Städning

Idag har det varit dåligt väder Började med mulet och regn på förmiddagen och växlande mellan sol och regn på eftermiddagen och kvällen. Jag har städat huset idag, inte kuligt men behövligt. Skulle inte falla mig in att vara inne när det är fint väder, så då får man passa på nör det regnar. Om man ser till denna sommar borde huset vara skinade rent med tanke på hur mkt det regnat men det trista vädret har ju gjort att man inte heller då vill städa, men nuså, är det rent.
 
Förutom städat huset har jag servat maken med mat två gånger. Till lunch fick han lax med spenat, potatis och kokta grönsaker och till middag chili con carne med ris med melon som efterrätt.
 
Till kvällen klev jag även in i hallonhäcken och plockade av min risiga häck. Den ger hallon med måste verkligen snygga till den i vår och stötta upp den. Till helgen blir det nog att plocka av vinbärsbuskarna och sedan safta i massor. Det gäller att passa på, så länge man kan.
 
Har även packeterat och sålt potatis idag så att den tog slut, så jag bad svärfar gå ut och hacka upp lite mellan regnskurarna. Han hann inte långt förräns himlen öppnade sig och han fick ta skydd. Mer potatis får vi ta imorgon istället....
 
                         

Tränat och stekt

Har tränat den gravida kroppen på förmiddagen på gym och stekt i solen resten av dagen. Jag klagar inte.....
 
          
         

Sol

Solen skiner och himlen är blå, får nog ta och bli en dag i solstolen. Men först tänkte jag åka och träna en timme. Frukosten är intagen så det är bara att starta dagen. Imorse blev det nybakt hassel-och valnötsbröd, surdeg naturligtvis.
 
             
 
Och så en liten bild på våran storjägare. Det får bli en avmaskning till kvällen, det lär hon behöva....
 
            

En lydig man är en lycklig man

Jomenvisst har vi varit på bio, senaste Batmanfilmen, The Dark Knight rises again.Riktigt bra film, se den! Men bra är det ju om ni sett föregångaren, så ni hänger med i handlingen menar jag.
 
Har även fått maken att bygga mig ett trädgårdsbord idag. Det ska vara till de där stolarna maken lagade och jag målande. Han är duktig min man, som snickrar åt mig men som han själv sa från en citat " En lydig man är en lycklig man". Finns det något mer att tillägga....
 
           

Gamla Staberg

Idag käkades det lunch på Gamla Staberg. Gott och det gillas när man blir bjuden.
 
        
 
                 
 
Måste bara säga några ord om OS invigningen som sågs igår kväll/natt. Det var riktigt bra faktiskt, gillade humor inslagen bäst med Drottning Elisabeth och James Bond, samt Mr Bean. Det som blir långdraget är ju själva inmarschen av alla länder, jisses vilken tid det tog. Och Sveriges kläder, ett Big NO NO, kunde man inte fått ngt bättre? Bra att de hade unga lovande idrottare som tände den olympiska elden, nytänket gillas.
 
        

Försäljningen rullar på

Fredag och löning, inte helt fel om man säger så. Man får passa på att njuta att man verkligen har pengar på kontot, med föräldrapenning blir det en annan historia. Lite extra till höstens blöjköp ger i allfall trappförsäljningen som rullade på rejält idag. Kul att folk kommer förbi och handlar och uppskattar närproducerat. Mellan potatisförsäljningen har jag lapat sol, som sagt det gäller att passa på när den tittar fram.
 
                 

Inte gjort mkt alls idag

Det har inte varit en särskilt ansträngande dag, har inte gjort mkt alls faktiskt. Startade dagen med kaffe och frukost med maken. Plockade lite med tvätt och gjorde rent i ugnen. Gick ut i det fina vädret och klippte halva gräsmattan. Maken kom hem till lunch och vi käkade lunch ute i trädgården för ovanlighetens skull. Lapade sedan sol i några timmar i solstolen, ibland läsandes i bok och ibland halvslummrandes. Maken kommer hem från jobbet och jag gör middag, även denna kan ätas ute. Man får passa på när vädret är med en. Blev sedan lite vattning av trädgårdsblommor och en tur ut i landet för att kika över grödorna. Efter detta gick vi ner till bryggan för maken skulle meta lite mört till Selma, inget napp denna gång trots över en timmes metande....
 
