag kom undan med nöd och näppe. Höll nämligen på att få en boll i skallen....

           

Just det, jag har nu läst ut min bok. Trevligt tycker maken som inte gillar att jag sitter med nosen i en bok så fort jag har tid.... Boktips någon?

Puss och kram på er alla

Soffläge

Somnade visst på soffan igår kväll, maken med men nog lite efter mig. Vaknade vid 03:30 och kände hur kroppen var helt förvriden (för er som inte vet så har vi två soffor en tresits och en tvåsits, jag får naturligtvis den minsta soffan att sova i så jag får ligga som en ostkrok och aldrig sträcka ut benen) och en stel nacke. Masade mig iväg för tandborstning och sedan direkt i säng. Aaaaaaahhhhhhhh härligt att kunna sova raklång...... ZzZZzZZZzzzzzz.....


            

Det är omöjligt...

... att kika in i en handelsträdgård utan att köpa ngt. När jag inte har grabbarna Grus med mig i bilen så passerar jag nämligen två stycken på vägen hem. Idag kikade jag in på båda. Jisses vad mkt det finns, och jag vill ha allt! Kan man få för mkt krukor, zinkbaljer och trätunnor fyllda med härliga blommor och andra växter? Nej, det tror jag minsann inte, man placerar ju dem runt hela gården så det inte ser konstigt ut. Och sedan allt man kan plantera i trädgården och rabatterna, kommer bli fattig på att göra om. Men fint blir det!

                 

Maken pysslade också i trädgården (för ni förstod väl att jag sedan var ute och planterade alla mina fynd jag gjorde) men med att gräva till vår nya grusgång där det ska läggas ett antal plattor.

                

               

Nu är det dags att softa lite i soffan efter kvällen middag, grillat naturligtvis, fläskkarré m potatisgratäng och grillad majs och röd paprika. Till efterrätt blev det rabarber och jordgubbspaj med vaniljglass.

Imorgon blir det nog att vistas ute i landet, rensa (ja faktiskt har detta sattyg kommit och det är dags igen) och plantera/sätta lite grödor.

Puss och kram på er alla

               

Ny kamera

och då blir det naturligtvis lite testing av den. Många roliga funktioner... Se och njut (katterna kom inte undan....)

             

             

             

             

             

             

Sist men kanske roligast, ett litet klipp.....


              

              

Puss och kram på er alla

Mer glada färger

En tanke slog mig idag när vi hade storsamling med kollegiet, att nästan alla bär kläder i en färgskala svart/grått/mörkblått. HUr kul är det på en skal 1-10? Vi var få som hade lite färgladare färg eller rent utav vitt. Varför är det så? Skulle det inte vara trevligare om folk klädde sig i lite mer färg? Det skulle inte se så dystert ut och så tror jag minsann att folk tillslut skulle bli lite gladare tillslut. Man kan väl annamma att våren är här och det är ljust. Kanske man ska skicka ut ett mejl och föreslå färglada fredagar.....

Puss och kram på er alla


                     

Här var det lite matlådor

                  

Svärmor kom med mat från vandrarhemmet...
               

Kontrollbehov jag?

Idag har jag insett att kanske mitt kontrollbehov på jobbet inte alltid är bra. Tyckte att jag blivit bättre på det men icke. Har rusat fram och tillbaka, kollat, ringt osv. Blodtryckshöjande dag... mer än vanligt. Man kanske ska börja gå med pulsklocka på dagarna så man inte utsätter sig för fara menar jag, det vore ju illa. Ska ta och leta rätt på makens blodtrycksapparat som han hade under sin dialysperiod. Det blir bra det!

Träning efter jobbet. Box med Smedsbo Malin. Alltid lika kul och alltid lika svettigt, trötthetskänslan efter passet är underbar....

Grannen är här nu och kör maskin i trädgården. Han hjälper oss att fixa, en snäll granne det där....

               

               

Puss och kram på er alla


Och vinnaren är....

.. .. JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGG. Hi hi.... Vi hade eurovision tävling igår och jag vann, yes! Men maken är lite sur och grinig över detta då han tippade vinnaren rätt men hade inte poäng för att vinna över mig ändå. 120 kronor rikare, vad ska man nu spendera dessa pengar på måntro?

Eurovisionkvällen spenderades hos kollegan Kajsa med familj, även E med sambo var där. God mat, mångas skratt och god underhållning.

          

          

          

           

           

Turen hem får Avesta blev mörk, då det visades sig att halvljusen på bilen var paj. Bländade alla på vägen hem med mina superstarka helljus (eller inte...).

Idag har det rullat på i lungt tempo. Bakat lite till kollegorna (fikavecka nästa vecka), läst min bok, lagat mat och planterat två buskar  i trädgården och en i kruka- Även fika besök vid lunch hanns med.

