Hej, jag heter Agnes!

Hej på er!
Jag heter Agnes och tänkte berätta lite hur en dag kan se ut för mig. Jag tar och berättar om gårdagen (onsdag alltså), så häng med.
 
Igår vaknade jag 06:30. Då hade jag sovit hela natten. Ibland gör jag det för att vara schysst mot mamma men då är jag hysterikst hungrig när jag vaknar och blir arg på mamma när hon inte tar fram maten snabbt nog.
 
              
Efter frukost är det dags för blöjbyte, för jag brukar ligga och bajsa när jag äter, en bra kombination för att spara lite tid på dygnet. Imorse blev det pappa som fick sköta första bytet, han är faktiskt bäst på det och sedan brukar vi leka med de roliga figurerna som hänger ovanför skötbordet.  Denna morgon valde jag även att bajsa på mig så vi kunde ligga extra länge och titta på figurerna.
 
När jag fått på mig kläder och ny blöja vill jag först leka lite i mitt gym och sedan gosa med mamma, när vi gör detta brukar mamma alltid dricka något som kallas kaffe, mkt dessutom. Efter en stund blir jag trött och somnar i mammas famn med min napp och snuttis. Dagens första tupplur brukar bli runt en timme, då tror jag mamma brukar äta sin frukost och göra ngn slags bålträning (vad det nu är för något?!).
 
           
 
När jag vaknar igen vill jag ha frukost nr 2, då brukar jag äta länge, lite för att det är så mysigt att vara med mamma. Efter mat och blöjbyte placerade mamma mig i en bärsele, det tyckte jag var sådär men eftersom jag var nära mamma så gav jag med mig och lyssnade lite på vad mamma gjorde. Hon bakade ngt som hon kallade lussekatterr och hon lovade faktiskt att jag skulle få vara med att göra de där katterna nästa år, så ni kan hjälpa mig påminna mamma om detta. Sedan damsög hon, det tyckte jag var så tråkigt att jag somnade. När jag vaknade igen höll mamma på att grädda de där katterna. Det doftade så gott att jag kände att jag var hungrig och talade om det men mamma påstod att hon måste grädda klart alla katter för innan jag skulle få mat. Jag protesterade men hon gav inte efter, så jag fick ge mig och nöja mig med nappen en stund, men jag var sur!
När jag väl fick mat var jag så hungrig att jag åt jättefort, då fick jag ont i magen - typiskt! Men min mamma kan tricket för att det onda går bort, hon klappar mig på rumpan tills jag rapar då slutar det onda i magen. Då kan jag äta lite mer men idag åt jag så mkt mer att det blev proppfullt i magen och jag spydde ner mamma och mig själv. Vi fick byta kläder båda två!
 
              
 
Nu ville mamma äta lunch så hon la mig i mitt gym men det tyckte inte jag var roligt alls, jag ville ju vara med mamma. Jag fick ligga i mammas famn tillslut, då blev jag nöjd.
 
Promenaddags blev det visst nu, jag protesterade mot mössan men jag vet ju inte hur man får av den, suck. på med en overall och sedan ner i vagnen. Där gillar jag att ligga, jag har bla en rolig färglad ko att titta på och sedan är det skönt med friskt luft. Idag snöade och blåste det men jag hade det varmt och skönt i min vagn så jag somnade.
 
             
 
När jag vaknade efter promenaden hade visst mamma hunnit sätta upp en massa lysande saker i fönstren, hon kallade dem advensstakar. Stakar och katter vem bryr sig, vilken konstig dag, nu vill ja ha mat!
 
Nu kom pappa hem från jobbet och jag var lite med honom. Vi lekte med figurerna vid skötbordet, var i gymet, lyssnade på spotify och kollade på mamma när hon lagade mat. Det sista var bäst, för jag gillar att ha koll på min mamma.
 
             
 
Efter ett tag blev jag störtförbannad för att jag fick lov att vara hos pappa, sedan var jag lite trött också och det gjorde inte saken bättre. Jag lugnade ner mig efter att fått varit hos mamma ett tag, då jag fick snuttis och napp. Mamma la mig i vagen och då somnade jag.
 
JAg sov kanske bara en timme, jag brukar göra så, sedan vill jag ha kvällsmat och pyjamas. Efter detta ville jag inte riktigt sova faktiskt, hade ingen lust trots att jag var ganska trött. Men efter kvällsmat nr2 och nr3 och mys med mamma kände jag mig nöjd och somnade....
 
              

Julbestyr

Jag har så smått börja med julens alla bestyr.
 
Saffransskorpor är bakade
 
Julstjärnor är inhandlade och pryder bord och fönster
 
Imorgon funderar jag på lussekatter, om Agnes vill.....

Snyggve?

Idag när jag och Agnes var ute och tog vår dagliga promenad hände ngt egendomligt. Jag ser och hör glassbilen och när den kommer jämsides med oss stannar den och en man kliver ur bilen och säger; Stanna lite så ska jag bjuda dig på en glass. Oj, jag måste sett extra snygg ut idag för att bli bjuden på glass. Trist bara att vädret inte var lika inbjudande för glassätning....
 
                     Photo: Är jag ovanligt snyggt idag? Glassbilen stannade och gav mig em glass.

Brädad

Agnes föredrar sin mamma framför alla andra, som jag skrivit förut duger inte ens pappan. Igår när det var dags för kvällsbestyren på toaletten, hade tösen inte somna och jag tyckte  att hon kunde vara hos sin pappa ett tag. De tyckte inte hon utan gallskrek, vilket resulterade i att jag fick ta henne igen. Men kvällsbestren måste göras så jag löste problemet med att lägga tösen på ett badlakan på badrumsgolvet. Det fungerade perfekt, hon låg och sprattlade förtjust och kollade in Selma samtidigt. Stackars Agnes pappa, brädad av en handduk på golvet....
 