        

Det växer fint på landet

Igår blev det grillning nere vid sjöstugan, när vädret äntligen tillät detta. Lite blåsigt  men inget regn, det får man anse vara okej en sommar som denna. Grabbarna avslutade kvällen med en bad i tunnan och självklart var det obligatoriska ölen med. Maken säger att den smakar extra gott i badtunnan, jag vet inte jag, tycker att öl alltid smakar illa.
 
        
 
         
 
Idag när sysyteryster åkt vidare till nästa släktingbesök begav jag mig ut i svampskogen. Idag var det varmt och myggigt men jag hittade några kantareller. Två timmar traskande gav en hyfsat reultat.
 
        
 
Har legat i solstolen ett tag idag faktiskt. Sol och värme för ovanlighetens skull. Tänke läsa men det blev lite halvslummrande istället, gött det med.
 
På det lilla landet växer grödorna och idag skördade vi den första blomkålen. Vi hoppas på en god skörd och kom och köp potatis vettja, det finns på trappen. Vi säjler även smaskiga rödbetor.
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
 
       
 

Sommar och sol, och vi har kort tajt kjol

Det var ju i allfal fint väder någon dag men nu är ordningen återställd igen. Vad ska man med sol till när man kan få mulet och lite regnskurar, aja.....
 
Har syster med sambo på besök innan de drar vidare ner till Malmö. Det gäller att umgås intensivt, det brukar gå långt mellan gångerna vi ses.
 
Imorgon är det åter besök på MVC, undrans vad vikten kan ligga på då? Ska man ta sig över + 10kilo imorgon montro.....
 
             

Träffat syskon

Igår var vi och hälsade på storebror med familj i deras hus, systeryster med sambo var också där. God mat och trevligt umgänge blev det. Sötaste Sixten växer så det knakar, en riktig gullunge är det- Vi övernattade och fick finasviten då de inte tyckte att en gravid kvinna skulle sova på luftmadrass, så snällt och omtänksamt. Tack ska mina syskon ha för en trevlig träff.
 
        
 
        
 
        
 
        
 
På vägen hem från brorsan blev det en snabb sväng in på IKEA. Tänk att servetter och värmeljus kan bli att kosta 800kr. Märkligt...
 
Väl hemma fick man passa på att vara ute och njuta av vädret, då det varit sol idag och hyfsat varmt. Efter lunch gick jag ut i 1,5h och plockade kantareller, oturligt nog tänkte jag inte på att ta på mig långbyxor, det syns på benen.
 
        
 
Var ute i landet en liten stund för att kolla läget och det växer verkligen som det ska. Vi plockade första vitkålen idag och första squashen. Squashen jar inte riktigt gillat allt regn så många ruttnar bort men nu hoppas vi på lite grödor. Blomkålen kommer också fantastiskt bra men är inte riktigt klar än. Morötterna kommer bra de med och smakar smaskens. Tänk er att bara gå ut på landet och plocka det man vill ha till lunchen eller middagen, lyxigt värre.....
 
        
 
        
 
Maken skulle bestämt ta lite magbilder idag, bjussar på en. Nu växer man rejältmåste jag säga, känns som flera centimeter varje dag.
 
        
 
Glömde ju nästan av att jag fått en hel 10 liters hink med blåbär av kära svärmor. Kanoners! De räcker väl till jul om jag har tur...

En MiniMe ivägen

Får väl rätta mig själv angående Zlatans lön, det verkar visst vara 120 miljoner, eller som de skrev i tidningen att han tjänar en normal svenska årslön per dag. Oj oj oj oj, jag har verkligen inte satsat på rätt yrke, för det räcker inte till med att man är hobbyodlare också,,,,, he he he he he.  Nej då, bra gjort Zlatan, du förtjänar det säkert.
 
Appropå hobbyodlingen så har vi börjat sälja färskpotatis och idag rullade det på rejält. Jag har lite svårigheter att ta upp potatis själv, det är själva börjningen för att plocka upp potatisen som är problemet, visst kan jag sätta mig ner på knä varje gång och plocka men det tar en sådan faslig tid att få upp potatisen då. MiniMe är ivägen så jag kör med de andra istället, står brevid och övervakar, så de sköter sig. Man får ju passa på....
 
 

112 miljoner

En årslön på 112 miljoner  plus bonus, jo ja tackar jag... Man kanske skulle ha satsats på fotbollskarriären....

Älgryta på en tisdag

Bakade eller snarare gräddade bröd imorse så varför inte slå till med att göra en söndagsgryta på en tisdag, så det gjorde jag till middag.
 