           

Selma har jagat och drog in största sorken jag sett på länge. Men hon var nöjd, inte jag....

           

Maken har gjort klart ¨arbetstoaletten¨ i tvättstugan. Blev väldigt bra.... Duktig make!

           

Nu har jag äntligen ett rum jag kan piffa lite i....

Puss och kram på er alla
            

              

Storjägare

Har i allfall en av tre katter som är intresserad av jakt. Minstingen Selma har haft fullt upp idag och släpat hem tre möss.

Började redan imorse då hon trippade ut i spöregnet och kom in efter ett tag med sitt byte.

            
             En stolt blöt jägare

Kom hem vid halv sex, då var jägaren redan ute och strax därefter kom hon in med sin andra mus.

            
             Fredagssnacks för Selma

Vid halv åtta var det dags igen. Nu med den största musen för dagen, så att det skulle räcka till hela familjen antar jag....

             
             Mattes duktiga jägare

Efter sista fångsten stängde vi in Selma. Nu fick det räcka med jagandet för idag.....

Puss och kram på er alla
     

67 minuter....

... tog det mellan Avesta och Borlänge på väg hem från jobbet idag, från vanliga 45. Jag älskar verkligen vägarbeten, då får man mer kvalitetstid i bilen.....


               

Boxning är min grej

Shit vad roligt det är med boxning och jobbigt och svettigt. Och vad bra det känns att jag tränat två dagar på raken igen. I´m back.... hoppas jag .....

Undrans vad jag ska träna imorgon, spinning eller löpning hmmmmmmm.... vi får se vad jag känner för efter jobbet.

Oj höll ju på att glömma, det var ju Eurovision semi 1 igår. En sak är bara att konstatera är att eurovision var inte som när man var liten, då var det bra, jag älskade det. Kom ihåg att jag spelade in det och kollade om och om igen. Tycker det blivit ett spektakel och låtarna är inte schlagers längre, det är synd tycker jag..... I allfall, igår då. Jo, svagt startfält enligt min mening, Jag gillade Finland och Ungern. Rysslad liknar Saades låt men igår kunde den ryska popkillen INTE sjunga. Haba haba Norge gick inte vidare men kanske inte så konstigt. Och herregud Grekland var hittade ni Stereo Mike någonstans? Katastrof...

http://www.youtube.com/watch?v=jtaD4Ayt0kg&feature=player_embedded

            
                 
Puss och kram på er alla

Alltid något

Jag kunde inte motstå, förbaskat också, men tusan vad glassen var god, en dajmstrut. Men strax innan 22 kanske inte var en bra idé så här efteråt....

              

Hör och häpnad gott folk så tog jag mig i kragen idag och begav mig ut på en löptur på 6 km (alltid något som fan sa när han såg Åmål..... kanske ingen bra liknelse det där....) Aja, det var lite smått tungt men en klapp på axeln att jag begav mig ut. Imorgon är det dags för boxning igen.

Puss och kram på er alla




God morgon

Inte lätt att göra frukost utan att katterna trånar efter att ngt ska trilla ner.....

                

Lovley weather

Vad fantastiskt det är att när man kommer hem från jobbet kan lägga sig och sola på uteterassen.... Love the sunny weather!

Men det här med träningen måste jag verkligen ta tag i nu, nu är det segt....

            

Puss och kram på er alla


Arbetssöndag

Söndagar är inte vilodagar. Vem som sagt det har fel! Här jobbas det alltid på söndagar, ingen rast och ingen ro.

Maken lånade lastmaskin av grannen och började fixa med all jord som vi har i trädgården, vi ska fylla upp en slänt så att vi får lite mer gräsyta att vara på. Jag tror minsann han tyckte det var lite roligt att hålla på...

           

           

Jag planterade lite buskar under tiden maken körde lastmaskin.

Sedan var det dags för de första grödorna att entra landet. Vi har idag satt 2 rader potatis (förodlade av svärfar), 2 rader morötter, 1 rad ringblommor (frön som vi själva torkat, så får se om det blir ngt), och på en rad satt vi några meter av följande; dill, rädisa, spenat, palsternacka, rödbeta. En rad är ca 50 meter för den som undrade.... Vi testar lite tidig sådd på några rader för att se hur det går, om två-tre veckor är det dags att sätta resten (för inte trodde ni att detta var allt vi skulle så i år...).

           

           

          

          

          

Nu hoppas vi på bra väder så vi får lite action på grödorna.

Och så en glassgalen katt, Assar....

          
           
          

Puss och kram på er alla


En härlig dag

Konstigt det här med helger och när man vaknar, framförallt när det gäller maken. Under arbetsdagar ringer hans klocka 6:45, då är han göööör trött och ligger gärna kvar i sängen länge. Men på helgerna så vaknar han 07:00 och är pigg som en lärka, är inte detta mystiskt.....