          
 

Amningsinlägg

Tösen sov hela natten, kanoners för min sömn värre för brösten då de blir fyllda till max. När detta händer hjälper amningsinläggen nada. Jjag vaknade av att ha blött i min säng och nej jag har inte kissat på mig utan brösten har läckt mjölk. Amningsinläggen/kuporna är superblöta och detta resulterar ju att de inte ¨fyller¨mer bröstmjölk utan det hamnar på kläder och på mina sänglakan. Då till min poäng i detta blogginlägg, varför gör man inte amningskuporna mer absorberande, exempelvis som en binda? Det kan inte bara vara jag som har detta problem, eller har jag bara köpt dåliga amningskupor.....
 
                          

malmötripp

Då har vi bokat in en Malmöresa til 1:à advent. Det kommer bli spännande, framförallt hur bilturen til och från resmålet kommer att gå för Agnes. Vi har bokat in oss på hotell och vi får hoppas att rummen är väl isolerade om inte dottern behagar vara på bra humör mEn jag tror vi får ta en snack med henne innan om det. 
 
Idag har vi städat, Agnes och jag. Hon sov fint i bärselen under hela proceduren. även en långpromenad i det trista novembervädret har vi också hunnit med. har även tagit mig i kragen och påbörjat bålträning idag. Dår återkomma med resultat då lite mätningar gjorts innan.Ma
 
Nu är det spikmattetajm för mamman.....

Gråt

Som sagt, tösen är mammig, mormor och morfar var inte populära idag....


mammig

Har en liten tjej som blivit otroligt mammig, hon ska bara vara med mamma annars blir det gråt. Pappa duger korta stunder och då nästan bara till att byta blöja. Farmor och farfar duger inte längre utan det blir gallskrik om de kommer i hennes synfält, återstår att se hur mormor och morfar mottags nästa gång de är här...
 
Idag har det varit fotostuga här. Årets julkort stod på agendan,
 
      
       Blir det detta måntro?

Rösta

Gå in på dt.se och rösta på årets lussekatt (man klickar på djurliv), både Selma och Astrid finns med. Selma har nr 13 och Astrid nr 34.


Intensivamma

Har fått order från BVC att intensivamma på dagarna. Tösen följer visst inte sin viktkurva tillräckligt. Så vill ni träffa mig framöver så mig så finns jag på soffan med ett barn vid bröstet....
 
       

Veckomatsedel

Tänk att en liten tjej kan ta så mkt tid trots att vi egentligen inte gör så mkt på dagarna. Hela helgen höll vi oss inomhus, vädret utomhus lockade inte ett dugg.
 
Nu är det ny vecka och bättre väder och vi har promenerat återigen. En ny grej som vi börjat med i detta hushåll, som jag vet att många redan gör, är att göra en veckomatsedel med tillhörande storhandling till detta. Tänk vad bra det är....
 
    

inget Internet

Vi har inte haft något Internet sedan i fredags. Testar mobilbloggning, tänk om man inte kunde surfa på den vad skulle man göra då?

Förmiddagslur

Tösen tar förmiddagslur och jag har nyss fått frukost (bättre sent än aldrig). Nu borde jag gå ur pyjamasen och göra något vettigt....
 
     

Mammabebis träff

Idag har det varit träff med mammalediga kollegor. Fika, mat och prat i massor stod på schemat. Supertrevligt!
Nu är både jag och Agnes lite trötta....
 
          
           Agnes och kollegan Kajsas Charlie som är 3 månade äldre. Stor och liten!

Adjö gravidkilon

Tjohooooo, då var gravidkilona puts väck. Det var tolv kilo, nu är de ett minne blott. Nu blir det att försöka bli lite fast igen, återfå de förlorade magmusklerna. Detta ser jag fram emot....

Söndagspromenad

Skön södagspromenad idag med hela familjen och byns alpackor ville visa upp sig denna dag,
 
     
 
En annan som ville visa upp sig idag var Selma. Posering vid fågelmaten bjöd hon på.
 
      
 
Nu på kvällen har Agnes fått bada, det är ju tur att ngn av oss få bli kvitt den sura mjölklukten som nu för tiden ständigt förföljer en.
 
     
 
Imorgon är det måndag igen, undrar vad som händer då?

Sova

Två nätter i rad har jag haft en dottern som sovit hela natten, hon har inte vaknat förrän vi 06. Fantastiskt lyxigt må jag säga. Det som hör till saken är kanske att hon då varit mer vaken på kvällen och näst intill konstant legat vid bröstet. Smällar man får ta för att få sova hela natten.
 
         
         Makens hemmagjorda tacopizza som han ville att jag skulle visa omvärden
 
 
 
 

Fredagströtta

Vissa i familjen blev trötta efter lunch...
 
     
 

BVC och tandläkare

Igår var det BVC besök igen. Denna gång skulle även farbror doktorn undersöka dottern. Doktorn hade ingen anmärkningar utan hon gick igenom hans test med bravur. Nu är hon även 57cm lång och väger 4,2 kg. Mammas mat är så god så hon växer så det knakar. Bra det!
 
Idag har jag varit hos tandläkaren på kontroll. Det var tre år sen sist så det var på tiden. Agnes fick följa med och maken fick åka från jobbet för att hålla koll på henne i väntrummet medans jag våndades i tandläkarstolen. Jag fick godkäntt och hade skött mina tänder väl, pust! Hatar att laga hål, nu kan jag pusta ut tills jag blir kallad nästa gång och det är om 1,5 år....

RSS 2.0