                  
Makens älgkött och landets broccoli, potatis, plasternacka och persiljerot. Samt egenplockad kantareller i grytan.
 
Jag kom ut och plockade kantareller. Strosade i en och en halv timme imorse i skogen, det var jag och myggen och en hel del kantareller. Gav alla till svärmor då jag fick förra lasset vi plockade tillsammans men om några dagar så går det att plocka mer. Underskatta inte smörstekta kantareller säger jag bara.
 
Har även spenderat några timmar i landet och lite ogräsrensning. Faktiskt bra väder, till och med sol, fram till tre Men sedan kom regnet. Då fick det bli lite tevetittning, middagsförberedelser, en minitupplur och sedan en pass Afrodans på Må Bättre.
 
Nu på kvällen fångade maken en 5 kilos gädda. Gissa om en liten katt tyckte det var intressant och ville hugga in direkt på den lilla fisken, hon är inte riktig Selma. De andra katterna studerade allt på avstånd, rå fisk är inget för de gamla finsmakarna.
 
                
 
                

Tisdagsfrukost

Sol nu på morgonen så det gäller att ta vara på strålarna och gå ut och pyssla. Antar att det blir en vända till landet och sedan ska jag nog ta mig en liten tur till skogen för att kolla svamp. Dagen har startats med frukost såklart, så här såg den ut idag.
 
                
 
-Två kokta ägg
-Nybakt Grovt surdegsbröd med leverpastej och hemmaodlad gurka
-Smoothie gjord på banan, kiwi, svarta vinbär, en skvätt Tropicana apelsinjuice, naturell youghurt och några droppar honung.
 
Om ni undrar om kaffet så har jag druckit det också naturligtvis, det är det absolut första jag gör när jag klivit upp (efter morgonkissen förstås...).
 
Nu är jag redo att starta dagen!

Ett klipp!

Har friserat mig idag. Det blev en liten snaggning och ny färg i håret.  Bjussar på fin fina före och efter bilder....
 
              
 
Det är tur att man blir så snygg på bild!

Ja, vilken bra dag!

Har inte gjort så mkt idag. Handlat, rensat i landet och ätit mat. Vilken upplyftande söndag!
 
                              

Regnfritt

Idag har det ju varit riktigt bra väder, inte klarblåhimmel men varmt och uppehåll. Har spenderat dagen i landet och rensat ogräs för ovanlighetens skull. Till kvällen blev det badning i tunnan för lite relaxing för den gravida. Nu kikar jag på Kronprinsessan födelsedagsfirande i brist på annat på teve.
 
Igår avslutades fredagen med middag hos mina paranteser. Pappa var kock och det bjöds på grillat och panacotta till kaffet.
 
          
 
Att ha ren tvätt liggandes framme hemma är en fröjd för katterna och mindre kul för en annan när det blir extra katthår på det rena. Selma gillar de rena handdukarna och utsikten hon får från platsen på bänken. Det bäste vore ju om man tog reda på tvätten på en gång, ska tänka på det, någon gång......
 
                 

Otursdag eller inte?

Fredag den 13:e, är det otur eller inte? Är inte skrockfull men man vet ju aldrig. Få se vad dagen har att erbjuda.
 
Gjorde som sagt bröd till maken igår som gräddades imorse. Denna gång fick han grova frukostfrallor på rågsurdeg. Nu låter det som att det endast är han som äter brödet och ja, faktiskt mest. Jag äter en skiva när det är nygräddat sedan håller jag mig till Wasa Husman eller FinCrisp på morgonen, det är så fantastiskt gott.
 
           
 
Våran storjägare Selma tog en skata imorse och kom stolt spatserande med den. Hon blev så glad när husse kom ut och mötte henne att hon släppte fågeln och oturligt nog (synd för Selma, bra för skatan och oss) så hade den livskrafter för att flyga iväg. Snacka om att hon blev snopen. Men hon har åter gått ut på jakt, så passa er....

Dubbelt MVC-besök

Startade denn torsdag med ett besök på MVC för koll av MIniMe och mig såklart. Allt var bara bra och jag får lägga till plus 1 kg på min vikt. Sakta men säkert ökar ja i vikt och att gå upp 1 kg på tre veckor kan jag ju faktiskt stå ut med. Än så länge är det inte tvåsiffrigt men det kommer ju inte gå att undvikas tiden ut. om två veckor ska vi dit igen...
 