I allfall startade vi dagen med kaffedrickande i sängen och varsin dator i knät, sedan blev det faktiskt lite film. Har man varit vaken sedan sju så hinner man ju massor när man smurfat runt på de sidor man vill på morgonen. Så strax efter halv åtta blev det film, barnfilm faktiskt, Megamind. Riktigt skojig film, alldeles perfekt start på dagen medans man smuttade på en kopp svart kaffe.

Efter film och frukost blev det lite plock inne innan jag begav mig ut i det fina vädret. Vid elva var arbetet i trädgården i full gång Håller på att försöka få bukt på min källarkulle och har planterat lite buskar. I vanliga fall är det ett riktikgt nässelställe men hoppas buskarna tar överhand så småningom. 

          

Katterna var med ute i trädgården så naturligtvis fick det lov att bli lite fotografering, jag med lilla kameran och maken med den stora.

          

         

         

         

         

Får erkänna att det inte bara varit slit och släp, har legat lite i solstolen också och läst i min nya bok. Även en promenad med Dexter har det hunnits med.

         

         

Dagen avslutades med grillat....

         

Puss och kram på er alla

        

Ja, det rullar på......

.... på bygget. Nu ska trädgården fixas till.

          

Och det ska jämnas till och fyllas ut med mer jord.

          

Har städat huset efter jobbet idag (dammsugit, torkat golv, dammtorkat och städat toaletten) fick ett ryck men oj vad skönt att jag slipper det på lördag förmiddag istället, då jag vanligtvis städar. Okej tvätten finns kvar men man kan ju inte göra allt roligt på en och samma gång.

Imorgon är det fredag och enligt väderprognoser vankas det värme till helgen, sånt gillar jag....

Puss och kram på er alla

En dag vid skrivbordet

Då var onsdagen gjord. Mkt arbete vid mitt skrivbord idag, eller vid mina två skrivbord kanske jag ska säga. Jag har ett skrivbord upp på skolan, inte mkt arbetsgrejer mest kaffekoppar... Men nere på idrotten, där ni, finns det grejer (till förbannelser nästan). Saker överallt, till och med under skrivbordet på hela golvet. Tror ni städerskan är glad när det är dags att svabba i mitt hörn.

              

              

               
               Så tjusig man är när man jobbar.....

Som sagt saker överallt....

Och ikväll har jag varit på boxning igen, lika kul som alltid och imorgon kommer Mr Träningsvärk.

Puss och kram på er alla

Kanoners

Har haft en av de bästa danslektionerna med några nior idag. Ohhhh det gav mig massor av glädje och energi...

Puss och kram på er alla

Varför så trött?

Då var man jobbandes igen, helt off när väckarklockan ringde. Dagen har går i ett och väl hemma, när middagen intagits, hamnade jag i soffan helt slut. Så var det med den nya livet efter lovet....

Imorgon, då ni..

Puss och kram på er alla

Då var lovet över

Jaha då var lovet slut då, suger ut det sista timmarna ur ledigheten. Det är med blandad förtjusning man går till baka till jobbet (man vågar knappt skriva det för chefen läser ju bloggen), men så känns det alltid när man varit ledig ett längre tag. Men bra att få lite ordning på mat och träning igen, det blir sisådär när man är ledig, i allfall har det varit lite träning och massor av godis detta lov. Inte den bästa kombinationen men nu är det slut med det och kör omvänt istället, massor av träning och lite godis (bara på lördagar...), och så jobb försås, både i Avesta och Hemma på gården. För hederligt kroppsarbete har man förvisso gjort, genom att hålla på i trädgården med att skyfflat grus, krattat, grävt och rensat, så lite har fläsket rört sig.

Igår var det sista april och i år kom lotten att vara hos oss. Nitton stycken (11 vuxna och 8 barn), en hel bunt med andra ord. Vi hade planerat att sitta ute, där vi har massor av plats men vädret ville inte det så det blev bara att bära bort soffor och vardagsrumsbord för att skapa ett långt matbord inne istället. Tur man har ett helt bygge att ställa saker i. Trevlig var det och god var maten, drycken likaså. Inget majbrasetittande eller fyrverkerier, för kallt så vi stannade hemma. Vid tolv hade alla åkt hem, nuförtiden blir vi för trötta och orkar inte längre än så, men man hinner mkt på sex timmar i allfall....

            
             Grillning naturligtvis. Tre grillar var igång för att allt skulle få plats.

            
             Lååångt bord
         
             
             Gott med mat

            
             Jag satt brevid Vasalopps Anders

            
             Åby Malin hade gjort en smaskig efterrätt

            
             Jesper gillade kaffet och efterrätten...

            
             Film för barnen på storduk och vi vuxna pratade tydligen för högt under
             den...

Puss och kram på er alla

RSS 2.0