När jag kommer hem så har svärfar skördat den första broccolin från landet. Superfina, i år har vi dem under duk, och de var supergoda. Gjorde en broccoligratäng till lunch och har fryst in resten. Det vankas mer skörd från broccoliplantorna under sommaren.
 
         
 
På eftermiddagen var det dags för ett besök på MVC igen, nu föräldragruppens sista träff. Mkt prat om ammning idag och perioden efter förlossningen när man kommer hem. Blir nog bra det där.
 
Åkte direkt från MVC till Må Bättre för lite Zumba. Hade världens sämsta sommarvikarie som instruktör. Så länge hon är där kommer jag inte gå på ett pass. Hon jobbade i vanliga fall i Ludvika, men hur vill man ha hennne där ens? Förstår ingenting....
 
Nu ska jag fixa lite bröd till maken, surdegsbröd alltså om ni trodde ngt annat....

Bra väder

Tänk, det har inte regnat en millimeter idag- Är inte det fantastiskt? Hoppas det håller i sig imorgon också, då kan det enventuellt gå att rensa i landet, idag har det varit för kladdigt.
 
Körde lite träning idag på förmiddagen, det kändes gött. Det blev Crosstrainer och styrketräning. Man får lite blickar på gymet, känns ovanligt, kanske är man extra snygg nuförtiden... Resten av dagen har jag tagit det lungt, servat maken med lunch och middag (gjorde en fantastisk fisksoppa till middag, det receptet lär jag lägga ut till er), tvättat lite och bäddat rent i sängen.
 
Imorgon vankas det två besök på MVC, först kontroll på förmiddagen och sedan föräldragrupp på eftermiddagen. Man har ju klippkort på stället.
 
 Och sedan, som avslutning, en liten film på Selma. Hon verkar tro hon är en geckoödla när hon jagar.
 
 

Önskar mig sol ocj värme

Nu vill jag ha sol och värme! Trött på regn, lite mindre idag men nu vill jag att sommaren ska komma tillbaka. Åkte en sväng till Kupolen idag och inhandlade lite kläder till MiniMe och en klänning till mig. på eftermiddagen kom mor min på lite kaffe och även hon hade handlat åt MiniMe. Nu måste4 jag nog fundera på mer plats än byrån jag har, har jag en gaderob att undvara montro? Får kolla över den saken.
 
Har även varit och kollat till kantarellerna, de växer men skulle även de må bra av lite sol. Nu håller jag bara tummarna att ingen annan snor de före mig, så alla boende i närheten; PLOCKA INGA KANTARELLER! De är mina.....

Superdupertrist väder

Igår regnade det hela dagen. Fantastiskt kul sommarväder! Roade mig med att städa en del av huset och glo på teve, kan det bli tristare än så?
 
Fick igår tillbaka min bil som varit på omlackering på verkstan (i allfall på bakluckan och framhuven). Den blev som ny, min älskade panacottabil. Undrar hur länge färglukten inne i bilen ska hålla i sig bara?
 
Nu är det tisdag och faktiskt än så länge regnfritt. Få se hur länge det varar.....

2 månader till tänkt ankomst

Inte låmgt kvar nu, två månader bara. Riktigt spännande. Man kanske bör göra klar all shopping nu så man är redo och när ska man börja packa den där BB-väskan egentligen? I mitt fall lär det väl snarare bli en trunk...
 
          
 
Trist väder idag som tusan, regn och åter regn. Trotsade regnet och gick ut på en skogspromenad, som visst blev två timmar, och upptäckte att sommarkantarellerna är på G. Undrar hur länge det dröjer innan de har växt till sig? Man får hoppas att ingen annan hinner före. Jag plockade några småttisar i allfall, det blev ett retligt smakprov. Sååå gott med smörstekta kantareller.
 
        
 
Andra i denna familj har legat och sovit hela dagen, den enda rörelsen har varit några vändor till matskålarna med jämna tidsintervall.
 
        

Shpping till MiniMe

Då har maken och jag varit på en liten tur till bla Hjultorget och Kupolen för lite shopping till MiniMe och vad billigt allt är... Äntligen hittade jag ett neutralt påslakanset på Gripsholm, blir nog en till visit där för att handla fler. Blev även en babycall, snuttefilt, nappar och en skötbädd. Försökte få maken att följa med in och kolla på lite kläder till en nyfödd men icke, det fick jag minsann göra utan honom. MiniMe måste ju ha ngt att ha på sig den första tiden innan allt som man fått ärva passar. Får bli ett besök när regnet står som spön i backen.
 
        
 
Sedan har jag glömt att visa den fina presenten vi fick av norgefolket, en filt och en liten skallra som Oscar valt ut.
 
       
 
 

Ogräsets överkvinna

Spenderat dagen med att rensa ogräs på landet. Och ja, det går alldeles utmärkt trots 31 veckor gravid och så blir det ju bäst när jag själv rensar, de andra slarvar alldeles för mkt.
 
Till kvällen orkades det inte lags middag så det fick bli hämtmat, Jag tog mig en kebab med bröd.
 
          
          Det var inte en liten portion man fick
 
         
          Allt gick verkligen inte i

Föräldragrupp träff nr 2

Spenderat några timmar i landet och rensat ogräs, varmt värre men man blir ju solbränd, alltid något i det enformiga jobbet.
 
Sedan har det varit föräldragrupp, träff nr 2, idag såg vi på förlossningsfilm och tränat på att andas tillsammans. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om något av det, inga konstigheter, det kommer göra ont men det vet ju vem som helst. Inte ngt att oroa sig för i onödan. Vet i och försig inte om jag klarar av att titta djupt i makens ögon och andas lungt tillsammans med honom under värkar, samtididigt som han stryker på mina armar. Då åker han nog på en propp! Han får nog hålla sig på en arms avstånd och inte komma onödigt nära.
Nästa vecka är det sista tillfället och då ska vi sammanfatta partnerskapen i förlossningen som barnmorskan så fint sade innan vi gick för idag.......
 
           

Magbilder

Snart är det bara två månader kvar till bestämt  datum för MiniMe att komma ut. Så varför inte visa lite magbilder som maken tagit idag.
 
         
 
         
 
         
 
         

Lite dagsarbete

Igår låg jag och sov mestadels av dagen, mellan sovstunderna slötittade jag på Friidrotts EM. En slappardag med andra ord. Idag har det varit andra bullar, båse städning, tvättning och landrensning på schemat. Skönt att få lite gjort hemma då det legat i dvala under P&L.
 
Det sägs att det ska bli fint väder imorgon, kanske en dag i solstolen med en bok. Har börjat läsa Två gånger är en vana med Denise Rudberg. Ett tips faktiskt! Men läs först Ett litet snedsprång som är första boken.

En rättelse

Glömde ju helt bort Timbuktu i min sammanfattning av det bästa på P&L, självklart ska han vara med.

P&L Lördag

Då var årets P&L över, en liten summering i slutet av inlägget men först en recention på gårdagens konserter.
 
Sugarplum Fairy: Helt OK. Lite folk men då gick det ju bra att sitta ner och lyssna.
 
        
 
Hoffmestro: I Expressen fick dom en överkryssad geting, var vi på samma spelning? Jag gillade det och de fick igång publiken. JAg var glad och på gott humör när jag gick där ifrån, till skillnad från expressens recensent.
 
       
 
       
 
Rihanna: Vi var i god tid på plats i området närmast scen för att kunna se bra. Vänster ytter längst fram, en hett tips att stå på spelningar. Det blev en lång väntan, då den stora stjärnan var lite sen, närmare 45 minuter. Vilka diva-fasoner! Jag köper att man är sen när man har en egen konsert, då folk köpt biljetter bara för att se dig men inte på en festival. Inte konstigt att folk stod och buade innan hon änligen entrade scenen.  Och hur var spelningen då, mja jag hade faktiskt större förväntningar på henne och att jag skulle få en spektakulär avslutningsshow a la JayZ men icke. Hon sjöng inte så bra och mkt var förinspelat och publiken får hon inte riktigt igång. Det märks att hon är en sliten stjärna och mår hon verkligen så bra? Det som också förvånar mig är att hon inte har ett enda klädbyte medans dansarna har några stycken. Godkänt får 24-åringen men inte mer....
 
       
 
       
 
       
 
       
 
Recention från MiniMe: Hon gillade Hoffmaestro!
 
Summering av festivalen: Personligen tyckte jag att det var lite dåligt utbud av bra spelningar under hela veckan, ojämt fördelat under dagarna. Hoppas på ett bättre utbud nästa år och en bättre avslutningsartist. Bäst i år enligt mig var Kent, Hoffmaestro, Veronica Maggio och Den Svenska Björnstammen.

RSS 2.0